Upgrade Windows 10 1903: problemen & oplossingen

De 'Mei 2019 Update' of Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903 is vanaf 21 mei 2019 officieel te downloaden via Windows Update (als je pc geschikt is) en met de Update-assistent of de Media Creation Tool.

Hieronder bespreken we problemen tijdens of na de upgrade en mogelijke oplossingen. En we zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

In de reacties horen we graag problemen waar je tegenaan loopt bij de upgrade naar Windows 10 1903. Bijvoorbeeld problemen met drivers, randapparatuur, audio/video, software etc. Ook oplossingen voor problemen en foutmeldingen en foutcodes horen we graag en zullen we de komende weken gaan vermelden in dit artikel - dat steeds uitgebreid zal worden met nieuwe informatie.

Problemen en oplossingen upgrade naar Windows 10 1903

1. Wacht tot de update automatisch wordt aangeboden via Windows Update

Het is natuurlijk leuk om snel de nieuwste Windows 10 versie handmatig te downloaden en installeren, maar even wachten tot de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1903 automatisch wordt aangeboden via Windows Update is vaak beter en kan problemen voorkomen.

Microsoft houdt via machine learning namelijk bij welke pc's, componenten, rand-apparatuur en drivers voor problemen kunnen zorgen. Als jouw pc (of onderdelen daarvan) nog niet geschikt is bevonden dan krijg je de update niet aangeboden via Windows Update - en als je de nieuwe versie dan toch handmatig downloadt en installeert dan kunnen er diverse problemen optreden of onderdelen in het geheel niet meer werken.

Geduld is dus een schone zaak. Microsoft probeert zo snel mogelijk alle problemen op te lossen voor ongeschikt bevonden pc's en drivers. Dit proces kan wel twee tot vier maanden duren. Dus het is niet raar als je de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1903 niet gelijk ziet staan bij Windows Update. Met name bij oudere pc's kan dit iets langer duren.


Zo ziet het eruit als de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1903 beschikbaar is (klik voor groter)

2. Te weinig schijfruimte

Een van de meestvoorkomende problemen waardoor de installatie niet voltooid kan worden en je teruggerold wordt naar de vorige versie is te weinig schijfruimte.

Merkwaardig genoeg meldt Windows dat niet vooraf maar kun je daar achteraf achter komen als je kijkt in het Windows Defender beveiligingscentrum onder Apparaatprestaties en -status. Schijfopruiming in Windows 10 gebruiken of ongebruikte software verwijderen kunnen helpen. Met name 'Vorige Windows-installaties' opruimen bespaart veel ruimte.

3. Virusscanner blokkeert update

Ook is het nog altijd aan te raden om anti-virus en andere beveiligingssoftware - tijdelijk - te deïnstalleren voordat je begint aan het upgrade-proces. Ook optimalisatie-software als Advanced SystemCare heeft weleens voor problemen gezorgd. Verwijderen dus voordat je de upgrade gaat doen.

4. Ontkoppel externe hardware

Ontkoppel niet-essentiële externe hardware, zoals usb sticks, printers, speakers, microfoons, docks, scanners, camera's etc. Dit kan veel problemen voorkomen.

Je muis, toetsenbord en beeldscherm moet natuurlijk wel aangesloten blijven.

5. Checks die Microsoft aanbeveelt

Voordat je de upgrade doet is het handig - om problemen te voorkomen - om de volgende tips van Microsoft in acht te nemen:
- Check je C: schijf op fouten (rechtsklik in Verkenner op Je C: schijf kies Eigenschappen | tabblad Extra | Foutcontrole - Controleren)
- Draai de Windows Update probleemoplosser

Problemen na upgrade

6. Microfoon en webcam werken niet

Controleer eerst onder respectievelijk Instellingen | Privacy | Camera en Instellingen | Privacy | Microfoon of Toegang tot Camera/Microfoon toestaan en Apps toegang verlenen tot Camera/Microfoon wel aanstaat. Veel bezoekers van GratisSoftware.nl meldden in het verleden dat hierna hun problemen opgelost zijn.

7. Instellingen teruggezet

Zoals zo vaak na een upgrade van Windows 10 melden gebruikers dat ze diverse instellingen weer moeten aanpassen omdat deze naar de standaardwaarden zijn teruggezet. Loop dus je instellingen even na als je over bent gestapt naar Windows 10 1903.

Lijst van Microsoft met problemen die Windows 1903 heeft met bepaalde hardware

Microsoft houdt zelf een lijst bij met problemen van bepaalde hardware (en software) met Windows 10 1903. Lees hier alle issues.

Opgeloste issues

Hier kun je problemen zien die Microsoft opgelost heeft. Een blokkade van je pc voor de upgrade kan hierdoor opgeheven worden.

Dit artikel wordt uitgebreid met nieuwe problemen en oplossingen. Wij horen graag je ervaringen hieronder in de reacties!

Peiling

Onze vraag is:
Hoe verloopt de upgrade naar Windows 10 versie 1903 (Mei 2019 Update) bij jou?

Prima, 1903 zonder problemen via Windows Update binnengehaald
7% (134 stemmen)
Prima, 1903 zonder problemen handmatig gedownload (of via Update Assistent)
6% (126 stemmen)
1903 is geïnstalleerd via Windows Update, maar wel problemen nu
15% (304 stemmen)
Handmatig 1903 geïnstalleerd (of Update Assistent), maar wel problemen nu
5% (105 stemmen)
Installatiepoging 1903 via Windows Update mislukt en teruggerold naar oudere versie
38% (764 stemmen)
Handmatige installatiepoging 1903 mislukt en teruggerold naar oudere versie
11% (210 stemmen)
Ik heb 1903 nog niet aangeboden gekregen via Windows Update
11% (220 stemmen)
Anders, namelijk... (laat weten in de reacties)
6% (126 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 1989

Reacties

Er zijn problemen bij het downloaden van enkele updates, maar we proberen het later opnieuw. Als deze problemen blijven optreden, zoek dan op internet of neem contact op met ondersteuning voor meer informatie. Daarbij kan deze foutcode van pas komen: (0x80070002)

Tijdens de update crashte mijn computer, muis en toetsenboord. Eerst kreeg ik enkel een zwart scherm met die irritante piepjes, daarna het blauwe scherm, na drie keer de opstart te onderbreken. Windows ging in herstel, niet dus, opgestart via usb stick, oke die kwam terug tot leven, maar........ik moet elke dag Google weer als standaard browser instellen. Elke dag de computer via usb opstarten, anders weer het zwarte scherm. Ik heb contact opgenomen met Microsoft, deze stellen dat mijn Acer niet compatibel is met windows 10, terwijl ik er al 3 jaar foutloos op draai. Mijn muis en externe toetsenboord zijn stuk gegaan tijdens de update, zeggen ze niets over en alles ligt aan mijn computer zelf. Voor de update was ik op de computer aan het werk, windows 10 ja, een uur later was alles kapot en dat zou niet aan de update liggen? Ik heb ze verantwoordelijk en aansprakelijk gesteld.

Sinds deze upgrade doet de probleemoplosser het niet meer. deze blijft op een scherm naar "problemen vaststellen" zoeken.

Sinds mijn update naar win10 1903 kan ik geen verschillende achtergronden meer instellen over 2 beeldschermen.
Voorheen was dat geen probleem rechtermuis toets en je beeldscherm aangeven.
Iemand een oplossing voor dit probleem.

Ook ik ben niet blij met de Windows updates. November 2019 update inmiddels ook gehad, maar wat een zorgen en verschrikkelijk gedoe.
Sinds mei 2019 heb ik na de update/upgrade steeds GEEN beeldscherm meer. En als er toch iets lastig is....
Dus, gister weer een avond zitten tobben, accu los, van het stroom, accu weer vast, aan het stroom, startknop extra lang ingedrukt houden. CTR-Alt-Del. 4 uur lang, te gek voor woorden. Ben in de afgelopen maanden iedereen die er maar verstand van heeft af geweest en naar een oplossing gevraagd. Kreeg ook de meest fantastische
oplossingen, van je grafische kaart is stuk tot aan breng hem maar naar een museum, en alles wat er tussen ligt. Ligt aan de update lijkt me nog het beste. Daardoor uitval van onderdelen.
Nu weiger ik verder elke update. Dit gedoe moet maar eens over zijn. IK bescherm met Hitmapro en verder... Beter een laptop zonder update/grade, dan een upgrade/update zonder laptop.

