Windows 10 al 200 miljoen keer geïnstalleerd

29 juli dit jaar geïntroduceerd en nu volgens de site WinBeta al ruim 200 miljoen keer geïnstalleerd. Windows 10 doet het goed, als we deze cijfers mogen geloven. In oktober stond de teller nog op 110 miljoen, dus er wordt nog altijd flinke progressie geboekt - met zo'n 40 miljoen nieuwe installaties per maand.

Dat mag ook wel, want Microsoft wil binnen drie jaar maar liefst 1 miljard apparaten op Windows 10 over hebben. Met dit tempo gaat dat zeker lukken. En Microsoft doet ook flink zijn best om Windows 10 te pushen: begin 2016 wordt Windows 10 zelfs een aanbevolen update voor Window 7 en 8.1 gebruikers.

Deel dit artikel: 

Reacties

Als ik dit jaar nog Wi-Fi op pc heb en krijg dan ga ik ook over op windows 10. (en of Android 6.0 smart telefoonfoon).

Er zijn W10 problemen met de intel MEI driver versie 11, sinds de jongste updates voor Windows 10 op HP laptops en ook bij andere merken. De oplossing voor dit moment schijnt te zijn om de update voor MEI versie 11 te verbergen en versie 9 (1.5M) te installeren.
Het verschijnsel is dat de PC niet meer uit de slaapstand komt en ook niet goed afsluit.

Dit probleem deed zich al vrij snel voor na de upgrade van Windows 8.1 naar Windows 10 op mijn HP laptop. Ik kwam er na enig zoekwerk achter, dat de door HP in Windows 10 aangeboden/aanbevolen INTEL update waarschijnlijk de "boosdoener" moest zijn. Nadat ik deze update verwijderd had (gelukkig had ik een herstelpunt gemaakt), deed het probleem zich tot nu toe niet voor.

Inmiddels staat er een uitgebreide beschrijving en oplossing op de website van HP.
Ga naar: http://support.hp.com/nl-...

Ik heb Windows 10 op 4 laptops, nergens problemen, alles werkt beter en sneller.
Het is inderdaad zo dat die heisa rond de privacy overdreven is, over de gsm maken ze zich geen zorgen, terwijl je daar meer privacy vrijgeeft dan bij Windows, je bannkkaart wordt meer in de gaten gehouden dan je lief is, wist je dat zelfs je bibliotheekkaart gecontroleerd wordt (als je er één bezit).
De meest voorkomende problemen bij instalatie van Windows 10 bij mijn kenissen ligt aan eigen matriaal en niet aan het besturingssysteem !
Een fijn en probleemloos 2016 gewenst aan iedereen !

Meer dan een maand geleden, op een andere computer, geüpgraded van Windows 8.1 naar 10, geen enkel probleem, maar het was nog wel die iets oudere versie van Windows 10.

De oude Windows 8.1 is nu al een paar dagen automatisch na 1 maand verwijderd, en de automatische download van de grote november update was begonnen... maar gestopt tot 85% !?!

Sindsdien gebeurt er totaal niets meer en staat die download al dagen op 85%, en nergens geen mogelijkheid om dat te annuleren en opnieuw te beginnen!
Iemand daar ervaring mee en wat te doen?

@ WriTer ik denk dat je dan ook een foutmelding krijgt maar welk nummer staar er dan, post je onderwerp eens op het forum van GSS

4 mythes over Windows 10 opgehelderd zie http://www.zdnet.be/tips/...

Er is geen sprake van opheldering van 4 mythes, er is in het artikel sprake van een eigen mening van een redacteur van zdnet.be. Niet meer, niet minder.

@ Rood Mormel, dan moet eens beter lezen maar je kan diverse sites zoal techradar, Ghack en vele andere dat in de beginfase bijna iedereen al op voorhand negatief was en dat die meningen in de loop der tijd positief zijn geworden. Zij die nog steeds problemen hebben met W10 hebben nog een device uit de Vista of begintijd van W7, daar zit ook veelal het probleem want mensen kopen vaak een systeem naar het gebruik op dat koopmoment en niet gericht op de veranderingen van de komende jaren. Wie nu een systeem koopt met minder dan i7 (of vergelijkbaar)en 8 GB Ram (laat staan moederbord, grafische kaart e.d.) zal over een paar jaar problemen krijgen

Merel, je hebt van de hele discussie over W10 niets begrepen! De schrijver van jouw gerefereerde artikle op ZDnet evenmin:
"Het klopt wel dat Microsoft gebruikersdata verzamelt, maar dat geldt voor de besturingssystemen van Apple en Google eveneens."
Met zo'n argumentatie dweil ik de vloer aan.

