Laatste nieuws over Windows 10: 75 miljoen apparaten gebruiken nu Windows 10

Op 29 juli is Windows 10 verschenen. Windows 7- en 8.1-gebruikers krijgen een gratis upgrade aangeboden. Wij brengen elke dag de laatste nieuwtjes en tips over Windows 10. Lees ook ervaringen van gebruikers, reviews, meestgestelde vragen en een stappenplan om te upgraden naar Windows 10. Of download het iso-bestand.

26 augustus
Inmiddels heeft Microsoft bekendgemaakt dat 75 miljoen apparaten de upgrade naar Windows 10 hebben gemaakt. Na 1 dag waren dat er 14 miljoen, een kleine vier weken later 75 miljoen. Mooie aantallen, maar de 1 miljard waar Microsoft naar streeft zijn nog lang niet bereikt.

20 augustus
Vorige week vrijdag rolde Microsoft nog een cumulatieve update uit voor Windows 10, met als nummer KB3081438. Deze update verbeterde de functionaliteit van Windows 10. Meer werd niet bekend gemaakt, maar in ieder geval lijken de problemen met het downloaden uit de Windows Store nu verleden tijd. De downloads van apps bleven de laatste weken vaak hangen op 0% of gingen tergend langzaam. Dat is nu verholpen.

Microsoft is dus druk bezig om fouten op te lossen in zijn nieuwe besturingsysteem. En ook aan nieuwe functies wordt alweer hard gewerkt, want voor het eerst na het verschijnen van Windows 10 op 29 juli is er ook een nieuwe Insider Preview uitgebracht voor testers. Build 10525 maakt het mogelijk om de kleuren van het startmenu naar je eigen voorkeur aan te passen (ga naar Instellingen | Persoonlijke instellingen | Kleur). Ook is het geheugenbeheer verbeterd waardoor Windows 10 responsiever moet aanvoelen (sneller reageert).

17 augustus
Windows 10 doet het goed. In ruim twee weken tijd heeft Microsofts nieuwe gratis besturingssysteem in Nederland al een marktaandeel van 8,5% opgebouwd. Ter vergelijking: het betaalde Windows 8 deed er in Nederland ruim driekwart jaar over om dit percentage te behalen...
Europa doet het verder sowieso goed met ruim 6% Windows 10 gebruikers. In Amerika bedraagt het percentage zo'n 5,5% en wereldwijd meer dan 4%. Op GratisSoftware.nl loopt het aandeel van Windows 10 gebruikers zelfs al tegen de twintig procent. Een gratis upgrade doet wonderen.

12 augustus
Een week na de vorige cumulatieve update heeft Microsoft gisteren, op patch tuesday, een nieuwe update uitgebracht voor Windows 10: KB3081436. Hierin worden kritieke lekken in Edge, Internet Explorer 11 en het Windows-onderdeel Graphics Component verholpen. Ook belangrijke lekken in Command Line Parameter, Mount Manager en .NET Framework zijn opgelost. Er was sprake van dat Windows 10 geen maandelijkse patch tuesday meer zou krijgen, maar doorlopende updates. Nu blijkt het beide te zijn: doorlopende updates (zoals vorige week) en update op pleister-dinsdag.

5 augustus
Vandaag heeft Microsoft een cumulatieve update voor Windows 10 uitgebracht (dus voorgaande updates zijn hier ook in verwerkt). Deze update lost geen beveiligingsproblemen op, maar verbetert de functionaliteit van Windows 10 door nieuwe kenmerken toe te voegen en verbeteringen door te voeren - zo ongeveer luidt de cryptische omschrijving van Microsoft over update KB3081424.

1 augustus
Volgens Windows Central (dat zich baseert op een anonieme bron bij Microsoft) is Windows 10 inmiddels al 67 miljoen keer geïnstalleerd in de afgelopen drie dagen. En Microsoft zou 15 terabyte (of 15.000 gigabyte) per seconde aan bandbreedte beschikbaar hebben voor de levering van Windows 10 - en dat kan nog opgeschaald worden tot 40 terabyte per seconde. Dat is een heel andere operatie dan de distributie van installatie-dvd's met Windows, zoals dat vroeger ging...

