HDCleaner

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

HDCleaner is een pc schoonmaker met een enorm arsenaal aan mogelijkheden en functies. Behalve je pc ermee schoonmaken en optimaliseren kun je bestanden wissen, versleutelen, splitsen en samenvoegen en herstellen, schijven defragmenteren, controleren en analyseren en nog veel meer. HDCleaner is een handig en veelzijdig programma voor gevorderden dat door de vele mogelijkheden ook wat onoverzichtelijk is.


HDCleaner - startscherm

HDCleaner is een programma van Duitse origine - dat ook in het Nederlands vertaald is - om je pc mee op te schonen en te optimaliseren. Onder het tabblad Opschonen kun je je browsers, Windows-systeem en applicaties opschonen (een beetje verwarrend wordt dit Plugin Cleaner genoemd). Selecteer de gewenste opties (let op wat je aanvinkt: gooi geen wachtwoorden weg!) en klik op Analyseer of Nu opschonen. Ook kun je hier het register opruimen en bestanden wissen.


Als je op het hamburgermenu (drie streepjes) linksboven klikt krijg je de wereld aan tools en opties

Verder zijn er nog tabbladen voor Shredder (bestanden, partities, vrije ruimte overschrijven), Systeem (software verwijderen, opstartende programma's, BHO's, systeemherstel), HDD (schijfanalyse, defragmentatie, diskdoctor),  Gereedschap (bestanden herstellen, bestanden versleutelen, bestanden splitsen), Register (register backuppen en defragmenteren) en Monitoring geeft je de mogelijkheid om het ram-geheugen automatisch te laten opruimen, het starten van programma's te versnellen en je systeem en browsers te monitoren en desgewenst automatisch te laten opschonen (dit moet je nog instellen).

Backup center is de plek waar je backups van onder andere het register kunt terugzetten, mochten er problemen zijn ontstaan. Extra's is ten slotte een tabblad waar je een Windows to go USB stick kunt maken, programma's kunt updaten, een harde schijf of SSD kan klonen, volledige toegang tot bestanden en mappen kunt krijgen en de WinSxS systeemmap en opgeslagen Windows Updates kunt verwijderen.

Het is in de geavanceerde modus mogelijk om op een forensische manier op te schonen, zodat sporen niet meer terug kunnen worden gevonden. Klik hiervoor op Verwijder forensische sporen in de geavanceerde modus en vink deze vier items aan: USN Journal, Cluster tips, MFT en vrije ruimte. Dit duurt wel veel langer.

HDCleaner is een degelijke pc opruimer, maar het programma is vooral interessant door het rijke arsenaal aan werktuigen waarover het beschikt.

De monitoring- en 'Live Tuning' mogelijkheden die HDCleaner biedt om je pc sneller te maken zullen voor sommigen een pluspunt zijn, maar ze dienen wel met zorg en kennis gebruikt te worden, want goedbedoelde optimalisaties kunnen soms ook uitmonden in juist meer pc problemen. En net als alle all-in-one schoonmakers en optimaliseerder lijdt HDCleaner aan het euvel dat het teveel hooi op de vork wil nemen waardoor niet alle functies even goed uitgewerkt zijn.

HDCleaner is daarmee vooral voor gevorderden een interessant programmaatje vanwege de vele tools. Fijn is dat HDCleaner helemaal schoon is en dat tijdens de installatie geen extraatjes worden aangeboden. Een Nederlandse vertaling is er sinds 2018.

Maak altijd een herstelpunt van Windows en/of backup voordat je dit soort programma's gebruikt! Voor gevorderden!

Inst

Reacties

In Pc hulp kun je onze vorderingen om het probleem op te lossen volgen in de reacties op de vraag van Siepel (scroll op de volgende pagina naar onderen):
https://www.gratisso...

Andere bezoekers die oplossingen hebben horen we ook graag!

Na het installeren HD Cleaner, uitvoeren en herstarten van de pc verschijnen er vreemde tekens op de desktop, verkenner enzovoort. Gelukkig niet overal en kan een herstelpunt uitgevoerd worden. Daarna is alles weer normaal.

Update-2 1 december
We kunnen zelf de problemen bevestigen na download en gebruik van HDCleaner 2.038. Download en gebruik deze versie niet. We hebben navraag gedaan bij de producent. Of het een virus betreft betwijfelen we, maar duidelijk is dat er iets goed is misgegaan met deze uitgave van HDCleaner.