Het internet staat bol van de kritische artikelen, dat W10 een bak vol spyware is. Jazeker, word je de optie geboden de privacy-instellingen aan te passen, maar bij een update heeft MS het geflikt, de instellingen naar default terug te zetten.
En ook al heb je alle instellingen op 'privacy' gezet, dan nog is er geconstateerd, dat met de data-telemetrie-server van MS contact wordt gelegd. Wat er geregistreerd wordt, weten de onderzoekers niet.

Ik heb inmiddels vijftig! aanmaningen van MS ontvangen, dat ik 'gratis' kan, lees: moet! upgraden. Deze maand wordt een gedwongen update verwacht, door W10 van Optionele naar Essentiële update te verkassen.
Waarom gedraagt MS zo agressief? Het bedrijf zwijgt over de kritiek in alle talen.

Microsoft Privacy Statement:
"We share your personal data with your consent or as necessary to complete any transaction or provide any service you have requested or authorized. We also share data with Microsoft-controlled affiliates and subsidiaries; with vendors working on our behalf; when required by law or to respond to legal process; to protect our customers; to protect lives; to maintain the security of our services; and to protect the rights or property of Microsoft."
Met een dergelijk geëncrypteerde tekst kan MS alle kanten uit. Sjoemel-software it is. Qua voordelen heeft het mij niets te bieden, wel een hoop verloren tijd en gezeik.

De lezers, die in het gelukkige bezit zijn van een retro-systeem waarvan zij geen afscheid kunnen/ willen nemen, raad ik aan in het Open-Source Linux te duiken en ze kunnen weer jaren vooruit.
Proprietary-software, zoals MS, heeft na Snowden haar langste tijd wel gehad. Onder de pro's is niemand meer te vinden, die Closed-Source nog langer vertrouwt.

Voor de mensen, die W10 van hun systeem willen houden, zie 'GWX Control Panel'
http://ultimateoutsider.c...
Natuurlijk is W10 al 2 miljoen keer geïnstalleerd, als onwetenden het door de strot krijgen geduwd. Maar zelfs dan, is het marktaandeel niet meer dan een schamele 9 procent.

Eens flink wat googlen over het gedrag van microsoft i.v.m. windows 10 en hier op de site rondkijken bij windows 10. prettige vakantie bezigheid.

@ hasja, en jij denkt dat Apple, Google, Lenovo, Yahoo, providers, add-ons, extensies, je bank, zorgverzekeraar, de NL-overheid, OV, e.d. niets van je weten? GSS doet ook vaak peiling van welke browser of OS heb jij, iedere site-eigenaar en hostingpartner weet dat al direct als je een site bezoekt. Ben je Edward Snowden vergeten????? Kijk eens op sites als Bits of Freedom https://www.bof.nl/ , prettige jaarwisseling en kom eens onder je steen vandaan

Het is aan te raden om te upgraden! (mits je computer het aankan).
Zoals 'PatjeRedfan' zegt: De meeste fouten zijn er wel uit, hoor! En werkt sneller...

Waarom is het aan te raden, omdat Microsoft dat zegt!!!!!! Die zijn alleen maar bezig met pushen en de stiekeme updates zoals elders hier op de site vermeldt staat en het stiekem plaatsen van de bestanden van W 10 op je computer. Niet bepaald vertrouwens wekkend.

Vanaf januari 2016 komt de update van Windows 10 voor Windows 7en 8, 8.1 zelfs als aanbevolen update, opletten geblazen dus voor wie (nog) niet wil upgraden.

De meeste foutjes zijn er nu wel uit, dus zou al veel beter moeten zijn om te upgraden.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oosten_ijk