Er zijn 270 miljoen Windows 10 gebruikers, in de anniversary update krijgt Edge extensies

Op zijn jaarlijkse Build conferentie voor ontwikkelaars heeft Microsoft gisteravond bekendgemaakt dat het goed gaat met Windows 10. Het nieuwe besturingssysteem heeft inmiddels - na 8 maanden - 270 miljoen gebruikers. Dat is al een kwart van de 1 miljard die Microsoft voor ogen heeft met Windows 10.

Verder werd duidelijk dat komende zomer een nieuwe 'anniversary update' voor Windows 10 komt die diverse verbeteringen krijgt. Zo wordt de functionaliteit van de browser Edge flink uitgebreid. Edge krijgt dan - eindelijk - extensies en waarschijnlijk een toch geen ingebouwde adblocker. Ook wordt ondersteuning voor inloggen met vingerafdrukken toegevoegd aan Microsofts browser.
Spraak-assistent Cortana zal voorlopig nog niet in Nederland gebruikt kunnen worden, meldt Tweakers. Dit kan wellicht nog wel jaren gaan duren.

Opmerkelijk is ook dat Microsoft samen gaat werken met Canonical (het moederbedrijf van Ubuntu Linux) om Bash, de command line shell voor Linux en OS X, naar Windows te brengen. Zo krijgen ontwikkelaars de mogelijkheid om een stukje Linux op Windows te gebruiken (iets wat onder de oude CEO Steve Ballmer onmogelijk zou zijn geweest: hij vergeleek Linux zelfs met een kankergezwel).

Deel dit artikel: 

Reacties

Tja, Linux een kankergezwel noemen en het als Microsoft zelf zijn, noemt men in de psychologie: projectie.

Ik gebruik Edge helemaal niet,maar een andere brouwser.
Heb alleen het probleem dat Edge steeds weer zich insteld als standaard brouwser,ook al verander ik het, na een paar uur of een halve dag zet hij het steeds weer terug....
Ook mijn media player ...documenten en andere dingen zet hij gewoon weer terug als standaard wat bij Win10 hoort.
Ook al stel ik andere als standaard in,hij zet het gewoon weer terug...
Er is een probleem zegt hij en zet het doodleuk allemaal weer terug.

Zouden dat echt allemaal gebruikers zijn,of ook mensen die W10 alleen maar geactiveerd hebben omdat dat nu nog gratis is?

Ik heb nu ook 3PC's geactiveerd met W10 maar durf daar toch niet mee te internetbankieren.

Lees hier maar eens wat Microsoft allemaal "verzameld",
eerst rechtsboven op "alles uitvouwen klikken" en dan "Persoonsgegevens die wij verzamelen-->Betalingsgegevens":

https://privacy.microsoft...

Wat ook helpt om je marktaandeel te vergroten,is tablets met W10 voor 49 euro te verkopen:
http://tinyurl.com/hcfslyv

'Betalingsgegevens. We verzamelen gegevens die nodig zijn om uw betaling te verwerken als u aankopen doet, zoals het nummer van uw betaalinstrument (zoals een creditcardnummer) en de bij uw betaalinstrument horende beveiligingscode.'

Deze betalingsgegevens hebben betrekking op aankopen in de Windows Store, 'om uw betaling te verwerken'. Niet op internetbankieren m.b.v. Edge. Jouw bank zou dat ook niet accepteren.

Het word de hoogste tijd dat Edge extenties krijgt en zich beter gaat gedragen, zodat de browwser de concurentie met chrome en andere browsers aan kan. Want Microsoft heeft veel beloofd, maar er is nog weinig van terecht gekomen, behalve dat windows 10 na uitgave een jaar gratis is te downloaden...