Norton koopt anti-virus producent Avira

Security.nl meldt dat beveiligingsbedrijf Norton LifeLock branchegenoot Avira heeft overgenomen voor 360 miljoen dollar.

Norton LifeLock is de afgesplitste consumententak van Symantec, dat vorig jaar door chipfabrikant Broadcom werd gekocht. Norton brengt betaalde producten als Norton AntiVirus Plus, Norton 360, Norton Mobile Security, Norton Utilities en Norton Secure VPN uit.

Avira is de Duitse anti-virus-producent die op GratisSoftware.nl bekend is door de gratis virusscanner Avira Free AntiVirus. Daarnaast biedt het bedrijf ook diverse betaalde producten aan.

Onbekend is wat de plannen van Norton met Avira zijn. Het lijkt er wel op dat het Freemium-model van Avira (gratis instapversie met upgrade mogelijkheden) behouden blijft.

Gebruik jij Norton of Avira? En wat vind je van de overname? Geef je mening in de reacties!

Reacties

Ik gebruik al jaren Norton op 5 laptops en ben er zeer tevreden over. Snel, uiterst betrouwbaar en niet duur. Nu ze Avira hebben overgenomen is misschien alleen maar goed.

Hopelijk veranderd Norton de lellijke interface van Avira :-) want blijkbaar zijn er veel die geen Fan zijn + die stomme lukefilewalker haha.
Dus een gratis Norton zit er wel aan te komen, tenzij ze elk hun naam blijven behouden maar onder de motorkap van 2 paarden met norton en avira signatures.

Microsoft Defender + ConfigureDefender (HIGH of MAX settings) = TOP!

Waar verdienen ze hun geld mee om e.e.a. weer terug te verdienen; niet van de consumenten want die willen steeds minder (lees nix) betalen voor een AV progr. Bijv. Defender.

Ik heb er geen last van, ik gebruik Microsoft defender.

De vraag is of je hier blij mee moet zijn?

afbeelding van WriTer

Dat vraag ik me ook af als je weet dat Symantec de originele Norton Antivirus, Norton Partition Magic, Norton Utilities en Norton Commander totaal verknoeid of stopgezet heeft.
Maar ik kan mij er voor de rest niet druk rond maken, ik gebruik ondertussen al enkele jaren Bitdefender Total Security met grote tevredenheid.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin, Stop de oorlog!

Eigenlijk jammer, het oude Norton ten tijde van Windows 3.... was een geweldig programma waar je veel mee kon.

afbeelding van WriTer

Ja, ik denk er ook nog steeds met weemoed aan terug. :-(

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin, Stop de oorlog!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
hon_arije