Ik heb exact dezelfde ervaring met alle goedbedoelde adviezen. Zelfs een nieuwe grafische NVidia kaart als vervanger van mijn quadro K2200, maar ook dat was nutteloos. Ook Adobe CC functioneerde nauwelijks meer. Inmiddels met hun help wel iets verbeterd, maar office 365 is nog een drama. Nu zit ik ook met ellende van kortstondig geluid en beeld vastlopen. Ik zou graag willen dat MS een stopt met nutteloze kunstjes toe te voegen aan W10. Doordat er zoveel fouten zijn kan ik ook niet meer terugdraaien. Laten ze nu eens alleen updates geven aan mensen die niet de PC voor hobbydoeleinden hebben maar moeten werken. En als je toch weer een rommelupdate krijgt na een zgn ruime wachttijd wil ik graag schadevergoeding krijgen. Per slot van rekening heb ik voor W10 een geheel nieuwe PC gekocht met een betaalde W10 Pro versie. Graag dus enkel veiligheidsupdates sturen!!!!

Ieder halfjaar een fiasco in je maag geduwd door MS.
Programmas gekocht niet van MS zijne? Zonder pardon weg. Gewoon belachelijk. Daar komt bij dat gebruikers maar moeten weten wat er tijdens de upgrade ingevuld dient te worden. Die zijn al blij als ze Facebook en mail kunnen bedienen. Dus vink maar wat aan niet wetend wat de betekenis en de gevolgen zijn. Stop met dat achterlijke upgrade gedoe en maak er updates van zo dat gebruikers niet iedere 6 maanden radeloos een specialist moet inschakelen om alles weer terug te vinden. Het is droefenis bij MS. Linux spint garen met dat MS gerotzooi.te

Heb je dit artikel al gelezen?
https://www.gratissoftwar...

Na update windows geen mogelijkheid meer om via USB verbinding te maken vanaf laptop met stereo midi keten. Kan bv. tractor niet meer opstarten omdat deze mijn Denon mixer niet meer vind.

eindeloos geprobeerd op tablet 1903 te installeren, wat een ellende goed gedaan microsoft. niet gelukt initialiseren, eindelijk 100 % gedownload nee hoor loopt vast geweldig

Bij mij zegt ie : Laatste mislukte installatiepoging op ‎15-‎11-‎2019 - 0x80240034!
Installatieproces gaat tot 88% en dan stopt ie. Overigens heb ik alle tips die ik op het web kan vinden al geprobeerd. Maar niets verandert de situatie.
Ik zit vast!

Zelfde probleem, al een oplossing?

Jan ik heb precies hetzelfde. Hij stopt elke keer bij 88%. Heb jij inmiddels misschien van iemand een oplossing gekregen? Ik loop nu 2 updates achter en dat vind ik niet fijn

Vandaag zowaar automatisch aangeboden en geïnstalleerd.
Zat nog met versie 1803 en wilde nooit automatisch upgraden naar nieuwere versie.
Download in installatie in een uur of 2 gelukt en tot nu werkt alles goed.
Acer V3 771G (2012)

Beste Harry, ik heb dezelfde Laptop als jij. Bij mij blijft ie hangen aan het ACER bootscherm => cirkeltje dat laadt 'bevriest'.
Heb je iets speciaals gedaan hiervoor?
mvg

Windows probeert de update automatisch te installeren, faalt echt catastrofaal. En nu is mijn Windows zodanig gebroken dat ik het niet eens kan resetten.
Dus voor 3 jaar achter elkaar moet ik elke keer een volledige nieuwe installatie via usb uitvoeren, omdat elk jaar op rij Windows update mijn Windows verneukt.

Bij mij start hij op en als de iconen op de desktop staan begint de zooi te knipperen en gaat niet meer verder shitzooi

Heb hetzelfde probleem, al verschillende pogingen gedaan steeds hetzelfde. Via vooraf aangemaakte backup terug gezet. Is er al een oplossing?

Mijn wachtwoord wordt niet aanvaard op winfows10

Mijn wachtwoord wordt niet aanvaard op winfows10

Na meerdere automatisch pogingen vandaag 6 uur bezig geweest met handmatige installatie. Alle tips opgevolgd maar het blijft niet werken. Na uren weer terug bij de oude versie.
Ik zie dat ik niet de enige ben. 42% geeft aan soortgelijke problemen te hebben. Microsoft laat ons weer aardig in de steek.

Ik denk dat MS je niet moedwillig in de steek lat. Ze hebben gewoon de kennis niet en prutsen maar wat aan.

Helemaal gelijk Jozef. Wat een getob na 12 pogingen weer terug naar af. Het is toch een blamage dat MS zoiets levert! Amateurs!

Al verschillende keren geïnstalleerd, zodra hij opnieuw opstart word alles weer verwijderd en de oude versie teruggezet.

Is dit inmiddels al opgelost en hoe dan?

wij lopen na een upgrade van win 7 pro naar win 10 pro tegen het volgende probleem.
de share mappen die op deze pc staan zijn vanaf een andere pc niet te benaderen.
krijgen het inlog scherm voor gebruikersnaam en wachtwoord maar de juiste gegevens worden niet gecapteerd. de 3cx voip ap kan geen verbinding meer maken met de centrale.
we hebben al van alles uitgeprobeerd (firewall virus prog enz..) iemand tips?

update loopt soepel, maar als ik daarna de laptop opstart gaat ie de update weer verwijderen. schiet er dus niets mee op. hoe kan ik dat oplossen

Precies dit gebeurdt bij mij ook !

Is dit bij u opgelost en hoe dan?

Ben ook loeiend nieuwsgierig!

Update 1903 nog steeds niet aangeboden gekregen. Het is nu 7 oktober 2019. Meerdere pogingen gedaan om handmatig te installeren. Steeds loopt de installatie vast bij 60%. Daarna start automatisch systeemherstel en ben ik dus nog steeds geen stap verder gekomen.

Na de windows update cracht de hp laptop voledig, was tot uren problemen aan het na kijken, heb maar op voledig systeem herstel gedrukt, maar na een uur opnieuw instaleren kreeg ik weer smart disk crach

Heb met mijn HP laptop ook een probleem gehad. Kon de update niet uitvoeren omdat Microsoft een probleem meldde met een Intel Graphics driver.Is ondertussen opgelost, zie hiervoor in volgende link :
https://h30434.www3.hp.co...
Hopelijk helpt dit jou probleem oplossen.

Same here. Verdacht eerst de PC zelf en heb een andere PC opgestart om data van de eerder gecrashte harddisk te kunnen terughalen maar ook deze PC crashte met hetzelfde probleem.

Nu maar met UBUNTU mijn data veiliggesteld

voor hp laptops is de oplossing om de ingebouwde apparaten uit te zetten in je bios behalve je vaste netwerk ( Lan ), je kan je bios benaderen via F10, tenminste bij HP620, als je alles hebt dissabled, dan de update installeren en na install, de apparaten weer aanzetten, dit heeft bij mij wel geholpen en draai nu 1903 zonder problemen

met ingebouwde apparaten bedoel ik : bluetooth, wifi,card reader geluid enzovoorts, maar let op behalve Lan ( je vaste internet aansluiting )

ik heb de update uitgevoerd maar na de update werkt de vingerafdrukscanner op mijn laptop niet meer

Update verliep soepel, maar levert slechts een wit scherm op met een blokje tekst over Stemherkenning en twee knopjes: een voor het geluid en een voor hulpmiddelen zoals schermtoetsenbord. Verder niets. Met de Windowstoets krijg ik het zoekscherm en kan ik zoeken op bv. 'Windows' of 'Verkenner'. Dan verschijnt er wel een scherm met zoekresultaten die ik ook nog kan aanklikken, maar dan gebeurt er niets. Twee maanden geleden gebeurde bij een updatepoging hetzelfde.

bijwerken verloopt goed tot 99% en stopt dan. al 5 keer geprobeerd, telkens met hetzelfde resultaat.

Bij mij gaat het downloaden zelfs goed tot 100 % maar daarna gebeurt er niets meer.

Hoop dat iemand mij helpen kan.
Heb 2 problemen.
1: Sinds ik 1903 update heb gedaan werkt wifi niet meer,alles staat nog zoals daarvoor in de instellingen,toen nog alles normaal werkte.
2:Er zijn problemen opgetreden bij het installeren van updates. We proberen het later opnieuw.
2019-09 Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1903 for x64 gebaseerde systemen (KB4515384) - fout 0x800f081f
Alvast vriendelijk bedankt.
MVG Fred

Al dagenlang staat de status voor de onderdelenupdate 1903 op “initialiseren”
Geen idee wat te doen?????

