Windows 10 heeft 600 miljoen gebruikers, doelstelling niet gehaald

Microsoft CEO Satya Nadella heeft gisteren bekend gemaakt dat Windows 10 op 600 miljoen computers staat inmiddels. In 2015, na de introductie van Windows 10, was de doelstelling om medio 2018 één miljard apparaten met Windows 10 te hebben. Dat aantal wordt niet meer gehaald, zo lijkt het, maar het zijn wel een heleboel...

De 600 miljoen apparaten met Windows 10 zijn pc's, laptops, tablets, Xbox One spelcomputers en smartphones. Met name het falen van de laatste categorie, met Windows 10 Mobile, zorgt ervoor dat Microsoft zijn doelstelling van 1 miljard niet gaat halen. Tweeëneenhalf jaar terug was er nog hoop dat Windows Phone een redelijk marktaandeel zou gaan veroveren, maar inmiddels heeft Microsoft grotendeels de stekker uit zijn mobiele ambities getrokken.

We zetten de cijfers die Microsoft in de afgelopen twee jaar gaf op een rijtje in onderstaande tabel.

Aantal apparaten met Windows 10

Datum Aantal apparaten
(in miljoenen)
Groei per maand
(in miljoenen)
26 aug 2015 75 > 75
30 dec 2015 200 > 30
31 maart 2016 270 ± 25
5 mei 2016 300 ± 25
29 juni 2016 350 ± 25
12 mei 2017 500 15
29 november 2017 600 15

In een ruim twee jaar tijd 600 miljoen apparaten overzetten op Windows 10 is natuurlijk imposant, maar duidelijk te zien is dat de groei per maand snel afneemt. De eerste maand kreeg Windows 10 75 miljoen gebruikers, daarna 30 miljoen per maand en vorig jaar ongeveer 25 miljoen nieuwe gebruikers per maand. Nadat Microsoft sinds de zomer van 2016 Windows 10 officieel niet meer gratis aanbod is de aanwas van nieuwe gebruikers teruggelopen. Dit jaar komen er per maand zo'n 15 miljoen nieuwe Windows 10 gebruikers/apparaten bij. En dat aantal is nog altijd stabiel.

Als dit groeitempo gehandhaafd blijft staat Windows 10 medio 2018 niet op één miljard maar op ongeveer 700 miljoen apparaten. Ook nog mooi natuurlijk. (Ter vergelijking er zijn meer dan één miljard actieve iOS apparaten en ruim twee miljard Android toestellen).

Onze vraag is:
Ga jij binnenkort nog overstappen op Windows 10?

En als je niet gaat overstappen horen we in de reacties graag wat je redenen daarvoor zijn!

Ja, ik ga nog overstappen naar Windows 10
1% (4 stemmen)
Ik ben al een Windows 10 gebruiker
72% (195 stemmen)
Ik blijf bij Windows 7
13% (35 stemmen)
Ik blijf bij Windows 8.1
3% (8 stemmen)
Ik heb een Mac
2% (6 stemmen)
Ik gebruik Linux
7% (19 stemmen)
Anders, namelijk... (laat weten in de reacties)
2% (5 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 272
Deel dit artikel: 

Reacties

W10 (gratis update)op vier laptoppen gehad, de eerste versie draaide redelijk, na elke update meer en meer problemen. Ondanks de veel gelezen leugen, dat je niet meer zou kunnen terugkeren naar de vorige Windows versie, staan en al drie laptoppen terug in hun vertrouwde W8.1, en binnenkort volgt de vierde !
W10 hoeft voor mij niet meer, W8.1 zal het blijven.
Linux Mint heb ik verschillende keren, (echt vaak)volgens de voorgeschreven instructies proberen instaleren, echter zonder succes, steeds stak W10 weer zijn kop op na opstart. Niet met USB en niet met CD aan de praat te krijgen.

ik zouw el willen maar dan haden ze gratis update moeten laaten staan of opnieuw gratis aanbieden.

Anders, mijn primaire OS is Ubuntu, daarnaast Windows Insider sinds 1 oktober 2014.