Update 1 december
Ook deze bezoeker meldt problemen met laatste versie HDCleaner:
https://www.gratisso...

Ik heb niks kunnen vinden over verdere problemen met HDCleaner. Maar wel is er een nieuwe versie 2.0.39 verschenen. Misschien dat er een probleem was met versie 2.0.38. Als deze problemen veroorzaakt zijn door HDCleaner is er wel iets heel vreemds aan de hand. We gaan het navragen bij de producent en zullen HDCleaner 2.0.38 eens aan de tand voelen.

---
Oorspronkelijke reactie
Ik heb daar mijn twijfels over. Op VirusTotal geven alle bekende grote virusscanners aan dat HDCleaner schoon is. Alleen enkele kleine scanners geven, naar wij aannemen, vals positieve meldingen (HDCleaner is niet ondertekend, daar slaan sommige virusscanners ook op aan). Bovendien, alle grote downloadsites en gerenommeerde techsites bespreken HDCleaner. Dat doen ze echt niet als dat malware is (en wij natuurlijk ook niet).

Maar goed, iedereen moet zelf de afweging maken. Daarom staat hierboven ook een linkje naar VirusTotal (en bij alle software onder het tabblad Scan), zodat iedereen zelf de software nog kan scannen.

Wat er is misgegaan op je pc weet ik niet, maar een overijverige virusscanner die teveel heeft verwijderd is ook een mogelijkheid. Hoe het ook zij, het is heel vervelend. Hopelijk blijft je pc nu gevrijwaard van verdere problemen.

Omdat gebruikers soms problemen ondervinden met het gebruik van bepaalde cleaners die wij aanbevelen, hebben we de waardering van PrivaZer en HDCleaner verminderd van 'aanbevolen' naar 'goed'. Ze staan ook niet meer in de sectie 'Aanbevolen door GratisSoftware.nl':
https://www.gratisso...

Jammer, want we blijven het zeer goede cleaners (voor gevorderden) vinden - en hebben zelf nooit problemen ondervonden.

Expert na laten kijken. Blijkt virus te zijn, binnengehaald met HD Cleaner. Opassen dus.
mvgr Chiel

Bedankt voor jullie reacties, maar ik kan helemaal niets meer intikken. Taal toetsenbord stond op VS Internatonaal toen het gebeurde. ik kan ook helemaal niets meer invoeren omdat echt elke letter en cijfers zijn veranderd in rare tekens, computertaal denk ik.Bestaat uit:}/)7#1*&^<> enzovoort.
Kan niets ingeven. Contact opgenomen met leverancier.
Toch nog bedankt.

@Anoniem
Lees ook altijd de aanwijzingen die wij (hierboven) geven: voor gevorderden en maak een herstelpunt. Hoezo was je pc besmet? Bedoel je de melding van Defender die wij hierboven ook noemen? Daarvoor hoef je niet je pc naar fabrieksinstellingen terug te zetten.

En wat betreft rare tekens: waarschijnlijk heb je de verkeerde toetsenbordinstelling gekozen. VS Internationaal heb je nodig.

Gebruik voor herstel MediaCreationTool22H2

Sinds eergisteren geinstalleerd op twee laptops. Veel spijt van. Beide laptops besmet naar gebruik van deze cleaner. Een laptop opnieuw terug Gebracht naar fabrieksinstellingen en nu weer goed. Andere nieuwe laptop met windows 11 niet meer terug naar fabrieksinstellingen kunnen zetten.
Alle taal is veranderd in rara tekens. Kan geen enkele opdracht meer invoeren. Mogelijk weet leverancier mij te helpen. Afblijven van deze cleaner dus.

Ik heb in de loop van de tijd vrijwel elk reinigingsprogramma doorlopen, HDCleaner werkt het beste. Integratie van Winapp2.ini werkt supersnel, niet zoals met CCleaner, waar het inlezen alleen minuten duurt. Dan kan ik mijn SSD terugzetten naar de fabrieksinstellingen en volledig veilig wissen en nog veel meer. Voor mij is het programma veel beter dan enig ander commercieel programma.

Beter om dergelijke programma's te mijden.

Pagina's