De update wordt hier ook niet uitgevoerd. Wel via de automatische update aangeboden, maar werkt niet. lang bezig met installatie voorbereiden, en langzaam aan het uploaden tot een bepaald punt 8% of 45% en daarna uren niets. moet dan afbreken omdat ik elders naar toe moet . Na het opnieuw inschakelen van de computer krijg ik nu ook steeds een tijdje zwart beeld. Computer is Acer en ook hier alle programma's zijn via normale legale kanalen gekocht. Er moet dan toch iets niet goed zitten in de Update lijkt mij gezien de vele meldingen

Heb dezelfde problemen gehad. De oorzaak was de WiFi kaart. Nadat deze verwijderd was en vervangen, was alles opgelost.

Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903 - fout 0x80080008

Update succesvol uitgevoerd, nu krijg ik steeds de melding na het opstarten dat windows geactiveerd moet worden terwijl het legitieme windows al geactiveerd is. Laptop gekocht bij MM, alles legitiem...

Update geïnstalleerd via WU op HP Spectre ultrabook.
Installatie verliep vlekkeloos, maar geeft het inmiddels bekende zoekprobleem. Als je via het startmenu iets wilt zoeken krijg je een grijs schermpje, niets wordt gevonden (ook geen standaard apps zoals schijfopruiming) en SearchUI trekt 50-80% CPU. Niets mee te beginnen, dus teruggerold.

Wondertje!? Na enkele vergeefse handmatige pogingen om de aangeboden W10 1903 versie te installeren (bleef aldoor hangen op 94%) en ik het verder al had opgegeven zag ik toevallig dat bij het controleren van updates Microsoft ongemerkt en plotseling zelf de upgrade aan het uitvoeren was. Dat ging kennelijk probleemloos want ik kan tot nu toe geen problemen ontdekken. Als ik het niet toevallig gezien had, had ik de pc halverwege afgesloten en zat ik nu nog met 1809 (in m'n maag)

Ik wou dat ik ook dat wondertje tegenkwam.
Ik heb 10-tallen keer geprobeerd deze upgrade te installeren op mijn Acer Veriton en telkens is het mislukt na ongeveer 89%. Het is hopeloos. Vandaag nog geprobeerd eerst naar de versie 1809 te gaan (mijn versie is nog steeds 1803) maar ook dit lukte me niet. Na 75% zwart scherm en na heropstart blijven stilstaan op 85%.
Het ergste is dat ik me afvraag: wat gebeurt er na november 2019 wanneer Microsoft zijn updates voor de versie 1803 stopt. Is mijn PC dan plots waardeloos?

Exact zelfde verhaal hier, ook met Acer desk top

Bij mij was het de WiFi kaart die bij mijn Acer computer de boosdoener was. Kaart verwijderd en nieuwe geplaatst. Alles opgelost!

Zelfde probleem. Al twee keer een hele nacht laten updaten.blijft staan op 90%. Acer desktop.kan toch niet zijn dat je de wifikaart er uit moet halen, of andere hardware. Ik ben een leek en verwacht dat zo'n aan geboden update gewoon zijn werk doet zonder dat ik allerlei dingen hoef te doen waar ik niks van begrijp.

De kleuren van het startscherm zijn kermis-achtig fel en niet mooi. Ook is er op het startscherm een extra kader zichtbaar in het linkerdeel van het scherm: zonder inhoud en met dezelfde achtergrondkleur. Het verdwijnt na klikken buiten dit kader.

Update verliep vlekkeloos
Maar er is een nieuwe tool geïmplementeerd.
Deze tool heet latency
Dit zorgt er voor dat als je een fototje wil openen of een filmpje wil kijken de computer eerst een minuut moet denken alvorens in actie te komen dit met een i5 pc met een gforce 510 en 8 GB werkgeheugen.
Voorheen was de pc bloed snel

Na update werken twee programma's niet meer. SnagIt en Visual Studio. Ze laden wel, maar een aantal onderdelen zijn niet meer zichtbaar op het scherm. Ik zie wel mouse-over teksten en dan blijken de onzichtbare knoppen te werken.
Visual Studio verwijderd en opnieuw proberen te installeren. Maar de installer blijkt hetzelfde euvel te hebben.

Hans,
problemen met de geluidskaart geen geluid meer. Teruggegaan naar de vorige versie en alles doet het weer gewoon

Op dualboot systeem. Win7 plus W10-1809 lukt het niet. Tig opties verder geen succes. Fout 8007005.

1 tijdens het installeren bij 60 % updaten de melding first boot fout sysprep specicialize.

Lelijk startscherm, veel te felle kleuren en contrasten.

Startschem in slechte kleuren, foto's nu in felle kleuren en witbalans niet meer juist. Een nieuwe kalibratie met colormunki helpt niet. Hoe terugzetten naar vorige versie van windows en updat uitschakelen ?

ik had altijd foto's die ik wel of niet mooi kon vinden op het startscherm.nu alleen een wazig gelig startscherm na update installatie windows 1903

Update binnen gekregen via windows update, update uitgevoerd naar 1903 gelijk problemen met verschillende apps de Nvidia Geforce experience startte niet meer op kreeg een fout melding. Origin van Ea liep niet meer bij het aanklikken van het icoon duurde paar minuten voordat ik kon aanmelden zat ik er eindelijk in kreeg ik de melding dit ging niet zoals gehoopt. hoop gezeik met deze update terug gezet naar vorige versie alles loop gelijk weer goed zoals het hoort! Microsoft begin echt de balen te krijgen met jullie updates!

Waar ik last van heb na de upgrade is dat het vergrendelscherm, waar een vraag opstaat over bv welke boom het is en je dan kan mee doen aan een quiz , dat als ik erop klik het geheel vast slaat.... er gebeurt dan helemaal niets en moet dan de pc rebooten.
Wat kan dit probleem zijn en hoe los ik het op ?

Grt Nico

Upgrade Win 10 1903 geeft serieuze problemen met AMD --> bij heropstarten loopt systeem vast -->zwart scherm - toetsenbord en muis worden niet gactiveerd

Na upgrading 1903 beeldscherm via AMD doet helemaal niks meer alleen testscherm van beeldscherm
Zichtbaar. Oervervelend.

Update 1903 download blijft hangen bij 99%, wat te doen ?

no problem....at all.....fijne nieuwe Windows 10! alles doet alles en niets is kapot...well done Microsoft!!

Op HP Pavilion laptop, installatie hangt op Downloading - 0%.

Na instalatie automatisch update 1903 eind jullie. start pc niet door, alleen na rebooten werkt deze wel. rara wat kan het zijn.qa

Windows 1903 aangeboden gekregen, maar moet wachten tot mijn pc Dell XPS 2700 er klaar voor is.

Twee laptops 1 pc, 1 laptop geen probleem, andere twee foutmeldingen. Maar even wachten nog.
Wel merk ik dat het opnemen van windows achermen via de game functie niet meer zo mooi werkt. Alleen een browser of game scherm wordt opgenomen. Verkenner schermen en muisbewegingen worden niet meer opgeslagen. Dus een uitleg film lukt niet meer, jammer.

na update geen geluid, gelukkig vlug opgelost via tencom.nl
dit is een computerbedrijf dat mensen landelijk helpt.
verder werkt alles weer als een zonnetje. hij vertelde me dat er veel drivers vernieuwd moesten worden. Ook raadde hij me een grote onderhoudsbeurt aan, dit is schijnbaar een keer per jaar goed uit te voeren. hier wacht ik nog even mee tot volgende maand.

Ik heb hetzelfde probleem gehad maar na een update van mijn drivers (alles controleren )kon ik zoner probleem versie 1903 instaleren .

Waar zijn mijn witte tabbladen?? Bij Google Toolbar, bij openen bestanden Word/Excel etc..... zwart HOE verzinnen ze het! Please graag licht in de duisternis!

een ramp, ik zie slecht en wat moet ik nu , ik ben er depri van en kan wel huilen, ben 77jr, en altijd heel actief geweest tot eergisteren met windows 7 en windows 10, foto's muziek mijn schilderijen en verdere hobby's en nu weet ik werkelijk niet wat ik hiermee moet aanvangen een grote ramp voor mij, hoe verzinnen ze het>>> Ben gewoon erg boos, niets word je gevraagd .

Na een uren durende installatie start de pc niet eens meer op.
Acronis gebruikt en terug naar oude versie.
Inmiddels zo strontziek dat in W7 heb teruggezet.

conf.
MSI godlike, I7 5280 oid, MSI S9 390 8GB C: ssd 250 D: wdblack2gb E:5x 3gb in raid 5, F:4GB G: 4GB

7 uur bezig geweest voordat mijn pc klaar was morgen maar eens proberen of alles werkt. Was er nu ff helemaal klaar mee.

