Hoe gaat update naar Windows 10 1809? Problemen en oplossingen

Laatst bijgewerkt 6 december 2018 problemen bestandsassociaties en mapped drives opgelost

De 'Oktober 2018 Update' of Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1809 is vanaf 13 november opnieuw officieel te krijgen via Windows Update (wordt dan automatisch aangeboden als je pc geschikt is). Handmatig downloaden of controleren op updates kon al eerder van 2 tot en met 6 oktober tot de uitrol werd stopgezet vanwege ernstige fouten.

Hieronder bespreken we problemen tijdens of na de upgrade en mogelijke oplossingen. En we zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Als je de automatische upgrade wilt blokkeren of terugwilt naar de vorige versie dan hebben we hier tips voor je!

In de reacties horen we graag je ervaringen (goed en niet goed) met Windows 10 1809, hoe de installatie ging en of je tegen problemen aanloopt (drivers, randapparatuur, audio/video, software etc.) en zo ja welke! Ook oplossingen voor problemen en foutmeldingen en foutcodes horen we graag en zullen we de komende weken gaan vermelden in dit artikel - dat steeds uitgebreid zal worden met nieuwe informatie.

Problemen en oplossingen Windows 10 1809

1. Wacht tot de update automatisch wordt aangeboden via Windows Update
Het is natuurlijk leuk om ze snel mogelijk de nieuwste Windows 10 versie handmatig te downloaden en installeren, maar even wachten tot de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1809 automatisch wordt aangeboden via Windows Update is vaak beter en kan problemen voorkomen.

Microsoft houdt via machine learning namelijk bij welke pc's, componenten, rand-apparatuur en drivers voor problemen kunnen zorgen. Als jouw pc (of onderdelen daarvan) nog niet geschikt is bevonden dan krijg je de update niet aangeboden via Windows Update - en als je de nieuwe versie dan toch handmatig downloadt en installeert dan kunnen er diverse problemen optreden of onderdelen in het geheel niet meer werken.

Geduld is dus een schone zaak. Microsoft probeert zo snel mogelijk alle problemen op te lossen voor ongeschikt bevonden pc's en drivers. En als dit gebeurd is dan wordt de upgrade wel via Windows Update aangeboden voor jouw pc. Dit proces kan wel twee tot vier maanden duren. Dus het is niet raar als je de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 1809 niet gelijk ziet staan bij Windows Update. Met name bij oudere pc's kan dit iets langer duren.

2. Te weinig schijfruimte
Een van de problemen waardoor de installatie niet voltooid kan worden en je teruggerold wordt naar de vorige versie is te weinig schijfruimte. Merkwaardig genoeg meldt Windows dat niet vooraf maar kun je daar achteraf achter komen als je kijkt in het Windows Defender beveiligingscentrum onder Apparaatprestaties en -status. Schijfopruiming in Windows 10 of een pc cleaner gebruiken (of ongebruikte software verwijderen) zouden kunnen helpen.

3. Virusscanner blokkeert update
Ook is het nog altijd aan te raden om anti-virus en andere beveiligingssoftware uit te schakelen - of nog beter - tijdelijk te deïnstalleren voordat je begint aan het upgrade-proces. Ook optimalisatie-software als Advanced SystemCare heeft weleens voor problemen gezorgd. Tijdelijk verwijderen dus als je de upgrade gaat doen.

4. Microfoon en webcam werken niet
Controleer eerst onder respectievelijk Instellingen | Privacy | Camera en Instellingen | Privacy | Microfoon of Toegang tot Camera/Microfoon toestaan en Apps toegang verlenen tot Camera/Microfoon wel aanstaat. Veel bezoekers van GratisSoftware.nl melden dat hierna hun problemen opgelost zijn.

5. Instellingen teruggezet
Zoals zo vaak na een upgrade van Windows 10 melden gebruikers dat ze diverse instellingen weer moeten aanpassen omdat deze naar de standaardwaarden zijn teruggezet. Loop dus je instellingen even na als je over bent gestapt naar Windows 10 1809.

6. Bestanden in Documenten-mappen kwijtgeraakt (5 oktober)
Er doen diverse verhalen de ronde op internet van gebruikers die heel veel foto's, video's en muziek zijn kwijtgeraakt na de upgrade naar Windows 10, 1809. De map Documenten, of mappen met Afbeeldingen, waren geheel leeg na de upgrade: de inhoud ervan was verdwenen. Zelfs gehele gebruikersprofielen zijn soms verdwenen.

Het is onduidelijk of synchronisatie met OneDrive te maken heeft met deze problemen. De betreffende gebruikers waren hun foto's en andere documenten in ieder geval kwijt. Hoeveel gebruikers hier last van hebben is ook niet duidelijk.

Update 6 oktober
Microsoft stopt uitrol Windows 10 1809 wegens verdwenen bestanden fout

Update 13 november
Windows 10 1809 is opnieuw officieel uitgebracht

7. Verdwenen programma's (5 oktober)
Ook zijn er meldingen van verdwenen programma's na de de onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1809. Op AskWoody zegt iemand dat CCleaner verwijderd is na de upgrade. Ook sommige van onze bezoekers meldden lege programma-mappen en verdwenen applicaties en een niet meer functionerende Firefox (profiel verdwenen).

8. Geblokkeerd vanwege problemen met hardware of software (22 november)
Microsoft meldt op de Windows 10 1809 update history pagina welke apparaten geblokkeerd zijn voor de upgrade naar Windows 10 1809. Dit zijn pc's of laptops met bepaalde hardware of software die problemen ondervinden na de upgrade. Microsoft heeft momenteel de volgende lijst met bekende problemen. Als jouw computer deze hardware of software heeft dan wordt Windows 10 versie 1809 nog niet bij jou aangeboden (totdat de problemen verholpen zijn).

Pc's en laptops met deze hardware worden geblokkeerd tot er een oplossing gevonden is:
  • AMD Radeon HD2000 en HD4000 geven foutmelding INVALID_POINTER_READ_c0000005_atidxx64.dll
  • Mapped drives zijn niet beschikbaar na herstart. Microsoft hoopt eind november met een oplossing te komen. (update 6 december: KB4469342 verhelpt dit probleem)

Computers met deze software en drivers krijgen Windows 10 1809 niet aangeboden tot er een oplossing voor problemen is gevonden:

  • Intel display drivers (24.20.100.6344 & 24.20.100.6345) geven geen geluid bij aangesloten monitor/tv
  • Apple iCloud voor Windows heeft problemen met gedeelde fotoalbums (update 27 november: Apple heeft iCloud voor Windows 7.8.1 uitgebracht die het probleem verhelpt)
  • F5 VPN heeft geen netwerkverbinding
  • Trend Micro OfficeScan & Worry-Free Business Security geven compatibiliteitsproblemen

[Dit artikel wordt uitgebreid met nieuwe problemen en oplossingen. Wij horen graag je ervaringen hieronder in de reacties!]

