Windows Mobile/Phone is dood. Vind je dat jammer?

Dat het niet goed ging met Windows Mobile (voorheen Windows Phone) was al lang bekend. Windows Mobile had te weinig gebruikers en daardoor te weinig (goede) apps - want app-producenten bedienen eerst Android en iOS. En door het gebrek aan apps trok Windows Mobile te weinig gebruikers. De vicieuze cirkel van karig app-aanbod en kleine gebruikersschare is nooit doorbroken, ondanks alle geld en energie die Microsoft erin gestoken heeft.

Het marktaandeel van Windows Mobile is inmiddels ook gedaald van 2,5 procent naar onder de een procent.


Android groeit explosief, iOS schommelt rond de 20% en Windows Mobile...

En nu is het min of meer officieel: Microsoft richt zich niet meer op Windows Mobile, zo stelt Microsoft-manager Joe Belfiore. Windows Phones krijgen nog wel beveiligingsupdates en fouten worden opgelost, maar nieuwe functionaliteit heeft niet meer de prioriteit. Ook is er al bijna twee jaar geen nieuwe - door Microsoft gemaakte - Lumia-telefoon meer verschenen (terwijl de Surface tablets en computers wel veel aandacht krijgen).

Doodsteek was dat voormalig CEO van Microsoft Bill Gates onlangs aangaf een Android-telefoon te gebruiken...

Dus: Windows Mobile/Windows Phone is dood.

Onze vraag is:
Vind jij het jammer dat Windows Mobile doodbloedt?

En in de reacties horen we graag wat jouw ervaringen met Windows Mobile/Phone zijn of waren!

Deel dit artikel: 

Reacties

Heel jammer dat er bijna geen WP meer is.

Ten eerste zijn het fijne toestellen, heb de mijne nu vijf jaar intensief gebruikt maar ga over op android enkel en alleen vanwege de apps.

Eerst waren alle belangrijke apps nog beschikbaar op WP, maar ook deze( apps van banken, messenger, whatsapp, outlook ) apps raken langzaam in verval.

Jammer dat het ophoudt. Mijn Lumia 820 werkt al meer dan 4 jaar perfect, en ik vind hem beter en fijner dan elke andere soort telefoon werken. Eerst Messenger gestopt, en nu Facebook.Ook tamelijk lullig van Microsoft dat zij geen update maken naar Windows 10, voor de Lumia 820, en wel voor de Lumia 830, terwijl dit bijna gelijke toestellen zijn. Ik zou wel een nieuwe Nokia willen, maar die zijn veel te groot, en/of hebben geen draadloos opladen, hetgeen mijn 820 tot een super toestel maakte.

Vind het heel jammer...ik hou echt van windows mobile....Nadele is wel heel kortzichtig als CEO omdat de telefoon race een oneindige is en als je rustig blijft huppelen achter Apple en android komt er wel een moment dat je kan inhalen maar als je opgeeft verlies je..heel jammer...hopelijk zien de aandeelhouders zijn zwake natuur en krijgt hij ontslag...

ik had nog nooit van windows phone gehoord.

Jammer dat MS afstand neemt. Spotgoedkope, lekker kleine (4") Lumia 532 met WP8 vanwege de HereDrive: hele goede navigatie. Zal best eindig zijn maar dat zien we dan wel weer... Tevens een 532 met WP10 om te bellen, SMS-sen, W-appen. Povere camera op plaatjes te schieten. Verder: een vervangbare batterij die heel lang meegaat. Voor thuis een geweldige 6" phablet Lumia 1520 deze synchroniseert met de 532 op W10. Met weinig ondersteunde apps houd je veel tijd over voor de echte wereld.

Ik gebruik die asociale prutsen zo wie zo niet.

Ik heb deze week mijn 520 vervangen voor een 640 en ongeveer 10 apps die ik op mijn 520 had zijn niet meer te verkrijgen. De belangrijkste zijn Shazam, Here Transit en de NPO-app, best jammer.
Gelukkig zat er nog 8.1 op ipv windows10 anders was ik de FM-radio en HereDrive ook nog kwijt.
Ongelooflijk mooie foto's en filmpjes maken die dingen, alleen daarom houd ik het nog wel een tijdje vol en als het niet anders kan toch maar over op iets van android.

