Binnen twee tot zes weken verschijnt Windows 10 1903 (19H1)

Het is binnenkort weer zover: de halfjaarlijkse 'Onderdelenupdate' (met nieuwe functies dus) voor Windows 10 zal binnen twee tot zes weken uitkomen. Tenminste, als er geen grote bugs gevonden worden die voor uitstel zorgen van Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1903 of Windows 10 April 2019 Update of Windows 10 19H1 (zoals de codenaam is).

Windows 10 versie 1809 is zelfs nog niet bij iedereen aangeboden (en wordt door Microsoft nog niet stabiel genoeg voor het bedrijfsleven gevonden, althans die aankondiging is nog niet gedaan) of Windows 10 versie 1903 staat alweer voor de deur.


Windows 10 versie 1903 verschijnt in april (hoogstwaarschijnlijk)

Nieuwe functies in Windows 10 1903 worden (vermoedelijk):
- nieuw licht thema
- vernieuwde zoekfunctie
- opslagbeheer
- pauzeren Windows Update en meer

Lees hier alles over hoe Windows 10 versie 1903 eruit gaat zien

Onze vraag is:
Kijk jij uit naar Windows 10 versie 1903 met zijn nieuwe functionaliteit?

En in de reacties horen we graag waarom jij wel of niet uitkijkt naar deze nieuwe 'onderdelenupdate' voor Windows 10!

Deel dit artikel: 

Reacties

een vraag hoe kan het dat er bij zijn die windows 1903 al heben

je kan de iso gewoon downloaden bij Microsoft op de site Hans! Dit is een "insider" build. Als je die over je windows 10 1809 heen zet en hem daarna gaat update haalt hij de officiele release 1903 op en installeert hij die ;)

Hier kun je originele iso's downloaden van MS.

https://tb.rg-adguard.net...

Zodra je hem gedownload hebt omzetten met ESD Decrypter of ESDtoISO

Draai al weken op 1903 gewoon de originele iso gedownload.
En loopt als een tierelier. Updates komen netjes binnen etc.

veel teveel updates, teveel gedoe, teveel problemen ermee, en windows wordt steeds logger en trager op mijn supersneller machine van een paar duizend euro.
Mooi klote is dat ! Kut Microsoft

Dit ben ik met jou eens ondervind ik ook

Hoi, geweldig deze update, heb hem ge test, en mijn niet zo heel dure Amd a10 laptop van hp word ineens stukken sneller en stabieler, dit is alleen maar een goede zaak zou ik zeggen.

Misschien moet je gewoon meer leren op te ruimen, mijn systeem ruim ik na een grote update goed op, oude versie Windows 10 er meteen af, de map installer in Windows na laten kijken op onnodige bestanden ruimt vaak vele GBs op, schijfopruiming Windows Update laten opruimen duurt lang en zorgt vaak ook voor vele GBs minder, register laten cleanen levert vaak vele 100den fouten minder op (wel altijd een goede backup maken van je systeem!!!), enz...
Mijn systeem wordt ook trager als ik dit niet doe, maar nu word ik keer op keer blij van een grote update, het lijkt wel alsof hij daarna weer als nieuw is en zelfs sneller te worden :-)

Een update van je materiaal en je hebt wat meer snelheid die door elke versie van Windows weer een stuk van je snelheid er van af doet door het steeds logger worden van Windows. En zo blijven we kopen zeker.

Je merkt op oudere hardware dat Windows 10 steeds trager en logger wordt gemaakt door telkens nieuwe veelal overbodige en ongevraagde lading aan boord te hijsen.
Op een moderne en supersnelle PC maakt dat natuurlijk niet veel uit.
Bij elke upgrade is het weer spannend of alles nog wel zal functioneren en een volledige back-up image vooraf maken is geen luxe, maar wel telkens wat extra werk.

Nou en of!!!

Windows 10 werkt tot nu toe goed en bevalt prima. De nieuwe dingen met updates interesseren me weinig. Sommige dingen vind ik onnodig en extra tierelantijntjes hoef ik niet. Het belangrijkste vind ik dat je de dingen die je niet wilt ook weer uit kunt zetten of niet hoeft te accepteren. Ik werk liever met een systeem dat privacy waarborgt en efficiënt werkt.

Volledig eens met anoniem !Ik heb uiteindelijk ruim een maand geleden toch maar de 1809 versie er zelf op gezet omdat deze nooit automatisch aangeboden werd, gelukkig zonder noemenswaardige problemen. Wel controleer ik daarna alle instellingen omdat ik daarover altijd mijn twijfels heb. Vaak moet ik bijv. de instelling van het geluid ( Realtek HD Audio ) herstellen en soms heb ik ineens een hoge CPU waarde na een update ( dit is meestal verholpen na opnieuw opstarten ). Zolang alles verder stabiel blijft vind ik het best, de nieuwe functies hebben voor mij meestal geen enkele meerwaarde.

Ik draai al een aantal weken met Windows 10 versie 1903.
{Ik ben een insider} Bij mij geeft deze versie geen problemen.

Vanaf de update van 1803 naar 1809 heb ik alleen maar problemen op één van mijn computers, ik hoop met deze update dat die nu eens opgelost worden.

Wat voor problemen?

Ik wacht altijd, totdat Microsoft de updates zelf aanbiedt. Ik download nooit (!) zelf updates. De nieuwe functies gebruik ik toch niet. Voor mij is slechts 1 ding belangrijk; ik hoop dat met die frequente updates, de stabiliteit van Windows 10 gewaarborgd blijft. Ik ga er vanuit dat Microsoft ze uit en ten na test, voordat er weer een release komt. En verder geloof ik die nieuwe functies wel. Vind het best.

Ik haal hem altijd zelf op zodra die beschikbaar is, de nieuwe functies interesseren me niet zo, ik gebruik ze niet,zet ze uitof verwijder ze. Nog nooit problemen ondervonden.

Ik ben het helemaal met u eens.

Speedy en Mijn Naamhttps://www.microsoft.com... zelf ophalen, gebruik de knop updaten

tot op heden Windows 10 1809 niet ontvangen op m'in recentste PC, wel op m'in oudere. Wordt versie 1809 mogelijks overgeslagen?

Microsoft installeerd 1809 alleen als jouw hardware goed werkt met die versie. Dat jij de upgrade nog niet gekregen hebt zegt vaak al genoeg, er zijn problemen bekend met jouw hardware, dus wacht gewoon en ga het niet forceren... OF je moet de eventuele consequenties ook voor lief nemen.
Veel mensen gaan handmatig upgraden en gaan dan op fora liggen zeuren over problemen die voorkomen hadden kunnen worden door geduld te bewaren.

Anders, namelijk...ik heb Windows 10 1809 nog niet eens, maar ik ben benieuwd!

Vanwaar deze link. Versie 1809 draai ik al en de 1901 moet nog uitkomen....

Willem, voor diegenen die 1809 nog niet hebben aangeboden gekregen, nog niet hebben

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denemar_en