Windows 10 versie 1903, Mei 2019 Update, is te downloaden

Microsoft heeft vanavond Windows 10 versie 1903 uitgebracht. De grote halfjaarlijkse update voor Windows 10 is nu te downloaden, zo meldt Microsoft. Via Windows Update en met de Update-assistent of de Media Creation Tool.

1. Windows 10 1903 via Windows Update downloaden (aanbevolen)

Je kunt Windows 10 versie 1903 al via Windows Update downloaden. Ga naar Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update en klik op Naar updates zoeken.

Als de update voor je beschikbaar is op Windows Update (deze wordt langzaam uitgerold en zal dus nog niet voor iedereen te verkrijgen zijn) dan komt er een melding met Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903. Nu downloaden en installeren.


Onderdelenupdates worden apart aangeboden (klik voor groter)

Vanaf Windows 10 1903 start de installatie niet gelijk en kun je kiezen wanneer je deze grote update wilt installeren. Je kunt er zelfs voor kiezen om deze onderdelenupdate over te slaan en te wachten op een volgende halfjaarlijkse upgrade! Microsoft heeft echt geluisterd naar zijn klanten.

2. Windows 10 1903 via Update-assistent (aanbevolen) of Media Creation Tool

Als je Windows 10 versie 1903 nog niet via Windows Update kunt krijgen dan kunnen gevorderden die de nieuwe uitgave heel graag willen hebben deze handmatig downloaden en installeren.

Maar zoals altijd: je kunt beter wachten tot Windows 10 versie 1903 bij je wordt aangeboden via Windows Update (en het liefst nog automatisch, zonder zelf te zoeken naar updates).

Microsoft rolt de update geleidelijk uit en bij problemen met bepaalde hardware of sofware wordt deze niet meer automatisch aangeboden bij getroffen pc's tot er een oplossing is. Hoe langer je wacht hoe meer problemen opgelost zijn.

Als je versie 1903 handmatig wilt binnenhalen kun je kiezen tussen 1. de Update-assistent (aanbevolen) en 2. de Media Creation Tool.

Download Windows 10 versie 1903 via Microsoft met de Update-assistent of met de Media Creation Tool (Hulpprogramma)

Klik op 1. Update nu voor de Update-assistent (aanbevolen) of klik op 2. Hulpprogramma nu downloaden om een ISO te maken met de Media Creation Tool.

Met de Update-assistent is het makkelijkst. Download Windows10Upgradexxxx.exe via Update nu en voer het bestand uit en klik Nu bijwerken:

Als je via Linux of macOS de pagina benadert kun je de iso van Windows 10 versie 1903 downloaden:

Nieuwe functies in Windows 10 1903

Lees hier over de nieuwe functies in Windows 10 versie 1903

Reacties

Updaten lukt niet. Moet virus AVG internet security verwijderen. Doe ik. Blijf na opstarten melding ontvangen dat ik AVG moet verwijderen. Blijft hangen op 25%. Gecontroleerd of AVG verwijderd is. Is het geval. Zal update later opnieuw proberen.

AVG verwijderen kan handmatig:
https://www.gratissoftwar...

maar er is ook een tool van AVG voor:
https://www.avg.com/nl-nl...

Goede avond, tijdens update naar windows 10 1903 heb ik al 2 keer geprobeerd te updaten. Alleen ik krijg iedere keer de volgende melding: Windows could not configure one or more system components. To install windows, restart the computer and then restart te installation. Wie heeft eventueel een oplossing voor mij om de fout op te lossen. b.v.d alvast

Ik kreeg onlangs de felbegeerde update naar 1903 binnen. Werkt sneller dan 1809, maar tot mijn verbazing worden downloads in CSV en ZIP formaat en PDF's gedownload met een datum van 53 weken geleden. Dat geldt ook als ik zelf een bestaande PDF met opslaan als nog een keer op sla, die krijgt dan ook een datum van 53 weken geleden. Curieus, nietwaar?

"Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903. Nu downloaden en installeren." Ik weet niet of de visie hierop van Microsoft inmiddels weer is gewijzigd, ik kreeg deze "keuze" niet aangeboden. Slechts de melding dat de onderdelen update gereed stond en ik kreeg twee mogelijkheden aangeboden voor het opnieuw starten. Maar van uit- of afstel is/was geen sprake. Niet dat dat een ramp is, want ik kreeg er gelukkig een sneller werkende W10 voor terug en alle programma's zoals Microsoft Office starten een stuk sneller op.

afbeelding van redactie

@Meinona
Als je op versie 1803 zat hiervoor dan klopt het inderdaad dat Microsoft je automatisch heeft bijgewerkt naar 1903.
https://www.gratissoftwar...

Versie 1803 is 12 november aanstaande end of life (krijgt geen updates meer) en Microsoft gaat je voor die tijd automatisch upgraden zodat je wel updates blijft ontvangen. Dit is verplicht, je krijgt de keuze hier niet. Als je versie 1809 had, dan had je nog een half jaar zelf kunnen kiezen.

Waarom Microsoft deze verplichte upgrade al vier maanden voor de end of life inzet is wel de vraag. Per oktober zou tijdig genoeg zijn ons inziens.

Nee, ik werd van versie 1809 naar 1903 bijgewerkt, dat wil zeggen mijn laptop. Ik heb er nog eens Microsoft eigen uitleg op nageslagen, maar het uitstellen gaat volgens Microsoft pas in als je 1903 heb gedownload en dan heb je steeds maximaal 365 dagen om uit te stellen, langer lukt niet.

Mooi op tijd is goed als het naar behoren werkt. Maar na allerlei aanpassingen is het mij nog steeds niet gelukt de update te installeren. Ter beheersing van de stroomkosten heb ik automatisch updaten maar uitgezet. Ik zin op een goed alternatief.

Mijn 1903 update mislukt elke keer. Zowel via de normale update als met de updateassistent. Heb alle mogelijkheden welke op internet/forums staan al geprobeerd. De enige mogelijkheid is nog de mediacreation tool maar wil graag weten of ik alle instellingen/apps enz. houdt zoals in de huidige situatie....niet dat ik weer dagen bezig ben om alles in te stellen en te installeren. Graag jullie mening. Alvast bedankt.

probeer je filewall tijdelijk uit te zetten

Ga ik proberen Kees, had ik nog niet aan gedacht...
Wel gedaan:
Alle usb devices afgekoppeld behalve keyboard en muis.
Script gebruikt voor het herstarten van 3 services en hernoemen van catroot map enz.
Diverse programma's gedeinstalleerd...zoals vm ware en cheat protectie voor games..
AV en malwarebytes uit en/of gedeinstalleerd...
Veilige mode enz.enz.. foutcode 0x80004005...

Mijn i7 uit 2011 heeft 3 uur er over gedaan om de update 1903 op mijn laptop te zetten. Wel wat lang maar zonder problemen.

Ook even vastgelegd in een filmpje.
https://youtu.be/iMf68OOcOhA

Als ik op de download site klik dan krijg ik meerdere malen de oude tekst in beeld windows 10 oktober update ik heb windows 10 opnieuw geinstalleerd dus kan het niks met de browser te maken hebben ik gebruik firefox de laatste versie. Raar
https://i.imgur.com/BiuRm...

Ik ben ook blij, mijn PC via Windows Update zal ook Windows 10 versie 1903 downloaden en installeren.
Meer beveiliging en meer update !!!
Deze nachtlamp goed voor je ogen. Vorig keer Windows 10 versie 1809 werkt niet goed voor Microsoft Outlook 2016. Zoals Windows probleem oplossing. Eindelijk, Windows 10 versie 1903 werkt nu goed voor Microsoft Outlook 2016 ! Windows 10 versie 1903 een mooie raam !!!
Anti Virus software blijft aanzetten en niet uitschakelen ! maar Firewall en netwerkbeveiliging wel uitschakelen. kunt je deze Firewall en netwerkbeveiliging opnieuw instellen. Geen probleem oplossing !!

Gisteren upgrade naar w 10 1903 met windows Assistant, geen probleem gehad ± 1h20'

Goh wat zijn we allemaal blij met de Updates en Upgrades, man man je hebt er een dagtaak aan dat ze niet iets verzinnen kunnen dat iets geïnstalleerd wordt zonder overnieuw opstarten....gewoon onder je werk door.
Microsoft duwt je opnieuw zooi door de strot en dat op je eigen betaalde computer en je hebt er niks over te zeggen wat je wel of niet wilt hebben!!
Ga zo door, hoop dat er heel veel overstappen op een ander besturingssysteem wat veel minder updates heeft zoals een Linux.