31 juli
Microsoft rust niet op zijn lauweren. Na de lancering van Windows 10 wordt nu druk gewerkt aan de eerste zogenaamde 'service release', meldt The Verge. Begin augustus - en misschien al volgende week - zal een eerste update voor Windows 10 verschijnen die allerlei problemen en fouten oplost die mensen ondervinden. Dit moet het 'Windows as a service'-idee zijn: niet eens per jaar een Service Pack, maar continue updates om Windows te verbeteren. En in oktober staat een grote update gepland die ook nieuwe functionaliteit en apps moet brengen, zoals een nieuwe messaging-app met Skype-integratie en extensies voor de Edge-browser. Windows Insiders zullen binnenkort al de nieuwe functies in de test-builds kunnen verwachten.

30 juli
De eerste dag dat Windows 10 is aangeboden hebben zo'n 14 miljoen mensen wereldwijd de upgrade gedaan, meldt Microsoft. Of hier de Windows Insiders ook bij zitten is niet duidelijk. Het lijkt een aardig getal, 14 miljoen, maar afgezet tegen de 1 miljard apparaten die Microsoft op Windows 10 wil krijgen is er nog aardig wat werk te verzetten. 1,5% is al over, nog 98,5% te gaan... Heb jij de upgrade al binnengehaald? En wat voor cijfer geef je Windows 10?

29 juli
Vandaag is de grote dag! Het upgrade-proces voor Windows 10 is begonnen! Eerst zijn de Windows Insiders aan de beurt, daarna mensen die Windows 10 gereserveerd hebben. Heb jij de upgrade voor Windows 10 al gekregen? Dan horen we graag hier je ervaringen!

Lees verder de eerste reviews van Windows 10 (nu upgraden of wachten?) en de meestgestelde vragen.

Update 9u: Bezoekers van GratisSoftware.nl melden dat ze de Windows 10 upgrade al aangeboden krijgen. De upgrade naar Windows 10 is dus officieel begonnen! Mensen die gereserveerd hebben zijn als eerste aan de beurt.

Update 10u: Tweakers meldt dat Microsoft een 'tool' online heeft gezet om de iso van Windows 10 te downloaden of je pc bij te werken. Als je de upgrade nog niet aangeboden hebt gekregen kun je de iso van Windows 10 downloaden en/of je pc bijwerken met de Media Creation Tool.

28 juli
Morgen is het dan zover: de upgrade naar Windows 10 gaat beginnen! Honderden miljoenen gebruikers wereldwijd krijgen de kans om gratis hun Windows 7 en 8 installaties te upgraden. De upgrade zal vanwege de grote belangstelling in fasen verlopen. Eerst zijn de pakweg 5 miljoen Windows Insiders (testers) aan de beurt en daarna de mensen die Windows 10 gereserveerd hebben (lees hier hoe je Windows 10 kunt reserveren). Dit gehele proces kan dagen, misschien wel weken, duren. Wees dus geduldig! Als je geen Insider bent zul je op je beurt moeten wachten.

27 juli
Wij vroegen in onze peiling of je gelijk gaat upgraden als Windows verschijnt. Hier de resultaten: 43% gaat inderdaad direct upgraden (22% vanaf Windows 7, 21% vanaf Windows 8). 2% is tester en blijft de Windows Insider Previews proberen. 2% heeft Vista en 1% XP - en zij hebben dus pech. 20% zit op Mac of Linux. En ten slotte kijkt 30% nog een tijdje de kat uit de boom.

Bijna de helft van onze bezoekers kan dus niet wachten tot ze kunnen upgraden naar Windows 10. Maar ook eenderde wacht eerst nog even tot de ergste kinderziektes uit Windows 10 zijn. Koudwatervrees door de rampzalige uitgave van Windows 8 enkele jaren terug?

25 & 26 juli
Microsoft stelt zijn standaardapps in Windows 10 voor: Edge (de nieuwe browser), Mail, Agenda, Kaarten (een combinatie tussen HERE en Bing maps), Foto's, Groove (muziek app) en Films en tv. Dat is een ander rijtje dan Internet Explorer, Outlook Express en Windows Mediaspeler (die nog altijd meegeleverd wordt trouwens) van pakweg tien jaar terug... Nieuwe apps voor berichten en video- en internetbellen met Skype-integratie komen later deze zomer pas. De tegel-app van Skype (Modern UI/Metro) wordt trouwens niet meer verder ontwikkeld en vervangen door de gewone desktop-applicatie.