Eigenlijk heel leuk: HereDrive zit standaard op de Windows 10 Phone. Alleen heet het nu Kaarten. Als de gebruiker de informatie over Kaarten oproept op de telefoon, dan kan je daar lezen dat je gewoon HereDrive hebt met een aangepast jasje, dat ook nog eens beter werkt dan de HereDrive op de 8.1.

Doodzonde, de concurrentie van de Android-systemen is moordend, de Lumia 650 is de beste smartphone die ik tot nu toe heb gehad, de prijsklasse rondde €100. De veiligheidsupdates kwamen snel en gelijktijdig met de desktop verzie van windows 10 binnen. De Lumia 650 zal nog lang ondersteund worden, ook na het stoppen van de productie van de Lumia toestellen.

Ik heb een lunia 535 en dit jaar overgezet naar w10, nooit problemen mee gehad werkt goed en is gebruiksvriendelijk endat er bijn ageen apps zijn stoort mij niet het meeste is toch rommel.

Helemaal mee eens.
En dan is er iemand die klaagt over privacy gevoeligheid van Windows Phones? Nee, Google is zorgvuldig. En Facebook, of Instagram.
Al dat geneuzel over nutteloze apps die alleen maar nog meer privacy gevaar opleveren (Android) of het besturingssysteem vertragen (iPhone).
Ik vind bovendien, óf hou op zoiets een smartphone te noemen en noem het een zakcomputertje, óf ga gewoon bellen en hou op over die apps. Van die dingen waar je eigenlijk best buiten kan en waarvan sommige ons eigenlijk bespaard hadden moeten blijven.

Ik wilde niet aan de smartphone, Android heeft te veel ingebakken apps (weet u nog de rel over het meeleveren van Internet Explorer met Windows besturingssysteem) die een zeer grote inbreuk maken op de privacy en iPhone omdat het aan de erven Steve Jobs wordt overgelaten om te bepalen hoe en vooral met wat voor apps je je smarthone mag gebruiken. Windows Phone is wat dat betreft overzichtelijker qua privacy en de mogelijk te installeren apps. Het makkelijke is dat Windows op je computer en Windows op je telefoon zorgt voor een ongekend gebruiksgemak. Dus ja, het is jammer dat de stekker er uit is getrokken, want Windows Phone is eigenlijk perfect. Windows Phone is de enige reden dat ik toch een smartphone heb. En als dat niet meer werkt kan ik of mijn Samsung M150 of mijn Siemens M35 (beide verstrekt door de Postbank (kent iemand dat nog?) weer activeren.

Ook ik wilde me niet aan Google of Apple uitleveren. Verder had ik geen behoefte aan ontelbare apps. Ik wilde alleen maar mobiel maken wat ik thuis achter de pc kon doen en wat dat betreft was het windows phone-concept precies wat ik wenste en nog wens. Mijn Lumia 650 (1,5 jaar in bezit) heeft al die tijd probleemloos gewerkt, updates zonder mankeren geïnstalleerd en een snelle uitwisseling van data via OneDrive en de koppeling met m'n Microsoft Outlookaccount. Bovendien heeft het toestel - ook naar het oordeel van anderen - fantastische fotomogelijkheden. "Dus ja," (ik citeer met instemming) "het is jammer dat de stekker eruit is, want Windows Phone is eigenlijk perfect."

Beste,

Beetje concurentie mag en dus beter meerdere systemen dan 2 overheersende systemen die een monopoly bezitten.

Heb nog altijd een Lumia 535 en vind het heel spijtig dat hij afgevoerd is. Heb ook een Android en moet eerlijk zeggen dat de Lumia veel sneller is en dat foto's er veel beter mee worden genomen, ze zijn scherper en kleurrijker.
Volgens mij is hun grootste fout geweest dat hun App's zeer pover waren en nooit werden aangevuld. Als ze dat gedaan hadden zoals bij Play Store van Android dan hadden ze zeker een serieuze concurrent geweest en misschien ook Android overtroffen.
In ieder geval vind ik de Lumia toch nog veel vlugger dan Android en zal ze de voorrang geven om te gebruiken tegen mijn Android.

