Hoe houd jij - als verstokt Windows 7/8.1 gebruiker - Windows 10 buiten de deur?

Afgelopen zomer verscheen Windows 10: een behoorlijk fris besturingssysteem dat veel fouten van Windows 8 (geen startmenu!) hersteld heeft. En het mooie is dat de upgrade voor Windows 7 en 8.1 gebruikers het eerste jaar (tot 29 juli 2016) gratis is. Veel mensen - al 200 miljoen wereldwijd - hebben hun pc dan ook bijgewerkt naar Windows 10.

Maar als je liever bij Windows 7 of 8.1 blijft dan maakt Microsoft het je moeilijk. Je wordt bestookt met meldingen dat je kunt upgraden naar Windows 10 - inmiddels zelfs twee keer per dag - en als je maatregelen hebt getroffen om hier geen last van te hebben dan worden deze automatisch door Microsoft ongedaan gemaakt. Zo is update KB3035583 al meermalen aangepast om Windows 10 nog steviger te pushen en worden register-wijzigingen en andere aanpassingen steeds teruggedraaid. Binnenkort wordt de upgrade naar Windows 10 bovendien een aanbevolen update en moet je dus nog beter opletten als je gewoon bij Windows 7 of 8.1 wilt blijven.

Een populair tooltje om de Windows 10 upgrade en meldingen te blokkeren is GWX Control Panel, dat in een ratrace met Microsoft verwikkeld is om de aanpassingen van de softwaregigant steeds weer een stapje voor te blijven.

Onze vraag is:
Lukt het jou om gewoon bij Windows 7 of 8.1 te blijven? En wat doe jij om de upgrade naar (en meldingen over) Windows 10 te blokkeren? Laat het weten in de reacties hieronder!

En als je wel een tevreden Windows 10 gebruiker bent horen we dat ook graag!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ick heb zij ein geladen Pistol dur gesturt. Jetzt is het rust.

10 zit vol bugs, spyware, niet-uit-te-zetten reclameshit. dual monitor is en ramp, bureaublad is ronduit lelijk (ook als je het aanpast), de icoontjes worden (aangepast) te groot of te klein. Verschillende progs, zoals pcprobe van Asus worden niet ondersteund, enz.

Ik krijg bij win10 downloaden foutcode 80200053.
Kan op internet, geen concrete oplossing vinden, dan houdt het op.

Een aantal weken geleden installeerde ik via de website van MS Windows10. De installatie verliep probleemloos. Nadien ellende. Elke dag 3 tot 4 keer een melding rechtsonder de taakbalk dat ik mij moest melden bij mijn Microsoft-account. Dit deed ik doch nadien bleef deze paranoïde dwingelandij voortduren. Gemeld op de Community en het bleek dat er meerderen last van ondervonden. De daar aangedragen oplossingen boden geen oplossing, een typisch verschijnsel op die Community-site. Ook een 6 tal keer ellende nadat Microsoft ongevraagd een update installeerde; ik kende mijn bureaublad niet meer terug en alles was veranderd en mappen geheel verdwenen. Ook kon ik mijn Windows-spellen niet meer spelen en waren alle applicaties geblokt. Niets ging meer. Ook dit gemeld op de Community-site en nog immer geen antwoord. Met veel kunst en vliegwerk alles toch kunnen herstellen. Het bleef echter aanduren, tot 6 keer toe. Overigens iedere keer na een update die je zelf niet meer kunt managen. Dat was de druppel en heb Windows sinds eergisteren definitief van mijn PC's verwijderd. Gebruik nu UBUNTU en tot nu geheel zonder misère. Dat waren mijn belevenissen met Windows, eens maar nooit meer.

Hier heeft het veel voeten in de aarde gehad om na een 30-tal pogingen het er toch op te krijgen na veel zoekwerk en het in het BIOS zat. Ja je moet het maar weten hé! Nu staat Win 10 er al een tijdje op en na wat aanpassingen zoals de scaling en Classic Shell, draait dat hier als nooit tevoren! Hopelijk komen ze volgend jaar niet af met Windows 11!

ik heb gewoon windows 7 draaien werk prima wrm windows 10

Windows 10 heeft mij geen voordelen te bieden boven Windows 7, haar zes jaar oudere zus. Windows 10 is niet veiliger, maar start misschien iets sneller op. W10 is ontwikkeld voor app- en clouddiensten, waar ik niet op zit te wachten. Verder geen benoemenswaardige verbeteringen. Kritiek op de privacy krigt geen aandacht van Microsoft.

