Upgrade Windows 10 1903: problemen & oplossingen

De 'Mei 2019 Update' of Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903 is vanaf 21 mei 2019 officieel te downloaden via Windows Update (als je pc geschikt is) en met de Update-assistent of de Media Creation Tool.

Hieronder bespreken we problemen tijdens of na de upgrade en mogelijke oplossingen. En we zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

In de reacties horen we graag problemen waar je tegenaan loopt bij de upgrade naar Windows 10 1903. Bijvoorbeeld problemen met drivers, randapparatuur, audio/video, software etc. Ook oplossingen voor problemen en foutmeldingen en foutcodes horen we graag en zullen we de komende weken gaan vermelden in dit artikel - dat steeds uitgebreid zal worden met nieuwe informatie.

Problemen en oplossingen upgrade naar Windows 10 1903

1. Wacht tot de update automatisch wordt aangeboden via Windows Update
Het is natuurlijk leuk om snel de nieuwste Windows 10 versie handmatig te downloaden en installeren, maar even wachten tot de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1903 automatisch wordt aangeboden via Windows Update is vaak beter en kan problemen voorkomen.

Microsoft houdt via machine learning namelijk bij welke pc's, componenten, rand-apparatuur en drivers voor problemen kunnen zorgen. Als jouw pc (of onderdelen daarvan) nog niet geschikt is bevonden dan krijg je de update niet aangeboden via Windows Update - en als je de nieuwe versie dan toch handmatig downloadt en installeert dan kunnen er diverse problemen optreden of onderdelen in het geheel niet meer werken.

Geduld is dus een schone zaak. Microsoft probeert zo snel mogelijk alle problemen op te lossen voor ongeschikt bevonden pc's en drivers. Dit proces kan wel twee tot vier maanden duren. Dus het is niet raar als je de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1903 niet gelijk ziet staan bij Windows Update. Met name bij oudere pc's kan dit iets langer duren.


Zo ziet het eruit als de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1903 beschikbaar is (klik voor groter)

2. Te weinig schijfruimte
Een van de meestvoorkomende problemen waardoor de installatie niet voltooid kan worden en je teruggerold wordt naar de vorige versie is te weinig schijfruimte.

Merkwaardig genoeg meldt Windows dat niet vooraf maar kun je daar achteraf achter komen als je kijkt in het Windows Defender beveiligingscentrum onder Apparaatprestaties en -status. Schijfopruiming in Windows 10 gebruiken of ongebruikte software verwijderen kunnen helpen. Met name 'Vorige Windows-installaties' opruimen bespaart veel ruimte.

3. Virusscanner blokkeert update
Ook is het nog altijd aan te raden om anti-virus en andere beveiligingssoftware - tijdelijk - te deïnstalleren voordat je begint aan het upgrade-proces. Ook optimalisatie-software als Advanced SystemCare heeft weleens voor problemen gezorgd. Verwijderen dus voordat je de upgrade gaat doen.

4. Ontkoppel externe hardware
Ontkoppel niet-essentiële externe hardware, zoals usb sticks, printers, speakers, microfoons, docks, scanners, camera's etc. Dit kan veel problemen voorkomen.

Je muis, toetsenbord en beeldscherm moet natuurlijk wel aangesloten blijven.

5. Checks die Microsoft aanbeveelt
Voordat je de upgrade doet is het handig - om problemen te voorkomen - om de volgende tips van Microsoft in acht te nemen:
- Check je C: schijf op fouten (rechtsklik in Verkenner op Je C: schijf kies Eigenschappen | tabblad Extra | Foutcontrole - Controleren)
- Draai de Windows Update probleemoplosser

Problemen na upgrade

6. Microfoon en webcam werken niet
Controleer eerst onder respectievelijk Instellingen | Privacy | Camera en Instellingen | Privacy | Microfoon of Toegang tot Camera/Microfoon toestaan en Apps toegang verlenen tot Camera/Microfoon wel aanstaat. Veel bezoekers van GratisSoftware.nl meldden in het verleden dat hierna hun problemen opgelost zijn.

7. Instellingen teruggezet
Zoals zo vaak na een upgrade van Windows 10 melden gebruikers dat ze diverse instellingen weer moeten aanpassen omdat deze naar de standaardwaarden zijn teruggezet. Loop dus je instellingen even na als je over bent gestapt naar Windows 10 1903.
 
