Password Safe

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Password Safe is een open source wachtwoordbeheerder waarin je al je wachtwoorden versleuteld kunt opslaan. In Password Safe worden al je gegevens alleen lokaal, offline, op je eigen pc bewaard en niet online in de cloud.

Als je Password Safe voor het eerst opent moet je eerst op Nieuw klikken om een nieuwe kluis aan te maken voor je wachtwoorden. Selecteer daarna de pwsafe.psafe3 of bedenk een eigen naam met als extensie .psafe3 en kies opslaan. Dit is je wachtwoordkluis.

Kies vervolgens een kluiscombinatie (wachtwoord) waarmee je de kluis vervolgens steeds kunt openen

Bij het daarna opnieuw openen van Password Safe kun je op de drie stipjes klikken na Open Wachtwoord database en je aangemaakte kluis selecteren, je kluiscombinatie invullen en de wachtwoordkluis openen.

Password Safe kan ook gebruikersnamen en wachtwoorden voor webpagina's opslaan. Die kun je dan ook gelijk laten openen en invullen vanuit Password Safe. Je kunt ook wachtwoorden vanuit Keepass importeren.

Password Safe start op met Windows en nestelt zich in het systeemvak, maar dit kun je uitzetten onder Opties | Systeem - Systeemvak.

Password Safe is een goedbeveiligde wachtwoordkluis (ooit ontwikkeld door de bekende beveiligingsonderzoeker Bruce Schneier), maar misschien niet een van de meest gebruikersvriendelijke. Toch kunnen liefhebbers van lokale wachtwoordkluizen hier goed mee uit de voeten waarschijnlijk.

Reacties

Kan je ook synchroniseren tussen je eigen pc's en/of telefoons?

Groet,
Ben

@Léon
Dank, is verbeterd

Een reactie voor de redactie:
"In Password Safe worden al uw gegevens alleen lokaal, offline, op uw eigen pc worden bewaard".
Ik zeg het toch maar even: twee keer 'worden'.

Wat is het voor- of nadeel van Password Safe tov Keepass?

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ngeland