Update werd aangeboden en verliep foutloos. Enkele dagen later BSD met foutcode Memory Management. Geprobeerd in veilige modus op te starten, maar daarbij werkte het wachtwoord niet (verkeerd?!). Kan daarna niet meer in de gewone modus komen.
Wat is de oplossing?

0x80240034 weet iemand wat deze fout code is?

haalt update binnen maar bij het herstarten van de pc gaat het mis dus geen update binnen gehaald snap hier niets van

Na de update van 1903 krijg ik steeds de melding van: de licentie van Windows verloopt binnenkort, ik word hier niet goed van. Toen een nieuwe installatie gedaan wat heel wat uurtjes tijd gekost heeft. Ook na deze installatie blijft deze melding terugkomen. Ben ik de enigste of hebben hier meer mensen last van.

Even opnieuw licentie sleutel ingeven.
Desnoods met programma zodat je de oude sleutel te zien krijgt.

geen problemen gehad tijdens installatie echter toen het klaar was is mijn beeld heel donker en ik weet niet hoe ik dat terug moet zetten naar hoe het eerst was met kalibratie enzo werkt het niet

Ik kreeg gisteren omstreeks 23:30 en berichtmelding van Microsoft of ik klaar was om de nieuwe Windows Update te ontvangen of deze liever wilde uitstellen. Ik was net klaar met de wekelijkse scans van mijn pc voor de nieuwe werkweek en gaf toestemming om Windows Update zijn gang te laten gaan. Toen ik vanmorgen achter mijn PC plaats nam stelde ik vast dat de Windows Update 1903 van mei 2019 was geïnstalleerd, maar dat alles traagjes werkte. Even de pc opnieuw opgestart, een routine checkup gedaan en daarna C-Cleaner (nieuwste versie) zijn werk laten doen. Mijn pc is nu weer fris en voorzien van de nieuwste Windows Update, zonder problemen. Hopelijk blijft dat zo. Mijn pc gebruik trouwens als hulpmiddel bij mijn werk en wordt niet gebruikt om mee te experimenteren.

Zegt dat mijn Intel RST driver te oud is. Deze gepoogd te vernieuwen. Dat lijkt niet te lukken of is wel gelukt maar W10 detecteert de hogere versie niet en wil dus niet installeren. Hopeloos dat Windows.

Beste Anoniem ,

U bent niet de enige met dit probleem , zie de link .

https://answers.microsoft...

De 1903 update wordt bij mij eerst voorbereid (gaat goed) dan gedownload (gaat goed)dan geïnstalleerd (gaat goed) en dan wordt er opnieuw opgestart en gaat hij tot 52% (blijft daar nog dik een uur op staan) en gaat dan naar het inlog scherm. Bij Update staat dat het is mislukt en dat ik het opnieuw kan proberen, jaja. Code 0x80004005. Het enige wat ik nog kan bedenken (heb inmiddels alles wat er op het net staat uitgevoerd) zijn mijn twee raidkaarten voor 4 hdd's in pci-express sloten. Misschien deze disconnecten.

what's....!!!!
Update aangeboden gekregen, uuuren nog steeds geen beweging te krijgen in die 'update' verdomme! laptop niet bruikaar meer! bullshit!

Net hetzelfde probleem. Reeds verschillende malen terug proberen te installeren, PC nachtenlang laten opstaan. Alles zonder resultaat...

Verdomme bij mij ook. Kotsmoe ben ik het.

pc start niet meer op na gedwongen upgrade ,zelfs bios niet, twee dagen bezig geweest om handmatig alles terug te plaatsen zoals het wel werkte; begint windows doodleuk opnieuw de upgrade te installeren. hoe stop ik dat ????

Mijn Windows 10 PC start niet meer na de laatste Windows update. Hij blijft 'hangen' en zoekt kennelijk naar een CD ROM en de DVD speler. Wat ik verder ook doe de PC blijft hangen. Ik heb de harde schijf uitgelezen en de laatste WindowsUpdate.log (in de map Windows) is gedateerd 18-7-2019. Daarna heb ik niet meer kunnen starten. Betekent dat inderdaad dat de laatste update voor problemen heeft gezorgd. Zijn er nog andere oplossingen dan de PC wegdoen?
Ik heb nog een andere PC en houd mijn hart vast.

Groet, Hans van der Baan

De onderdelen-update 1903 handmatig geüpdatet. Kreeg vooraf geen melding dat mijn desktop misschien niet geschikt was voor de update (bij vooraf navraag helpdesk Microsoft, echt). Mijn hele systeem gecrasht (was 5 jaar oud) en was genoodzaakt een laptop te kopen. Helpdesk kon mij daarna ook niet meer helpen en ook de lokale software/systeem specialist heeft wat geld gekost, maar kon ook niets meer doen.
Bedankt hoor Microsoft, ik krijg steeds meer antipathie naar jullie toe.

Je verhaal is wel erg zeg.
Maar begrijp het niet helemaal dat je een compleet nieuwe computer zou moeten aanschaffen.
De crash is dan toch softwarematig en dan zou een schone installatie c.q backup toch voldoende moeten zijn?
Ikzelf hou de boot nog even af na alle beoordelingen hier gelezen te hebben.
Succes

Snap het ook niet helemaal. Gewoon USB / DVD install doen van de vorige Windows versie. Desnoods systeem repair anders compleet nieuwe installatie. Vermoedt dat men u een nieuwe laptop heeft willen aansmeren, of uw laptop is door slijtage kapot gegaan. Wellicht niet helemaal de schuld van Microsoft in dat geval.

Ik heb Windows 7 Professional. Vandaag plotseling de melding dat de Upgrade naar W10 klaarsstaat en dat ik alleen nog mijn cpu moet herstarten om eea te installeren. Dat wil ik dus onder geen beding! Ik durf mijn cpu nu niet meer af te zetten. Hoe kan ik deze nog niet geinstalleerde upgrade verwijderen??

Hier wat informatie uit 2016 over dit probleem:

https://www.gratissoftwar...

https://www.gratissoftwar...

https://webwereld.nl/soft...

GWX Control Panel is ook uit 2016,dus of dat nu nog werkt?
http://ultimateoutsider.c...

Bij Never 10 staat dat de laatste update van April 2019 is:
https://www.grc.com/never...

Als dat niet lukt W10 na installatie terug zetten naar W7:
https://www.computeridee....

en automatische update's uitschakelen bij Windows 7.

Na installatie problemen met aanmelden profiel. Na uit/aan nieuw microsoft wachtwoord start hij wel op.
Mis dan wel icoontjes, favorieten, gadgets en hoop andere instellingen.
Snel teruggezet naar vorige versie, dat verliep dan wel vlekkeloos...

Helaas na de update van win 10 1903 alleen nog maar een zwart scherm. De pc start wel op want dit kan ik horen maar er verschijnt niks op het scherm. Laptop heeft altijd goed gewerkt.

Windows update 1903, BULL SHIT, een verschrikking, een irritante ramp

Het word steeds aangeboden tot veel irritatie voor mij. ik wil het niet, heb het twee keer geprobeerd en kom niet verder dan 82%, hou op met mij lastig vallen...

Na de 1903 update werkt de jump-list van de taakbalk niet meer en zijn alle links die er in stonden gewist. nieuwe links vastmaken aan een programma werkt niet meer

Dat heb ik ook. Nog geen oplossing voor gevonden.

AmD systeem, win update gaf aan dat er aangewerkt werd. Eindelijk mogelijkheid om 1903 te installeren. Installeren geen probleem. Vond na enige dagen wel dat opstarten langer duurde, een "ogenblik geduld" duurde langer dan normaal.
Nu na een week, blijft het opstarten hangen bij opstarten, blauwe scherm hangt bij melding ogenblik geduld. Restart geeft zelfde resultaat.

update 09/07/2019 10:45
AMD A6-5400K Apu
AMD Radeon HD 7540D
probleem? met driver 15.201.1151.1008 deze vervangen door oudere versie 15.200.1052.1004

19/07/2019 10:00
AMD A6-5400K Apu
AMD Radeon HD 7540D
frozen

19 juli 2019 23:10
Booten in biosmode ging niet meer
nieuwe batterij op moederbord geplaatst
vervolgens de bios reset jumper op moederbord verzet en ja hoor ik kwam weer in de bios mode, voor de zekerheid maar default mode gesafed en een herstart naar win10 1903 ging zonder probleem.
zou dan een lege batterij de oorzaak zijn geweest?

Of je pc is even compleet stroomloos geweest door het vervangen van de batterij.