Lijst van Microsoft met problemen die Windows 1903 heeft met bepaalde hardware
Microsoft houdt zelf een lijst bij met problemen van bepaalde hardware (en software) met Windows 10 1903. Lees hier alle issues.

Dit artikel wordt uitgebreid met nieuwe problemen en oplossingen. Wij horen graag je ervaringen hieronder in de reacties!

Peiling

Onze vraag is:

Hoe verloopt de upgrade naar Windows 10 versie 1903 (Mei 2019 Update) bij jou?

Deel dit artikel: 

Reacties

Na installatie van 1903 knippert het display en blijft knipperen.

Gisteravond in een goed uur 1903 binnengehaald en rimpelloos geïnstalleerd.
Versie 1809 is op mijn Dell Inspiron nooit aangeboden door Micro$oft.
Alles werkt, tot nu toe, prima. Inclusief de zinvolle uitbreiding op Defender.

Heb via Windows update versie 1903 binnengehaald. Ik heb tenminste 1 probleem gevonden nl. als ik de klep van mijn laptop open duurt het veel langer voordat het scherm verschijnt om aan te melden, zit eerst tegen een zwart scherm te turen.....Opnieuw opstarten helpt niet.

Na drie avonden worstelen met Windows update 1903 heb ik het wel gehad met mijnheer Windows. Ik kan mijn tijd wel beter gebruiken en ga maar sparen voor een Apple PC.

Na de 1903 duurt het opstarten lang bij het Welkom scherm was de achtergrond wazig dat heb ik weer goed gekregen door de doorzichtbaarheid uit te vinken maar het welkom scherm blijf 45 seconden staan vooraleer het systeem door start ik heb er geen oplossing voor gevonden.

Laatste mislukte installatiepoging op ‎12-‎6-‎2019 - 0x8007042b ... Need to say more??
En geen oplossing te vinden. Ik word die Windows 10 zo moe!

Idd, ik ook. Voorbereiding,download en installatie verlopen goed. Maar bij configuratie van de update 1903 loopt alles vast bij 88%!!!
Weer terug bij af. Ben zwaar teleurgesteld in Windows 10 en hun updates.

Voor mij het zelfde. Al 3 pogingen ondernomen. Helaas lukte het niet in de veilige modus.Alles uitgeschakeld wat mogelijk is. Nu een nieuwe poging. Kan je de update maar downloaden en gewoon recht toe recht an installeren................................Pfffffffffffffff

Door een of andere duistere oorzaak is 1903 nu bij de zesde poging wél helemaal geïnstalleerd en werkend.... Snap er niets van. Lijkt op een loterij.

Na automatische update 12-06-2019 startte windows 10 gewoon op, maar ik kon niet meer inloggen. Alles geprobeerd zonder resultaat, bleeft over herstellen naar punt voor de update. Nu volledig vastgelopen, kom niet voorbij herstelscherm.
Heel erg vervelend omdat 5 personen in mijn gezin deze laptop dagelijks nodig hebben.
Ik weet niet wat ik nu moet doen.

Heb hem geupdate gewoon via een iso file, die gemount en zo update uitgevoerd. Wat me op valt is dat Windows Defender Application Guard het bij mij wel deed op 1803 maar nu op 1903 niet. Heb nog even de installatie terug gezet naar 1803 en toen deed het t gewoon weer maar bij 1903 zegt het systeem dat mn hardware ineens niet voldoende is... Wel vreemd. Aan de andere kant krijg je bij 1903 Windows Sandbox er voor terug.

Komt er dus op neer dat je niet moeilijk hoeft te doen met die media tool en de kans lopen dat er misschien iets fout is met je usb stick, gewoon iso op de root van de C schijf zetten, mounten, en updaten maar

Nu iedereen weer blij is dat de updates en upgrade weer prima werken waar we altijd weer voor een vervelende dagtaak aan hebben en dat ook nog op je eigen gekochte Pc waar alles je maar door de strot geduwd wordt geduwd want wie heeft gevraagd om deze upgrade....heb niemand horen roepen!!
Het ergste vind ik dat grote witte domme zoekvlak, alsof we allemaal slechte ogen hebben, het vorige zoekvlak daar keek je ook niet overheen en deze ergert gewoon.

