Optionele KB4490481 fixt waslijst aan fouten in Windows 10 1809

Windows 10 versie 1809 heeft dinsdag een tussentijdse optionele kwaliteitsupdate gekregen met nummer KB4490481. Windows 10 versie 1809 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17763.404. Je kunt deze optionele updates beter niet installeren en wachten op de reguliere maandelijkse updates.

Update: inderdaad niet installeren, want er zijn alweer meldingen van BSOD's (blue screens of death) na KB4490481!

KB4490481 is optioneel: niet installeren dus!
KB4490481, dat dinsdagavond uitkwam, is een tussentijdse update en wordt niet automatisch aangeboden in Windows Update. Alleen als je handmatig controleert op updates krijg je KB4490481 te zien: maar wij adviseren je dat niet te doen!

Deze update is optioneel en je kunt beter wachten tot aanstaande dinsdag 9 april de reguliere update wordt uitgebracht, want daar zitten alle foutoplossingen uit KB4490481 ook in (Windows Update is cumulatief tegenwoordig). De laatste tijd hebben tussentijdse optionele updates geregeld voor problemen gezorgd, dus installeer ze niet.

Microsoft heeft in december 2018 zelf verklaard dat het deze tussentijdse kwaliteitsupdates (die vaak in de derde of vierde week van de maand verschijnen) beschouwt als testversies van de normale updates die elke tweede dinsdag van de maand verschijnen. Microsoft test hiermee alleen of deze updates geen nieuwe problemen veroorzaken en in deze tussentijdse updates worden ook geen beveiligingslekken dichtgeplakt dus je mist er niks aan.

Alleen als je bij de zeer lange lijst met foutoplossingen een probleem ziet staan waar je momenteel veel last van hebt in Windows 10 1809, dan kun je overwegen om de update handmatig binnen te halen.

Anders: niet handmatig controleren op updates en gewoon wachten tot volgende maand automatisch weer de beveiligingsupdates worden aangeboden (op dinsdag 9 april 2019).

Heb je problemen met deze Windows 10 Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1809 (Oktober 2018 Update) wordt sinds 13 november (weer) automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie, Windows 10 versie 1803 (April 2018 Update), krijgt ook nog gewoon maandelijkse updates en Windows 10 versie 1903 zit er aan te komen. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb deze update meteen geïnstalleerd. Geen problemen, maar ik heb tot nu toe bij geen enkele update problemen gekend.

één keer niet geluisterd naar de wijze raad van gratissoftware en de bios ligt overhoop. 9 keer staat windows boot manager erin en mijn ubuntu krijg ik niet meer gestart via de bios.

Ik heb KB4490481 gisteren op 4 computers en een laptop geinstalleerd en tegelijk gemixt met een Intel AMT HECI ME Driver update om te kijken of ik de computers kon laten crashen, maar helaas lukte dat niet en draaien alle PC's zonder problemen :(

Ze zeggen duidelijk van de update niet te installeren en toch zijn er kwibussen die hem installeren en dan verschieten dat ze problemen hebben. In plaats van de wachten tot de tweede dinsdag van de maand.

Update gebeurde automatisch! Enorm veel problemen: duur 》10h, regelmatig stilgevallen, automatisch terugopstarten blokkeerde, 2x blauw scherm , systeem trager geworden

Volgens Microsoft zouden deze optionele updates alleen gebeuren als je op de knop Controleren op updates klikt. Maar goed, Microsoft zit er wel eens vaker naast.

Gisteren geïnstalleerd, hele systeem aan gort, alleen herinstallatie van hele OS hielp... hele dag aan gort... weer hem facturabele uren...

Heb de update geinstalleerd en geen problemen ondervonden tot nu toe

Heb deze update direct bij het uitkomen geïnstalleerd en er gaan problemen mee ondervonden. Onder processen viel mij op dat er veel ram geheugen gebruikt werd door het proces vmmem. Daar stonden er twee versies van; 1 actief en een 2e met als toevoeging 'onderbroken'. Na opnieuw opstarten staat alleen de versie met de toevoeging 'onderbroken' er nog maar wordt er geen ramgeheugen door gebruikt. Vraag me af of dit normaal is.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
griekenla_d