Linux heeft ook aardig wat updates, maar deze worden verspreid over de dagen.
M$ pleurt alles in één keer bij elkaar en die krijg je dan over je heen gestort om vervolgens weer uren zoet te zijn met niks.....
Maar het update beleid is wel veel vriendelijker en minder tijdrovend bij Linux.

1903 gisteren zonder problemen ge-update zonder problemen loopt als een treintje!

Mijn oude Dell met i5(=reserve-machine) deed er meer dan 6 uur over. Was al geen race monster maar is nu toch weer iets trager. Wel werkt alles.

Eerlijkheidshalve moet worden vermeld dat een andere machine het binnen vijf kwartier afraffelde en die werkt ook prima.

In een uurtje alles voor elkaar ,geen enkel probleem alle instellingen zoals privacy zijn gebleven zoals ze ingesteld waren.

Dick,
Heb je die spontaan binnen gekregen of via update zoeken

Nee Louis via de update assistent https://www.microsoft.com...

Tip:
Voor het installeren van Windows 10 Versie 1903 eerst de virusscanner uitzetten, kan een hoop problemen voorkomen.

Oldie, virusscanner nooit uitzetten.
Loopt altijd risico een virus binnen te halen.
Je hebt een virusscanner niet voor niets.
Dus: aan laten.

HP Deskpro 600 G1 CoreI5quad Socket1150: ISO via Linux UBUNTU-Mate gedownload. Met een oude windows 7 PC een opstartbare usbstick gemaakt met programma ¨Rufus 3.5¨.
Na booten met usbstick verliep de installatie snel en vlekkeloos, alle drivers waren geinstalleerd en een gratis digitale windows 10 licentie gekregen! (er heeft een win7 opgestaan op een verwijderde schijf)

3 computers van meer dan 5 jaar oud zijn weer up to date.
Geen problemen!

bij mij gaat het traag hij staat met downloaden al anderhalf uur op 99%

Geen problemen ondervonden behalve een Logitech driver die opnieuw geïnstalleerd moest worden. Loopt als een zonnetje.

4 pc's geüpgraded. Twee probleemloos. Een pc had een probleem met een driver voor het geluid (hp folio 9270m). Een andere pc wilde m.b.v. windows upgrade assistent niet upgraden. Uiteindelijk met windows mediacreation tool wel gelukt.

Windows 10 1903 geïnstalleerd via de Windows Update Assistant. Eerst kreeg ik onder 1809 via Naar updates zoeken de cumulatieve update KB4497934 (met nieuwe functionaliteit voor updates uitstellen) voorgeschoteld. Geïnstalleerd. Daarna met de update assistant Windows 10 1903 geïnstalleerd. Zonder problemen verlopen en het werkt ook feilloos. Geen problemen met drivers, enz. Alle (privacy)instellingen behouden gebleven.

Alles ging perfect niet een probleem tegengekomen en binnen het uur was alles geregeld !!

tip: vergeet niet systeemherstel in te schakelen

Dat staat automatisch weer uit na een upgrade en je herstelpunten zijn dan verdwenen, of bedoelde je ná de upgrade; want dat is altijd al nodig geweest, geen idee waarom dit standaard wordt uitgeschakeld na de halfjaarlijkse (alhoewel dat ook niet meer klopt nu ze wachten tot mei-juni) upgrade ellende. Maar vòòraf aan de download, daar heb je niets meer aan als je gaat upgraden.

Een perfecte update naar 1903,binnen het uur.

leuk promootje van de zichzelf ziende allesweter, zijn bijbel is niet mijn bijbel

afbeelding van WriTer

Bedankt, was erg interessant.

I stand with Ukraine!

Ter info,hier kan je 5 nieuwsbrieven (links) en Windows 7 boek (rechts)
downloaden:
https://www.schoonepc.nl/...

als je in het zoekscherm "nieuwsbrieven" intikt,kan je ook nog oudere versies downloaden.

afbeelding van WriTer

Bedankt, maar het Windows 7 e-boek had ik al gevonden en ook het Windows 8.1 e-boek kun je er ergens downloaden.