Na de update 1903 krijg ik nu bijna dagelijks een BSOD. Het zijn steeds verschillende en na opnieuw opstarten is het weer voorbij. Tot ……. de volgende dag, pc opstarten - BSOD - weer opstarten - geen probleem.
Ik word er zo moooooooeeeeeee van.

na 14 dagen probleemloos functioneren van 1903 versie opeens problemen met opstarten. In een zwart scherm wordt aangegeven dat er correcties worden uitgevoerd. Daarna komt het startscherm goed in beeld maar na op enter gedrukt te hebben om het password in te typen wordt het scherm vaag. password invullen lukt dan niet. Na minuten lang wachten komt het passwordveld in beeld maar bij het invullen wordt aangegeven dat het password niet correct is. Ra ra. Vul al tig jaar dat password in en nu is het opeens niet goed meer.Wie weet hier een oplossing voor?

Ter info, dit betreft een andere computer dan degene waar ik deze reactie mee geplaatst heb.

Ik kreeg de melding dat ik kon upgraden van 1803 naar 1903, echter kreeg ik op een gegeven moment de melding dat er te weinig RAM geheugen was. Nu heb ik een schone installatie via het iso bestand gedaan en lukt het wel.

Mijn i7 uit 2011 heeft er 3 uur over gedaan om de update 1903 op mijn laptop te zetten. Wel wat lang maar verder zonder problemen.

Windows 10 updaten naar versie 1903 ging probleemloos. Helaas merkte ik vandaag dat diverse mappen van mijn F-schijf gewoon verdwenen zijn. Terughalen lukt niet dus jammer maar helaas. Volgende keer maar eerst alle mappen veilig stellen en ja: ik maak backups maar nooit van de F-schijf.

Op 24-6 aangeboden gekregen; externe beveiliging uitgeschakeld, en geïnstalleerd.
Nog geen problemen tegen gekomen.

de update bevriest gewoon op 93% bij de status installeren iemand een idee hoe dit op te lossen??

Bij mijn Acer pc was het de WiFi kaart die de vastlopers veroorzaakte. Kaart vervangen en problemen verdwenen

Al vele keren zowel handmatig als automatisch proberen te installeren maar bevriest steeds op 89% en rolt dan weer terug naar vorige versie. PC raakt steeds klem in deze loop.

Na Windows 10 1903 te hebben geïnstalleerd op al mijn pc's (7-tal)blijkt op sommige pc's de nachtlamp niet meer de werken (ook niet na het updaten van de driver van de videokaart)Dan ben ik maar met mijn beste vriend Google (Die weet toch alles)op zoek gegaan wat het probleem zou kunnen zijn. En het blijkt om een bug te gaan in Windows. Het zal dus wachten worden op de volgende maandelijkse update van Microsoft.

Win 10 naar 1903 ging niet via upgrade Windows. Steeds foutmelding 0x8007000e. Toen via handmatige installatie en zie alles is oke! Deze oplossing is prima hoor! Als het ene niet kan dan deze optie!

Hi hoe doe je het handmatig ik heb de zelfde melding

Windows-update 1903 blokkeert Sitecome Micro Bluetooth 4.0 USB Adapter CN-524 v1 001 waar het Logitech K810 toetsenbord op draait....terug naar oude versie kut update dus

Installatie verliep vlekkeloos, geen problemen. Na opstarten 1903 opstart schermen (achtergrond etc.) wazig. Sommige software zoals Autocad Lt 14 werkt goed met versie 1809 maar 1903 opent autocad niet meer. Nadat ik geprobeerd hebt een nieuwe installatie te doen geeft autocad installatie fouten aan. Daarom terug gegaan naar versie 1809 (Geen problemen). Ik heb andere grafische programma's niet uitgetest (1903) omdat ik veel gebruik maak van Autocad.
M.vr.gr. Guus

Na installatie van 1903 knippert het display en blijft knipperen.

Gisteravond in een goed uur 1903 binnengehaald en rimpelloos geïnstalleerd.
Versie 1809 is op mijn Dell Inspiron nooit aangeboden door Micro$oft.
Alles werkt, tot nu toe, prima. Inclusief de zinvolle uitbreiding op Defender.

Heb via Windows update versie 1903 binnengehaald. Ik heb tenminste 1 probleem gevonden nl. als ik de klep van mijn laptop open duurt het veel langer voordat het scherm verschijnt om aan te melden, zit eerst tegen een zwart scherm te turen.....Opnieuw opstarten helpt niet.

Na drie avonden worstelen met Windows update 1903 heb ik het wel gehad met mijnheer Windows. Ik kan mijn tijd wel beter gebruiken en ga maar sparen voor een Apple PC.

Goh, dat is ook toevallig Ik heet ook Pieter en ik heb nergens problemen mee. Naamgenoot veel succes met je Apple PC ik blijf gewoon op Windows.

Hallo, ik heet óók Pieter! Ik heb al heel lang Apple gehad en ben helemaal klaar met Apple dus nu zit ik op Windows! Wanneer komt Pieter die op Linux zit, en nooit klachten heeft?

Na de 1903 duurt het opstarten lang bij het Welkom scherm was de achtergrond wazig dat heb ik weer goed gekregen door de doorzichtbaarheid uit te vinken maar het welkom scherm blijf 45 seconden staan vooraleer het systeem door start ik heb er geen oplossing voor gevonden.

Laatste mislukte installatiepoging op ‎12-‎6-‎2019 - 0x8007042b ... Need to say more??
En geen oplossing te vinden. Ik word die Windows 10 zo moe!

Idd, ik ook. Voorbereiding,download en installatie verlopen goed. Maar bij configuratie van de update 1903 loopt alles vast bij 88%!!!
Weer terug bij af. Ben zwaar teleurgesteld in Windows 10 en hun updates.

Voor mij het zelfde. Al 3 pogingen ondernomen. Helaas lukte het niet in de veilige modus.Alles uitgeschakeld wat mogelijk is. Nu een nieuwe poging. Kan je de update maar downloaden en gewoon recht toe recht an installeren................................Pfffffffffffffff

Door een of andere duistere oorzaak is 1903 nu bij de zesde poging wél helemaal geïnstalleerd en werkend.... Snap er niets van. Lijkt op een loterij.

Na automatische update 12-06-2019 startte windows 10 gewoon op, maar ik kon niet meer inloggen. Alles geprobeerd zonder resultaat, bleeft over herstellen naar punt voor de update. Nu volledig vastgelopen, kom niet voorbij herstelscherm.
Heel erg vervelend omdat 5 personen in mijn gezin deze laptop dagelijks nodig hebben.
Ik weet niet wat ik nu moet doen.

Heb hem geupdate gewoon via een iso file, die gemount en zo update uitgevoerd. Wat me op valt is dat Windows Defender Application Guard het bij mij wel deed op 1803 maar nu op 1903 niet. Heb nog even de installatie terug gezet naar 1803 en toen deed het t gewoon weer maar bij 1903 zegt het systeem dat mn hardware ineens niet voldoende is... Wel vreemd. Aan de andere kant krijg je bij 1903 Windows Sandbox er voor terug.

Komt er dus op neer dat je niet moeilijk hoeft te doen met die media tool en de kans lopen dat er misschien iets fout is met je usb stick, gewoon iso op de root van de C schijf zetten, mounten, en updaten maar

Nu iedereen weer blij is dat de updates en upgrade weer prima werken waar we altijd weer voor een vervelende dagtaak aan hebben en dat ook nog op je eigen gekochte Pc waar alles je maar door de strot geduwd wordt geduwd want wie heeft gevraagd om deze upgrade....heb niemand horen roepen!!
Het ergste vind ik dat grote witte domme zoekvlak, alsof we allemaal slechte ogen hebben, het vorige zoekvlak daar keek je ook niet overheen en deze ergert gewoon.

dat kan uit: rechtermuisknop op vlak dan "zoeken" en pictogram kiezen

afbeelding van redactie

Bij de vorige onderdelen updates geen problemen gehad, noch op de lap- of desktop. Bij de aanbieding van 19-03 op de laptop wordt het proces herhaaldelijk afgebroken, met vermelding van steeds andere foutcodes. Blijf het proberen.

Ik heb versie 1903 via Windows Update binnengehaald. Na lange tijd kreeg ik eindelijk de tekst te zien Onderdelenupdate voor versie 1903. 2 Pogingen later (na foutmeldingen) begon het downloaden en installeren eindelijk vorm te krijgen, wat een eindeloze tijd in beslag nam. En als je denkt dat alle ellende achter de rug is, kom je bedrogen uit na het opnieuw opstarten van het systeem. Er blijken nogal wat problemen de kop op te steken zoals het lezen van cd's en dvd's, omdat het verwisselbare station F niets doet en programma's om cd's en dvd's te rippen of mediaspelers zoals VLC Media Spelers niet werken. Een oplossing daarvoor heb ik niet kunnen vinden bij de Ondersteuning Helpdesk.

