KeePass Password Safe

Voor Windows, macOS en Linux
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (55 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

KeePass is een open source wachtwoordbeheerder waarin u al uw wachtwoorden versleuteld kunt opslaan. Voordeel van KeePass is dat al uw gegevens alleen lokaal, offline, op uw eigen pc worden bewaard en niet online in de cloud. Nadeel is dat synchroniseren van wachtwoorden tussen apparaten wat bewerkelijker is. Inloggegevens voor websites kunt u invullen met auto-typen. In KeePass zijn uw wachtwoorden heel goed beveiligd en u houdt zelf de controle over uw database met gegevens.

KeePass is een heel veilige wachtwoordbeheerder die uw wachtwoorden versleuteld opslaat in een database. De database of wachtwoordkluis is zelf beveiligd met een wachtwoord. Dit is het enige wachtwoord dat u nog hoeft te onthouden. Alle andere wachtwoorden en gebruikersnamen worden bewaard in de database. U dient zelf alle inloggevens handmatig in te vullen in KeePass en in de database op te slaan.

KeePass heeft de beschikking over een wachtwoord generator voor goede wachtwoorden. Gebruikersnamen en wachtwoorden kunt u vervolgens kopiëren en plakken om ze in te vullen. Maar handiger is de auto-typen functie waarmee u gegevens automatisch in uw browser (of in andere vensters) kunt laten typen als u in KeePass rechtsklikt op een invoer en kiest voor voer Auto-typen uit.

Er is ook een portable app van KeePass zodat u altijd uw wachtwoorden mee kunt nemen. Verder kunt u uw wachtwoordkluis wel synchroniseren over verschillende apparaten, maar dat moet u handmatig via Dropbox doen. KeePass heeft de beschikking over tientallen plugins om de functionaliteit uit te breiden.

Behalve de Windows-versie zijn er heel veel onofficiële versies voor macOS, Linux, Android, iOS en meer. Er is een eenvoudigere Classic Edition van KeePass en een uitgebreidere Professional Edition (die het .NET framework nodig heeft). Beide zijn gratis. Lees hier een vergelijking van de Classic en Professional Edition.

DL

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

KeyPass 2.39 is uit. Wordt geïnstalleerd in de map KeyPass-2.37. Waarom ??

Ik heb een nog veiliger wachtwoordbeheerder.
Een vel papier in de la waarop alle gebruikersnamen en wachtwoorden staan.
Veiliger kan het niet.

Dit is niet echt veiliger, het is veel veiliger om via je computer en dan op een wachtwoordmanager je wachtwoorden te zetten aangezien als er bij jouw wordt ingebroken kan iedereen overal in als je een goedwerkende mix van Hoofdletters kleine letters cijfers en leestekens gebruikt dan duurt het langer dan een millennium om je wachtwoord te achterhalen en dit kan je dan ook nog na een jaar veranderen waardoor ze er nooit achter komen

Idd!! Wachtwoorden bewaren op je pc....in wat voor vorm dan ook, het idee alleen al. Beter nog, uit je hoofd!

Na de Windows 10 Fall Creators Update wordt het hoofdwachtwoord van KeePass 2 geweigerd en kan ik niet meer inloggen bij mijn webwinkel-accounts. De wachtwoorden zijn versleuteld alleen te vinden in Keepass, maar daar kom ik niet in zonder hoofdwachtwoord. Wat nu?

HELP!
Stel: je partner installeert keypass en overlijdt: HOE open je dan keepass om te beschikken over wachtwoorden inz nalatenschap? Wat te doen?
Monier

Helaas, zonder wachtwoord geraak je daar nooit meer in.
Je kunt zelf allerhande mogelijke codes uitproberen maar de kans is klein dat het lukt.
Naam kleinkind, geboortedatum, 1234 enz...

Stomme vraag, je partner vertrouwd je dus niet

hoe werkt KeePass...ik kan er geen kaas van maken helaas...

Kijk hier voor instgructies
https://www.consumen...

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwit_erland