OsmAnd

Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 9.3 (12 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
3.3.8 (Android) & 2.80 (iOS)
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
In de gratis versie kun je maximaal zeven kaarten downloaden
Categorie: 
Navigatie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

OsmAnd is een navigatie-app die gebruikmaakt van het open source project OpenStreetMap. In de gratis versie van OsmAnd kun je zeven kaarten gratis downloaden, evenals een Wikipedia-plugin voor extra informatie. OsmAnd geeft duidelijke route-navigatie met Nederlands gesproken aanwijzingen.

OsmAnd geeft route-aanwijzingen voor auto, fiets en voetganger. Handig is dat je de kaarten downloadt (onder driestreepjes-menu | Maps and Resources) en offline kunt gebruiken. Dat scheelt veel data op een mobiele verbinding.

OsmAnd heeft verder veel opties om bepaalde wegen te vermijden (klik op tandwieltje bij routenavigatie), het noorden bovenaan weer te geven, markeerpunten op de kaart weer te geven en tripjes en favorieten op te slaan. Ook kun je onder driestreepjes-menu | Map | Map type andere kaarten gebruiken en satellietbeelden van Bing Maps.

OsmAnd Maps is een uitgebreide navigatie-app met veel mogelijkheden. De betaalde versie biedt meer opties, maar met de gratis variant zullen veel mensen goed uit de voeten kunnen. De gesproken aanwijzingen zijn in het Nederlands maar de app zelf is in het Engels (of vrij gebrekkig vertaald in het Nederlands).

Download

Website: 
Deel deze download: 

Reacties

Deze uitspraak @Bas (redactie)
Nou, wij durven wel in te staan voor de onafhankelijkheid van de consumentenbond...(redactie)
Ik moet helaas constateren dat de consumentenbond maar wat zegt .... wie betaald het meeste voor een positieve review. Kijk maar in de diverse folders van b.v. supermarkten ... Albert Hein is goedkoper als discounters (ze bedoelen denk ik Aldi/Lidl) ... Maar ook Jumbo of Dirk is de goedkoopste. Ik zeg altijd, gaat gewoon zelf winkelen dan zie je het van zelf wie de goedkoopste is. Hier in het zuiden kunnen wij ook nog winkelen in Duitsland en dat is bij bepaalde producten veel goedkoper. Maar het ging om OSM And en Magic Earth, en zoals U zegd zijn deze 2 prima mee te werken.
Uw site is toppie !

Beste Karel, bedankt voor uw tip. Door inderdaad een email te sturen naar Support@OSMAND.NET is het probleem opgelost.
Nogmaals hartelijk dank.
Met vriendelijke groet,
Jelle

@Bas
Nou, wij durven wel in te staan voor de onafhankelijkheid van de consumentenbond...

Maar goed, OsmAnd en Magic Earth zijn beide goed inderdaad.

Dit soort testjes, zoals de redactie zegt zeggen mij niet zoveel. "Magic Earth krijgt in een test van de Consumentenbond van september 2018 een 6,8. Google Maps een 7,1 en HERE WeGo een 6,9. Apple Kaarten een 6,4 en OsmAnd een 4,2" Meestal betalen deze bedrijven voor hun goede cijfertjes. Je wordt gewoon belazerd, zoals altijd ! Maar oke, nu even over Magic Earth en Osm And:
Ik heb een transportbedrijf (nationaal en internationaal) in het zuiden van het land (Limburg) en mijn chauffeurs gebruiken zowel Osm And of Magic Earth en beiden zijn dik in orde en dus aan te bevelen voor iedereen.
Alles staat en valt om de wegkaarten (Open streetmap) goed bij te houden ! Bij beiden systemen door heel veel vrijwilligers/gebruikers bijgehouden.
Ik zou zeggen probeer het gewoon uit .... De kaarten zijn gratis ....

BESTE Jelle Als je er niet meer uit kom: MAIL naar Support@OSMAND.NET.
Die kunnen je wel verder helpen. Het kan gewoon in het Nederlands.
Ik heb daar zelf zeer goede ervaringen mee.

Al jaren gebruik ik Osmand en Osmand+ en neem ik daarmee wandel- en fietsroutes op.
In maart 2019 heb ik nieuwe Nokia 8.1 (Android 8) gekocht en ook daarin werkte Osmand goed. Inmiddels heeft mijn Nokia nu Android 9 en verschillende updates gehad. Sinds enige weken werkt het opnemen niet meer. Ik heb alles nagekeken maar ik kan het probleem niet vinden. Wie kan mij helpen.

geweldige app. wel een beetje spartaans. vooral het offline gebruik is prettig. ook profielen voor auto, fiets en wandelen zijn handig.

Een geweldige App. Geen reclames en je komt offline waar je moet zijn.

BESTE AN Als je er niet meer uit kom: MAIL naar Support@OSMAND.NET.
Die kunnen je wel verder helpen. Het kan gewoon in het Nederlands.
Ik heb daar zelf zeer goede ervaringen mee.

Hoe kom ik aan de Nederlandstalige versie . Op mijn i phone komt alles in het Engels staan

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
engela_d