Windows 10 1809 start in ongeveer 15 seconden op, na update 1903 duurt het
3 minuten.
Kan niet vinden waar dit door komt.

Zonder problemen via de update assistent gedownload,en geinstalleerd. Alles werkt prima...

Donwloaden en instaleren gaat ok zegt win10 64 bits, 1070 gtx, ok nu herstarten, maar bij het herstarten blijft de pc uren met zwart scherm en een opstart gifje staan, pc start niet meer op. Pc uitzetten, waarna melding komt Undo changes en gelukkig werkt alles nog alleen 1903 krijg ik er niet op.

3 pc’s gedaan en geen problemen gehad.
Wel problemen, neem pen en papier.

Windows 10 versie 1903 vandaag handmatig via Windows Update binnengehaald en zonder problemen geïnstalleerd. Alles was binnen een uur geregeld en PC draait wederom als een zonnetje.

Heb Windows 10 versie 1903 vandaag aangeboden gekregen van Windows,geïnstalleerd en nu is de pc met opstarten trager en de afbeelding op het vergrendelscherm is heel wazig .Heeft iemand een oplossing voor de wazige afbeelding.

Beste Renè ,

Oplossing wazige afbeelding vergrendelscherm : uitzetten v/d transparantie-effecten via persoonlijke instellingen > kleuren

Dit ziet er een stuk beter uit Mickey heel hartelijk bedankt.

Bij mij stond hij uit maar nog steeds wazig ( aan en daarna weer uitgezet geen effect)

hier is de oplossing
https://www.tenforums.com...

Snap al die klote updates niet zoveel jaarlijks....als het goed werkt dan laat men het toch zo!!
Beter kan niet als versie 1809 in versie 1903 werkt vergrendelscherm weer niet deze blijft wazig en dat domme witte zoekvak en het scherpe beeldscherm achtergrond is ook waardeloos....dus snel het oude W10 achtergrond weer gedownload.

Het zoekvak is totaal overbodig en kun je eenvoudig verbergen:
Klik met de rechter muisknop op de taakbalk en kies bij Zoeken dat je het vak wil Verbergen.
Zoeken kan nog steeds:
Klik op Start en begin met typen.
Voor bijvoorbeeld het Kladblok klik je op Start en type je de letters kl en klik vervolgens op het pictogram van Kladblok dat als een van de zoekresultaten tevoorschijn komt.

Bij instellingen naar taakbalk daarna kleine taakbalkknoppen aanzetten

Ja, dat werkt. Gelukkig, dat irritante vak is weer weg. Bedankt.

Upgrade met de assistent ging goed , maar telkens fouten in de eventlog ; VSS ID=8193 en ID =13 ! Ontzettend irritant !!
Daarnaast ook zwarte schermen voor 1/2 sec tussen het site wisselen in IE11 . Deze fouten nooit eerder gezien ! Terug naar 1809 en paar maanden wachten ...............

Update 1903 zonder problemen uitgevoerd. Maar het opruimen van windows.old via "SCHIJFOPRUIMING" als administrator lukt niet! Ook de mappen "tijdelijke bestanden" en "miniaturen" worden niet geleegd.

Na installatie lukt het niet om downloads op te slaan.
Diverse drivers geprobeerd
lokaal account of Microsoft account niets helpt.

ben nog bezig met het updaten van versie 1903 , maar hij komt niet verder dan 99 procent . wat kan de oorzaak zijn ?

herstel , ik bedoelde 99 procent met bezig voorbereiden .

is helemaal niks volop storing op mijn andere programmas heb nu een backup teruggezet van voor de update altijd gelazer met Windows een Apple is te duur voor mij anders had ik al jaren terug geen Windows gehad voor lopig ga ik de update niet installeren >>>reuze bedankt Microsoft met jullie gestuntel...

Zoveel problemen na installatie van de 1903 update dat ik genoodzaakt ben mijn computer opnieuw te installeren.

De problemen zijn ontstaan na de installatie van de 1903 update. Ik ben er heel blij mee weer 2 dagen bezig met het installeren van windows, de programma's, en het inrichten.

wachtwoorden invoeren en Inloggen en opslaan, en zo voort.

Voor dat alles is ingericht zo als het was ben je 3 dagen verder.

Nou bedankt Meneer Microsoft voor je fantastische update.

precies zo als je zegt, blijft hangen, duurt eeuwen, heb OOK opnieuw geinstalleerd met alle gezeur van dien en 't lukt nog steeds niet. Gaat niet verder dan 74%, probleemoplosser gedraaid die niets kan vinden.

Waar zal ik eens beginnen.
-Venster apps (de)installeren niet meer klikbaar (opent niet)
-Verbinding met Microsoft Update nooit meer mogelijk (kan geen verbinding maken)
-Dolby Digital-geluid verdwenen, DTS werkt nog wel
Toen ik dat zag, was ik al helemaal over de zeik. Snel rollback 1809.
Goed getest hoor maar niet heus. Snel WUB (Windows Update Blocker weer aangezet, ik hoef die troep niet over 35 dagen alsnog, langer uitstellen kan niet zonder WUB, zodra ik rollback deed stond die 1903 alweer klaar. Ey de groeten met die rotzooi! Ook melding van gemaakt, hoor je nooit meer wat van. Stimuleert wel de aankoop van nieuwe pc's zo, mijne was ook gelijk onbruikbaar

daar ben ik ook bang voor, dat dadelijk de hele pc onbruikbaar wordt, opnieuw geinstalleerd, freshup, duurde 'n dag voor ik alles weer 'n beetje op orde had, nu 'n week later lukt de updat weer niet, nog steeds 74%.

Ik snap het niet; ik dacht dat je de onderdelenupdate nu ook in de Home versie 1 tot 1,5 jaar kon uitstellen? Alleen de kwaliteits (en cumulatieve) updates zijn toch beperkt tot max 35 dagen? Maar jij hebt dus een andere ervaring? Ik heb helaas naar updates gezocht omdat Defender al 2 dagen geen virusdefinities had gekregen, en zit nu met die melding dat 1903 klaarstaat, krijg het met geen mogelijkheid weg, systeemherstel helpt niet, gezien de vele problemen op de microsoft site, waar zelfs wordt geadviseerd de update niet zelf te installeren, wil ik deze upgrade niet hebben; maar nu krijg ik deze dus over 35 dagen op mijn laptop? Ben als de dood per ongeluk op de download te drukken, want meestal kon mijn halfjaar oude laptop "dood" terug naar verkoper, dus ik wacht liever een paar maanden tot een jaar, maar dit kan dus niet, in tegenstelling wat er wordt beweerd, of had je nog een oudere versie dan 1809? Kan iemand vertellen of ik 1903 over 35 dagen automatisch door mijn strot krijg; want alle genoemde problemen op de microsoft-site zijn voor mijn nieuwe laptop van toepassing, ik had moeten wachten tot ze hem zelf aanboden, dom vermoeidheidsfoutje, want normaal werkte ik de Defender updates in Defender zelf bij.
Kan jij of een ander dit verhelderen; of ik de download nu over 35 dagen op mijn laptop krijg?

Als er onder de melding dat 1903 klaarstaat downloaden en installeren staat(in blauw) zou je hem als het goed is uit kunnen stellen totdat de levensduur van versie 1809 verstreken is, dan word de nieuwste versie automatisch geinstalleerd. En als het goed is kun je boven de melding dat de 1903 klaarstaat gewoon naar updates zoeken voor de 1809 via het gangbare balkje naar updates zoeken. Heb je trouwens rond 21 mei de KB4497934 geinstalleerd? Dat was een cumulatieve update die je zelf moest opzoeken en o.a.de functie voor het uitstellen bevatte.

Dank je Robin, ja die update heb ik geïnstalleerd. En het staat er inderdaad onder, apart in blauw; maar Jasha schreef dat je deze over 35 dagen wèl krijgt, volgens mij klopte dat inderdaad niet?1 Alleen de "gewone" updates kun je maar 35 dagen uitstellen, dus ik denk dat ik wel goed zit dan. Merk ook dat er nu ineens dagelijks driverupdates zijn; degene die bij microsoft nog als probleem-veroorzakers staan, dus mijn laptop is nog niet zover (en ik ook niet).