24 juli
Het is de laatste week rustig aan het Windows 10-front: geen nieuwe builds van de Insider Preview meer, weinig tot geen nieuws (behalve een update voor RTM build 10240) en alleen nog promotiepraatjes van Microsoft over hoe geweldig Windows 10 is. Stilte voor de storm als 29 juli honderden miljoenen mensen willen upgraden naar Microsofts nieuwe besturingssysteem?

23 juli
Upgraden naar Windows 10 heeft natuurlijk zo zijn voordelen (het is gratis, je krijgt nieuwe functies en een betere standaardbrowser), maar er zijn natuurlijk ook redenen om Windows 10 links te laten liggen. Computerworld noemt 9 redenen om Windows 10 te negeren.

22 juli
Ook Windows 10 Insider Preview werd getroffen door het kritieke zero-day lek in de Font Driver waarvoor Microsoft gisteren een tussentijdse update heeft uitgegeven. Dus voor de officiële verschijning volgende week woensdag heeft Windows 10 al zijn eerste noodpatch binnen.

21 juli
Microsoft claimt dat zijn nieuwe browser Edge veel sneller is dan de concurrentie. Is dat echt zo? Uit onafhankelijke tests blijkt dat Edge in ieder geval vele malen vlugger is dan Internet Explorer 11 en ook met Chrome en Firefox aardig kan meekomen. En soms verslaat Microsofts nieuwe browser inderdaad zijn concurrenten van Google en Mozilla. Bekijk de resultaten van diverse benchmarks op Ghacks en AnandTech.

20 juli
Voor de duidelijkheid nog even de feiten op een rijtje:
1. Windows 10 is een gratis upgrade voor mensen die Windows 7, 8 of 8.1 op hun computer, tablet of telefoon hebben. XP- en Vista-gebruikers hebben pech.
2. Het aanbod voor een gratis upgrade naar Windows 10 is slechts voor de beperkte periode van 1 jaar na verschijnen geldig. Dus tot 29 juli 2016 kun je gratis upgraden. Als je daarna wilt upgraden zul je moeten betalen! Microsoft wil snel veel mensen overhalen om over te stappen op Windows 10.
3. Windows 10 krijgt gratis beveiligingsupdates tot 2025. Tien jaar is dus de ondersteuningsperiode, net als bij Windows 7 en 8. Als je je Windows 7 of 8 bijwerkt naar 10, kun je er dus in principe weer 10 jaar tegenaan (als je pc dat volhoudt).

18 & 19 juli
In mei maakte Microsoft al bekend dat het zeer populaire spel Candy Crush Saga ook naar Windows 10 zou komen. Nu is het dan zover: Candy Crush is te downloaden in de Windows Store voor Windows 10, meldt Windows Central. Tijdens de lancering van Windows 10 zal Candy Crush voor een korte periode ook automatisch meegeïnstalleerd worden tijdens de upgrade naar of installatie van Microsofts nieuwste besturingssysteem.

17 juli
Windows 10 krijgt tien jaar lang gratis updates heeft Microsoft vandaag bekendgemaakt. Deze ondersteuningsperiode voor Windows 10 is even lang als die voor Windows 7 en 8. En dat betekent dus ook dat Windows 10 echt een gratis upgrade is als je binnen een jaar na 29 juli 2015 je pc met Windows 7 of 8 bijwerkt naar Microsofts nieuwste besturingssysteem (als je langer wacht dan een jaar met upgraden zul je wel moeten gaan betalen). Geen addertjes onder het gras dus, zoals sommige wantrouwende geesten dachten: je computer wordt gewoon tot 2025 gratis ondersteund. Lees meer op ZDNet.

16 juli
Windows 10 moet 'One Windows' worden dat draait op pc's, laptops, tablets en smartphones. Natuurlijk verschilt het besturingssysteem wel per apparaat, maar de onderliggende code is hetzelfde. Deze gemeenschappelijke code van Windows 10 en Windows 10 mobile (zoals Windows Phone gaat heten) maakt het ook makkelijker om apps voor beide platforms te maken. Met kleine aanpassingen kunnen ontwikkelaars zo desktop-applicaties ombouwen tot apps voor Windows Phone.

