Er komen steeds meer meldingen dat Windows 7 en 8.1 automatisch bijgewerkt worden naar Windows 10. Heb jij hier ervaringen mee?

De afgelopen dagen circuleren steeds meer verhalen op internet dat Windows 7 en 8.1 automatisch geüpdated worden naar Windows 10. Gebruikers laten hun pc aanstaan, lopen weg en zien de volgende ochtend Windows 10 staan. Sommige tegenwerpingen stellen dat Windows-gebruikers waarschijnlijk toch wel ergens op geklikt hebben zonder het goed gelezen te hebben, maar wij hebben verhalen gehoord dat mensen echt zonder klikken opeens met Windows 10 geconfronteerd werden.

De verklaring voor dit automatisch upgraden van Windows 7 en 8.1 naar Windows 10 is dat Windows 10 vanaf 1 februari een aanbevolen update is geworden. En als je de standaardinstellingen voor Windows Update hebt dat worden aanbevolen updates automatisch samen met belangrijke updates geïnstalleerd. Windows 10 wordt dus gedownload en na verloop van tijd begint de upgrade blijkbaar gewoon.

De enige klik die je zelf moet doen is dat je direct na de upgrade nog op Akkoord moet klikken - als je dit niet doet dan wordt je systeem wel automatisch weer teruggezet naar hoe het was. Wij kregen echter al meldingen dat Microsoft de dag na zo'n rollback doodleuk weer probeert om te upgraden naar Windows 10. Alsof ze voor hun lol een automatische upgrade krijgen, niet akkoord klikken en weer wachten tot de rollback klaar is...

Als dit Microsofts idee is van controle voor de gebruikers dan is dat wel zeer minimaal: automatisch een volledige upgrade doen en uiteindelijk bij niet akkoord weer een volledige rollback (twee processen die al met al uren duren) is toch een stuk omslachtiger dan voor de upgrade om akkoord vragen - wat natuurlijk veel logischer zou zijn. Maar Microsoft gokt er waarschijnlijk op dat mensen toch wel akkoord klikken uit angst voor wat er anders gebeurt, uit onwetendheid of omdat ze geen zin hebben in nog meer gedoe. In ieder geval wordt Windows 10 steeds sterker gepusht...

Wij horen graag jullie ervaringen. Hebben jullie zo'n automatische upgrade  meegemaakt? En wat vinden jullie van deze nieuwe methode van Microsoft om Windows 10 te pushen? Laat het weten in de reacties hieronder!

Als je Windows 10 niet wilt, kun je binnen dertig dagen nog wel makkelijk terug naar Windows 7 of 8.1. Of niet akkoord klikken na de upgrade dus.

- Lees hier hoe je kunt voorkomen dat Windows 7 en 8.1 automatisch bijgewerkt worden naar Windows 10
- Download GWX Control Panel - een populair tooltje om de Windows 10 upgrade te blokkeren

- Als je wel wilt upgraden naar Windows 10 (de meerderheid van onze bezoekers gebruikt inmiddels Windows 10) dan lees je hier tips

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb verschillende computers
natuurlijk nieuwsgierig wilde Win 10 proberen
dat ging aanvankelijk moeilijk omdat mijn computers al wat ouder zijn en ik de tijdens de installatie de melding kreeg dat mijn video kaarten niet ondersteund werden
na deze in 1 van de computers vervangen te hebben, lukte het om win 10 draaiende te krijgen.
Ik vind het er prachtig uitzien en speelde er wat mee, maar kwam al vlug achter het volgende probleem mijn printer een Brother DCP 540CN al in one werd niet volledig hekend, en kon daardoor bijvoorbeeld de scan functie niet meer gebruiken.
Omdat de fabrikant geen update van de drivers uitbrengt had ik besloten mijn ander hoofdcomputer maar op win 7 te laten draaien.
Tot mijn grote verbazing heeft Win 10 echt uit zichzelf zich ook opdat systeem genesteld (terwijl het eerder aangaf door een niet comptabele video kaart niet installeer baar te zijn)
Dat resulteerde in een systeem met een hele slechte onduidelijke weergave van karakters op et scherm en een printer die ik niet meer kon gebruiken zoals ik gewend was.
Terugzetten naa2 Win 7 verliep daarna ook niet goed
bleef zitten met een boel problemen en heb uiteindelijk win 7 maar opnieuw schoon geïnstalleerd.
Deze auto update heeft mij heel wat tijd en frustratie opgeleverd

"Omdat de fabrikant geen update van de drivers uitbrengt"
http://support.brother.co...
Misschien had je ook W8 drivers kunnen proberen.

Mijn ervaring met windows systemen is dat er bij installatie nooit videodrivers zitten.
Dat was ook bij W10 Preview het geval.