Peiling

Onze vraag is:

Hoe verloopt de update naar Windows 10 versie 1809 (oktober 2018 update) bij jou?

Deel dit artikel: 

Reacties

8 juni 2019 en nog steeds geen update 1803 naar 1809 ontvangen, krijg het vermoeden dat die ook niet meer komt. Kan ik de laptop updaten van 1803 naar 1903 ?

Noël

Die update werkt van geen kanten. mijn processor en schijf geven 100% aan.
Mijn laptop kan ik nergens meer voor gebruiken omdat hij continue vastloopt.
ondanks die probleemoplosser blijft het rommelen!

GRAAG EENS EEN DEGELIJKE OPLOSSING!!!! DIT IS AL MIJN 2E LAPTOP MET DIT PROBLEEM!

PC opstarten zonder inloggen lukt niet.
Heb met netplwiz wel de wachtwoord functie uitgeschakeld maar moet toch inloggen.

Op mijn oude laptop een acer aspire leverde de automatische update ontelbare problemen op.Energie beheer werkte niet meer (PC ging niet meer aan, tenzij stroom eraf en batterij eruit). Starte spontaan zelf op. Diverse kernel events.

Dus ik heb ten einde raad een nieuwe laptop gekocht. Kan me geen crashes veroorloven. Nu een Acer Nitro 5. De update kwam 2 dagen na de aankoop. De laptop doet het nog. Geeft wel heel veel foutmeldingen (kernel o.a.) maar ook veel fouten met cloudcontrole van one drive. One drive eraf gegooid en geinstalleerd. Maakt geen enkel verschil. Kernel boot, spellchecker, app model run time, en dhcp-client-fouten

Bij het upgraden van 1709 loopt de pc vast.Hierdoor blijft de pc op 1709. Door de vele automatische updates en het mislukken hiervan kreeg ik problemen met mijn harde schijf. Deze is vervangen voor een ssd schijf. In plaats van vastlopen wordt de pc uitgeschakeld...dus nog steeds geen upgrade...

Na installatie dan restart blijft ie vast staan op zwart scherm met de blauwe 4 windows logo op het scherm.
Restknop geeft daarna aan update mislukt met foutcode.

Mijn Medion gaat nog steeds niet verder dan versie 1709. Regelmatig wordt er automatisch geprobeerd de upgraden maar hij komt elke keer niet verder dan 44%. De standaard beveiligingsupdates gaan probleemloos.

Na het oplossen van een langdurig probleem met een 1803 update, is de 1809 update wel goed gegaan.
Maar ik heb sinds 2017 problemen met o.a. explorer die ik niet heb bij andere Win 10 systemen die ik heb geïnstalleerd op basis van een meer recente ISO. Updates hebben die problemen nooit opgelost, dus dat wordt een een clean install als ik er tijd voor heb.

na update 1809 deed de muis het niet meer, terug naar 1803 alles werkt weer

Allerlei reparaties geprobeerd vanwege steeds bevriezend scherm, telkens zelfde foutmelding: installatie mislukt. avonden mee bezig geweest ;-(( Uiteindelijk ISO bestand van laatste W10 gedownload en via USB alles opnieuw moeten installeren. Tot nu toe goed gegaan, alleen beeldscherminstellingen iets moeten aanpassen.

Diverse keren installatie mislukt, normale update`s konden ook niet worden geïnstalleerd.
Diverse controles uitgevoerd zonder resultaat.
Zou sys.herstel helpen? Helaas, Systeemherstel gaf fout code 0x80070005.
Ik was er ff klaar mee.
En spontaan, een paar uur later,zonder verder iets te doen, verscheen de melding nu herstarten.
(Raar maar waar)
Met resultaat nu versie 1809.

Aanvulling op bovenstaande; alles werkt naar behoren, geen "uitdagingen" tegengekomen.

Ik heb gisteren mijn 1803 zelf bijgewerkt naar 1809 met hulp van de upgrade assistant, gedownload via de microsoft website. Ik had nog steeds 1803 en de update kwam niet zelf binnen, ook niet als ik zelf op zoeken klikte.

https://www.microsoft.com...

Nog steeds geen update gehad, maar er staat wel een update van NVIDEA videodriver klaar, misschien komt er kort nadien versie 1809?

Bedoel... van een NVIDIA videodriver klaar...

Na de update naar versie 1809 is mijn Acer-laptop opgescheept met een wit scherm. Hij start wel gewoon op (volgens mijn externe monitor) maar doet dus helemaal niets.

1809 is waardeloos, pc loopt vast bij opstarten, programma's reageren traag, muis wordt niet meer herkend, pc bevriest bij gebruik internet gewoon bagger en nergens een oplossing te vinden

Geen problemen gehad met update op mijn Toshiba laptop.

Heeft u ook geen probleem met bv gametwist een spellen site? Ik hoor alle geluiden en kan ook klikken op de verschillende spellen maar ik zie uiteindelijk alleen maar zwarte vlakken.

Ik gebruik nu versie 1903 zonder problemen.

Tijdens de handmatige update of het downloaden daarvan ging het internet plat (en dus het hele bedrijf). De cloudservers (telefooncentrale en database) waren nauwelijks te bereiken en of werkte niet. De internetsnelheid lag op dat moment rond de 0,2 Mbps. Zodra het downloaden van de update klaar was vloog de internetsnelheid weer omhoog? en werkte alles weer.

Sinds de update naar 1803 of 1809 zijn de andere computers in mijn netwerk niet meer zichtbaar. Hierdoor kan ik geen backups meer maken naar mijn NAS.

Idem hier KeesB en das vor mij persoonlijk een heel groot probleem. zit hier met voor 1000den euros materiaal waar ik niet op kan. word er zowat gek van en zie nergens een oplossing hiervoor...das dus weer een stomme zet van die pippos bij microsoft

heb Windows 10 de laatste versie ge installeert op 25-01-2019 over mijn Windows 7 en geen enkel probleen.