Bij de vorige onderdelen updates geen problemen gehad, noch op de lap- of desktop. Bij de aanbieding van 19-03 op de laptop wordt het proces herhaaldelijk afgebroken, met vermelding van steeds andere foutcodes. Blijf het proberen.

Ik heb versie 1903 via Windows Update binnengehaald. Na lange tijd kreeg ik eindelijk de tekst te zien Onderdelenupdate voor versie 1903. 2 Pogingen later (na foutmeldingen) begon het downloaden en installeren eindelijk vorm te krijgen, wat een eindeloze tijd in beslag nam. En als je denkt dat alle ellende achter de rug is, kom je bedrogen uit na het opnieuw opstarten van het systeem. Er blijken nogal wat problemen de kop op te steken zoals het lezen van cd's en dvd's, omdat het verwisselbare station F niets doet en programma's om cd's en dvd's te rippen of mediaspelers zoals VLC Media Spelers niet werken. Een oplossing daarvoor heb ik niet kunnen vinden bij de Ondersteuning Helpdesk.

Windows 10 1809 start in ongeveer 15 seconden op, na update 1903 duurt het
3 minuten.
Kan niet vinden waar dit door komt.

Zonder problemen via de update assistent gedownload,en geinstalleerd. Alles werkt prima...

Donwloaden en instaleren gaat ok zegt win10 64 bits, 1070 gtx, ok nu herstarten, maar bij het herstarten blijft de pc uren met zwart scherm en een opstart gifje staan, pc start niet meer op. Pc uitzetten, waarna melding komt Undo changes en gelukkig werkt alles nog alleen 1903 krijg ik er niet op.

3 pc’s gedaan en geen problemen gehad.
Wel problemen, neem pen en papier.

Windows 10 versie 1903 vandaag handmatig via Windows Update binnengehaald en zonder problemen geïnstalleerd. Alles was binnen een uur geregeld en PC draait wederom als een zonnetje.

Heb Windows 10 versie 1903 vandaag aangeboden gekregen van Windows,geïnstalleerd en nu is de pc met opstarten trager en de afbeelding op het vergrendelscherm is heel wazig .Heeft iemand een oplossing voor de wazige afbeelding.

Beste Renè ,

Oplossing wazige afbeelding vergrendelscherm : uitzetten v/d transparantie-effecten via persoonlijke instellingen > kleuren

Dit ziet er een stuk beter uit Mickey heel hartelijk bedankt.

Bij mij stond hij uit maar nog steeds wazig ( aan en daarna weer uitgezet geen effect)

hier is de oplossing
https://www.tenforums.com...

Snap al die klote updates niet zoveel jaarlijks....als het goed werkt dan laat men het toch zo!!
Beter kan niet als versie 1809 in versie 1903 werkt vergrendelscherm weer niet deze blijft wazig en dat domme witte zoekvak en het scherpe beeldscherm achtergrond is ook waardeloos....dus snel het oude W10 achtergrond weer gedownload.

Upgrade met de assistent ging goed , maar telkens fouten in de eventlog ; VSS ID=8193 en ID =13 ! Ontzettend irritant !!
Daarnaast ook zwarte schermen voor 1/2 sec tussen het site wisselen in IE11 . Deze fouten nooit eerder gezien ! Terug naar 1809 en paar maanden wachten ...............

Update 1903 zonder problemen uitgevoerd. Maar het opruimen van windows.old via "SCHIJFOPRUIMING" als administrator lukt niet! Ook de mappen "tijdelijke bestanden" en "miniaturen" worden niet geleegd.

Na installatie lukt het niet om downloads op te slaan.
Diverse drivers geprobeerd
lokaal account of Microsoft account niets helpt.

ben nog bezig met het updaten van versie 1903 , maar hij komt niet verder dan 99 procent . wat kan de oorzaak zijn ?

herstel , ik bedoelde 99 procent met bezig voorbereiden .

is helemaal niks volop storing op mijn andere programmas heb nu een backup teruggezet van voor de update altijd gelazer met Windows een Apple is te duur voor mij anders had ik al jaren terug geen Windows gehad voor lopig ga ik de update niet installeren >>>reuze bedankt Microsoft met jullie gestuntel...

Zoveel problemen na installatie van de 1903 update dat ik genoodzaakt ben mijn computer opnieuw te installeren.

