Reageren

Password Safe

Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.5 (2 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

Password Safe is een open source wachtwoordbeheerder waarin u al uw wachtwoorden versleuteld kunt opslaan. In Password Safe worden al uw gegevens alleen lokaal, offline, op uw eigen pc worden bewaard en niet online in de cloud.

Als u Password Safe voor het eerst opent moet u eerst op Nieuw klikken om een nieuwe kluis aan te maken voor uw wachtwoorden. Selecteer daarna de pwsafe.psafe3 of bedenk een eigen naam met als extensie .psafe3 en kies opslaan. Dit is uw wachtwoordkluis.

Kies vervolgens een kluiscombinatie (wachtwoord) waarmee u de kluis vervolgens steeds kunt openen

Bij het daarna opnieuw openen van Password Safe kunt u op de drie stipjes klikken na Open Wachtwoord database en uw aangemaakte kluis selecteren, uw kluiscombinatie invullen en de wachtwoordkluis openen.

Password Safe kan ook gebruikersnamen en wachtwoorden voor webpagina's opslaan. Die kun je dan ook gelijk laten openen en invullen vanuit Password Safe. U kunt ook wachtwoorden vanuit Keepass importeren.

Password Safe start op met Windows en nestelt zich in het systeemvak, maar dit kunt u uitzetten onder Opties | Systeem - Systeemvak.

Password Safe is een goedbeveiligde wachtwoordkluis (ooit ontwikkeld door de bekende beveiligingsonderzoeker Bruce Schneier), maar misschien niet een van de meest gebruikersvriendelijke. Toch kunnen liefhebbers van lokale wachtwoordkluizen hier goed mee uit de voeten waarschijnlijk.

DL

Website producent: 
Deel deze download: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
noorwege_