Vandaag de "grote" stap gemaakt door Windows 10 versie 1809 handmatig te installeren. Heb tot nu toe de kat uit de boom gekeken wat deze versie betreft maar was er nu eindelijk klaar voor. Downloaden en installeren verliep geruisloos, tot nu toe geen enkel probleem ondervonden.

schaf het programma Driver Genius aan en je hebt altijd je systeem op orde en de nieuwste updates van al je drivers een Must Have!

Problemen met videokaart. Deze werkt soms niet waardoor ik een slecht beeld heb. Al nieuwste drivers geïnstalleerd voor Nvidia, maar geen succes. Ook al een paar keer een bleu screen gehad.

Heb nu een fijitsu siemens laptop, een oudje Amilo p serie met een dual core processor en 2 Gb Ram met windows 10 home 32 bits. Deze draait de 1709 versie. De 1803 update is al 4 x mislukt, de 1809 versie 2x. Heb t met de update assitent geprobeerd en met de media creation tool. Microsoft zegt dat t zou moeten kunnen echter telkens mislukt de installatie bij de laatste herstart en wordt de 1709 versie weer actief, Heb al 7 verschillende foutmeldingen gekregen. Heb de laptop maar afgeschreven nu aangezien automatische updates 'm blijft vinden en proberen. Er valt niet normaal meer op te werken...De eerste laptop waarbij t mij niet gelukt is :-(

Heb de update naar 1809 geïnstalleerd en daarna werd mijn GTX1050 niet meer gevonden/herkend. Heb maar meteen de meest verse drivers gedownload en na installatie was dat probleem gelukkig verholpen. Na enige settings weer teruggezet te hebben doet alles het weer. Alleen jammer dat ik weer opgescheept zit met dat stomme 3D Paint. Dat had ik er zo mooi uitgefietst, maar Microsoft doet helaas steeds zijn/haar eigen zin en blijft veel verkloten :(

Na automatische update 1803 de hele map afbeeldingen leeg van de d schijf.

Heb na de overigens probleemloze installatie van versie 1809, steeds dat de Windows verkenner bij het aanmaken van een nieuwe directory op elke schijf of stick, bevriest.
Dit gebeurd niet altijd. Zie zelf geen relatie met andere handelingen. Na 2 minuten is dit over en stopt de verkenner. Na opnieuw opstarten verkenner werkt deze normaal behalve bij het aanmaken van een directory. Erg lastig.

Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1809 (2)
Laatste mislukte installatiepoging op ‎29-‎12-‎2018 - 0xc1900101

Heb een laptop, Asus r417NA, en krijg steeds de foutmelding 0x80240034. Updaten is niet gelukt.

Is geïnstalleerd, maar Internet Explorer werkt niet meer.
Wel als administrator, maar niet meer als "gewone" gebruiker.

Door een verkeersongeval in 1996 heb ik een hersenbeschadiging opgelopen. Ik zit in een geestelijke rolstoel. Ik kan slechts 2 werkinstructies tegelijk uitvoeren of in beperkte mate de gevolgen van mijn handelen overzien. Ik heb 24/7 zorg. Het gaat niet goed. Ik raak door dat Windows steeds bestanden kwijt en kan daardoor niets meer aantonen. Hierdoor moet ik zorg terugbetalen. Als ik het windowsprobleem kan oplossen, dan staat dat gelijk met winnen van de Olympische spelen voor gehandicapten. Het op geen enkele wijze vergoeden van de schade door de verzekeringsmaatschappij Aegon betekent dat ik geen goede software en beschermingspakketten kan komen. 70% van 70% is minder dan de helft. Dan kun je wel een goede baan hebben gehad, maar dat helpt niet erg veel als je een deel van je inkomen aan zorg moet besteden. Kortom ik heb om het verkeersongeval niet gevraagd. De kernvraag is, hoe los ik het probleem op.
De computer start op en heeft heel veel moeite na het inloggen.
Mijn wachtwoorden staan in avast maar daar kan ik niet bij.
Het verplaatsen van bestanden om ruimte vrij te maken, lukt niet.
Ik neem aan dat dit een van de eerste dingen is die moet gebeuren.
Heeft iemand een suggestie?
Het belangrijkste is hoe controleer ik of alle bestanden 1 op 1 zijn overgezet. Ik gebruik vaak de maximale veldlengte om zoek en sorteecriteria kwijt te kunnen. Zonder visueelgeheugen kan ik tijdlijnen niet meer duidelijk krijgen.
Ik zie op onderste balk waar je programmaatjes zoals rekenmachine, knippen verdwenen zijn en opgevuld worden met een soort blanco velletje. Als je op het Windows teken links onderaan klikt en je klikt op het tandwiel dan kom je op een blauw veld waar vervolgens gee informatie verschijnt.
Het lijkt wel of alle programma-onderdelen in slaapstand Zinjanthropus gazet.
Tot zo ver even kleine impressive van de olympische spleen. Voortrekker gehandicapten.
Pauli’s Heijnen, a brain damaged person
Meelpaulus@gmail.com

(in het geel) Op uw apparaat ontbreken belangrijke beveiligings-en kwaliteitsfixes.
(in het wit) Er zijn problemen bij de installatie van enkele updates, maar de installatie zal later opnieuw worden uitgevoerd. Als u dit bericht dan weer ontvangt en meer informatie wilt zoeken via internet of ondersteuning wilt, is het volgende wellicht nuttig:
2018-12 Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1803 for x64 gebaseerde systemen (KB4483234) - fout 0x80040155

Hoi Ad, het is een gok, maar voorafgaand aan deze update, was er een net frame work update. Je foutcode gaat (gok ik op basis van jouw tekst) over nog ontbrekende updates die eerst geïnstalleerd hadden moeten zijn. probeer eerst opnieuw op te starten en geef je build info nummer hier eens weer...

Ging gewoon goed zo als normaal
En zo niet beginnen we weer opnieuw

Net als 1803 blijft deze update gewoon hangen in de boot lus. Een aantal keren handmatig de PC afsluiten via de on/off knop. Ook 1803 had bij mij dit probleem.

Probeer eens een Schoone installatie dat verhelpt veel problemen bij Windows 10

Bij mij draait windows 10 onder een virtuele omgeving (parallels) op mij IMac. Ging eigenlijk prima, wel een stuk trager dan op mijn oude mac maar alla.
Vorige week de update van windows gehad. Nu start windows niet meer op.

krijg telkens: " sommige updates kunnen niet uitgevoerd worden, omdat de pc is uitgeschakeld".

Zonder probleem binnengehaald alleen aktiecentrum toont geen meldingen meer,staat wel aan.