De problemen zijn ontstaan na de installatie van de 1903 update. Ik ben er heel blij mee weer 2 dagen bezig met het installeren van windows, de programma's, en het inrichten.

wachtwoorden invoeren en Inloggen en opslaan, en zo voort.

Voor dat alles is ingericht zo als het was ben je 3 dagen verder.

Nou bedankt Meneer Microsoft voor je fantastische update.

precies zo als je zegt, blijft hangen, duurt eeuwen, heb OOK opnieuw geinstalleerd met alle gezeur van dien en 't lukt nog steeds niet. Gaat niet verder dan 74%, probleemoplosser gedraaid die niets kan vinden.

Waar zal ik eens beginnen.
-Venster apps (de)installeren niet meer klikbaar (opent niet)
-Verbinding met Microsoft Update nooit meer mogelijk (kan geen verbinding maken)
-Dolby Digital-geluid verdwenen, DTS werkt nog wel
Toen ik dat zag, was ik al helemaal over de zeik. Snel rollback 1809.
Goed getest hoor maar niet heus. Snel WUB (Windows Update Blocker weer aangezet, ik hoef die troep niet over 35 dagen alsnog, langer uitstellen kan niet zonder WUB, zodra ik rollback deed stond die 1903 alweer klaar. Ey de groeten met die rotzooi! Ook melding van gemaakt, hoor je nooit meer wat van. Stimuleert wel de aankoop van nieuwe pc's zo, mijne was ook gelijk onbruikbaar

daar ben ik ook bang voor, dat dadelijk de hele pc onbruikbaar wordt, opnieuw geinstalleerd, freshup, duurde 'n dag voor ik alles weer 'n beetje op orde had, nu 'n week later lukt de updat weer niet, nog steeds 74%.

Ik snap het niet; ik dacht dat je de onderdelenupdate nu ook in de Home versie 1 tot 1,5 jaar kon uitstellen? Alleen de kwaliteits (en cumulatieve) updates zijn toch beperkt tot max 35 dagen? Maar jij hebt dus een andere ervaring? Ik heb helaas naar updates gezocht omdat Defender al 2 dagen geen virusdefinities had gekregen, en zit nu met die melding dat 1903 klaarstaat, krijg het met geen mogelijkheid weg, systeemherstel helpt niet, gezien de vele problemen op de microsoft site, waar zelfs wordt geadviseerd de update niet zelf te installeren, wil ik deze upgrade niet hebben; maar nu krijg ik deze dus over 35 dagen op mijn laptop? Ben als de dood per ongeluk op de download te drukken, want meestal kon mijn halfjaar oude laptop "dood" terug naar verkoper, dus ik wacht liever een paar maanden tot een jaar, maar dit kan dus niet, in tegenstelling wat er wordt beweerd, of had je nog een oudere versie dan 1809? Kan iemand vertellen of ik 1903 over 35 dagen automatisch door mijn strot krijg; want alle genoemde problemen op de microsoft-site zijn voor mijn nieuwe laptop van toepassing, ik had moeten wachten tot ze hem zelf aanboden, dom vermoeidheidsfoutje, want normaal werkte ik de Defender updates in Defender zelf bij.
Kan jij of een ander dit verhelderen; of ik de download nu over 35 dagen op mijn laptop krijg?

Als er onder de melding dat 1903 klaarstaat downloaden en installeren staat(in blauw) zou je hem als het goed is uit kunnen stellen totdat de levensduur van versie 1809 verstreken is, dan word de nieuwste versie automatisch geinstalleerd. En als het goed is kun je boven de melding dat de 1903 klaarstaat gewoon naar updates zoeken voor de 1809 via het gangbare balkje naar updates zoeken. Heb je trouwens rond 21 mei de KB4497934 geinstalleerd? Dat was een cumulatieve update die je zelf moest opzoeken en o.a.de functie voor het uitstellen bevatte.

Dank je Robin, ja die update heb ik geïnstalleerd. En het staat er inderdaad onder, apart in blauw; maar Jasha schreef dat je deze over 35 dagen wèl krijgt, volgens mij klopte dat inderdaad niet?1 Alleen de "gewone" updates kun je maar 35 dagen uitstellen, dus ik denk dat ik wel goed zit dan. Merk ook dat er nu ineens dagelijks driverupdates zijn; degene die bij microsoft nog als probleem-veroorzakers staan, dus mijn laptop is nog niet zover (en ik ook niet).