Microsoft is vastberaden Windows 10 door de strot van de gebruiker te duwen, door allerhande dwingende maatregelen. Zeer klantonvriendelijk vind ik dat. Eea. heeft mij verstokt of vastberaden gemaakt, W10 van mijn scherm te swipen, met als uiterste consequentie naar een Linux-kernel over te stappen. Ik weiger mij kritiekloos door een tech-company de les te laten lezen. “For your convenience”, up my ass.

Fact & figures:
Het marktaandeel XP is vandaag (marginaal) groter dan W10. Het marktaandeel W7 vijf keer zo groot. Tsjonge, W10 is al 200 miljoen keer gedownload? Geen wonder, W10 is gratis en opgedrongen. Dat waren de voorgangers niet. Kritiekloze koopjesjagers zijn op GratisSoftware te verwachten, dus ben ik niet verbaasd over het hoge percentage early adapters hier.

Met je selfie-stick gekleefd aan de ene, en de smartphone aan de andere hand, dat noem ik verstokt. Kritiekloos aanvaarden, wat je voorgeschoteld wordt. Lost!

Heel simpel: Windows Update volledig uitschakelen.

@ Herman , alles is altijd de fout van Windows dus zoek eens op - Windows 10 no sound after update - zoekt en gij zult vinden 12.000.000 hits met merendeels de mogelijke oplossing; als je de 1ste x geen geluid had maar de 2de keer pagefault had dan zou ik toch denken aan een hardware-probleem en niet aan een probleem in het besturingsysteem

Windows 10 3x geprobeerd. 1e keer: geen geluid. 2e keer: pagefault. 3e keer: weer geen geluid. (niet zeuren over drivers graag) Zonder geluid heb ik niks aan een pc omdat ik 'm gebruik om muziek mee te maken.
De agressieve tactiek van Microsoft om er maar van uit te gaan dat altijd alles werkt, kan ik niet waarderen.
Voor mij geen Windows 10. Dan maar geen Windows Update.

Uit eigen ervaring zou ik zeggen, ga naar apparaatbeheer, rechtermuisklik op de geluidsdriver (waarschijnlijk high definition audio-apparaat) als het zichtbaar is en selecteer "ongedaan maken" , herstart de pc en hopelijk herinstalleert hij de audio driver op de juiste wijze.
Andere manier is om de realtek audio driver te downloaden via realtek website en selecteer "High Definition Audio Codecs (Software)" en vervolgens meest recente driver. Realtek audio driver moet je als nodig wel configureren.
Via zoekmachine zoals google of duckduckgo idd gewoon intypen: "Windows 10: How to fix sound issues after upgrade"

@ AvMer , ben t met je eens maar dat is niet wat Herman wilt, hij geeft zeer bewust aan - niet zeuren over drivers graag -

in de nieuwsbrief van menno schoone staat hoe je dit moet doen .tot zover geen last met vervelende nags over win 10

Ohhhh simpel,....door Linux mint te gebruiken.

Is idd een prima optie !!

In de titel staat OOK HOE JE WINDOWS 10 BUITEN DE DEUR HOUDT !!
Vandaag weer geupdated en er zat weer een update tussen, KB2852664 die ik al eerder verwijdert en verborgen had, dus nu maar weer verborgen.

Geachte redactie, dat ik Windows 7 nog steeds draai maakt mij absolúút GEEN verstokt Windows gebruiker. Hou alstublieft in jullie berichtenkoppen zulke stoere woorden buiten beschouwing, want zó stoer zijn jullie nou ook weer niet!