Dit is bij mij ook zo.
Na de laatste update op 9 jan. wordt er aan gegeven dat er een melding is maar deze verschijnt niet.
Zo ook met het koppelen en ontkoppelen van een usb stick.
Het bekende blokje van het actiecentrum word gestreept maar als je er met de muis opkomt wordt er niets weer gegeven.
Meldingen weer geven staat wel aan.

Halverwege de update loopt het programma vast nabij HALLO basiszaken regelen. Kan niets meer doen dan apparaat uitzetten. Opnieuw opstarten heeft geen zin, het programma loopt iedere keer weer terug naar Hallo basiszaken regelen. Ik kan dus niet meer werken met mijn laptop, dankjewel MS

Verscheidende keren geprobeerd 1809 te installeren maar stopt steeds rond de 89 % en geeft steeds verschillende foutcodes aan.
Gechat met Windows,die zijn er een uur met bezig geweest maar dat heeft ook niet geholpen.
Wushowide geinstalleerd om de update maar uit te stellen en hopen dat het ooit eens goed komt

Ik zie sinds het terugzetten van 1809 naar 1803 in oktober een deel van mijn netwerk niet in verkenner

Op mijn Lenovo laptop stopte steeds het beeld van mijn webcam. Heb de drivers van EasyCamera even opnieuw geinstaleerd en alles werkt perfect nu.

alleen de instellingen in het register weer veranderd, gelukkig heb ik dar xxxx.reg voor gemaakt.

ik ben even duidelijker.
je gaat naar de plek die je wil wijzigen en maak daar eerst een backup b.v. serializenormaal.reg
Je wijzigt dat wat je wil en maakt ook daar een backup serializeaktief.reg .
wil je terug klik je op serializenormaal.reg. wil je de wijziging weer klik je op serializeaktief.reg . ik heb een aantal van deze reg files en gebruik die na een update.

computer SSD prima naar 1809 , Pc met gewone harde schijf 6 uur bezig geweest en weer fouten
Hele startmenu ontbreekt

Ik heb twee laptops van Lenovo, waarvan er eentje het rare euvel kreeg dat het toetsenbord niet werd herkend bij het opstarten na de 1809 update. Wilde je typen, verschenen er geen letters op het scherm. Ik moest dan een herstart uitvoeren, soms tot 4 a 5 keer toe toe het toetsenbord wel opstartte en dan deed de laptop weer normaal. Inmiddels is dit probleem opgelost door in Apparaatbeheer gewoon de drivers van het toetsenbord weg te mikken en de laptop opnieuw op te starten. De drivers werden vervolgens bij de herstart automatisch opnieuw geinstalleerd en het probleem met het toetsenbord was voorbij.

Krijg de melding: De door het systeem gereserveerde partitie kan niet worden bijgewerkt.
Dan de mededeling: We hebben enkele problemen gevonden. Klik hieronder om de problemen op te lossen en de update te voltooien. Je klikt dan op: "Oplossen" maar even later is er niets gebeurd en volgt weer dezelfde mededeling.

Ik heb problemen met blauwe schermen en vastlopers van 1803 maar weetniet waarom...
https://www.agconnect.nl/...
Vrg:Jip

versie windows10 1809 op VirtualBox is QA geluid ( audio ) bij youtube filmpjes wel héél slecht . bij versie 1803 heb ik daar minder last van.

Update probleemloos geïnstalleerd, enkel na heropstart terug WIFI-paswoord moeten ingeven

Wat mij opvalt is dat bij 1809 het account plaatje niet wordt geladen in het start menu en in menu account.

5-12-2018: Ik heb 1809 nog niet aangeboden gekregen via Windows Update

sinds ik 1809 hebt ziet mijn pc geen externeschijf meer/

Dat is in een update deze week weer gerepareerd

Probleemloos geïnstalleerd. Bij opstarten geen internetverbinding. Als driver wordt opgegeven Intel(R)82579LM. Werkt alleen met driver Intel(R)82579V !! Hoe kan ik zorgen dat PC opstart met laatstgenoemde driver?

Vandaag 1809 clean install op mijn computer uitgevoerd. Alles verliep naar wens ook het opnieuw instellen van alle confoguraties. Veel werk elke keer maar het drrait als een zonnetje!

Dat CCleaner verwijderd wordt is niet nieuw dacht ik mij te herinneren. Het heeft waarschijnlijk te maken met de online functie van CCleaner die een succesvolle update in de weg zou kunnen zitten.

Update naar 1809 verliep foutloos.
Ik kan nu echter Onedrive niet meer updaten of opnieuw installeren,
geeft foutcode 0x80070020.
Dit zou inhouden dat de update-database beschadigd is, maar bij controle op updates komen de nieuwe virusdefenities wel gewoon binnen.

Na update naar 1809 geen internetverbinding meer.
Terug naar 1803 en alles in orde.

Krijg iedere dag update voor Windows defender (zelfde opdate nummer), maar wordt vervolgens niet verwerkt.

Kijk behalve naar het KB2267602 nummer ook naar het definitienummer dat er achter/onder staat, dat hoogt wel op als het goed is. Bij mij staat hij nu op 1.281.607.0

Heb het vandaag geïnstalleerd, maar wat duurt dat lang. Dat vond ik al bij vorige updates, maar hiervoor mag je wel een dag uittrekken. Wat gebeurt er eigenlijk allemaal door die update, dat dat zo lang moet duren? Ik vind dit wel echt een groot nadeel aan Windows10. Als het niet beter wordt (snellere updateverwerking) stap ik over op Apple. Dan maar duurder, maar dit is ergerlijk.

Een dag ??? Dan is er toch iets niet goed met je systeem.
Ik heb een zeer trage internetverbinding (4 Mb download) maar de download kan gewoon in delen binnen komen. Bij het afsluiten werd gemeld dat de updates gedraaid werden, dat duurde ergens tussen de 15 en 30 minuten geloof ik.

Upgrade is gedownload met automatische instelling maar de upgrade naar V1809 is niet uitgevoerd. In GESCHIEDENIS staat nu "Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1809 U moet opnieuw opstarten om de installatie te voltooien.

Ik heb al vele malen opnieuw opgestart maar bovenstaande bericht blijft staan.

Hoe kan ik deze download verwijderen?

Wat heel misschien zal helpen is de computer helemaal afsluiten en ook de 220 er even af. De 220 er weer in en opstarten. De download verwijderen weet ik niet precies.