Wij hebben één Windows Phone en dat ding werkt dus nooit, blijft maar opnieuw opstarten, schakelt zichzelf regelmatig midden in een gesprek helemaal uit of herstart opeens. Gewoon rommel van de ergste soort en garantie is er niet het ligt dus altijd aan ons. We moeten Windows dan opnieuw installeren maar mogen absoluut niet synchroniseren want daar kan hij niet tegen!!! Je mag hem dus gewoon niet gebruiken, dat zegt de technische dienst. Waardeloos spul opdoeken die zooi.

Wil wel wat zeggen als zelf de peetvader van Windows, Bill Gates zegt dat hij een Android phone heeft gekocht.

Ikzelf heb die Windows Phone nooit iets gevonden, had een afkeer van die tegeltjes zoals in Windows 8, alhoewel er wel degelijk handige functies in zaten.
Had eigenaardig snel door dat apps op Windows Phone nooit iets zou gaan worden.

Wat heb je aan een smartphone waar je uitsluitend mee kunt bellen en waar je maar enkele zeldzame apps van kunt gebruiken en downloaden, en 90% rommel is?

Mijn vader heeft wel tot voor kort een Nokia Lumia gehad, maar er waren altijd wel ergens problemen mee, en als hij al eens een bepaalde app wou installeren was die gewoon niet te vinden, bijna niemand ontwikkelde daar iets voor.
Een update naar Windows 10 was ook niet mogelijk en toen kort geleden MS met het gerucht kwam om ermee te stoppen is hij overgestapt naar een Android smartphone.

Ik heb zelf een windows phone. Leuk ding totdat er plots geen updates meer kwamen om het verder naar behoren te laten functioneren. Eigenlijk is dat niet eerlijk van microsoft. Het is alsof je tijdje terug een nieuwe auto heb gekocht en ze je plots in de garage zeggen SORRY !!!! maar dit soort wagens herstellen en onderhouden we niet meer langer. En dat krijg je dan doodleuk te horen van de grote baas zelf. Jammer microsoft !!!

Na aantreden van de nieuwe CEO Nadella werd al heel snel duidelijk dat het een aflopende zaak was. Nadella stak dat niet onder stoelen of banken. Zelf heb ik vrijwel alle Windows toestellen gehad, vanaf de 1e Lumia met Windows 7 t/m de Lumia 950 XL. Het grootse probleem als gebruiker was dat de Firmware constant in betafase verkeerde, waardoor je nooit echt een goed toestel had waar alles werkte. Op het moment dat ik geen enkele notificatie meer doorkreeg op de Lumia 950 XL, ben ik afgehaakt en overgestapt op Android en weer terug bij Nokia met de Nokia 8.

Nee ik vind het niet jammer, ik heb nog nooit zo'n lange EULA gezien, en nog nooit in zulke mate afstand moeten doen van mijn privacy, om dat ding te kunnen gebruiken.
Ik had er een gekocht via Kruidvat voor €50 en aanvankelijk was ik er blij mee.
Maar dat ding schakelde een gegeven moment zonder mijn toestemming, en in strijd met mijn instellingen, steeds de locatie in. Na wat storingen was ik het beu. Ik ben overigens geen vriend van Microsoft. Dit vanwege de update ellende met windows 7 en vanwege windows 10 dat met zijn updates mijn systeem hebben laten crashen en me veel werk hebben bezorgd.

Hele fijne telefoons de lumias ik gebruik hem nog steeds!

Ik ving het heel erg jammer. Had een Lumia 630, dat ding koste 1,5 jaar geleden 65 € en werkte perfect, helaas ondersteund geen Fitbit meer en nog wat apps die ik gebruik.
Triest het was een geweldige gebruikservaring.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
gri_kenland