@ Rob Hermsen ,deels heb je gelijk, het woord verstokt is mogelijk een niet geheel objectieve term, maar uit de reacties van de blijvers bij W7 krijg ik wel sterk de indruk van “verstokt” gezien de argumentaties. Wat dit allemmal met stoer te maken heeft, is mij een raadsel, mogelijk is je gebruik van het woord stoer onderdeel van jou vasthoudenheid om op voorhand al tegen veranderingen te zijn (of toch niet?). Ten aanzien van de reactie heb ik in al die jaren deze nog nooit enigszins deze als ervaren, wel als evenwichtig en onpartijdig.

Sorry “Ten aanzien van de reactie” moet natuurlijk redactie zijn

nederlandse les blijkbaar.
ps: er staat nog een tweede fout in Uw tekst.
Ik wou graag kwijt dat ik als pc niet dummie voor windows 8.1 heb gekozen.

Gebruik grotendeels alleen maar win7 en sparkylinux gameover.
Maar heb nog wel 1 pc die win10 pro 64-bit draait.
In het begin liep die pc aardig goed, al werd het later steeds erger.
CPU fan geluid werd steeds luidruchtiger (via forums kwam ik dit overigens zeer vaak tegen) en soms bleven bepaalde applicaties hangen.
Paar keer zelfs gehad dat windows 10 zelf bleef hangen. Denk zelf dat het een Runtime Broker proces issue is.

Als er meer mensen zijn die deze problemen met win10 ervaren, gewoon onderstaand volgens misschien dat je probleem is opgelost.

1. Bepaalde opstart processen en services "stoppen" en "uitschakelen bij opstarten" zoals "superfetch" , "windows search" , "Background Intelligent Transfer Service" en alles wat met Cortana te maken heeft.
2. Verder alle windows tips uitschakelen zoals "Tips over Windows weergeven"
3. Energiebeheer/profiel op "Energiebesparing" zetten en vervolgens slaapstand uitschakelen.
4. Desnoods "AMD Turbo Boost" via bios uitschakelen als cpu fan nog luidruchtig is.
5. Verder zou je nog classic shell en O&O Shutup of ashampoo antispy etc. kunnen gebruiken.
6. Qua browsen gebruik ik zelf Comodo IceDragon en FlashPeak Slimjet.

Energiebeheer/profiel "Energiebesparing" zet trouwens wel het "koelbeleid voor systeem" op passief, dus zet deze op actief als nodig.
Naast het uitschakelen van bovengenoemde services zou je trouwens ook wat andere aanpassingen kunnen doen.
Rechtermuisklik op "deze pc" > "geavanceerde systeeminstellingen" > klik nu op "instellingen" bij prestaties > selecteer "aangepast" en zorg ervoor dat de volgende opties niet zijn ingeschakeld(dus ga ze uitvinken) : animaties op de taakbalk, besturings- en andere elementen binnen vensters laten bewegen, knopinfo schuivend of met overgangseffect verbergen, Menu-items na klikken met overgangseffect in beeld brengen, Menu's schuivend of met overgangseffect in beeld brengen, Miniatuurvoorbeeldweergaven van de taakbalk opslaan, Schaduw onder muisaanwijzer weergeven, Schaduw onder vensters weergeven, Vensteranimaties bij minimaliseren en maximaliseren.

Het volgende heb ik rechtstreeks van een website overgenomen.
Removing temporary files:
Step 1: Press Win + R to launch the Run utility.
Step 2: Write down %temp% and press enter.
Step 3: Press Ctrl + A to select all files and folders.
Step 4: Hit the Delete (or Shift + Delete) button to remove everything.
Note: Files and folders found here only serve for temporary purposes and take up precious resources. Although no harm is done to your system, you lose all navigation and other history related data.

@ AvMer , zowel in W10 en als W10 Pro staat dit automatisch op Gebalanceerd (aanbevolen), te zien via instellingen -> systeem -> energiebeheer -> extra energie-instellingen

Aanbevolen wil niet altijd zeggen dat het beter gaat werken.
In het begin met ps4 en ps3 werd ook aangegeven dat het rgb bereik op "automatisch" werd aanbevolen, en dat terwijl je het uiteindelijk handmatig moest instellen(gelimiteerd voor tv's, volledig voor monitoren) omdat automatisch rgb bereik defect, of in ieder geval niet correct was.