Update ging probleemloos. Systeem werkt prima behalve dat na het automatisch uitschakelen van het scherm na de ingestelde tijd het niet meer wakker wordt.
Alleen een muiscursor.
Work-around: niet uit laten schakelen maar een screen saver laten starten ;)

installatie van Visual Studion Preview 2017 werkt niet, geen idee waarom....

De laatste update van Win 10 geinstalleerd.
Na de update moest ik mijn printersoftware opnieuw installeren.
Nu de volgende dag is mijn browser Firefox plotseling verdwenen.
Ben nu al weer uren bezig alles in orde te krijgen.

1809 werkt prima geen problemen

Muziek-bestanden en PDF-bestanden leken weg te zijn. Maar dit heeft met de standaardinstellingen te maken. Pdf-reader opnieuw ingesteld; dat is nu OK. Muziek lukt nog steeds niet; ook als ik de standaard koppeling naar het programma aanpas lukt het niet om alle bestanden te zien.

Na installatie probleem dat de programmas bevriezen en alleen door Ctr Alt Del weer verder gaan.
Verder 2 gebruikersmappen

Op drie PC geïnstalleerd zonder problemen!!

Gelukkig backup van belangrijkste bestanden gemaakt ! Na update gaf icoon aan dat 74 apps verwijderd waren. En dat was te merken weg virusscanners, weg office etc. . Na 5 dagen reparatie duiken nog steeds veranderingen op. Dus grote puinhoop. Bij Microsoft gemeld...escalatieteam zou contact met mij opnemen...sindsdien niets meer gehoord .

Windows Auto Backup werkt niet meer (foutmelding 0x80070013) en melding dat 'medium write protected' is.

schijf is beveiligd kan geen backup maken foutcode 0x80070013

Heb net een test-1803 bijgewerkt naar 1809 m.b.v. een download van vorige week (17763.1) waarbij ik van te voren de locatie van documenten, downloads en afbeeldingen naar andere mappen had getransporteerd. (Map menu Extra, tab locatie). Dat zou namelijk de verklaring voor de verdwenen documenten zijn. Maar nee hoor, alles ging goed. Alles was nog steeds, in die andere mappen dus, aanwezig. Probleem nabootsen nog steeds niet gelukt.

In 1809 werkt www.npostart.nl niet, met de Edge browser. In 1803 wel.
Waarschijnlijk is silverlight-plugin niet geintegreerd in de Edge browser.
Ik ben terug naar 1803 en heb update geblokkeerd met windows update, geavanceerde opties.
Laten we eerst de kat uit de boom bekijken.

Na de update afgelopen week naar 1809 werkte alles, gisteravond nog even getest of mijn koptelefoon werkte omdat ik vandaag een luister toets Nederlands had, gisteravond werkte alles en vanmiddag was de audio driver verdwenen en kon ik de toets niet doen. Gelukkig mag ik het volgende week het alsnog doen, anders had ik een zwaar onvoldoende gehad, dankzij Microsoft

Hier ook bij laptop dochter iets met audio driver dat em niet meer vind en blijft nu hangen bij systeemherstel zal mogen een cleane windows heropzetten vrees ik laptop pas 3 of 4 maand oud pff game laptop

Bij al mijn computers, vier stuks alles prima gegaan handmatig.Niets verdwenen.

Vandaag de update binnengekregen via het reguliere Microsoft aanbod, tijdens het opstarten van mijn laptop. Gelijk alles geïnstalleerd en de update werkt bij mij vlekkeloos. Prima!

kan na update naar windows 10 1809 adobe acrobat pro met geen mogelijkheid meer installeren. Verder loopt alles zoals het hoort. Is er hier een mogelijke oplossing voor alvast dank voor tips @

Het is voor het eerst dat dit gebeurt. Ik heb ook helemaal geen datalimiet op mijn internetverbinding.

De nieuwe maandelijkse updates heb ik ook binnen. Alleen doet het vreemde feit zich voor dat KB4464330 in de update geschiedenis zowel vermeld staat als geslaagd als mislukt.

Dat doet hij altijd als je een instelt dat je een betaalde verbinding cq een datalimiet op je internetverbinding hebt. In eerste instantie mislukt, want hij mag niet downloaden en in tweede instantie gelukt nadat je op de knop Downloaden hebt gedrukt. Ja is vreemd, had niet zo gehoeven, is inderdaad verwarrend.

ik krijg hem net aangeboden

17763.55 is na vanavond het nieuwe versie nr na de updates van 09-10-2018. Ook deze updates hoe bescheiden ook staan er weer soepel op.

Dag beste mensen van GratisSoftware,
Ik kreeg vanochtend de versie van Windows 10 - versie 1809, build 18252.1000 geïnstalleerd!! Ik ben Insider en heb dit item aanstaan voor Previews en hij rolde binnen,
Ervoor kreeg ik wel te lezen dat ik 'bewust moest zijn van de experimenteer-versie,' of in die trant.
Alles ziet er naar behoren uit en ben niets, maar dan ook niets kwijt!!
Wij zijn natuurlijk 'proefkonijnen,' als Insiders, maar meld het allemaal toch maar even.
Groet en dank voor al jullie werk en info!
JoopN.

Dat is versie 1903 welke pas volgend jaar public gaat worden.
https://en.wikipedia.org/...

Hier bij mijn PC is alles na de update goed gegaan. Geen enkel probleem gehad en ik heb alle bestanden, de foto's en documenten nog gewoon. Bij de laptop van mijn vrouw is de update ook zonder problemen verlopen.
Alleen een klein dingetje was dat mijn printer niet meer werkte, daar heb ik het stuurprogramma opnieuw opgezet en nu werkt die weer zoals die het hoort te doen.
Tot nu toe vind ik Windows 10 een prettig systeem om mee te werken!

Ik heb de meest recente update van Windows 10 nog niet ontvangen. Ik wacht altijd, totdat Microsoft zelf de updates aanbiedt. Ik ga nooit deze, na uitkomen, zelf binnenhalen. Het ontrollen laat ik daarom altijd aan Microsoft over. Dat heeft mij, wellicht, behoedt voor problemen met mappen, etc. Opmerkelijk dat Microsoft zo ontzettend vaak updates verstrekt. Wanneer laten ze die Windows 10 besturing nou eens een tijd met rust. Al dat vele updaten.

CCleaner werkt niet goed meer, waarschijnlijk door de update.