I stand with Ukraine!

Niet iedereen is even handige met zoeken/downloaden.

Wel aardig die reactie over het Windows 8.1 e-boek,die link is namelijk "verdwenen". ;-)

afbeelding van WriTer

Hij maakt er niet direct reclame voor maar hier ga je naar de Windows 8.1 pagina met de downloadlink.
https://www.schoonepc.nl/...

En nog handiger, hier kun je hem direct downloaden.
https://www.schoonepc.nl/...

I stand with Ukraine!

Wordt door deze versie ook de verschillende virusscanners nog ondersteund? Kan me de grap van de vorige update van MS nog goed herinneren!!!

Ik wacht mooi nog even, totdat Microsoft versie 1903 zelf bij mij aanbiedt. Heb nog lang die versie niet. Draai nog op versie 1803. Ik ga niks (!) zelf installeren. Ben blij dat mijn spul goed draait! Eerst eens kijken waar ze eind mei mee gaan komen...

Normaal gesproken ben ik niet zo van de updates gelijk installeren, maar ik heb versie 1903 zojuist op een oude Fujitsu ( i5 qc,normale harddisk, 4GB DDR) geïnstalleerd. Dat ging stukken sneller dan zijn voorgangers.
Nadat ik de schijfopruiming heb toegepast, zie ik dat versie 1903 slechts 14GB in beslag neemt van de schijf.
Voor zover ben ik tevreden en ga ik dit ook communiceren naar mijn klanten.

Geupdate middels updateassistent ;bij ca. 80% bij installatie gaf de pc een BS Bij een nieuwe poging verliep alles goed maar duurde toch wel ca. 2 uur.
Voorlopig geen problemen met drivers, instellingen etc.

Instalatie heeft ongeveer 2 uur geduurd, ik moest alleen mijn HP printer opnieuw gedeeltelijk installeren en pc daarna opnieuw opstarten en de luidspreker uitgang goed zetten. Alle privacy instellingen die ik gemaakt had zijn instant gebleven.

heb ik iets op deze site gemist over 1809 ? KB4497934 (OS Build OS 17763.529) https://support.microsoft...

zoals altijd bij de halfjaarse update doe ik een clean install en het is ook deze keer weer goed gegaan .

Net windows update assistent gebruikt en binnen half uur probleemloos weer aan de slag.

Update naar Windows10 Pro 1903 Build 18362.116 zonder problemen verlopen met behulp van de MediaCreationTool.

Vraagje? Is alles nog in de "oude"staat wat apps, games enz. betreft na de update via mediacreation tool? Die van mij wil namelijk niet gewoon updaten (0x80004005) en heb alles al geprobeerd...dus heb alleen de MCTool mogelijkheid nog maar wil alles houden zoals het nu is...niet dat ik alles opnieuw moet gaan installeren. Grz Eric

Handmatig naar 1903 proberen te checken, maar Windows Update toont mij de update nog niet. Zal dus moeten wachten voordat ik het kan uitproberen

afbeelding van redactie

Als je graag wilt kun je dus handmatig downloaden met de update-assistent of het hulpprogramma (media creation tool).

Dank voor de reactie en ik heb wel vaker met de Tool een ISO gecreeerd voor Windows 10 t.b.v. een herinstallatie vanuit Windows 7, maar voor een gewone update vind ik het wat overdreven om een ISO te maken :P

Je kunt daar ook voor UPDATE kiezen

Windows 10 home 1903 met cucces in een uur geinstalleerd

update assistent gebruikt

hier ook probleemloos op alle verschillende apparaten binnen, zijn wel allemaal high-end computers

Op advies van deze website sla ik deze gevaarlijke en onnodige update over totdat Microsoft het door mijn strot ramt

Dit heb je goed gezegd,Hoi,maar zolang de overgrote meerderheid van ons windows én microsoft zal blijven steunen, zullen ze rustig verder doen met alles zomaar door onze strot te duwen !

Praat ff normaal man.

Leer eerst normaal schrijven man, en maak zinnige opmerkingen man !!!

Ik draai 1903 al sinds 19 april (via MSDN handmatig ge-update) probleemloos.

afbeelding van WriTer

Wacht nog steeds op de vorige update.

I stand with Ukraine!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
oo_tenrijk