En bij 'One Windows' hoort ook één gezamenlijke app store voor Windows 10 desktop apps en Windows 10 mobile apps. De website Windows Central dacht vandaag al de nieuwe one-stop shop voor alle Windows en Windows Phone apps te hebben gezien. Later vandaag ontkende Microsoft echter dat dit de vernieuwde uniforme Windows Store was, maar de software-gigant beloofde wel snel met meer nieuws te komen. Dus binnenkort kun je echt met je Windows pc, tablet en smartphone naar één app store.

15 juli
Windows 10 RTM (release to manufacture) is af, meldt The Verge. Dit is de uiteindelijke versie van Windows 10 die fabrikanten op 29 juli op pc's en laptops kunnen voorinstalleren. Volgens The Verge is het versie-nummer van de RTM Windows 10 build 10240.

Het mooie is dat je als Windows Insider (tester) deze build 10240 nu ook kunt binnenhalen via Windows Update. Dus controleer op updates in je Windows 10 Insider Preview onder Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update en download build 10240! Deze build is beschikbaar voor zowel de slow ring als de fast ring. Microsoft gaat tot aan de release van Windows 10 gewoon door met het uitbrengen van updates, dus als tester kun je de komende weken nog meer nieuwe builds verwachten waarin fouten opgelost worden.

De Edge-browser is in build 10240 flink onderhanden genomen en zou nu een stuk sneller moeten zijn en beter presteren op allerlei benchmarks. Als je deze laatste build installeert krijg je na het herstarten een Nederlandstalige instructie over het nieuwe Windows 10. Eenmaal aangekomen bij het bureaublad zul je zien dat het buildnummer niet meer rechtsonder staat. Dit is de RTM-versie ten slotte. Je kunt je versienummer wel vinden door te zoeken (vergrootglas naast de startknop), winver in te vullen en op enter te drukken.

14 juli
Voorlopig even geen nieuwe Windows 10 Insider Builds: Microsoft gaat de release-kanalen van Windows Update testen waarlangs over twee weken honderden miljoenen mensen de upgrade naar het nieuwe besturingssysteem aangeboden krijgen. Later deze week komen er wel weer test-builds beschikbaar.

13 juli
Windows 10 komt eraan - en dat zullen we weten. Bij de lancering van Windows 10 op 29 juli zullen er in dertien wereldsteden (Sydney, Tokyo, Singapore, Beijing, New Delhi, Dubai, Nairobi, Berlin, Johannesburg, Madrid, London, Sao Paolo en New York City - Nederland is er niet bij) speciale festiviteiten gehouden worden. Ook worden bij verschillende winkelketens (waaronder de MediaMarkt) hulp-programma's opgestart om consumenten te ondersteunen bij het upgraden van hun pc naar Windows 10. En ten slotte zal Microsoft onder de noemer 'upgrade your world' tien miljoen dollar schenken aan diverse goede doelen en liefdadigheidsinstellingen. Negen staan al vast. Het tiende goede doel dat geld krijgt van Microsoft wordt door het publiek gekozen vanaf 29 juli.

11 & 12 juli
Windows 10 krijgt natuurlijk veel nieuwe functies. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet: een rondleiding met afbeeldingen door Windows 10.

10 juli
Ook Windows 10 voor mobiele telefoons begint gestaag gestalte te krijgen. Vandaag verscheen Windows 10 Mobile Insider Preview build 10166 voor Windows Phones voor insiders in de 'fast ring'. Windows 10 Mobile wordt ergens in het najaar verwacht en de meeste telefoons met Windows Phone 8.1 zullen gratis kunnen upgraden.

9 juli
Microsoft heeft de volgende build van Windows 10 Insider Preview in de 'fast ring' (Insiders die onder Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update | Geavanceerde opties | Insider-versies downloaden 'Fast' hebben ingesteld) vrijgegeven: nummer 10166. Deze build is 'all about bug fixing and fit-and-finish' voor de uiteindelijke release op 29 juli, zegt Microsoft manager Gabe Aul.