Heb nou 10 Pc's ge-update vanaf een USB stick met daarop de 32 en 64 bits versie van 1809.
Gemiddeld 1.15 uur per PC. Nog geen enkel probleem tegengekomen: Documenten en afbeeldingen waren er nog. Q-dir werkte perfect en pictogrammen verplaatsen ook geen probleem. Het enige, maar dat gebeurt iedere keer bij zo'n halfaarlijkse update, is dat delen zonder wachtwoordbeveiliging telkens weer op mét wachtwoordbeveiliging wordt gezet, waardoor bijv. de shared printer niet werkt. Maar als je dat eenmaal weet is het in 2 seconden opgelost.

Gewoon wachten er zijn problemen met de update word van zelf weer aangeboden

Na update van 1809 ben ik in downloads map al mijn downloads kwijt. Gelukkig heb ik ze nog wel in mij documenten en foto's zijn. En in mijn Dropbox in One drive ben ik ze kwijt dus deze gebruik ik niet meer alleen nog maar Dropbox.

Vorige week bleken in één map alle documenten vervangen te zijn door een hyperlink naar OneDrive. De hyperlink opent ze helaas niet. En helaas had ik kennelijk al een back-up gemaakt dus ben ze kwijt.
Alle reacties lezende vermoed ik dat het met de update heeft te maken?
Gek genoeg is het maar in één (sub)map

afbeelding van redactie

Deze bug met verdwenen bestanden is de reden dat Microsoft de update heeft stopgezet:
https://www.gratissoftwar...

Alles werkt normaal na de update maar de map downloads is leeg ,alles wat hier in stond is verdwenen na de update???

afbeelding van redactie

Dat is een bekende fout bij de update. Microsoft heeft hierom de update stilgelegd:
https://www.gratissoftwar...

versie 1809 geen problemen perfect.. betere interface laptop doet het nog beter als voorheen niks kwijt

Geen enkel probleem met de 1w10 1809 update.Echter had ik eerder al besloten documenten en afbeeldingen te verplaatsen naar D:\ vanwege ruimtegebrek.Maar alles staat er nog,dus geen probleem..

"ik had geluk"volgens Microsoft en kreeg al vast de update Windows 10 1809
Installeren ging probleemloos echter geen keuze menu.
De enig 2 problemen die ik tot nu toe heb is dat touchpad niet uit te schakelen is ELAN werkt niet symbool ook weg,op nieuw installeren helpt ook niet.
Helderheid dimmen werkt ook niet meer even als de nachtlamp.

Bij de vorige halfjaarlijkse grote updates had ik altijd wel enige problemen. Deze kostten dan veel tijd om te herstellen. Ook het opnieuw terugzetten van alle voorkeuren vergde toen veel tijd.

Deze laatste update is nu eindelijk eens een keer zonder grote problemen verlopen. Alle voorkeursinstellingen zijn behouden, de netwerkprinters waren niet verdwenen, geen blauwe schermen, geen inlogproblemen en ook geen verdwenen bestanden of programma's.
Slechts één programma (Audials One) moest ik opnieuw installeren, zelfs Adobe Acrobat DC dat normaal altijd opnieuw geïnstalleerd moet worden heeft het dit keer ongeschonden overleefd. Raar maar waar, voor mij is dit een van de beter verlopen grote updates.

Voordat ik updatete had ik natuurlijk wel eerst een backup gemaakt en was Windows up-to-date gehouden dus het updaten ging ook redelijk snel. Tevreden tot nu toe, de extra features niet echt nodig, dus de noodzaak voor de halfjaarlijkse grote updates zie ik nog steeds niet.

Ik heb op 3 okt 2018 de door Windows aangeboden update 1809 geïnstalleerd op mijn iMac onder Parallels 13. Alle instellingen stonden weer als standaard en het ergste is dat uit Office het .pst Backup bestand van mijn e-mail archief (ca. 32.000 e-mails) geheel is verdwenen. Agenda en contacts (adressen) zijn er gelukkig nog wel. Wat nu? Zelfde 1809 update op mijn MacBook Pro ook onder Parallels 13 is wel goed verlopen de instellingen zijn niet teruggezet en de backup.pst files zijn niet verdwenen. Ra ra hoe kan dat?

wie 1809 heeft, let op : met schijfopruiming van C haalt Windows de map downloads leeg, uitvinken dus

Geïnstalleerd via Windows update (handmatig)
Geen echte problemen, maar herstelpunten maken was nadien uitgeschakeld.
Weer terug ingeschakeld, 'n paar instellingen gereset door de update maar dat is nu ook weer niet het einde van de wereld. ;-)

Schandalig weer MS.

Na update was 1 van de 4 harde schijven niet meer benaderbaar, maar nog wel zichtbaar in schijfbeheer; kon echter niet meer geinitialiseerd worden.

Ik snap werkelijk niet waarom er elk half jaar een soort van servicepack verplicht in je pc word geduwd in windows 10... vorige versies hadden dat hoogstens 1 x per 2-4 jaar...

Na update wordt steeds na onbepaalde tijd de internetverbinding verbroken. Teruggezet naar vorige versie en probleem doet zich niet meer voor.

Na eergisteren een mail gelezen te hebben dat de update al aangeboden zou worden was ik nieuwsgierigheid geworden en ben eens gaan kijken of hij al werd aangeboden en heb op "Controleren op updates" gedrukt en plots kwam hij binnen.

Nu heb ik hier gelezen dat je hem eigenlijk geforceerd binnenhaalt, misschien was dat geen goed idee, maar blijkbaar volgens Gratissoftware.nl zou het dan al veilig moeten zijn volgens Microsoft.

Het was al redelijk laat op de avond toen de update binnenkwam en omdat ik vreesde dat ik misschien tot laat in de nacht zou moeten updaten besloot ik het uit te stellen via Windows tegen zondag.

De dag nadien had ik al tijd en na een image gemaakt te hebben besloot ik Windows maar te gaan updaten, groot was mijn verwondering dat de update NIET meer aangeboden werd.
De bestanden waren wel gedownload maar er was geen enkele mogelijkheid meer om te update te starten.

Ik weet dat er een setup-bestand wordt aangeboden bij de installatiebestanden, maar in het verleden werkte dat daar niet mee, toch maar eens geprobeerd maar inderdaad, het werkte niet, moest Windows herstarten en na de herstart waren alle installatiebestanden gewist.

Er wordt nu helemaal niets meer van de nieuwe update aangeboden, dus ik denk dat Microsoft iets te snel hun updates hebben willen aanbieden terwijl het eigenlijk nog niet geschikt was voor mijn computer.