Correct, energiebeheer staat in win10 automatisch op gebalanceerd ingesteld. Maar energiebesparing werkt voor mij het beste.
PCI Express en Multimedia-instellingen zijn in Energiebesparing anders ingesteld en in ieder geval aan te raden voor de mensen die last hebben van luidruchtige CPU fan of iets vergelijkbaars.
Mijn ene pc met win10 heeft nu geen irritant luidruchtig cpu fan geluid meer dankzij energiebesparing in win10. Heb alleen koelbeleid op Actief gezet in plaats van Passief, en verder slaapstand uitgezet. Maar je kunt natuurlijk ook handmatige energiebeheer profielen aanmaken.

@ AvMer, jij bent dus een zware gamer en daar zijn meerdere forums voor, GSS is m.i. daar niet voor bedoeld. Is je probleem (?) veroorzaakt door PlayStation 4 of door W10 (al dan niet Pro)

Ben totaal geen zware gamer. Je begreep me niet helemaal, maar goed, we laten het hierbij.

Ik ga het binnenkort wel doen, ze zullen ongetwijfeld met update's komen voor W7 waarmee het systeem traag wordt waardoor je je gaat ergeren en toch omgaat naar W10.
Overigens heeft deze W10 standaard een mogelijkheid aan boord om terug te gaan naar W7 mocht je dat willen moet je wel binnen 2 maanden doen na de upgrade.
Wat privacy betreft de consumentenbond heeft prima handleidingen geschreven waarmee je W10 veilig mee kunt instellen

Of het moest een speciale versie zijn, maar normaal krijg je maar juist 1 maand de tijd om terug te gaan naar je vorige besturingssysteem als je niet tevreden bent.
Hier ondertussen 4 computers naar Windows 10 geüpgraded, en alles werkt tot hiertoe goed.
Wel hier en daar wat kuren geweest maar die waren snel opgelost.

De privacy instellingen zijn hier overal grondig aangepakt voor de gekende problemen.

Na deerste versie van w10 te hebben geïnstaleerd bleek ik geen toegang meer te hebben over mijn bestanden en documenten, ik heb mijn desktop extern op orde moeten laten brengen tegen kosten. ook edge werkte niet goed, kon geen live streams belauisteren. Na hernieuwse installatie in november, geen problemen meer, kan alleen mijn ziggo mail niet aan de praat krijgen in mail programma van windows 10.

De laptop waarop momenteel Windows 8.1 draait liep tijdens de update-procedure naar Windows 10 op een error Code C190011F. Nu dat na enkele maanden nog steeds het geval blijkt te zijn en een zoektocht hiernaar op Internet allerminst tot een heldere orzaak noch oplossing leidt, laat ik de zaak voorlopig maar zoals het is.

@ kofschip49 , miischien hiier een oplossing http://www.bleepingcomput...

In ieder geval bedankt voor de tip, Merel! Ik ga 1 dezer dagen hiermee aan de slag. De opmerkingen in genoemde draadje zijn ook niet echt eenduidig, maar er zit tenminste enige lijn en volledigheid van de te volgen procedure in! Vervelend is dat pas ergens halverwege het installatie-proces, de foutmelding komt. En na een paar keer is de lol er echt wel een beetje af, kan ik je verzekeren.
Als het allemaal lukt, zal ik op deze site er beslist kond van doen.

@ kofschip49, wat soms kan het helpen voor het installeren je realtime bescherming uitschakelen (en dus ook offline te gaan), veel AV-boeren hebben/hadden (in ieder geval in de eerste periode van de beschikbaarheid van W10) veel problemen om zich aan te passen aan W10

zeker geen tegenstander van win10, maar ik ben het nu gewoon om te werken met mijn 8.1 en let op welke updates ik laat uitvoeren.
Ik weet zelf niet hoe die win10 zou draaien op mijn iets oudere PC..eventueel iets trager zou voor mij niet zo leuk zijn.

Nieuwe desktop met W 10. Plotseling het startmenu kwijt samen met wat andere programma's zoals Edge. Als je gaat googlen mag je achter in de rij aansluiten en Microsoft zwijgt als het graf.
Verschillende oplossingen geprobeerd, maar tevergeefs.
Heel Blij met W 10???