8 juli
Microsoft heeft deze week zijn muziekdienst Xbox Music omgedoopt in Groove. Groove is een streamingdienst, net als Spotify, Google Music en Apple Musci, waarmee je voor een tientje per maand onbeperkt miljoenen nummers kunt streamen naar je pc, tablet of telefoon (ook Android en iOS). Groove Muziek is geïntegreerd in Windows 10 en je kunt de dienst gratis een maand proberen. Credit card wel benodigd voor de gratis proefperiode - en vergeet niet op tijd op te zeggen! Verder is de app Films en tv (die voorheen Xbox video heette) ook vernieuwd.  Met de app kun je films en series kopen in de Windows Store. Microsoft probeert duidelijk een frisse start te maken met zijn media-diensten voordat Windows 10 eind deze maand verschijnt.

7 juli
Onze peiling is nog open: ga jij gelijk upgraden naar Windows 10?

6 juli
Microsoft zal deze week de uiteindelijke RTM (release to manufacturing) versie van Windows 10 naar alle pc fabrikanten sturen, zodat deze vanaf 29 juli computers met het nieuwe besturingssysteem voorgeïnstalleerd kunnen verkopen.

Vroeger was dit een mijlpaal, maar aangezien Microsoft steeds benadrukt heeft dat er continu updates voor Windows 10 zullen komen is dit niet het einde van het onwikkelproces. Windows 10 wordt wel de 'laatste Windows-versie' genoemd, omdat Microsofts besturingssysteem hierna een soort 'rolling release' of 'Windows as a service' wordt. Niet af en toe grote updates (zoals een service pack of .1-versie), maar continu kleine updates die Windows moeten verbeteren.

Cynici zullen wellicht zeggen dat Windows 10 eigenlijk te vroeg verschijnt en dat er nog veel teveel fouten inzitten - en dat Microsoft zich mooi kan verschuilen achter het 'Windows as a service'-verhaal om zich te verexcuseren voor de 'bugs'. Volgende maand als Windows 10 uitgerold zal worden zullen we kunnen oordelen...

4 & 5 juli
Microsofts nieuwe browser Edge zal Silverlight niet meer ondersteunen. De Silverlight-plugin, die ooit door Microsoft als Flash-alternatief werd geïntroduceerd, is op het web inmiddels grotendeels vervangen door HTML 5, dus een groot gemis is het niet. Heb je toch nog Silverlight nodig dan zul je Internet Explorer moeten gebruiken in Windows 10. Microsoft Edge voldoet trouwens veel beter aan de webstandaarden dan IE en behaalt ook een hogere score op de bekende HTML 5-test: 402 van de maximale 555 punten. Internet Explorer haalt 336 punten en Chrome 526. Doe hier de HTML 5-test met je eigen browser.

3 juli
En alweer een nieuwe build voor de Windows 10 Insider Preview. Build 10162 (alleen beschikbaar voor de 'fast ring)' is betrouwbaarder, presteert beter en heeft een langere batterijduur dan alle voorgaande testuitgaves. Kortom, Microsoft is druk doende alle plooien glad te strijken voor de uiteindelijke release van Windows 10 op 29 juli.

2 juli
Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows 10 vanaf 29 juli in fasen wordt uitgerold. Dit omdat Microsoft hoopt meer dan een miljard systemen op Windows 10 te krijgen en dat kan niet in een keer natuurlijk. Insiders zijn eerst aan de beurt en daarna Windows 7- en 8.1-gebruikers die een upgrade hebben gereserveerd via het icoontje op hun bureaublad. Per dag zullen meer gebruikers de upgrade krijgen. Het kan dus enkele dagen tot misschien zelfs weken duren voordat je Windows 10 krijgt aangeboden - ook als je gereserveerd hebt.

1 juli
Eén dag na build 10158 heeft Microsoft alweer een nieuwe build uitgebracht van de Windows 10 Insider Preview: deze keer met nummer 10159. Als je als Insider 'Fast' hebt ingesteld voor het ontvangen van updates dan krijg je deze nieuwe uitgave waarin 300 fouten worden opgelost én met een gloednieuw inlogscherm, dat je hieronder ziet.

30 juni
Microsoft heeft gisteravond Windows 10 Insider Preview Build 10158 uitgebracht - een van de laatste testversies voordat 29 juli de uiteindelijke versie verschijnt. Nieuw in Build 10158 is dat Microsoft nieuwe browser Edge (voorheen Project Spartan geheten) nu zijn officiële naam en logo heeft gekregen. Microsoft Edge is geheel opnieuw opgebouwd en moet het verouderde Internet Explorer doen vergeten.