Ben blij dat ik uiteindelijk niet direct heb geüpdatet, ga wel afwachten tot hij opnieuw wordt aangeboden dan zal het deze keer hopelijk wel veilig(er) zijn.

afbeelding van redactie

@WriTer
Je hebt gelijk. Microsoft heeft zelfs de update teruggetrokken. Wegens een fout waardoor mappen en bestanden van gebruikers verdwenen na de upgrade:
https://www.gratissoftwar...

Net wat ik dacht, even geluk gehad dat ik niet direct had geüpdatet.
In plaats van die updates steeds maar weer te forceren lijkt het me verstandig om toch maar elke keer minstens een paar weken te wachten voordat je eraan begint.
Het is bij elke grote update steeds weer prijs, het zit nog vol met bugs.

Prima verlopen op laptop en PC, maar een fout uit het verleden waarvan ik had gehoopt dat die zou opgelost geweest zijn, bestaat nog altijd. Het is zelfs nog erger geworden. Symptomen : Windows Store en al de apps werkt niet meer (er is geen verbinding met internet????)en om wellicht dezelfde reden werken ook de Tips niet. Ik heb reeds alles geprobeerd wat op het net te vinden is, maar niets helpt. Ook een professional bijt er zijn tanden op stuk. Iemand een oplossing aub?

Zonder problemen via Windows Update geïnstalleerd op een huis-tuin-en-keuken laptop van 3 jaar oud (Acer Aspire). Duurde alleen wel erg lang (enkele uren), maar alle data is er nog gewoon, behalve de update-historie van vóór deze update. Ik had uiteraard van te voren wel een volledige backup gemaakt van alle data.

Uit ComputerIdee:

Verschillende Windows 10-gebruikers die de oktober-update al hebben geïnstalleerd, merkten daarna dat persoonlijke bestanden op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Hoe dat komt is nog niet duidelijk en of ze de data ooit nog terugzien, is nog maar de vraag.

De site MSPoweruser trekt daarover aan de bel, nadat er online meerdere klachten over opdoken - onder andere op Twitter, Reddit en het Microsoft-forum. Het gaat om de bestanden die te vinden zijn binnen de standaard Gebruikers-map op de C:/-schijf, dat wil zeggen Documenten, Afbeeldingen, Muziek, Downloads, et cetera.

Een van de getroffen gebruikers meldt dat de update maar liefst 220 GB aan data heeft verwijderd, een collectie van 23 jaar aan bestanden. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en ik gebruik al sinds 1995 producten van Microsoft", schrijft diegene daarbij.

Backup
De omvang van het probleem is nog niet precies bekend, en ook Microsoft heeft nog niet gereageerd. Testers van het besturingssysteem (Insiders) zijn er wel al vaker tegenaan gelopen. Hoe het ook zij, het is aan te raden om voor de installatie van de Windows 10 oktober-update eerst een backup te maken van je bestanden, zeker wanneer ze zich in C:\Users\

bij de grote update maakt de windows instalatie een windows .old folder aan , daar kan je meestal je documentsn ect in terug vinden.
ook is het altijd aan te raden om een backup te maken van je belangrijken documenten , fotos ect al voor je begint met zo n grote update ( het is altijd goed een backup te maken )en als de desbetreffende gebruiker 220 gb data heeft verloren , is dat zeker niet zo slim van deze gebruiker geweest dat deze daar nooit een backup van gemaakt heeft , want zelfs bij normal gebruik kan je computer / hard drive ook kapot gaan .
ik zou daarom als het om belangrijke data gaat niet vertrouwen op maar een opslag( harddisk cq usb ect )

heb nog altijd windows 98 werkt goed,beter dan windows 10.

Ik reageer nu 2019.
Maar misschien ben je ondertussen
Toch al over gestapt.
Niet.
Advies doen
Win 10 beter.
Wil ik niet zeggen.
Maar win 98 is een oud huis.
Waar van de sloten niet meer werken.
Achter stalling onderhoud.
Gevaar loert zonder dat je het merkt om je heen.
Win 98 niet meer loslaten op Internet.
Je kan misschien Linux kunnen proberen.
Het is wennen.
Maar gratis.
Je kunt win10 ook emuleren .
Dan heb je 10 maar ziet win 98

update verliep probleemloos via de update en snel.Maar had gelijk problemen met wifi adapter oplossingen opgezocht maar probleem blijft zich voordoen met gateway. Terug naar 1803 en probleem is verholpen dus afwachten maar waneer dit oplost en dan maar voorlopig 1803 blijven gebruiken

Update 8 februari 2019.
Leuk.
Maar problemen met wifi.
Werkt niet meer.

Ik onderschrijf de waarschuwing om zelf een grote Windows update uit te voeren, zeker wanneer je een wat oudere pc hebt. Ik heb een oudere HP Pavilion van 2011 waar een kleinzoon op zijn eigen account (met veel minder bevoegdheden) tekeer kan gaan. Tijdens de regelmatige controle of alles wel goed gaat op die pc had ik gezien dat de update van Windows 10 1803 nog niet was geïnstalleerd. Nu dit zag ik een week geleden en stom stom stom heb ik die zelf laten installeren binnen mijn administrateurs account en dat werd dus een drama. Bij de laatste pagina waar je jouw instellingen van Windows 10 moet vastleggen liep na het invullen de boel vast. Tien keer de boel weer ingevuld, maar de fout bleef. Ik kon niet meer in mijn account, maar wel in het account van mijn kleinzoon, maar daar had ik geen noodzakelijke bevoegdheden. Na allerlei pogingen heb ik in totaal 3 systeem oplossingen uitgeprobeerd, maar die oplossingen waren erger dan de kwaal. Op het laatst (ik had een volledige backup van mijn privé bestanden)moest ik wel kiezen voor een systeemherstel van HP, dat onbeschadigd bleek. Maar ja, Windows 7.1 ....... Maar ik had weer een pc waar ik in kon. Na veel updates leek alles in orde tot er een update werd aangekodigd met 157 updates. Die liep dus vast. Toen - en dat had ik achteraf gelijk maar moeten doen - heb ik na lang zoeken op de handreikingen van Microsoft Microsoft zelf maar gebeld. Ik kreeg een buiten gewoon behulpzame medewerker aan de lijn die mij een zeer effectieve oplossing aanbood. Via een te downloaden hulpprogramma voor de installatie van de laatste versie van Windows 10 (die via HP herstel de rechten van mij er voor kon aflezen) werd Windows 10 gedownload en geïnstalleerd. En wel met de meest recente versie want toen alles in orde was, kreeg ik nauwelijks nieuwe updates. Maar ja, je bent er toch in totaal een paar dagen mee zoet geweest.

