Magic Earth Navigatie & Kaarten

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Navigatie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Magic Earth Navigatie & Kaarten is een geheel gratis navigatie- en kaarten-app van Android en iOS die gebruikmaakt van het open source project OpenStreetMap. Met Magic Earth kun je via GPS routes plannen en krijg je navigatie-aanwijzingen voor auto, fiets en voetganger. Ook is er openbaar vervoer informatie beschikbaar. Kaarten kun je gratis downloaden zodat ze offline beschikbaar zijn.

Magic Earth is voor een geheel gratis app verrassend goed. De kaarten zijn van het OpenStreetMap-project (de 'Wikipedia' onder de kaarten, waar vrijwilligers wereldwijd aan bijdragen) en de kwaliteit is daardoor soms wat wisselend, afhankelijk van de regio, maar over het algemeen behoorlijk goed.

De interface van de app (voor Android en iOS) is overzichtelijk en je kunt routes kiezen voor auto, fiets, voetganger en met het OV. De navigatie-aanwijzingen zijn gesproken en leuk voor Apple-gebruikers is dat er ook Apple Watch- en CarPlay-apps zijn. Magic Earth geeft verder verkeersinformatie en toont flitspalen.

Je kunt Kaart-lagen (verkeer, weer, flitspalen, Wikipedia etc.), Kaartsoorten (satelliet, terrein) en Speciale plaatsen (bezinestations, parkeren, winkels, bezienswaardigheden, eten en drinken etc.) aan- en uitzetten. Kaarten kun je per land of regio downloaden voor offline gebruik. Voor de verkeersinformatie is wel een dataverbinding (of wifi) nodig.

Magic Earth krijgt in een test van de Consumentenbond van juli 2020 een 7,1. Google Maps een 7,2, HERE WeGo een 6,9 en Apple Kaarten een 6,6.

Magic Earth Navigation & Maps is een uitgebreide navigatie-apps die in het Nederlands beschikbaar is en je privacy respecteert door je niet te volgen.

inst

Reacties

Een geweldig programma, zeker de moeite waard om te proberen. Doet gewoon wat hij moet doen.
Wereldwijd word je naar de juiste bestemming gebracht .... te voet, fiets, met de auto of vrachtauto.
En dat allemaal geheel GRATIS !! Geen telefoon kosten of zo. ALLE kaarten en het programma zijn OFFLINE te gebruiken.

Een prima app. Werkt geweldig goed en zeker aan te bevelen al is het maar om te proberen en te vergelijken met andere app's

Een 3 tal weekjes geleden op mijn Samsung gezet, goed instelbaar, goed app.

Misschien is het niet voor iedereen duidelijk die met gpx-files (routes) wil werken met dit programma. Als je in een site een gpx-file heb gedownload, stuur dan deze file via je eigen emailadres naar je eigen emailadres. Klik dan op de bijlage en kies dan in je emailadres (onderin) ophalen met de volgende programma .... als het goed is kan je dan ook kiezen voor Magic Earth .... doe dat en migic earth start op en heeft de desbetreffende GPX file binnen gehaald (zichtbaar in het scherm) en ook weggeschreven. Als je dan aan rechtsboven kant op het pijltje druk kan je in het daarop volgende menu onderaan zien GPX files .... En zoals altijd .... lukt het niet .. gewoon de service desk een mail sturen ..... binnen 1 dag krijg je antwoord op je probleem.

Ik heb tot op heden geen problemen .... het werkt gewoon geweldig.
Is er wat aan de hand ...... stuur gewoon een email naar de service desk.

Al jaren mijn favoriet maar sinds deze update is hij vaak z'n gps-positie kwijt. Wel mooier maar minder betrouwbaar. Ik ga misschien weer terug naar Mapfactor.

@Meinona, volgens mij zijn er maar 2 dingen waar internet ECHT voor nodig is:
* Ophalen/en bijwerken van het programma en de landkaarten.
* De file meldingen.

De rest allemaal zonder internet .....
En inderdaad is het programma toppie

En ja, Google, Android of App systemen en nog veel meer programma's blijven een dingetje ....
Privacy is tegenwoordig ver te zoeken.
Bedankt voor je reactie.

@Karel, natuurlijk heel leuk al die nieuwe mogelijkheden, zeker voor vrachtwagen chauffeurs. Heel mooi dat Magic Earth niets bij houdt, maar voor een groot deel van die functies heb je wel een internet verbinding nodig en op dat moment wordt alles waar je gaat of staat weer bijgehouden door Google, want het is en blijft een Android telefoon en als je een internet verbinding hebt wordt alles weer doorgezonden aan Google. Het sterke van Magic Earth is juist dat het perfect offline werking heeft en dat heeft Maps niet...

Beste redactie .... op dit moment is versie 7.1.23.22 actief (29 mei 2023) en er is duidelijk veel veranderd en verbeterd.
Magic Earth is uniek onder navigatie-apps omdat het geen locatie-informatie van gebruikers bijhoudt of opslaat, waardoor hun privacy en veiligheid tijdens het navigeren wordt gegarandeerd. Het biedt ook uitzonderlijke offline mogelijkheden, waardoor gebruikers kunnen navigeren zonder internetverbinding. De app heeft een uitgebreide bibliotheek met offline kaarten die regelmatig worden bijgewerkt, zodat gebruikers altijd toegang hebben tot de nieuwste kaarten en routebeschrijvingen.

De nieuwe Android-versie 7.1.23.22 van Magic Earth ondersteunt ook ADAS-functionaliteit (Advanced Driver Assistance System), waaronder rijstrookafwijkingen, waarschuwingen voor aanrijdingen met voorwaartse botsingen en voetgangers, verkeersbordherkenning en stop/go-assistentie. Dit maakt het een ideale keuze voor chauffeurs die deze functies aan boord niet in hun auto of vrachtwagen hebben, inclusief feedback over het rijgedrag.
De app is nu uitgerust met specifieke vrachtwagenfunctionaliteit, waaronder de mogelijkheid om vrachtwagenspecifieke afmetingen in te voeren, waaronder breedte, hoogte, lengte, gewicht en asgewicht, zodat de app de meest geschikte en veilige route voor de specifieke vrachtauto. Deze functie voegt een extra veiligheidslaag toe aan vrachtwagenchauffeurs op de weg.

Magic Earth Android kan gratis worden gedownload in de Google Play Store. Bezoek ook de Magic Lane- website voor meer informatie over Magic Earth en de functies ervan .

De helpdesk is altijd te bereiken via hun emailadres.

Sinds kort gedownload en nog maar twee keer gebruikt,deze navigatie werkt zoals het moet.Het enige wat ik jammer vind op dit moment is dat als ik van baan veranderd dat het lang duurt,voordat de aanwijzing meegaat naar de goede rijstrook.Maar voor zover ik hem nu gebruikt werkt hij perfect.
Is beslist een aanrader.

Pagina's