Deel dit artikel: 

Reacties

Van de redactie: "26 augustus: Inmiddels heeft Microsoft bekendgemaakt dat 75 miljoen apparaten de upgrade naar Windows 10 hebben gemaakt. Na 1 dag waren dat er 14 miljoen, een kleine vier weken later 75 miljoen."

Reactie: Als er één schaap over de dam is, volgen er 74.999.999 meer.

ik heb windows 10 al 3 keer op me laptop gezet en elke keer het zelfde probleem ben ook al achter de driver aan gegaan maar kon niks vinden zelfs driver booster help niet bij windows 7 had ik het probleem niet is er iemand die weet waar ik de drivers weg kan halen
mijn muis merk is rapoo 3100p
en mijn toetsenbord merk is maxxier act-kb-bt-oo1-w
alvast bedankt

vraagje hoe zorg ik er voor dat me muis beter werkt? hij blijft nu vaak hangen
net als mijn toetsenbord

@ Melvin , via apparaatbeheer van Windows laten controleren of je stuurprogramma s verouderd zijn, echter Windows loopt hierin altijd mijlen ver achter dus kijk eens voor receentere drivers op de site van de producent

Als zowel de muis als toetsenbord blijven hangen en een reboot noodzakelijk is, dan kan er van alles mis zijn, maar is het onwaarschijnlijk dat een stuurprogramma van de muis of toetsenbord de schuldige is. Treedt het verschijnsel op onregelmatig tijden op, dan is een hardware probleem mogelijk de oorzaak. Controleer de koeling. Treedt het probleem op vergelijkbare momenten op, dan kan er iets mis zijn met Windows of met een toepassing. Controleer dan de Windows logboeken, vooral de systeem log. Als de muis en toetsenbord alleen maar haperen, dan is Windows wellicht te veel met andere taken bezig. Heb je een virusscanner geïnstalleerd, dan moet Windows Defender uit staan. Verwijder de virusscanner en gebruik om te testen eens alleen Windows Defender.

Build 10532 wordt op nu mijn PC geïnstalleerd ter vervanging van 10525.

(w10) 27-8 geinstalleerd , 28-8 weer snel terug naar W7
wat een onoverzichtelijk en lastig naar persoonlijke confugiratie in te stellen.
windows live mail geeft constant foutmeldingen dat zelfs outlook accounts niet binnen te halen zijn.
Na terug naar w7 alles weer zoals het hoort!

Windows 10 vandaag geistalleerd werkt goed.

Ik heb het er nu 2 weken opstaan en moet zeggen dat het hier werkt als een trein .
Start snel op , programma's openen snel alles werkt goed en de gehele lay-out vind ik er gelikt uitzien , maar dat is mijn mening ......

Gratis is maar een deel van de reden van hoge omschakeling denk ik. Microsoft is actief bezig deze uit te rollen en laten we wel zijn, het is een hele verademing als je van 9 komt. Ik kom van 7 en ben zeer tevreden.a

Ik draai nu met Windows 10 maar hoe verwijder ik de oude windows 8.1 of gaat dat vanzelf

Ik denk dat Microsoft dat verwijderd na een maand dat je nog terug kon naar 8.1 .
Met een update rondje schat ik in....

Ik heb het er helemaal mee gehad,is bij mij niet te installeren,blijf voorlopig lekker met windows 7 werken,maar krijg steeds opnieuw de upgrade aangeboden zodat ik de update service heb moeten uitschakelen.Zelf bij Microsoft weten ze hier geen raad mee.

Jawel er is een oplossing,via Configuratiescherm "geinstalleerde Updates" bij Systeem Beveiling en WindowsUpdates rechts op klikken en verwijderen.(KB3035583).
Daarna staat die nog wel bij Windows Updates waar je automatische Updates instelt of anders instelt.Zoek die KB3035583 Update (feitelijk is die verwijdert) en klik er rechts op en als dan Details of weergeven opduikt gelijk deze Update VERBERGEN. Vertrouw het niet meteen en hou het in de gaten.Bij mij werkt het wel goed en Windows Update dringt niet meer aan.
Als je voelt dat je PC zwaarder gaat lopen direct kijken bij Updates of ie bezig is.
Ik vertrouw Windows voor geen meter meer en trek zelfs als ik weg ben de Kabel er uit.
Daarbij mijn andere PC is niet geschikt voor W 10 en dat loopt ook veel rustiger.
Hoeveel Laptops Computers heeft Windows met deze Upgrade al verwoest?
De mijne zal niet lukken.