Ik heb aangevinkt dat ik al een Windows 10 gebruiker ben en tot volle tevredenheid! Werk er sinds mei 2016 mee en heb nog nooit 1 bug of andere onvolkomenheid ermee beleeft. Maar ik rommel ook niet aan Windows 10 en verander totaal niets! Laat het dus in takt.

Eergisteren kwam er weer een enorme update binnen van Microsoft. Kostte ongeveer ´n halfuur installatietijd op mijn Lenovo Ideapad 300 laptop met Intel core i5 processor. Maar ook daarna perfect weer opstarten en nogmaals; loopt als een zonnetje. Dus mijn vertrouwen in Windows 10 is net zo groot, inmiddels, als in Windows XP destijds.

Ergerlijk is dat er iedere 6 a 9 maanden een nieuwe versie komt, die steeds hogere eisen aan de hardware stelt en er zodoende steeds meer apparaten uitvallen. En je kunt het niet tegenhouden. Zelfs bij Apple kan dat.

Er komen wel steeds nieuwere versies bij Ubuntu, maar gebruik die niet. Gebruik alleen de LTS versies (op dit moment 16.04 en straks in april 18.04). Deze zijn veel betrouwbaarder.

En Linux staat er om bekend dat het juist heel goed op oudere computers draait. Op mijn circa 10 jaar oude desktop en mijn laptop van dezelfde leeftijd draait Lubuntu als een tierelier!

Voor mensen die kennis willen maken met Ubuntu en/of Linux Mint: kijk eens rustig rond op deze site : https://sites.google.com/...

Bijna alles over Ubuntu en Linux Mint wordt hier zeer duidelijk uitgelegd. Vanaf het maken van een .iso CD tot en met het leren werken met 'terminal taal'. Kijk maar eens ..... Het is zo makkelijk dat zelfs ik het kan ;-). Groet van Dejan

WAARSCUWING: nooit Ubuntu 17:10 installeren. Deze versie sloopt je pc, zoek eens met Google op: Ubuntu 17:10 Bios. De maker van jouw website legt de schuld van dit mega probleem bij jezelf. Eén voorbeeld https://askubuntu.com/que...

Vreemd verhaal over het slopen van de BIOS. Je kunt sowieso beter niet kiezen voor een tussenversie (zoals 17.10). Kies altijd de LTS versie (momenteel 16.04).

Ja, dat lijkt er wel op. Slechte beurt van Ubuntu.

Wie betaald de schade? Heb je ooit in je leven een besturingssysteem mee gemaakt die je computer sloopt? Ach, ik stam nog uit de MS-DOS tijdperk,nooit eerder meegemaakt. Ubuntu 17:10 heeft me enorm veel schade toegebracht :-(

Ja good old DOS. Niet makkelijk, maar wel een prima systeem. Ook in Linux heb je er voordeel van. Je bent gewend aan tekstcommando's.

Jouw probleem is misschien niet zo moeilijk als je denkt.

SOLVED *** Re: Ubuntu 17.10 corrupts Lenovo BIOS - USB not recognized + not saving new BIOS settings [ Edited ]
Options
‎11-30-2017 09:51 PM - edited ‎11-30-2017 09:57 PM

Disaster, i managed to resolved by reflashing my BIOS.

2 Ways of doing it.
A. Solder out, use usb programmer and load the firmware, solder in back to mobo. (i did this method)

B. Use bios recovery option
- Download the correct firmware from lenovo website (https://pcsupport.lenovo.......)
- Use 7zip to extract the installer and to obtain the flash file. (isflash.fd)
- Follow the HowTo guide from https://www.bios-mods.com...

Succes!

Copy the renamed BIOS file to an EMPTY USB flashdrive.
Zonder usb kan je geen bios flashen Bedankt voor de moeite.

Mee eens. De sites van Pjotr zijn heel goed. Ook deze zijn prima: http://wiki.ubuntu-nl.org/

Mee eens. De sites van Pjotr zijn heel goed. Ook deze zijn prima: http://wiki.ubuntu-nl.org/

Ik gebruik alleen nog maar een iPad pro want Windows blijft waardeloos

met de illegale versies komen ze makkelijk aan de 1 miljard

Wat linux mint betreft, ik heb dat ook gebruikt, maar het is NIET gebruiksvriendelijk genoeg voor een gewone gemiddelde gebruiker. Downloads vanaf de linux site kunnen bijvoorbeeld NIET door mij worden gecontroleerd op "echtheid" (dit naar aanleiding van de hacks op hun servers). Ook windows software draaien met een hulpprogramma op linux is geen doorslaand succes. En tekensoftware als GIMP is een ramp als je photoshop gewend bent, GIMP heeft gewoon niet dezelfde gebruiksmogelijkheden als photoshop, het is alsof je probeert te tekenen met een bladhark, terwijl je dat eerst deed met een fineliner...

