Nederlandse OV info toegevoegd aan Apple Kaarten

Apple heeft Nederlandse OV informatie toegevoegd aan zijn Apple Maps (of Apple Kaarten) applicatie voor iOS en macOS. In het vervolg kun je dus ook je reis via de Kaarten app plannen als je gebruik wilt maken van bus, trein, tram, metro of boot. Je kiest daarvoor de optie OV in Kaarten nadat je op de blauwe Route-knop (iOS) heb getikt als je naar een plaats of adres zoekt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Er wordt weleens een vergelijk gemaakt met Google Maps maar Kaarten van Apple lijkt er totaal niet op. Het werkt erg summier en klungelig. De fiets telt niet eens mee en het OV werkt alleen maar als het traject ingevoerd is, zonder alternatief. Ik vindt Kaarten van Apple een gemiste kans.

Tabblad ov is nergens te vinden. Gaat dit niet over google maps?

afbeelding van redactie

Nee, dit gaat over Apple Kaarten. Zowel in iOS (zie afbeeldingen hierboven) als in macOS kun je voor OV kiezen.

Als ik de kaarten app open krijg ik de plattegrond van mijn huidige locatie te zien en daaronder een zoekbalk. Onder zoekbalk zie ik een hartje staan met favorieten. Verder helemaal niks.

afbeelding van redactie

In de zoekbalk vul je in waar je heen wilt, dan klik je op de blauwe route-knop en daarna komen onderin beeld de mogelijkheden auto, te voet, ov en rit.

Reageer