Bedoelde Jascha, naam fout gespeld, sorry.

Fijn, dan weet je nu in ieder geval dat je je niet druk meer hoeft te maken.
Ikzelf installeer hem vooralsnog ook nog niet totdat de kust veilig is.....

Dankzij die 1903 update kan ik me computer opnieuw installeren.

Dank u wel meneer Microsoft.

Lex

Hmmm

Het probleem bleek de driver te zijn van de Samsung Evo 960 SSD na deze vervangen te hebben is het probleem opgelost.

Heerlijk die UPDATES.

inhoud van sticky notes is weg. Nieuwe versie. Kan ik de oude uit een backup halen?

Gisteren de update 1903 automatisch binnen gekregen.
Allen de wallpaper opnieuw ingesteld, en de zoekfunctie stond op zoekvak weergeven.
Verder doet alles het gewoon zoals altijd.

De update binnen gekregen al 3x geprobeerd loopt steeds vast en de krijg fout code stopcode van Windows. Nu is hij oor de 4x een poging te wagen ben benieuwd.

USB apparaten (disks of sticks) aangesloten?

Hier precies hetzelfde. Lukt van geen kant. Ook al 4x geprobeerd maar nada niks. Ik laat 't nu maar, misschien lukt 't bij de volgende versie.

Na 6x ging ie vanzelf. Ziet er allemaal goed uit moet ik zeggen. Voortaan maar effe wat geduld hebben met upgraden ;-)

via update assistent 19-03 probleemloos binnen. Vanochtend een update en nu na opnieuw opstarten al 1 uur een zwart scherm met het bekende draaiende cirkeltje. Heb dit bij 18-03 ook gehad en het bleek toen dat Advantage System Care (ASC) de veroorzaker was. Wacht nog maar even af voordat ik de stroom eraf haal.

Voor degenen die de standaard achtergrond (wallpaper) van windows 10 te fel vinden en terug willen naar de oude standaard, donkerdere, achtergrondgrond. Die is weliswaar verdwenen uit de mogelijke opties van Win10_1903, maar staat wel nog op je PC in de map C:\windows.old\windows\web\wallpaper\windows als img0.jpg. Kopieer die snel naar een andere map en selecteer dan deze afbeelding bij "Aan persoonlijke voorkeur aanpassen" van het bureaublad.

Ik heb afgelopen maandag mijn laptop ge-updatet naar Windows 10 1903 en dat is bij mij probleemloos verlopen. De installatie duurde wel iets langer dan normaal maar zolang alles daarna goed werkt ben ik tevreden ermee. Het enige minpuntje was wel dat die mijn antivirusprogramma had uitgeschakeld alleen die kan je zo weer inschakelen. Nu maar even afwachten hoe het gaat de komende periode.

Update moeten terug draaien diverse drivers werkten niet meer, waaronder de driver van mijn netwerk kaart en videokaart.

Ik heb mijn laptop toendertijd via de upgrade button vanaf Windows 7 naar Windows 10 ge-update. De laptop is vrij traag sinds die tijd, dus ik zou wel een schone installatie willen uitvoeren. Hoe kan ik mijn huidige W10 licentie weer gebruiken na een schone installatie? Mijn documenten e.d heb ik op D staan, dus schijf C kan opnieuw geformatteerd worden.

In geval van een herinstallatie van windows 10 hoeft de productcode niet nogmaals te worden opgegeven, ook al wordt daarom gevraagd tijdens de setup. De windows 10-licentie voor de betreffende hardware (moederbord, processor) werd namelijk reeds bij de eerste installatie geregistreerd bij Microsoft. Het is bij windows 10 dus niet meer nodig om de productcode voorafgaande aan een herinstallatie veilig te stellen. Laat de vakjes leeg bij een herinstallatie en klik op, ik heb een productcode.

Dan kun je naar instelling van Windows 10 gaan en daar de knop begin opnieuw in drukken en dan kun je kiezen Schoone installatie of installatie met bestands behoudt als je een van die 2 kiest dan gaat Windows installeren

4 computers geupdate. Daarna 3 computers rechtermuistoets probleem. Tabletmodus op bereaublad ingesteld i.p.v. auto. Opgelost.

