Reageren

KeePass Password Safe

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

KeePass is een open source wachtwoordbeheerder waarin je al je wachtwoorden versleuteld kunt opslaan. Voordeel van KeePass is dat al je gegevens alleen lokaal, offline, op je eigen pc worden bewaard en niet online in de cloud. Nadeel is dat synchroniseren van wachtwoorden tussen apparaten wat bewerkelijker is. Inloggegevens voor websites kun je invullen met auto-typen. In KeePass zijn je wachtwoorden heel goed beveiligd en je houdt zelf de controle over de database met gegevens.

KeePass is een heel veilige wachtwoordbeheerder die je wachtwoorden versleuteld opslaat in een database. De database of wachtwoordkluis is zelf beveiligd met een wachtwoord. Dit is het enige wachtwoord dat je nog hoeft te onthouden. Alle andere wachtwoorden en gebruikersnamen worden bewaard in de database. Je dient zelf alle inloggevens handmatig in te vullen in KeePass en in de database op te slaan.

KeePass heeft de beschikking over een wachtwoord generator voor goede wachtwoorden. Gebruikersnamen en wachtwoorden kun je vervolgens kopiëren en plakken om ze in te vullen. Maar handiger is de auto-typen functie waarmee je gegevens automatisch in je browser (of in andere vensters) kunt laten typen als je in KeePass rechtsklikt op een invoer en kiest voor voer Auto-typen uit.

Er is ook een portable app van KeePass zodat je altijd je wachtwoorden mee kunt nemen. Verder kun je je wachtwoordkluis wel synchroniseren over verschillende apparaten, maar dat moet je handmatig via Dropbox doen. KeePass heeft de beschikking over tientallen plugins om de functionaliteit uit te breiden.

Verschil KeePass Professional en Classic

Behalve de Windows-versie zijn er heel veel onofficiële versies voor macOS, Linux, Android, iOS en meer. Er is een eenvoudigere Classic Edition van KeePass en een uitgebreidere Professional Edition (die het .NET framework nodig heeft). Beide zijn gratis. Lees hier een vergelijking van de Classic en Professional Edition.

Inst

Hulp en ondersteuning: 

KeePass in het Nederlands instellen

Download de Nederlandse vertaling van KeePass
Kies Professional of Classic bij Dutch. Pak het zip-bestand uit in de programmamap C:\Program Files\KeePass Password Safe\Languages. Hierna kies je View | Language in KeePass en stel je de taal op Nederlands in.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
d_itsland