Ik ben dik tevreden met Windows 10! Mijn PC is er sneller door geworden.

ik haat windows 10. In juli gedownload, werkte 6 weken aardig,en daarna werd het steeds slechter doordat allerlei functies het niet meer deden en het eindigde in een compleet zwart scherm en niet meer kunnen opstarten. Uiteindelijk windows 7 geinstalleerd en dat wewrkt prima. Vernomen dat meer mensen dit probleem is overkomen. Mijn volgende computer wordt geen APPLE.

ik hou het op vista, haha

Ja met vista kan je niet upgraden dacht ik, dus idd blijven zitten ;-)

Koop wel als de bugs eruit zijn en volg jullie ervaringen. Nu is w7 nog vertrouwbaar.

Eerst de bugs eruit en zien wel verder. W7 werkt goed waarom dwingen, mag dit wel?

Op mijn desktops ben ik tevreden over Windows 10. Daar werkt het perfect op. Op mijn laptop (Compac Presario CQ57)is het wat anders. Als ik daar Windows 10 opzet dan heb ik gewoon geen Wi-Fi meer. Ook niet na het installeren van de nieuwst driver. Als Microsoft mij dus wil pushen om ook op mijn laptop Windows 10 de installeren dan zullen ze toch eerst moeten voor zorgen dat alle bugs er uit zijn. Tot zolang blijft op mij laptop Windows 7 staan.

Windows 10 meteen gedownload en geïnstalleerd. Loopt als een zonnetje.

Draai al vanaf november Windows 10 versie 1511 op een Quad core pc uit 2009.
Wel met een nieuwere Videokaart en kan zeggen dat het tot nu toe nog prima gaat.
Heb ernaast Windows 7 Ultimate die ook niet slecht is.
Vind Windows 10 met de November update wat beter geworden en een USB stick voor Ready booster kan ook verandering brengen.
Ik vind dat Windows 10 wel meer Werkgeheugen gebruikt dan Windows 7.
Vraagt misschien iets meer van je systeem?

Je kunt ook kiezen voor de gulden middenweg nl. classic shell.
Wel de vooruitgang van windows 10,maar de look van bijv. windows 7.

Aangezien alle computers in onze thuissituatie geen hoger besturingssysteem dan Windows 7 hebben, kregen ook wij te maken met het opdringerige beleid van Microsoft.
Zo hebben wij Windows 10 buiten de deur gehouden.

Windows 10 niet gereserveerd bij Microsoft, gewoon om de kat uit de boom te kijken.
Windows Update stond altijd al op handmatig. Uit ervaring wijs geworden!
Nadat de meldingen irritant begonnen te worden, KB3035583 verwijderd en deze update verborgen in Windows Update.
Daarna in Windows Update “Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates” uitgezet.
Aan het begin van de maand handmatig de aangeraden updates bekijken en installeren als je ze echt nodig hebt.
Aan de omvang van de update zie je heus wel of Microsoft je iets probeert aan te smeren, mocht dit niet duidelijk zijn door de naamgeving van de update.

Tot op heden verschijnt alleen een hinderlijke pop-up, als je gebruik maakt van Windows Live Mail. Die kun je gewoon wegklikken.
Zelf heb ik wel voor iemand Windows 10 geïnstalleerd en gedeeltelijk ingericht, maar een betere ICT-beleving geeft het mij niet.
Voor ons hoeft deze update niet, alles wat wij doen met onze computers verloopt vlekkeloos. Dus waarom zouden wij overstappen. Misschien maken wij, als onze oude hardware het heeft begeven, een overstap naar een nieuwe computer met een uitgekristalliseerde versie van Windows 10.

Ik gebruik W10 al sinds het mogelijk was. Nog geen problemen ondervonden. Jammer dat ik het niet op mijn laptop krijg... een Samsung RV511. De draadloze netwerkkaart is bijkbaar niet compatibel.

Mogelijk heeft je laptop nog een BIOS en geen voor Windows 10 vereiste UEFI.