Update 1909 2 dagen geleden zonder problemen verlopen.
Wel blijkt dat systeembeveiliging niet meer werkte: stond nu op Uitgezet!!
Heb ook de indruk dat opstarten van veel programma's nu langer duurt.
Kan ik de map Windows10Upgrade 20Mb en Windows.old 136Kb verwijderen??

Op 3 PC's 1903 probleemloos geïnstalleerd.
Enige probleem tot nu toe is dat "Instellingen|Persoonlijke Instellingen" niet reageert als ik erop klik. Ook als ik die functie aanroep door rechtsklik in leeg bureaublad en "Aan persoonlijke voorkeur aanpassen" kies werkt dit niet.

lijkt erop dat onze eigen voorkeuren steeds meer worden gedwarsboomd, ook het ongevraagd aanzetten van de virusbeveiliging die ik zelf uit zet omdat alles erdoor vertraagt.

Dat is dan toch niet "probleemloos"? Ik moet er niet aan denken dat ik mijn persoonlijke instellingen niet toe kan passen...

Ruim 4 uur bezig met de update, lijkt nu uiteindelijk vast te zitten op 99%...

Voer een schone herstel uit,dit geeft Microsoft ook aan.Maak zoals altijd backups
Ga terug naar fabrieks instellingen van het systeem start opnieuw op.
Installeer niet van een usb stick maar ga naar de site van microsoft.
Download daar de assistent en de update ,de assistent voert een controle uit.
Als het goed gaat vinkt de assistent dat aan in groen.De update vraagt 20 gig voor besturing en toekomstige updates.In deze update plaatst het zelf de nieuwste drivers.Ik kan niet zien wat er gebeurd is maar ik vermoed dat de drivers de boosdoeners zijn.Daar botst de oude windows 10 op want er zijn nu dubbele drivers.
Suc6 verder Rudolf groet johan
Google is je beste vriend

Alles ging goed met de update van 1903, daarna duurde het alleen langer bij starten van Google(wit scherm).

Verschrikkelijk elke half jaar die upgrade, niks als problemen, nu de licentie van malwarebytes werkt niet meer en sandboxie werkt niet meer.

Na installatie van windows 10 pro v 1903 ziet mijn computer wel netwerken maar niet die van mij. door herhaaldelijk opstarten soms wel.
Ook met afspelen van programma gemist via de ziggo app en alspelen met avi of mpeg4 beelden storing met onderbreking in het geluid.
Na opschonen met iobit advanced care of met privazer blijft de computer hangen bij het opstarten. Na opstarten in veilige mode start deze computer wel weerd goed op.
Dit gebeurd op een Levovo Ideapad Z710 met een Samsung ssd 250GB.
Ik hoop hier een oplossing voor te krijgen.

h.v.g Henk Veldhuizen

Maak een kopie van je bestanden op een externe-schijf en doe een schone installatie. Gebruik daarna nooit meer een cleaner zoals ccleaner, iobit advanced care, privazer. Schijfopruiming van windows is voldoende.

Icloud koppeling naar outlook werkt niet meer na handmatige update. Herinstallatie icloud windows helpt niet. Opnieuw aan en uitzetten koppeling in icloud ook niet. d

Update naar 1903 zelf gedaan met MS upgrade assistent en gelukt, alleen had ik eerst geen geluid maar moest enkel op de volume klikken om die te verhogen.

Deze keer de update nog niet aangeboden gekregen, dit in tegenstelling tot andere updates die altijd vrij snel kwamen. Windows 10 pro 1809, ik wacht rustig af en ga niets forceren, het zal zijn reden wel hebben.

Ik heb Windows10 pro. Hen een Samsung 500GB M.2 SSD.

ik heb vandaag de grote windows10 1903 update geïnstalleerd. Me hele C: SSD is vol. Windows kwam zelf al aan dat mijn C: schijf vol was en heeft de oude 1804 versie verwijderd.

Heel leuk ik had nog geen 100 GB in gebruik nu heb ik slechts 32 GB over.

Ik heb de inhoud van alle mappen root mappen opgevraagd en kom tot nog geen 30GB waar is die 430 GB gebleven?

HMMmmmmm weer een update bug van Microsoft.

Hopelijk komt Microsoft snel met een oplossing.

