Windows 10 1703: KB4040274 verhelpt problemen met trage Edge

Voor de Creators Update van Windows 10 is maandag een stabiliteitsupdate verschenen: KB4040724. Deze tussentijdse update lost enkele problemen op. Windows 10 versie 1703 is daarmee aanbeland bij buildnummer 15063.63.
 
KB4040724 is een tussentijdse update die enkele problemen verhelpt die geïntroduceerd werden in de beveiligingsupdate van twee weken terug. Zo worden fouten opgelost en verbeteringen doorgevoerd voor mobiele netwerkverbindingen. En verder is een fout gerepareerd waardoor browser Edge na het installeren van update KB4038788 opeens heel traag werd bij de eerste keer openen.
 
Ten slotte wordt volgens Computerworld een serieus probleem verholpen waarbij HP computers na het installeren van een update voor Windows Store apps bij het herstarten 5 tot 10 minuten een zwart scherm konden hebben. Zoals de auteur van het Computerworld-artikel terecht verzucht: 'Does anybody really test this stuff? And why does it take two weeks to fix?'
 
Nieuwe functies zitten verder niet in deze update en beveiligingslekken worden volgende maand tijdens de maandelijkse update weer gefixt.
 

 
De Creators Update van Windows 10, met versienummer 1703, wordt sinds april 2017 gefaseerd uitgerold. Je krijgt de Creators Update via Windows Update aangeboden als er geen problemen voor jouw pc verwacht worden. Het kan zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1607 hebt. Je kunt de Creators Update ook handmatig downloaden als je daarop niet wilt wachten, maar dit wordt niet aangeraden. (Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt). Als je nog Windows 10 versie 1507 hebt dan moet je gaan upgraden, want deze eerste uitgave van Windows 10 krijgt geen beveiligingsupdates meer.
 
Als je problemen hebt met deze update voor Windows dan horen we dat graag in de reacties hieronder!
Deel dit artikel: 

Reacties

Sinds vandaag update 1703 binnen en geen internet meer..... Router ook gereset maat mocht niet baten... Wat kan ik hier aan doen. Opdracht prompt ook al gedaan in administrator modus ik geen zin gehad. Wat nu?

Update is gewoon dramatisch.

Na update pc opnieuw opstarten....daarna bleef zandloper een uur in zwart beeld...pc maar gereset

Juist de update gedaan, de teller bleef steeds op 3% staan en ineens was het binnen, en na de update leek alles in orde op mijn HP Envy Phoenix.

Op mijn oude HP EliteBook 6930p kreeg ik regelmatig een zwart scherm, ik hoop dat het nu over is.

Dit krijg ik als melding foutcode (0x8024a105)

De Updates liepen bij mij wel, maar ze stonden niet allemaal in de lijst. Windows Update Minitool gebruikt en updates zijn alsnog compleet uitgevoerd.

Windows Update Minitool heb ik in het verleden ook gebruikt voor het beheer van Vista, die het laatste dozijn updates niet meer op de normale manieren (handmatig en automatisch) kon binnenhalen.

Inderdaad, vastgelopen updates, niet gevonden updates en eventuele andere problemen met updates kunnen mogelijk opgelost worden met Windows Update Minitool.
Oorspronkelijk een Russisch programma vertaald in het Engels, later ook in andere talen.
Heb toen zelf het programma als eerste vertaald in het Nederlands en dit is bijgewerkt tot de recentste versie.

Kun je hier downloaden via mijn MediaFire account.
Veilig en zonder virussen of andere rommel.

DOWNLOAD: Windows Update Minitool v20.12.2016 Nederlands
http://www.mediafire.com/...

Gewoon de juiste versie voor uw systeem uitpakken met het taalbestandtje en opstarten, dat is het.

Succes!

Hier ook weer lekker, blijft al uren op 3% staan, dus maar handmatig gedownload, dat installeren duurt ook uren, dus gisteren maar mee gestopt.
Vandaag tweede poging, benieuwd hoelang dat gaat duren (automatische update staat ook vandaag nog steeds op 3%)

Blijft ook bij mij op 3% staan. Waar is die Microsoft toch mee bezig vraag je je wel eens af pff.

Werkt weer voor geen mtr. Ben benieuwd naar de grote update van oktober.

Ook deze niet reguliere update handmatig moeten binnenhalen, de reguliere updates na de tweede dinsdag van de maand gaan automatisch.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit-r_sland