UEFI is total geen vereiste voor windows 10. Je kan perfect draaien zonder UEFI. Het boot alleen minder snel.

Ik ben tevreden over Windows 10 , is toch veel volwassenner geworden sinds de lancering.

Tot nu lukt het me nog om W10 push buiten de deur te houden, maar als Microsoft door blijft pushen en slinks probeert toch W10 via een omweg te installeren, stop ik helemaal met Windows 7 en ga een apple ibook aanschaffen

Heb geen legitieme versie van windows 7,dus ook geen last van windows 10 update's

Hou jij ook update's windowws 7 buiten de deur.
Geen legitieme versie betekent vaak geen update's.

Jawel hoor, krijg verder alle update's binnen

In feite doe weinig; kijk kritisch welke updates ik installeer, kijk regelmatig op deze site m.b.t. nieuwe meldingen omtrent W10 en .. krijg geen meldingen o.i.d. behalve als ik na uitloggen van de Hotmail op de msn pagina beland.

Het is mij gelukt de meldingen permanent uit te schakelen door (alleen) de GWX-directory in de System32-directory te hernoemen. Dat is de directory waarin het programma staat die de windows10-meldingen genereert. Tot mijn verbazing werkte dat.

Het is overigens wel mijn intentie om tzt over te gaan op Windows10. Hoewel Windows 8.1 met het programma ClassicShell (voor terugkeer van het startmenu) ook uitstekend werkt.

Maatregelen:
1.Belangrijke updates ingesteld op:
Updates downloaden maar laat mij bepalen of ik ze wil installeren

2. Aanbevolen updates:
afgevinkt.( krijg wel de indruk dat het vinkje soms wordt teruggezet)

3. Om de dag even checken of er updates zijn voor Win8.1

4. Geregeld die vervelende popup van Microsoft wegklikken

Reden dat ik niet permanent over wil op W10 is gelegen in het feit dat bij meerdere apps een foutmelding wordt gegeven over de beeldschermadapter. Die zijn wel up-to-date.

Dit staat op internet te lezen: "KB3035583 - “Get Windows 10 App” (delivers ready to use UAC backdoor as bonus)".

Het lijkt mij duidelijk, dat Microsoft in het diepste moeras is gevallen!

ben tevreden met windows 10, echter, ik gebruik nog wel windows 7 ultimate in virtualbox ivm ouder boekhoudprogramma

ik heb ook de volgende updates verborgen die te maken hadden met w7 en de w10 upgrade:
KB2952664, 3021917, 2990214

deze updates kwamen de laatste maanden van 2015 ook voorbij, ik vond ze door telkens iedere update te controleren, te kijken waarvoor die bedoeld was.

ik heb geen last van die opdringerige pushberichten voor w10 tot nu toe.

zeker nu blijf ik de updates op deze manier controleren

ps de update 3035583 heb ik meerdere malen verborgen voordat ie weer geinstalleerd kon worden

nog een update die windows 10 pusht:KB2999226

wat je ook gewoon kan doen is naar programmas en toepassingen gaan in configuratiescherm, en dan "windows onderdelen in-/uitschakelen" en daar internet explorer uitzetten door het vinkje weg te halen. (doe dit wel als je versie ouder is dan ie 11, die versie is namelijk minimaal vereist om up te graden naar windows 10) dit verbergt internet explorer maar verwijdert hem niet aangezien ie geintegreerd is in het systeem. er zijn namelijk betere browsers dan die internet exploder muck ;)

windows 10 vind ik voorlopig het beste OS na windows XP, heb enkel wat twijfels bij de privacy.

ik heb Microsoft schriftelijk gezegd tevreden te zijn met Windows 7 en hoe ik Windows 10 van mijn PC kan verwijderen. Van dat laatste heb ik een uitgebreide instructie ontvangen en weg is Windows 10 als sneeuw voor de zon.

Flipmuis, ik ben benieuwd naar deze procedure. Zou je de "uitgebreide instructie" van MS hier willen posten, dankjewel?

Ik ben tevreden met Windows 10.
Ik vind het een goed programma.
Nog geen problemen gehad.
Ik heb de dvd Windows 10 gekocht.
Groetjes Herman

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
s_anje