HDCleaner

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve je pc ermee schoonmaken en optimaliseren kun je bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


HDCleaner - startscherm

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om je pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kun je je browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat je aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kun je hier het register opruimen en bestanden wissen.


Als je op het hamburgermenu (drie streepjes) linksboven klikt krijg je de wereld aan tools en opties

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft je de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en je systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet je nog instellen).

Backup center is de plek waar je backups van onder andere het register kunt terugzetten, mochten er problemen zijn ontstaan. Extra's is ten slotte een tabblad waar je een Windows to go USB stick kunt maken, programma's kunt updaten, een harde schijf of SSD kan klonen, volledige toegang tot bestanden en mappen kunt krijgen en de WinSxS systeemmap en opgeslagen Windows Updates kunt verwijderen.

Het is in de geavanceerde modus mogelijk om op een forensische manier op te schonen, zodat sporen niet meer terug kunnen worden gevonden. Klik hiervoor op Verwijder forensische sporen in de geavanceerde modus en vink deze vier items aan: USN Journal, Cluster tips, MFT en vrije ruimte. Dit duurt wel veel langer.

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om je pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat je dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

Inst

Reacties

Vreemd, na het opschonen blijkt het volgende:
wanneer ik CCleaner opstart blijkt er helemaal niets te zijn opgeschoond.
En moet CCleaner alsnog de boel opschonen.
Of schoont HD Cleaner andere dingen op dan CCleaner.
Mijn 'dashboard' ziet er ook heel anders uit dan die van GS

2 security vendors out of 70 and none of the sandboxes marked this file as malicious, but each detected a different virus. Obviously this is a FALSE POSITIVE.
https://www.virustot...
Been using the program for years. Already had CCleaner and Privazer. Privazer once crippled my system. Since then I have kept my hands off it. HDCleaner is the best. Offers everything under a modern surface. Best of all, app updates are added to mitigate security risks. Now automatically updates all my programs.

@ben
Je kunt ervan uitgaan dat dat vals positieven zijn. Tientallen bekende virusscanners zoals Bitdefender, Avast, McAfee, Norton en Microsoft beoordelen het bestand als virusvrij. Daar kun je beter op af gaan.

virus total laten scannen en er zit een virus in

@Chiel
Fijn dat het opgelost is! De tip om het lettertype weer te downloaden en installeren was trouwens van ons, Redactie van GratisSoftware.nl, maar doet er verder niet toe. Goed dat het nu verholpen is!

Beste Anoniem. Hier nogmaals een bedankje voor je support. Ik was iets te voorbarig zojuist. Kan je mededelen dat alles weer hersteld is en alles weer te gebruiken. had al eerder de lettertype aangepast, zoals u voorstelde. In eerste instantie geen gebruik van instellingen, maar even later toch wel. Zojuist hiermee herstelpunt gemaakt naar fabrieksinstellingen en dat is goed gegaan. Alles is nu weer goed. Hartelijk dank dat je wilde reageren. Wens je nog een fijne avond. Die van mij is perfect, dankzij u. Groetjes Chiel

Beste anoniem. Hartelijk dank voor de reactie voor het aanpassen van het lettertype, middels download Segoe UI.
Zojuist uitgevoerd en het werkt inderdaad. Alles bijna weer goed. Kan weer bij alle mijn mappen etc. Alles weer in normaals Nederlandse taal. Uw tweede voorstel kan ik nog niet uitvoeren omdat helaas mijn zoekbalk en instellingen nog niet kan openen.
Alsnog bedankt en groetjes Chiel

Ga naar Instellingen, Systeem, Herstel. Selecteer herstelopties en klik op Reset pc en volg de instructies of raadpleeg de handleiding
https://www.makeuseo...

Hartelijk dank allemaal voor jullie reacties. Ga e.e.a. zeker proberen. Elke oplossing is welkom, want notebook is nog maar 5 maanden en prijzig. Ik heb er nu niets aan.
Nogmaals ik heb geprobeerd om een herstel te maken met herstelpunt van HD Cleaner, maar helaas. Ook dit herstelpunt is schijnbar niet goed. Had wel een reactie van de maker van HD Cleaner, de Hr. Zuckerman verwacht met oplossing.
Groet Chiel

@Chiel
Probeer eens om dit lettertype te downloaden en installeren:
1. Download Segoe UI

2. Dubbelklik op het bestand (in de downloadbeheerder van je web browser) of klik Bestand openen

3. Kies voor de rechter rood omcirkelde knop (ook als je alleen onleesbare tekens ziet)

Hier mee installeer je weer het systeem lettertype van Windows.

4. Herstart je pc

Als het goed is kun je nu de meeste teksten weer lezen

Als dit niet het juiste lettertype was dan geef ik je nog een paar en dan *zou* het probleem opgelost moeten worden.

Pagina's