Lees dit ook ff!! aantal early adopters van deze nwe versie zijn hoop data kwijt! > https://tweakers.net/nieu...

De installatie verliep probleemloos via de normale update service, maar bij het starten krijg ik van verschillende programma's de foutmelding dat de verkeerde tabletversie geïnstalleerd is. Weird want opnieuw installeren van zo'n programma heeft geen effect op de foutmelding. De pc is 64 bit

ziggo app was altijd gratis te downloaden via win10 app nustaat er kopen!!
moet ik me aanmelden dat wil ik niet waardloos dus

De installatie op mijn HP Pro3500 Series is vlot verlopen. Alleen had ik een klein probleem met de netwerkkaart die steeds het contact met internet verloor. Ik heb met Drivermax de nieuwste driver van mijn netwerkaart geïnstalleerd. Daarmee is het probleem verholpen.

Zonder noemenswaardige problemen binnengehaald en geïnstalleerd. Er is tot nu toe één programma wat niet goed meer werkt maar daarover heb ik contact gehad met de maker, er wordt aan gewerkt. Verder moest ik op beide computers de drivers van de videokaart opnieuw installeren, Windows herkende de monitor niet meer, op beide computers dus, één met een nVidia en één met een ATI kaart. Verder nog niets geks tegen gekomen. Wel moest ik natuurlijk weer handmatig de lettertypes en de Windows spyware en telemetrie opnieuw instellen.

Op meerdere systemen Windows 10 v.1809 zonder problemen geinstalleerd m.b.v.
Windows Update Assistent.

Echter:
Vanochtend kon nog niet een Windows Update gedaan worden met Windows Update. Dus weer voor de Windows Update Assistent gekozen. Ook deze installatie is geslaagd.
Als de PC weer wordt opgestart na de installatie en je controleert op Windows Updates, dan worden er geen nieuwe updates (die je nog niet hebt) aangeboden, maar het hele "pretpakket Windows 10 v.1809" opnieuw. Onder systeem info staat netjes v.17763.1. (dat is dus de v.1809 / Oktober 2018 versie).

Vreemd dat Windows Update van Windows 10 nu opnieuw probeert, v. 1809 te installeren. Deze versie is geinstalleerd en nieuwe functies (die ik veelal niet nodig heb) werken. Leuk dat weer geprobeerd wordt op v.1809 er nogmaals op te zetten, terwijl die versie al geinstalleerd is.

Na 2 herstarts van de PC biedt bovenstaande PC waarop v. 1809 geinstalleerd is, geen Windows Update v.1809 meer aan. Er worden nu alleen updates aangeboden andere Microsoft produkten. :)

Dus geen klagen....

2 maal geprobeerd. Was via windows update aangeboden. Had ook al problemen met 1803, maar het blijkt dat die nou gisteren pas geïnstalleerd werd. Daarna 1809 maar noppes.

Zelf binnen gehaald via Update zoeken. Downloaden een half uurtje, maar ik zit dan ook maar tussen de 1-6 Mb downloadsnelheid hier in het achterland van Portugal. Installeren ging zoals altijd, een keer herstarten en klaar

downloaden en instaleren duurde zeer lang bijna 4uur voor de rest geen problemen

Downloaden en installeren duurde erg lang (bijna 2 uur) maar heeft tot nu toe geen problemen opgeleverd.

perfecte installatie

32+64 bit ISO gedownload en op USB gezet om daarmee diverse PC's bij te werken zonder steeds opnieuw te moeten downloaden. De eerste (uit 2010) ging goed, maar duurde wel enkele uren.

helemaal geen problemen gehad met de nieuwste update te installeren het ging goed en mijn pc draait perfect.

Installeren ging goed, maar problemen met Comodo Internet Security (laatste versie).
Na installeren van Firefox geen taakbalk icoon meer en is niet meer te zien of op te starten ???

draai Bitdefender Rescue CD . ik kon Comodo firewall (laatste versie)niet installeren . (bij de oude Comodo blijf poort 135 open , terwijl ik dat geblokkeerd had .) na scannen met Bitdefender Rescue CD bleek dat ik Trojaans had . Bitdefender Rescue CD kon alles verwijderen behalve Graftor . maar daarna kon ik wel de nieuwste Comodo firewall installeren . heeft iemand misschien nog een tip om trojan Graftor te verwijderen ?

Zonder problemen via windows update binnengehaald en is werkzaam.
P.S.de eerdere update naar 1803 is nooit geinstalleerd en iedere keer (16 maal)
teruggegaan naar 1709. Nu directe installatie van 1709 naar 1809 probleemloos.

Op mijn Acer Switch had ik wederom een vlotte installatie, maar daarna deed het geluid het niet meer. Uit eerdere ervaring wist ik dat dit driver probleem kon ontstaan dus de drivers (die ik al had staan in een map op de Switch) geïnstalleerd. Daarna wilde de Switch eerst niet opstarten, wat ik heb opgelost door de uefi bootinstellingen te herstellen. En nu draait ie probleemloos win 10 32 bits, versie 17763.1
Dus wel even corrigeren nodig

Vandaag op nu.nl het 'nieuws' dat meer mensen problemen hebben met hun geluidsdrivers na een upgrade van hun windows versie.

Ging bij alle laptops/pc zonder problemen.

Op 1 laptop stond nog versie 1709 omdat daar 1803 steeds mislukte. Met behulp van de MediaCreationTool kon ik zonder problemen 1809 installeren. (dus versie 1803 overgeslagen)

Hallo, waar is media creation tool 1809 te downloden?

afbeelding van redactie

Windows 1809 is teruggetrokken vanweg fouten dus tijdelijk niet te downloaden. Waarschijnlijk binnen een of twee weken weer.

https://www.gratissoftwar...

ik heb een foutcode gekregen 0X80070017, kan iemand mij hier mee helpen

Twee pogingen gedaan en twee keer mislukt.
Het beeld werd blauw met de tekst: Er is een probleem met de computer en deze moet opnieuw worden opgestart. Er worden foutgegevens verzameld. Hierna kunt u de computer opnieuw opstarten.
Daarna heeft zich dit nog twee keer voorgedaan en ik via systeemherstel het systeem teruggezet. Kortom: wat een doffe ellende

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
gr_ekenland