De laatste versie van Mint is in het gebruik gelijk aan Windows 7. Dus niet gebruiksvriendelijk? In ieder geval beter dan W8 en eigenlijk ook W10.

Ik mag geen lelijke woorden gebruiken, maar die komen wel meteen op als ik aan Windows denk. Wat een ellendige software levert dat bedrijf! Ontelbare uren vol frustratie doorgebracht met het werkend krijgen van Windows of het herstellen van crashes als gevolg van HUN patches. Mijn zoon had een laptop nodig met cadcam software voor zijn school. Eindelijk na uren en uren alles geïnstalleerd, komt Windows met patches, crasht de hele laptop! Heb besturingssoftware terug laten zetten naar Windows 7 pro, en weer vele uren nodig gehad om alles weer werkend te krijgen. Ik heb het hééélemaal gehad met Microsoft, en met hun aantasten van MIJN privacy!!!

Goed te lezen dat er veel gebruikers zijn die enthousiast zijn over Linux Mint. Dat ben ik ook, maar mijn bezwaar tegen Mint is dat het altijd wat achter loopt en daardoor n.m.m. iets minder veilig is (maar altijd nog veel veiliger dan Windows) dan Ubuntu of één zijn officiële derivaten. Daarom blijf ik in ieder geval tot april 2019 bij Lubuntu 16.04. Daarna zullen we zien wat te doen. Lubuntu next met QT vind ik op dit moment nog geen succes. Ubuntu mate is een grote kanshebber.

is Linux dan echt het enige echte?
https://www.smartbiz.be/n...

Je kunt de zakelijke wereld niet vergelijken met de privé gebruiker. (Te)veel zakelijke toepassingen zijn alleen onder Windows te gebruiken. Dus als bedrijf ben je bijna verplicht om onder Windows te werken. Neemt niet weg dat Linux voor de thuisgebruiker beter is dan Windows.

Linux nooit meer op mijn pc of laptop.Ik draai W10 al vanaf de eerste uitgave en heb NOOIT problemen ondervonden. Als je toch een pc of laptop hebt kun je op het internet heel veel vinden om spionage door Microsoft zoveel mogelijk te voorkomen.

Ik heb op mijn privé laptop Linux Mint staan en dat bevalt me prima en nog eens prettig om mee te werken. In de radiostudio moet ik het jammer genoeg bij Windows houden aangezien er voor Linux geen radio automatisering software bestaat.

Windows heeft me weggejaagd door 2 computers van mij de vernieling in te helpen door die opgedrongen
Updates naar Windows 10.
Ik had hun zoveel gewaarschuwd dat ik nooit meer een Windows moest als het fout ging.
Ook waarschuwde ik hun dat hun SmartPhone het niet ging maken want toen was al de Markt voor Smartphones aan het inzakken.
Maar goed ik kocht een Mac en die bevalt me goed.
Vaarwel Windows je had moeten luisteren.

Sohee Flairix jij bent echt goed..!

Waarom ben ik goed?
Het werdt bij mij een Principe geval omdat die Windows 10 Updates maar in je strot geduwd werden en ik zat die elke dag tegen te houden en instellingen zo te zetten dat Windows niks kon. (dacht ik).
Tot die PC"s in de vernieling geüpdatet werden was dus de maat vol.
Enfin een zoon van mij had al een Mac en een iPhone dus die iPhone nam ik eerst en dan is de stap wat kleiner naar een Mac.
Dit systeem is heel stabiel en het werkt samen met mijn iPhone.
Nooit geen spijt van gehad.