Mijn WIndows 10 schommelde altijd tussen de 30 - 35 Gb. Na update mei naar 1809 is die geslonken naar een aangename 23Gb. EN alles werkt. Toch benieuwd waar dat allemaal gebleven is. Wel Windows.old verwijderd.

Net die vanmorgen de update 1903 geïnstalleerd en ik zit met een CPU belasting tussen de 18% en 24% terwijl is normaal gesproken 1 tot 3% is.

Dit was na het herstarten van de computer over.

Bij het opstarten is het vergrendelingsscherm wazig. Ik ben terug naar versie 1809.
Alles werkt weer prima. Ik ga het updaten maximaal een jaar uitstellen. Als dit zo door blijft gaan overweeg ik een overstap naar Linux Ubuntu of Windows 7 zolang er nog ondersteuning plaats vindt van deze.

Is normaal in de nieuwe versie....kun je instellen...zie links

https://www.tenforums.com...

https://www.tenforums.com...

kan dat ? terug naar 7 ? wil niks liever.

Had het zelfde. Na enig zoeken de oplossing: ga naar: instellingen- persoonlijke instellingen-kleuren (linker kolom)-transparantie effecten op uit.

Na de update 1903 ziet de downloadmap er niet uit, krijg het beeld nier terug zodat alle mappen netjes onder elkaar staan. Bij de andere drives is het wel het zelfde gebleven.

Hier staat ho je dit veranderd

https://www.tenforums.com...

Dat zijn de friendly dates. Hoe ze dat friendly kunnen noemen is me een raadsel, maar oké (ik heb er trouwens nog geen last van, ondanks de update). Wat wel veranderd is, en ik denk dat dat hier ook bedoeld wordt, is dat W10 ongevraagd de downloadmap gaat groeperen, en inderdaad, andere mappen niet. Dat is weg te krijgen door te rechtsklikken in de map, te kiezen voor 'Groeperen op' en dan '(Geen)'.

Irritant dat nieuwe beeld bij Downloads. Van alles geprobeerd, maar de oude situatie is niet meer. Een fractie beter (overzichtelijker) voor mij is via Beeld in te stellen op Lijst.

Met mijn 32 GB opslagruimte op mijn Chromebook haak ik af en ga ik terug naar Ubuntu

Heb windows 10 1903 nog niet aangeboden gekregen met windows update ik wacht tot het wordt aangeboden.

numeriek toetsenblok werk niet goed bij opslaan naar een pdf

Op een tweetal oudere PC's proberen bij te werken: Met MediaCreation tool de 32 en 64 bitsversie op een USB stick gezet en van daaruit met de setup.exe proberen bij te werken. Zo deed ik het de vorige keer ook. Op beide PC's echter een foutmelding dat de hardware niet geschikt is voor deze versie van Windows 10. Uit nadere info blijkt dat dit een fout is die iedereen(?) krijgt als je vanuit een USB apparaat wilt updaten. Maar goed, het probleem doet zich blijkbaar alleen voor als er versie 1803 of 1809 opstaat.... zucht, what else?

Je kan op de officiële site gewoon een iso bestand met de laatste versie downloaden.
Deze iso dan mounten in de verkenner, je krijgt er dan een virtuele extra drive bij. Op die drive kun je de setup starten (gewoon binnen Windows dus) en hoef je geen usb te gebruiken.
Verder voorafgaand aan het update proces alle usb apparatuur afkoppelen en dan zou het probleemloos moeten gaan.

Binnengehaald met MediaCreationTool1903 op 2 computers geen noemenswaardige problemen tegen gekomen. Op één computer moest de Radeon videodriver opnieuw geïnstalleerd worden en op deze computer blokkeerde de ingebouwde Windows Firewall nu opeens mijn RoonServer waardoor ik die niet meer op afstand kon bedienen. Twee kleinigheidjes verder werkt alles prima. Windows 10 werkt bij ons op alle systemen meestal prima, als er wat fout gaat ben ik dat meestal zelf schuld.

ik kon de update alleen via insider preview binnenhalen

Dat is niet de goede. Je kunt hier de officiële uitgave downloaden:
https://www.gratissoftwar...

