OsmAnd

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
In de gratis versie kun je maximaal zeven kaarten downloaden
Categorie: 
Navigatie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

OsmAnd is een navigatie-app die gebruikmaakt van het open source project OpenStreetMap. In de gratis versie van OsmAnd kun je zeven kaarten gratis downloaden, evenals een Wikipedia-plugin voor extra informatie. OsmAnd geeft duidelijke route-navigatie met Nederlands gesproken aanwijzingen.

OsmAnd geeft route-aanwijzingen voor auto, fiets en voetganger. Handig is dat je de kaarten downloadt (onder driestreepjes-menu | Maps and Resources) en offline kunt gebruiken. Dat scheelt veel data op een mobiele verbinding.

OsmAnd heeft verder veel opties om bepaalde wegen te vermijden (klik op tandwieltje bij routenavigatie), het noorden bovenaan weer te geven, markeerpunten op de kaart weer te geven en tripjes en favorieten op te slaan. Ook kun je onder driestreepjes-menu | Map | Map type andere kaarten gebruiken en satellietbeelden van Bing Maps.

OsmAnd Maps is een uitgebreide navigatie-app met veel mogelijkheden. De betaalde versie biedt meer opties, maar met de gratis variant zullen veel mensen goed uit de voeten kunnen. De gesproken aanwijzingen zijn in het Nederlands maar de app zelf is in het Engels (of vrij gebrekkig vertaald in het Nederlands).

inst

Reacties

@Ann
Osmand is bedoeld voor je mobiel of tablet. Een Windows-versie is er niet. Je kunt wel naar de website van OpenStreetMap gaan (waar Osmand ook gebruik van maakt):
https://www.openstre...

Ik heb Osmand op mijn smartphone, vind het geweldig goed in gebruik. Nu wil ik heel graag op mijn pc verder kijken. Hier loopt het mis : kan het niet downloaden, omdat het zogezegd reeds op mijn smartphone staat. Hoe kan ik het op mijn pc krijgen ?
met dank voor uw raad/advies
groetjes

Kan geen GPX bestand importeren.

Beste eric de waele, ga gewoon naar het email-adres van de helpdesk ...
Support@OSMAND.NET, dit kan je gewoon doen in het Nederlands...

Ik werk nog het liefst van al met versie 183 omdat je nog met leuke menselijke stemmen van het Ogg-formaat kunt werken in het nederlands! Ook als je verkeerd loopt of fietst laat die OsmAnd 183 vocaal weten na 50 meter dat je verkeerd loopt of fietst. Ik werk ook met telkens de nieuwste versie op proef op mijn tablet en moet enkel vaststellen dat er steeds meer toeters en bellen inzitten waar je niks mee bent! Versie 183 was simpel in gebruik. Tegenwoordig moet je al ingenieur zijn om aan alles uit te geraken. Spijtig dat Android 10 versie 183 niet meer ondersteunt. Daarom ga ik mijn oude smartphone met Android 9 straks reserveren voor enkel GPX-wandelen of fietsen met versie 183. Ik ben niet alleen die mening toegedaan want velen bij ons in de wandelclub zijn dezelfde mening toegedaan! Het is een en al kluwen geworden en zou je veel gemakkelijker iets moeten kunnen wijzigen of wissen! Er gaat veel te veel tijd verloren om telkens weer die puzzel te ontcijferen... Maar volgens mij blijft het wel de beste app voor wandelaars en fietsers!

Waar kan ik een Nederlandse handleiding 3-7-4 downloaden ?? Ik wil de app wel eens uitproberen maar mijn engels is daar te weinig voor Het lukt mij niet
Ik heb de app nu op mijn telefoon staan Maar wacht even af
e de waele

Meten is alleen weten, als je weet wat je meet. Meestal geeft de Consumentenbond goed aan hoe ze meten en ze werken vaak samen met grote zusterorganisaties. Ik geef in dit geval de voorkeur aan het Oostenrijkse av-comparatives.org en het Duitse testlab av-test.org.

Albert Hein kan overigens de goedkoopste zijn ten aanzien van A-merken. Ze verkopen heel veel A-merk producten en kunnen die dus goedkoper inkopen dan de goedkopere supermarkten en goedkoper verkopen. Huismerken zijn moeilijker te vergelijken.

Deze uitspraak @Bas (redactie)
Nou, wij durven wel in te staan voor de onafhankelijkheid van de consumentenbond...(redactie)
Ik moet helaas constateren dat de consumentenbond maar wat zegt .... wie betaald het meeste voor een positieve review. Kijk maar in de diverse folders van b.v. supermarkten ... Albert Hein is goedkoper als discounters (ze bedoelen denk ik Aldi/Lidl) ... Maar ook Jumbo of Dirk is de goedkoopste. Ik zeg altijd, gaat gewoon zelf winkelen dan zie je het van zelf wie de goedkoopste is. Hier in het zuiden kunnen wij ook nog winkelen in Duitsland en dat is bij bepaalde producten veel goedkoper. Maar het ging om OSM And en Magic Earth, en zoals U zegd zijn deze 2 prima mee te werken.
Uw site is toppie !

Beste Karel, bedankt voor uw tip. Door inderdaad een email te sturen naar Support@OSMAND.NET is het probleem opgelost.
Nogmaals hartelijk dank.
Met vriendelijke groet,
Jelle

@Bas
Nou, wij durven wel in te staan voor de onafhankelijkheid van de consumentenbond...

Maar goed, OsmAnd en Magic Earth zijn beide goed inderdaad.

Pagina's