Bedoelde Jascha, naam fout gespeld, sorry.

Fijn, dan weet je nu in ieder geval dat je je niet druk meer hoeft te maken.
Ikzelf installeer hem vooralsnog ook nog niet totdat de kust veilig is.....

Dankzij die 1903 update kan ik me computer opnieuw installeren.

Dank u wel meneer Microsoft.

Lex

Hmmm

Het probleem bleek de driver te zijn van de Samsung Evo 960 SSD na deze vervangen te hebben is het probleem opgelost.

Heerlijk die UPDATES.

inhoud van sticky notes is weg. Nieuwe versie. Kan ik de oude uit een backup halen?

Gisteren de update 1903 automatisch binnen gekregen.
Allen de wallpaper opnieuw ingesteld, en de zoekfunctie stond op zoekvak weergeven.
Verder doet alles het gewoon zoals altijd.

De update binnen gekregen al 3x geprobeerd loopt steeds vast en de krijg fout code stopcode van Windows. Nu is hij oor de 4x een poging te wagen ben benieuwd.

USB apparaten (disks of sticks) aangesloten?

Hier precies hetzelfde. Lukt van geen kant. Ook al 4x geprobeerd maar nada niks. Ik laat 't nu maar, misschien lukt 't bij de volgende versie.

Na 6x ging ie vanzelf. Ziet er allemaal goed uit moet ik zeggen. Voortaan maar effe wat geduld hebben met upgraden ;-)

via update assistent 19-03 probleemloos binnen. Vanochtend een update en nu na opnieuw opstarten al 1 uur een zwart scherm met het bekende draaiende cirkeltje. Heb dit bij 18-03 ook gehad en het bleek toen dat Advantage System Care (ASC) de veroorzaker was. Wacht nog maar even af voordat ik de stroom eraf haal.

Voor degenen die de standaard achtergrond (wallpaper) van windows 10 te fel vinden en terug willen naar de oude standaard, donkerdere, achtergrondgrond. Die is weliswaar verdwenen uit de mogelijke opties van Win10_1903, maar staat wel nog op je PC in de map C:\windows.old\windows\web\wallpaper\windows als img0.jpg. Kopieer die snel naar een andere map en selecteer dan deze afbeelding bij "Aan persoonlijke voorkeur aanpassen" van het bureaublad.

Ik heb afgelopen maandag mijn laptop ge-updatet naar Windows 10 1903 en dat is bij mij probleemloos verlopen. De installatie duurde wel iets langer dan normaal maar zolang alles daarna goed werkt ben ik tevreden ermee. Het enige minpuntje was wel dat die mijn antivirusprogramma had uitgeschakeld alleen die kan je zo weer inschakelen. Nu maar even afwachten hoe het gaat de komende periode.

Update moeten terug draaien diverse drivers werkten niet meer, waaronder de driver van mijn netwerk kaart en videokaart.

Ik heb mijn laptop toendertijd via de upgrade button vanaf Windows 7 naar Windows 10 ge-update. De laptop is vrij traag sinds die tijd, dus ik zou wel een schone installatie willen uitvoeren. Hoe kan ik mijn huidige W10 licentie weer gebruiken na een schone installatie? Mijn documenten e.d heb ik op D staan, dus schijf C kan opnieuw geformatteerd worden.

In geval van een herinstallatie van windows 10 hoeft de productcode niet nogmaals te worden opgegeven, ook al wordt daarom gevraagd tijdens de setup. De windows 10-licentie voor de betreffende hardware (moederbord, processor) werd namelijk reeds bij de eerste installatie geregistreerd bij Microsoft. Het is bij windows 10 dus niet meer nodig om de productcode voorafgaande aan een herinstallatie veilig te stellen. Laat de vakjes leeg bij een herinstallatie en klik op, ik heb een productcode.

Dan kun je naar instelling van Windows 10 gaan en daar de knop begin opnieuw in drukken en dan kun je kiezen Schoone installatie of installatie met bestands behoudt als je een van die 2 kiest dan gaat Windows installeren

4 computers geupdate. Daarna 3 computers rechtermuistoets probleem. Tabletmodus op bereaublad ingesteld i.p.v. auto. Opgelost.

Update 1909 2 dagen geleden zonder problemen verlopen.
Wel blijkt dat systeembeveiliging niet meer werkte: stond nu op Uitgezet!!
Heb ook de indruk dat opstarten van veel programma's nu langer duurt.
Kan ik de map Windows10Upgrade 20Mb en Windows.old 136Kb verwijderen??

Op 3 PC's 1903 probleemloos geïnstalleerd.
Enige probleem tot nu toe is dat "Instellingen|Persoonlijke Instellingen" niet reageert als ik erop klik. Ook als ik die functie aanroep door rechtsklik in leeg bureaublad en "Aan persoonlijke voorkeur aanpassen" kies werkt dit niet.

lijkt erop dat onze eigen voorkeuren steeds meer worden gedwarsboomd, ook het ongevraagd aanzetten van de virusbeveiliging die ik zelf uit zet omdat alles erdoor vertraagt.

Dat is dan toch niet "probleemloos"? Ik moet er niet aan denken dat ik mijn persoonlijke instellingen niet toe kan passen...

Ruim 4 uur bezig met de update, lijkt nu uiteindelijk vast te zitten op 99%...

Voer een schone herstel uit,dit geeft Microsoft ook aan.Maak zoals altijd backups
Ga terug naar fabrieks instellingen van het systeem start opnieuw op.
Installeer niet van een usb stick maar ga naar de site van microsoft.
Download daar de assistent en de update ,de assistent voert een controle uit.
Als het goed gaat vinkt de assistent dat aan in groen.De update vraagt 20 gig voor besturing en toekomstige updates.In deze update plaatst het zelf de nieuwste drivers.Ik kan niet zien wat er gebeurd is maar ik vermoed dat de drivers de boosdoeners zijn.Daar botst de oude windows 10 op want er zijn nu dubbele drivers.
Suc6 verder Rudolf groet johan
Google is je beste vriend

Alles ging goed met de update van 1903, daarna duurde het alleen langer bij starten van Google(wit scherm).

Verschrikkelijk elke half jaar die upgrade, niks als problemen, nu de licentie van malwarebytes werkt niet meer en sandboxie werkt niet meer.

Na installatie van windows 10 pro v 1903 ziet mijn computer wel netwerken maar niet die van mij. door herhaaldelijk opstarten soms wel.
Ook met afspelen van programma gemist via de ziggo app en alspelen met avi of mpeg4 beelden storing met onderbreking in het geluid.
Na opschonen met iobit advanced care of met privazer blijft de computer hangen bij het opstarten. Na opstarten in veilige mode start deze computer wel weerd goed op.
Dit gebeurd op een Levovo Ideapad Z710 met een Samsung ssd 250GB.
Ik hoop hier een oplossing voor te krijgen.

h.v.g Henk Veldhuizen

Maak een kopie van je bestanden op een externe-schijf en doe een schone installatie. Gebruik daarna nooit meer een cleaner zoals ccleaner, iobit advanced care, privazer. Schijfopruiming van windows is voldoende.

Icloud koppeling naar outlook werkt niet meer na handmatige update. Herinstallatie icloud windows helpt niet. Opnieuw aan en uitzetten koppeling in icloud ook niet. d

Update naar 1903 zelf gedaan met MS upgrade assistent en gelukt, alleen had ik eerst geen geluid maar moest enkel op de volume klikken om die te verhogen.

Deze keer de update nog niet aangeboden gekregen, dit in tegenstelling tot andere updates die altijd vrij snel kwamen. Windows 10 pro 1809, ik wacht rustig af en ga niets forceren, het zal zijn reden wel hebben.

Ik heb Windows10 pro. Hen een Samsung 500GB M.2 SSD.

ik heb vandaag de grote windows10 1903 update geïnstalleerd. Me hele C: SSD is vol. Windows kwam zelf al aan dat mijn C: schijf vol was en heeft de oude 1804 versie verwijderd.

Heel leuk ik had nog geen 100 GB in gebruik nu heb ik slechts 32 GB over.

Ik heb de inhoud van alle mappen root mappen opgevraagd en kom tot nog geen 30GB waar is die 430 GB gebleven?

HMMmmmmm weer een update bug van Microsoft.

Hopelijk komt Microsoft snel met een oplossing.

Mijn WIndows 10 schommelde altijd tussen de 30 - 35 Gb. Na update mei naar 1809 is die geslonken naar een aangename 23Gb. EN alles werkt. Toch benieuwd waar dat allemaal gebleven is. Wel Windows.old verwijderd.