@ banjo

klik met de rechtermuisknop op de taakbalk -> zoeken -> zoekpictogram weergeven

De Apps app in de Windows Settings heeft weer eens kuren.
Als je deze app wil openen (om de koppelingen van apps aan een extensie te wijzigen of om een default app te veranderen) zal het Windows Settings scherm crashen wanneer je dit meteen na opstarten doet.
Wacht je echter een minuut of 5 na start van de computer openen alle onderdelen van de Apps app zonder problemen.
Dit probleem schijnt bij Microsoft bekend te zijn maar komt niet op de bovengenoemde pagina van issues voor.

Ik loop tegen hetzelfde probleem aan.
Als in de PC opstart in veilige mode krijg ik bij het openen van Settings, Apps de volgende foutmelding: "SystemSettings.exe: Matrixgrenzen overschreden".

Sinds gisteren versie 1809 geïnstalleerd. Ging goed. Echter nu blijkt in de verkenner dat hij lange namen van albums en titels heeft afgeknipt!

Update ging goed (bijna 2uur) maar nu staat standaard onder in de taak balk typ hier om te zoeken levens groot....hoe krijg ik dit weg???

Rechtsklikken op de taakbalk en vinkje zetten bij zoekpictogram ipv zoekbalk....

Heb het gevonden bedankt allemaal...

gewoon je pc opnieuw opstarten

Op mijn 2 desktops met de win 10 Pro versie geen enkel probleem. Op de Acer Switch alleen een bekend probleem met de geluidsdrivers en de platformdrivers. Dat was bij vorige upgrades ook al zo, dus snel opgelost. Loopt nu met de win10 home versie als een zonnetje.

Net 1903 geïnstalleerd op mijn 9 jaar oude laptop. Installatie probleemloos verlopen , alles werkt als een zonnetje. Net als de vorige keren trouwens nog nooit problemen gehad met deze updates.

Opnieuw windows HOME geinstalleer op mijn HP desktop. Ging razendsnel en redelijk probleemloos. Wel merk ik dat de standaard HP software hier en daar wat hapert hiervoor moeten door HP nieuw software ter beschikking worden gesteld denk ik. Maar overall ben k zeker niet ontevreden. ook mijn andere desktop (windows PRO) draait probleemloos op deze 1903 versie.

Ter aanvulling waarom 1803 niet meer updates ontvangt:
Zoek je naar een oplossing dan geeft microcosoft een een veelheid aan oplossingen, en handelingen die meestal niet werken of op iets heel anders betrekking hebben.
Om het op te lossen kun je dan beter weer veel tijd steken in het opnieuw installeren van Windows.
Hoe Microsoft het met Windows als oersysteem zo lang nog volhoudt is mij een raadsel en zal wel komen de macht en de bedrijven en organisaties die er te afhankelijk van zijn.
Als privepersoon kan ik niets anders zeggen: weg ermee en bewaar het op een ouderre PC voor die paar keer dat je het nodig hebt.
Zoals ik eerder schreef er zijn veel betere, makkelijkere en foutlozere systemen.

Met update assistent tot iets boven de 90 procent gekomen zo te zien. Daarna
volgende dag na uitzetten/opnieuw opstarten nog steeds 1803 versie.
Gebruik tegenwoordig vooral Chromebook en Ipad en vind Windows een steeds problematischer en achterhaald besturingssysteem met continue vervelende problemen. Ik gebruikte de upgrade assistent omdat versie 1803 niet mweer weer wordt geupdated en Defender de definities aangeeft als actueel en terwijl ze van vorige maand zijn. Heb nu een etmaal de PC aan moeten laten staat zonder enige vermelding van een probleem of wat dan ook maar op de achtergrond was voortdurend de updateassisten aan de gang. Voor sommige toepassingen moet ik wel naar Windows maar eigenlijk heb ik het wel gehad met de chaos en tijd die het me kost.
Mijn Chromebook start binnen enkele seconden op, evenals m'n tablet en daarmee kun ik het grootste deel van wat ik nodig heb doen.
Windows 10 begint te lijken op een systeem voor freaks die plezier hebben in het probleemoplossen en biedt hele volksstammen met het ingewikkelde, kostbare en het veel nutteloze vereiste van steeds veranderede keniis voor het onderhoud. Dat zou je verwachten van Linux terwijl mijn ervaring daarmee juist weinig problemen opleverde en veel beter en sneller werkt dan Windows met die langdurige, eindeloze updates en heropstarts en vastlopers soms daarna die alleen met eden volledig nieuwe installatie ter verhelpen zijn.
probleemloos en snel werkt.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
de_emarken