KB4482887 fixt fouten in Windows 10 1809 maar is optioneel

Windows 10 versie 1809 heeft gisteravond een tussentijdse kwaliteitsupdate gekregen met nummer KB4482887 (tip: Cohoo). Windows 10 versie 1809 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17763.348.

Update 7 maart 2019
Nu blijkt maar weer waarom je deze tussentijdse optionele updates maar beter links kunt laten liggen: bij het gamen zorgt KB4482887 voor grote vertragingen van graphics en muis. Microsoft meldt hierover:

After installing KB4482887, users may notice graphics and mouse performance degradation with desktop gaming when playing certain games (eg: Destiny 2).


Je kunt beter KB4482887 verwijderen als je hier last van hebt en wachten op de maandelijkse updates van volgende week dinsdag 12 maart.

Oorspronkelijke bericht:
Optionele tussentijdse kwaliteitsupdate
KB4482887, dat gisteravond verscheen, is een tussentijdse update en wordt niet automatisch aangeboden in Windows Update. Alleen als je handmatig controleert op updates krijg je KB4476976 te zien. Deze update is optioneel en je kunt net zo goed wachten tot over tien dagen de maandelijkse updates voor maart worden uitgebracht, want daar zitten alle foutoplossingen uit KB4482887 ook in (Windows Update is cumulatief tegenwoordig).

Sterker nog: Microsoft heeft in december 2018 verklaard dat het deze tussentijdse kwaliteitsupdates (die in de derde of vierde week van de maand verschijnen) beschouwt als testversies van de normale updates die elke tweede dinsdag van de maand verschijnen. Daarom adviseren wij deze update niet binnen te halen. Microsoft test hiermee alleen of deze updates geen nieuwe problemen veroorzaken. In deze tussentijdse updates worden ook geen beveiligingslekken dichtgeplakt dus je mist er niks aan.

Alleen als je bij de lange lijst met foutoplossingen een probleem ziet staan waar je last van had in Windows 10 1809, dan kun je overwegen om de update handmatig binnen te halen. De meeste bugs zijn alleen van belang voor zakelijke omgevingen, maar het niet correct afspelen van MP4-bestanden en het niet weergeven van Ink in pdf-bestanden in Edge zijn problemen die thuisgebruikers ook kunnen treffen.

Anders: niet handmatig controleren op updates en gewoon wachten tot volgende maand automatisch weer de beveiligingsupdates worden aangeboden (op dinsdag 12 maart 2019).

Heb je problemen met deze Windows 10 Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1809 (Oktober 2018 Update) wordt sinds 13 november (weer) automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie, Windows 10 versie 1803 (April 2018 Update), krijgt ook nog gewoon maandelijkse updates. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Vanavond kwam update kb 4489899 uit die het versienummer heeft gebracht naar:17763.379. Wederom zonder problemen binnengerold.

Na deze update is mijn complete update geschiedenis verdwenen.

ik heb 1809 nog steeds niet binnen zelf als ik win update laat zoeken weet iemand hoe dat komt
merk pc asus

Begrijp ik nu goed dat het advies voor gamers is de update te verwijderen en er op te hopen dat dinsdag a.s de volgende update niet alsnog voor beperkingen bij het gamen zal gaan zorgen?

Als gamers last hebben van de beschreven problemen dan kunnen ze de update beter verwijderen inderdaad. We nemen aan dat Microsoft voor de volgende cumulatieve update van aanstaande dinsdag het probleem verholpen heeft of de betreffende code uit de update verwijderd heeft.

ik heb de update 1809 nog steeds niet binnen voor windows 10

Ik had de laatste tijd problemen met de updates van Windows, ik kon mijn computer niet meer updaten. Lag aan de standaard ingebouwde Windows firewall die de boel tegen hield. Met MalwareBytes Windows Firewall Control heb ik de firewall terug op de standaard Firewall instellingen kunnen zetten, nu werkt Windows update weer gewoon.
Met deze laatste update heb ik geen enkel probleem gehad.

Nooit geen last van :)

Nergens last van..

Deze update heeft er bij mij voor gezorgd dat mijn geluidskaart niet meer werkt. Deze update is bij mij helaas WEL automatisch binnen gekomen, en ervoor gezorgd dat mijn geluidskaart niet meer werkt en herkend wordt

Ik zou zeggen keer terug naar de vorige versie van Windows en sla deze over

Ik heb het sterke vermoeden dat deze update mijn Steelseries Merc Stealth eindelijk compleet de nek heeft omgedraaid, zodra Windows arriveert op het login scherm gaat de LED verlichting in een random patroon aan en uit en wanneer ze uit gaan doet ook het toetsenbord niks meer, het is geen hardware probleem want ik heb twee van deze toetsenborden en beiden vertonen het zelfde gedrag. Ook heb ik nog een Logitech G15 en die geeft geen problemen, en ook mijn standaard WiFi bordje werkt probleemloos. Ik heb een PSU van 920 Watt en het ding was nog niet eens lauw maar ik heb ook nog eens alle onnodige USB apparaten los gekoppeld. Microsoft heeft een tijdje geleden al de drivers voor het gaming gedeelte "afgekeurd" ook al was er niks mis mee behalve dat de drivers al 10 jaar probleemloos werkten, en na een workaround nog steeds, tot deze update, nu doen ze het allebei niet meer. En ondanks dat ik ooit dacht dat ik nooit zou kunnen wennen aan de lay-out van dat gaming deel en zwoer bij m'n G15 zit ik nu met het omgekeerde probleem. Maar ik ben bang dat er niks anders op zit dan die G15 weer in te pluggen

En weer zo'n geweldige update, en wederom verdwijnen er apps als sneeuw voor de zon, lekker bezig microsofty!

Hoi RichardM, welke apps zijn er bij jou verdwenen? En alleen door deze specifieke update?

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zuid-kore_