KeePass Password Safe

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (85 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

KeePass is een open source wachtwoordbeheerder waarin u al uw wachtwoorden versleuteld kunt opslaan. Voordeel van KeePass is dat al uw gegevens alleen lokaal, offline, op uw eigen pc worden bewaard en niet online in de cloud. Nadeel is dat synchroniseren van wachtwoorden tussen apparaten wat bewerkelijker is. Inloggegevens voor websites kunt u invullen met auto-typen. In KeePass zijn uw wachtwoorden heel goed beveiligd en u houdt zelf de controle over uw database met gegevens.

KeePass is een heel veilige wachtwoordbeheerder die uw wachtwoorden versleuteld opslaat in een database. De database of wachtwoordkluis is zelf beveiligd met een wachtwoord. Dit is het enige wachtwoord dat u nog hoeft te onthouden. Alle andere wachtwoorden en gebruikersnamen worden bewaard in de database. U dient zelf alle inloggevens handmatig in te vullen in KeePass en in de database op te slaan.

KeePass heeft de beschikking over een wachtwoord generator voor goede wachtwoorden. Gebruikersnamen en wachtwoorden kunt u vervolgens kopiëren en plakken om ze in te vullen. Maar handiger is de auto-typen functie waarmee u gegevens automatisch in uw browser (of in andere vensters) kunt laten typen als u in KeePass rechtsklikt op een invoer en kiest voor voer Auto-typen uit.

Er is ook een portable app van KeePass zodat u altijd uw wachtwoorden mee kunt nemen. Verder kunt u uw wachtwoordkluis wel synchroniseren over verschillende apparaten, maar dat moet u handmatig via Dropbox doen. KeePass heeft de beschikking over tientallen plugins om de functionaliteit uit te breiden.

Behalve de Windows-versie zijn er heel veel onofficiële versies voor macOS, Linux, Android, iOS en meer. Er is een eenvoudigere Classic Edition van KeePass en een uitgebreidere Professional Edition (die het .NET framework nodig heeft). Beide zijn gratis. Lees hier een vergelijking van de Classic en Professional Edition.

DL

Inst

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

nieuwe versie 2.49

nieuwe versie 2.48.1

nieuwe versie 2.48

https://keepass.info/

Ik draai al 2.47, maar de Keepass link geeft 'Server niet gevonden'. Verder kan ik hier alles bereiken. Iemand anders hetzelfde issue?

Ik zet af en toe het laaste keepass-bestand in mijn dropbox.
En zo kan ik er dus altijd, overal bij.

@JD
In het Downloads deel kun je alleen zo reageren (alles met de url www gratissoftwaresite nl /downloads/ )

kun je niet meer reageren op een reactie?

@JD
Staat vermeld onderaan de tekst (vlak boven de download):

'Er is een eenvoudigere Classic Edition van KeePass en een uitgebreidere Professional Edition (die het .NET framework nodig heeft). Beide zijn gratis. Lees hier een vergelijking van de Classic en Professional Edition.'

wat is het verschil tussen de Professional (2.46) en de Classic (1.39) versie?

Vele jaren Keepass gebruikt tot volle tevredenheid. Echter recent overgegaan naar Bitwarden. Database opgeslagen in de cloud, misschien een nadeel. Echter, als je de Keepass database synchroniseert via OneDrive, Dropbox e.d, staat je database ook in de cloud. Bitwarden browser extensie werkt veel makkelijker dan standalone Keepass. Bitwarden kan ook als apart programma geinstalleerd worden, met nog steeds met dezelfde cloud database. Werk je met een andere PC of browser zonder BW extensie, is de database via een internet "achterdeur" te openen. Hou voorlopig Keepass nog steeds standby tot ik helemaal comfortabel ben met BW.

Pagina's