Deze fout is niet van windows maar bijprogramma,s pc.ook gehad opnieuw geinstalleerd alle bijprogramma.s eraf en geen problemen meer heb omlangs een MAC update gedaan om te beginnen 5.8 GB groot en alle instellingen veranderd en ook betaalde programma.s werkte niet moest update krijgen en natuurlijk betalen ik werk nu windows en ubuntu op een laptop ubuntu kan nu krijgen windows store

Deze fout is wel van Microsoft. Ze moeten van de instellingen afblijven. Het is ieder half jaar gewoon gesodemieter.

Linux, leuk al diverse malen geprobeerd om het te installeren, maar nog niemand heeft mij op een eenvoudige manier kunnen vertellen hoe je Linux installeert en dat zal ook wel het probleem voor vele anderen zijn. Zolang dat niet goed geregeld is zal het wel een ondergeschoven kindje blijven.

Misschien is dit forum-artikel een goede hulp voor je:
https://www.gratissoftwar...

Dit artikel gaat over het installeren op een USB-stick. Een DVD branden is m.i. makkelijker.

Ton, er is genoeg documentatie (ook in het Nederlands) op internet te vinden over de installatie van Ubuntu en Linux Mint. Google er maar op. N.m.m. is de installatie eenvoudiger dan van Windows.

Kleine aanvulling.
Probeer het eerst op een oude PC met een ouderwetse BIOS. Dat is aanmerkelijk makkelijker.

Ik heb het stuk van postbus bestudeerd en dat bedoel ik nou, dit is voor een leek niet te doen. bij Windows klik je een knop aan en alles wijst vanzelf de weg.
Waarom heeft Linux ook niet ergens een .exe bestand dat je meteen de weg wijst zoals bij de meeste software het geval is. Wel zo vriendelijk voor de standaard gebruiker.

ALS AANVULLING OP GOEDE EERDERE UITLEG HIERBOVEN. Hoe zet je Linux Mint op je oude PC. Zet eerst het programma ImgBurn op je PC. Kan je downloaden. Download daarna bijv. Linux Mint Sylvia - MATE (32-bit). Duurt vaak 30 minuten. Leg een lege DVD in je DVD-lade. Klik op de Linux download als die klaar is. Als het goed is opent ImgBurn zich. Kijk goed hoe je Linux dan op een DVD moet branden. Het is niet moeilijk. Als de DVD gebrand is is Linux klaar voor gebruik en springt de DVD-lade vanzelf open. Stop deze DVD nu in de computer waar Linux op moet staan. Start de computer opnieuw op met een van de F-koppen ingedrukt. Bij Toshiba is dat F12. Kijk in je handleiding. Als dat lukt zie een ouderwets blauw of zwart scherm. Klik op de tekst met DVD en een naam van het programma. De Linux DVD gaat nu een programma op je computer zetten. Als je alle instructies goed opvolgt heb je binnen een uur Linux op je (oude) computer. Veel succes. Deze methode werk altijd!

Als je zelf niet eerder hebt zitten klooien in je BIOS, hoef je zo goed als zeker niet je BIOS aan te passen,dus het gedeelte met de F toetsen is niet nodig. Je CD/DVD speler zal eerder in de opstartvolgorde staan dan je harde schijf. Dus DVD in de speler en de computer opnieuw opstarten, dan zal je vanzelf een scherm zien met automatic boot (bij Mint). Op een gegeven moment heb je de keuze om direct te installeren of om uit te proberen (try without installing). Kies de laatste, dan kan je eerst proberen of alles goed werkt op jouw PC. In deze modus verandert er niets aan je PC. Als je na het proberen de DVD heb verwijderd en de PC opnieuw heb opgestart, zal je zien dat alles werkt zoals het was.

Linux Mint is werkelijk een verademing. Ik heb het vaker geschreven; voor mensen die windows écht zat zijn/worden. Probeer Linux Mint in ieder geval een weekje. Kans is groot dat je nooit meer anders wil. Het is een snel, veilig en zeer gebruiksvriendelijk en ook nog eens compleet systeem. Wees niet bang dat je veel moet leren, dat valt réuze mee !

Ik blijf bij Linux Mint. Geen spionage door Microsoft, geen beveiligingsprogramma's nodig en mede daardoor werkt het heerlijk ontspannen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zu_d-korea