Net die vanmorgen de update 1903 geïnstalleerd en ik zit met een CPU belasting tussen de 18% en 24% terwijl is normaal gesproken 1 tot 3% is.

Dit was na het herstarten van de computer over.

Bij het opstarten is het vergrendelingsscherm wazig. Ik ben terug naar versie 1809.
Alles werkt weer prima. Ik ga het updaten maximaal een jaar uitstellen. Als dit zo door blijft gaan overweeg ik een overstap naar Linux Ubuntu of Windows 7 zolang er nog ondersteuning plaats vindt van deze.

Is normaal in de nieuwe versie....kun je instellen...zie links

https://www.tenforums.com...

https://www.tenforums.com...

kan dat ? terug naar 7 ? wil niks liever.

Had het zelfde. Na enig zoeken de oplossing: ga naar: instellingen- persoonlijke instellingen-kleuren (linker kolom)-transparantie effecten op uit.

Na de update 1903 ziet de downloadmap er niet uit, krijg het beeld nier terug zodat alle mappen netjes onder elkaar staan. Bij de andere drives is het wel het zelfde gebleven.

Hier staat ho je dit veranderd

https://www.tenforums.com...

Dat zijn de friendly dates. Hoe ze dat friendly kunnen noemen is me een raadsel, maar oké (ik heb er trouwens nog geen last van, ondanks de update). Wat wel veranderd is, en ik denk dat dat hier ook bedoeld wordt, is dat W10 ongevraagd de downloadmap gaat groeperen, en inderdaad, andere mappen niet. Dat is weg te krijgen door te rechtsklikken in de map, te kiezen voor 'Groeperen op' en dan '(Geen)'.

Irritant dat nieuwe beeld bij Downloads. Van alles geprobeerd, maar de oude situatie is niet meer. Een fractie beter (overzichtelijker) voor mij is via Beeld in te stellen op Lijst.

bij mij stond het ook anders na de update.
Simpel opgelost door in de Downloads map rechtermuisknop Sorteren op --> Naam.
Vervolgens nogmaals rechtermuisknop Sorteren op groep --> Geen.

afbeelding van Satif

Met mijn 32 GB opslagruimte op mijn Chromebook haak ik af en ga ik terug naar Ubuntu

Heb windows 10 1903 nog niet aangeboden gekregen met windows update ik wacht tot het wordt aangeboden.

numeriek toetsenblok werk niet goed bij opslaan naar een pdf

Op een tweetal oudere PC's proberen bij te werken: Met MediaCreation tool de 32 en 64 bitsversie op een USB stick gezet en van daaruit met de setup.exe proberen bij te werken. Zo deed ik het de vorige keer ook. Op beide PC's echter een foutmelding dat de hardware niet geschikt is voor deze versie van Windows 10. Uit nadere info blijkt dat dit een fout is die iedereen(?) krijgt als je vanuit een USB apparaat wilt updaten. Maar goed, het probleem doet zich blijkbaar alleen voor als er versie 1803 of 1809 opstaat.... zucht, what else?

Je kan op de officiële site gewoon een iso bestand met de laatste versie downloaden.
Deze iso dan mounten in de verkenner, je krijgt er dan een virtuele extra drive bij. Op die drive kun je de setup starten (gewoon binnen Windows dus) en hoef je geen usb te gebruiken.
Verder voorafgaand aan het update proces alle usb apparatuur afkoppelen en dan zou het probleemloos moeten gaan.

Binnengehaald met MediaCreationTool1903 op 2 computers geen noemenswaardige problemen tegen gekomen. Op één computer moest de Radeon videodriver opnieuw geïnstalleerd worden en op deze computer blokkeerde de ingebouwde Windows Firewall nu opeens mijn RoonServer waardoor ik die niet meer op afstand kon bedienen. Twee kleinigheidjes verder werkt alles prima. Windows 10 werkt bij ons op alle systemen meestal prima, als er wat fout gaat ben ik dat meestal zelf schuld.

ik kon de update alleen via insider preview binnenhalen

afbeelding van redactie

Dat is niet de goede. Je kunt hier de officiële uitgave downloaden:
https://www.gratissoftwar...

@ banjo

klik met de rechtermuisknop op de taakbalk -> zoeken -> zoekpictogram weergeven

De Apps app in de Windows Settings heeft weer eens kuren.
Als je deze app wil openen (om de koppelingen van apps aan een extensie te wijzigen of om een default app te veranderen) zal het Windows Settings scherm crashen wanneer je dit meteen na opstarten doet.
Wacht je echter een minuut of 5 na start van de computer openen alle onderdelen van de Apps app zonder problemen.
Dit probleem schijnt bij Microsoft bekend te zijn maar komt niet op de bovengenoemde pagina van issues voor.

Ik loop tegen hetzelfde probleem aan.
Als in de PC opstart in veilige mode krijg ik bij het openen van Settings, Apps de volgende foutmelding: "SystemSettings.exe: Matrixgrenzen overschreden".

Sinds gisteren versie 1809 geïnstalleerd. Ging goed. Echter nu blijkt in de verkenner dat hij lange namen van albums en titels heeft afgeknipt!

Update ging goed (bijna 2uur) maar nu staat standaard onder in de taak balk typ hier om te zoeken levens groot....hoe krijg ik dit weg???

Rechtsklikken op de taakbalk en vinkje zetten bij zoekpictogram ipv zoekbalk....

Heb het gevonden bedankt allemaal...

gewoon je pc opnieuw opstarten

Op mijn 2 desktops met de win 10 Pro versie geen enkel probleem. Op de Acer Switch alleen een bekend probleem met de geluidsdrivers en de platformdrivers. Dat was bij vorige upgrades ook al zo, dus snel opgelost. Loopt nu met de win10 home versie als een zonnetje.

Net 1903 geïnstalleerd op mijn 9 jaar oude laptop. Installatie probleemloos verlopen , alles werkt als een zonnetje. Net als de vorige keren trouwens nog nooit problemen gehad met deze updates.

Opnieuw windows HOME geinstalleer op mijn HP desktop. Ging razendsnel en redelijk probleemloos. Wel merk ik dat de standaard HP software hier en daar wat hapert hiervoor moeten door HP nieuw software ter beschikking worden gesteld denk ik. Maar overall ben k zeker niet ontevreden. ook mijn andere desktop (windows PRO) draait probleemloos op deze 1903 versie.

Ter aanvulling waarom 1803 niet meer updates ontvangt:
Zoek je naar een oplossing dan geeft microcosoft een een veelheid aan oplossingen, en handelingen die meestal niet werken of op iets heel anders betrekking hebben.
Om het op te lossen kun je dan beter weer veel tijd steken in het opnieuw installeren van Windows.
Hoe Microsoft het met Windows als oersysteem zo lang nog volhoudt is mij een raadsel en zal wel komen de macht en de bedrijven en organisaties die er te afhankelijk van zijn.
Als privepersoon kan ik niets anders zeggen: weg ermee en bewaar het op een ouderre PC voor die paar keer dat je het nodig hebt.
Zoals ik eerder schreef er zijn veel betere, makkelijkere en foutlozere systemen.

Met update assistent tot iets boven de 90 procent gekomen zo te zien. Daarna
volgende dag na uitzetten/opnieuw opstarten nog steeds 1803 versie.
Gebruik tegenwoordig vooral Chromebook en Ipad en vind Windows een steeds problematischer en achterhaald besturingssysteem met continue vervelende problemen. Ik gebruikte de upgrade assistent omdat versie 1803 niet mweer weer wordt geupdated en Defender de definities aangeeft als actueel en terwijl ze van vorige maand zijn. Heb nu een etmaal de PC aan moeten laten staat zonder enige vermelding van een probleem of wat dan ook maar op de achtergrond was voortdurend de updateassisten aan de gang. Voor sommige toepassingen moet ik wel naar Windows maar eigenlijk heb ik het wel gehad met de chaos en tijd die het me kost.
Mijn Chromebook start binnen enkele seconden op, evenals m'n tablet en daarmee kun ik het grootste deel van wat ik nodig heb doen.
Windows 10 begint te lijken op een systeem voor freaks die plezier hebben in het probleemoplossen en biedt hele volksstammen met het ingewikkelde, kostbare en het veel nutteloze vereiste van steeds veranderede keniis voor het onderhoud. Dat zou je verwachten van Linux terwijl mijn ervaring daarmee juist weinig problemen opleverde en veel beter en sneller werkt dan Windows met die langdurige, eindeloze updates en heropstarts en vastlopers soms daarna die alleen met eden volledig nieuwe installatie ter verhelpen zijn.
probleemloos en snel werkt.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zuid_korea