Ik wilde Windows 10 op een schijfje branden om zo vervolgens een schone installatie uit te voeren. Maar Nero Platinum 2014 werkt niet op Windows 10. Daar heb ik ooit voor betaald dus dat kun je weggooien.

Ik heb windows 8.0. Weet iemand een goede site of link (crack) naar 8.1. Zodat ik ook gratis w 10 kan downloaden ?

Doe toch gewoon een update van W8 : http://windows.microsoft....

Ben er mee aan de gang op 2 x PC en 1 x laptop, bij de laptop geen problemen ondervonden. Het reserveren, downloaden en installeren verliep vlot zonder problemen. Echter bij de 2 desktop computers wil het niet. Reserveren gaat goed maar downloaden of installeren is er niet bij en lukt ook niet. Heb diverse tools gebruikt van microsoft echter zonder succes en ga ik nu met de laptop deze os uitproberen. bevalt het niet dan anuleer ik de boel en ga verder met win 7 ultimate.
Tot dusver vind ik het maar niets en heb ik het idee dat dit een grote flop gaat worden, ik hoop natuurlijk dat dit niet zo zal zijn.

een besturings systeem met candy crush er op. lijkt wel dat facebook nu ook over windows gaat. a definite NO!

De Consumentenbond heeft een zware waarschuwing afgegeven inzake Windows 10 vanwege de ernstige aantasting van de privacy. Zie daartoe: https://www.consumentenbo...

@ Postbus, lees eens de reacties op dit gedoe van de Cbond op https://www.security.nl/p... en dan bijv de reactie van Gisteren, 20:23 door Cybercrimepreventie.com

Net een compleet nieuwe computer in elkaar geschroefd om daar de komende jaren weer gezellig... XP!!! op te draaien.

https://www.security.nl/p...

Kunnen wij verwachten dat de redactie als (een der) eerste(n) upgraded naar Windows 10 en ons deelgenoot maakt van de bevindingen?

"Aftellen naar Windows 10 - nog 1 dag: onze bezoekers kunnen niet wachten om te upgraden"
...
"Geduld is de moeder van de porseleinenwinkel" zegt een oude wijze spreuk
En toch ... over een dag, geniet ervan mensen !!!!

Eigenlijk vraag ik me af of de huidige virusscanners die ik gebruik op Windows 8.1 ook zullen werken op Windows 10?
Heb tot hiertoe de indruk dat dit het geval zal zijn, maar echte duidelijke info vind ik nergens, ook niet op de websites van de meeste antivirusmakers en het forum/website van Microsoft.

Ze zeggen daar dat ik onderaan het icoontje moet kijken of mijn computer en de rest compatibel is met Windows 10, en dat is het geval voor eigenlijk alles, maar toch is het niet duidelijk of dat ook voor Kaspersky Internet Security 2014 en binnen een maand Bitdefender Internet Security 2015 zal zijn?
Dan schakel ik namelijk over omdat mijn licentie van KIS 2014 vervalt.

Ik start mijn PC op via een dualboot: keuze tussen Windows 7 en Windwos 8.1.
Welke van de twee zou ik het best behouden. Of anders gezegd: welke zou ik upgraden naar Windows 10?

Ik persoonlijk zou Windows 8.1 upgraden.
Windows 10 zou/is een verbeterde versie (zijn) van 8.1, Windows 7 was een vorige goede versie van Windows, die zou ik houden.
Windows 10 zou de versie zijn die eigenlijk 8.1 had moeten zijn.

wat zijn de voodelen van windows 10 ten opzichte van windows 7 bijvoorbeeld de snelheid

kan ik ook W10 installeren naast bvb mijn W7? Of kan ik na een upgrade terug naar W7 of W8,1?
Best mogelijk dat ik die W10 niet interessant vind en dat ik graag mijn nu-toch-goedwerkende W8,1 terug wil...

Alle antwoorden staan hier!
http://www.microsoft.com/...

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
noorwege_