Magic Earth Navigatie & Kaarten

Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 9.3 (7 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
7.1 (Android) & 7.0 (iOS)
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Navigatie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Magic Earth Navigatie & Kaarten is een geheel gratis navigatie- en kaarten-app die gebruikmaakt van het open source project OpenStreetMap. Met Magic Earth kun je via GPS routes plannen en krijg je navigatie-aanwijzingen voor auto, fiets en voetganger. Ook is er openbaar vervoer informatie beschikbaar. Kaarten kun je gratis downloaden zodat ze offline beschikbaar zijn.

Magic Earth is voor een geheel gratis app verrassend goed. De kaarten zijn van het OpenStreetMap-project (de 'Wikipedia' onder de kaarten, waar vrijwilligers wereldwijd aan bijdragen) en de kwaliteit is daardoor soms wat wisselend, afhankelijk van de regio, maar over het algemeen behoorlijk goed.

De interface van de app (voor Android en iOS) is overzichtelijk en je kunt routes kiezen voor auto, fiets, voetganger en met het OV. De navigatie-aanwijzingen zijn gesproken en leuk voor Apple-gebruikers is dat er ook Apple Watch- en CarPlay-apps zijn. Magic Earth geeft verder verkeersinformatie en toont flitspalen.

Je kunt Kaart-lagen (verkeer, weer, flitspalen, Wikipedia etc.), Kaartsoorten (satelliet, terrein) en Speciale plaatsen (bezinestations, parkeren, winkels, bezienswaardigheden, eten en drinken etc.) aan- en uitzetten. Kaarten kun je per land of regio downloaden voor offline gebruik. Voor de verkeersinformatie is wel een dataverbinding (of wifi) nodig.

Magic Earth krijgt in een test van de Consumentenbond van september 2018 een 6,8. Google Maps een 7,1 en HERE WeGo een 6,9. Apple Kaarten een 6,4 en OsmAnd een 4,2.

Magic Earth Navigation & Maps is een uitgebreide navigatie-apps die in het Nederlands beschikbaar is en je privacy respecteert door je niet te volgen.

Deel deze download: 

Reacties

Ik mis op gratissoftware.nl de gratis app Maps.me als navigatiesoftware. Die wordt nog hoger gewaardeerd dan Magic Earth. Maps.me heeft ook offline kaarten en is dus ook zonder internet te gebruiken. Ik gebruik die al een hele tijd en met veel genoegen.

Gert, Ga via instellingen naar ondersteuning, dan kan je een e-mail sturen.
Ze reageren altijd !

Het lukt me niet om de stem in het Nederlands te krijgen
Kan iemand me daarbij helpen

Dit soort testjes, zoals de redactie zegt zeggen mij niet zoveel. "Magic Earth krijgt in een test van de Consumentenbond van september 2018 een 6,8. Google Maps een 7,1 en HERE WeGo een 6,9. Apple Kaarten een 6,4 en OsmAnd een 4,2" Meestal betalen deze bedrijven voor hun goede cijfertjes. Je wordt gewoon belazerd, zoals altijd ! Maar oke, nu even over Magic Earth en Osm And:
Ik heb een transportbedrijf (nationaal en internationaal) in het zuiden van het land (Limburg) en mijn chauffeurs gebruiken zowel Osm And of Magic Earth en beiden zijn dik in orde en dus aan te bevelen voor iedereen.
Alles staat en valt om de wegkaarten (Open streetmap) goed bij te houden ! Bij beiden systemen door heel veel vrijwilligers/gebruikers bijgehouden.
Ik zou zeggen probeer het gewoon uit .... De kaarten zijn gratis ....

Gisteren een kaartupdate ontvangen voor mijn woonland Portugal. De app ook gisteren voor de eerste keer uitgebreid gebruikt op een route van 40 km. Bewust offline bestemming gezocht en de route laten berekenen en uiteraard gereden. Ik vind het meer dan prima werken, beter dan Google Maps die hier vaak het verschil niet weet tussen de verschillende soorten wegen.

Interessant, gebruikte eerder HERE WeGo en OsmAnd, maar nu net overgestapt naar deze app.
Even uitgetest en als wandelaar lijkt deze app veel duidelijker te zijn, en het toffe eraan is dat je net als de vorige apps offline kunt zoeken en deze in gesproken Nederlands ook nog eens de weg wijst.

Of het uiteindelijk de app gaat zijn die ik definitief hou zal de toekomst nog moeten uitwijzen, maar het ziet er veelbelovend uit.

@Happy Linux User
Dank je wel voor het meedenken en zoeken.
Ik woon daar 365 dagen per jaar, samen met mijn honden :-) Over een paar maanden waarschijnlijk te koop zetten en dan moet ik toch de juiste plek aangeven :-)

Ik had je bericht nog niet gezien, ik was aan het zoeken :-)
Ach, zo worden we elke dag weer wat wijzer. Ik heb ook weer wat opgestoken.
Succes.

Ps: het is alleen niet zo handig om echte locaties te gebruiken op internet van een vakantie huis of iets dergelijks.

Ik heb nog even gezocht op het grote boze internet en ik kan twee linken vinden die idd aangegeven, dat er toch verschil in zit, maar dat had je zelf ook al ontdekt.
Ik zou ook denken, dat hier geen verschil in zou mogen zitten, maar blijkbaar toch wel.

Het volgende heb ik gevonden. Kijk of je er iets mee kan.
https://help.openstr...

En
https://stackoverflo...

Ik ben eruit. :-)
Google Earth stond ingesteld op : Graden, Decimalen minuten, nu op Decimale graden gezet en nu komt alles correct over.
Dank jullie voor het klankbord en misschien heeft een ander er ook wat aan.

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fran_rijk