Magic Earth Navigatie & Kaarten

Voor Android en iOS
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 9.5 (14 stemmen)

Info

Details
Versienummer: 
7.1.20 (Android) & 7.5.1 (iOS)
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Navigatie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Magic Earth Navigatie & Kaarten is een geheel gratis navigatie- en kaarten-app van Android en iOS die gebruikmaakt van het open source project OpenStreetMap. Met Magic Earth kun je via GPS routes plannen en krijg je navigatie-aanwijzingen voor auto, fiets en voetganger. Ook is er openbaar vervoer informatie beschikbaar. Kaarten kun je gratis downloaden zodat ze offline beschikbaar zijn.

Magic Earth is voor een geheel gratis app verrassend goed. De kaarten zijn van het OpenStreetMap-project (de 'Wikipedia' onder de kaarten, waar vrijwilligers wereldwijd aan bijdragen) en de kwaliteit is daardoor soms wat wisselend, afhankelijk van de regio, maar over het algemeen behoorlijk goed.

De interface van de app (voor Android en iOS) is overzichtelijk en je kunt routes kiezen voor auto, fiets, voetganger en met het OV. De navigatie-aanwijzingen zijn gesproken en leuk voor Apple-gebruikers is dat er ook Apple Watch- en CarPlay-apps zijn. Magic Earth geeft verder verkeersinformatie en toont flitspalen.

Je kunt Kaart-lagen (verkeer, weer, flitspalen, Wikipedia etc.), Kaartsoorten (satelliet, terrein) en Speciale plaatsen (bezinestations, parkeren, winkels, bezienswaardigheden, eten en drinken etc.) aan- en uitzetten. Kaarten kun je per land of regio downloaden voor offline gebruik. Voor de verkeersinformatie is wel een dataverbinding (of wifi) nodig.

Magic Earth krijgt in een test van de Consumentenbond van september 2018 een 6,8. Google Maps een 7,1 en HERE WeGo een 6,9. Apple Kaarten een 6,4 en OsmAnd een 4,2.

Magic Earth Navigation & Maps is een uitgebreide navigatie-apps die in het Nederlands beschikbaar is en je privacy respecteert door je niet te volgen.

Website producent: 
Deel deze download: 

Reacties

Deze App is beslist de moeite waard (om te proberen) De kaarten worden gewijzigd / aangepast door de vele gebruikers, wereldwijd die op OSM zitten.
De App opzicht is prima ..... probeer maar eens.

Uitstekende navigatie App. Zeer duidelijke OSM kaarten met veel details. Kaarten worden regelmatig automatisch ge-update. Ook een prima fietsnavigatie; stuurt je ook over fietspaden. Eenvoudige bediening. Kleine minpuntjes vind ik: a. dat je niet handmatig kunt zoomen en dat deze instelling vastgehouden wordt en b. dat je de kaartoriëntatie niet kunt kiezen. Staat altijd op koers boven terwijl ik altijd op Noord boven gebruik. Noord boven is even wennen, maar daarna wil je niet meer anders. Degelijke navigatieapp die doet wat hij moet doen.

Prima navigatie, voordeel dat je hier de snelheidslimiet kunt zien en wat helaas in Google Maps nog niet zichtbaar is. Je kan voor verschillende stemmen kiezen wat ook een leuke optie is. Wat je op het scherm niet wilt zien schakel je gewoon uit.
Verder gebruiksvriendelijk, makkelijk in te stellen en te bedienen. Ben er ereg tevreden over.

goede navigatie, die doet wat het doen moet.

Ik moet zeggen, dat de nieuwe interface een mooie update heeft gehad.
Ziet er allemaal wat moderner uit.

Ik heb Magic Earth altijd als tweede navigatie staan op mijn smartphone. (Standaard gebruik ik Waze)
Maar ik moet zeggen, dat het offline werken met Magic Earth erg goed werkt.
Maps.me heeft vaak vreemde routes of U-turns erin zitten.
Magic Earth vind ik ook heel compleet wat mogelijkheden betreft. Wat sowieso een fijne optie is, is dat je de contacten aan kan maken in een Folder zodat je een scheiding kan maken van de contacten. Bijvoorbeeld wer, privé of vakantie. Vind ik een hele fijne optie.

Deze app hoort hier mi niet thuis, maar past beter in GratisApps.nl

Ik mis op gratissoftware.nl de gratis app Maps.me als navigatiesoftware. Die wordt nog hoger gewaardeerd dan Magic Earth. Maps.me heeft ook offline kaarten en is dus ook zonder internet te gebruiken. Ik gebruik die al een hele tijd en met veel genoegen.

Gert, Ga via instellingen naar ondersteuning, dan kan je een e-mail sturen.
Ze reageren altijd !

Het lukt me niet om de stem in het Nederlands te krijgen
Kan iemand me daarbij helpen

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duitslan_