Als je dan bij Windows Update kijkt dan kan je ze meestal zo downloaden,
en anders installeren met Driver Booster (wel een vervelend programma)

jullie laptop is te oud
oude laptops van 5 jaar of oudere werken niet goed met w 10 had er ook 1
485€ update van 1511 werkte niet nu laptop stuk heb me een nieuwe gekocht !!
Wel een duurdere een 7 core geen 3 core met een sdd en een hdd is veel sneller dan mijn voorrige ben heel tevreden met de nieuwe aankoop !!

ja had ik ook nu is mijn laptop dood kan niet terug naar windows 7 daar de upgrade mijn backup heeft verziekt .....volgens windows ligt dat aan mijn laptop niet aan windows 10 upgrade ...lekker dan heb je een laptop van dik 450 eu waar ik niks meer mee kan . dus ziek

ik heb ook zo ene . van w7 naar w10 upgradet en nu niks niet meer alleen operating system not found en van de rest kan ik niks doen

Bij mij gaat altijd iets mis bij updates
bij mijn laptop bij mijn desktop bij mijn
internetpc
er is altijd of wel iets wat niet gaat (een update)
zodat er nog een hele lijst met updates overblijft
of het duurt vele uren voordat er ook maar wat
gebeurt of in een aantal gevallen een systeem
wat niet meer opstart.
Hoe het kan dat dit bij vele anderen geen probleem
oplevert weet ik niet maar met windows update gaat
voordurend wat mis op mijn pcs.
Ik heb geen langzame internetverbinding
die download gewoon met 2-4mb/s
een dvdtje haal ik binnen een half uur makkelijk van het net,
ik gebruik ook geen illegale software of games
en ik scan mijn pcs met meerdere virusscanners per pc,
welke geen conflicten opleveren met elkaar.
ik heb nu overal op alle pcs windows update uitstaan,
helaas, sommigen hebben er nooit moeilijkheden mee
maar bij al mijn pcs behalve de xbox one, is dit geen optie.

Weet iemand of het afdoende is om een Windows 10 installatie te blokkeren door je W7 register aan te passen zoals hieronder is aangegeven? Is het na een register aanpassing nog nodig om de "aanbevolen updates" uit te vinken of dat sowieso altijd beter ze uit te vinken?
To suppress this offer through the registry, set the following registry value:
Subkey: HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate
DWORD value: DisableOSUpgrade = 1

De afgelopen paar dagen heb ik weer verschillende mensen geholpen, bij wie op de pc ongevraagd een update van Windows 8.1 naar Windows 10 werd gestart. In deze gevallen lukte de update in het algemeen wel. Bij een PC werd bij steeds na het opstarten weer een nieuw tijdelijk profiel gemaakt met allerlei foutmeldingen. De veroorzaker was het beveiligingspakket van ESET. Het is de tweede keer is dat ik dit meemaak en ESET dwars ligt.

Een ACER Veriton L6610G van een kennis wordt niet door ACER ondersteund voor Windows 10, maar krijgt wel de Windows 10 installatie opgedrongen. Bij het installeren van de stuurprogramma's voor Windows 10 gaat het fout en loopt de ACER vast.
Na uit en aanzetten volgen diverse reboots en vervolgens automatisch herstel terug naar Windows 7.
Hierdoor is een halve dag de PC onklaar, kan dus niet gewoon gebruikt worden en is geen stap verder. Windows 10 wordt nog steeds opgedrongen.
Ik heb de update voor Windows 10 daarom maar verborgen en optionele updates op de ACER uitgezet.

Ik heb een laptop in beheer van de bridgeclub met een bridgeprogramma ik wil dus niet over naar 10. dit is toch gebeurd. 29 Maart door microsoft verwijderd,een half uur later was er al een update voor 10 te downloaden, weer door microsoft verwijderd gaat twee dagen goed nu staat er weer een langrijke update te wachten om windows 10 binnen te halen wordt er moe van. Ga maandagweer contact opnemen met technische ondersteuning van microsoft.

Ik vecht ook al maanden tegen windows 10 en ga het nu opgeven.
Iedereen die er tegen vecht en denkt hé ik heb nog gewoon windows 7 of 8.1 krijgt bij de updates gewoon de spionage rommel van windows 10 meegeleverd die men zich onwetend mee instaleerd. ZO ZIT DAT
Contact op nemen met Microsoft joh die lullen zich daar wel uit.

Ik heb juist onlangs gemerkt dat Windows 10, in Win8.1 als een optionele, meer wel standaard aangevinkte, update wordt gebracht. Dat verwacht je niet dat die standaard is aanvinkt bij de optionele. Als je de updates op handmatig hebt staan, zie je aan de omvang van de te downloaden updates dat er iets mis is (ca 3 GB). Als je updates op automatisch hebt staan, zelfs als de aanbevolen updates niet zijn aangevinkt, komt Windows 10 dus volledig automatisch mee.

Zelf gebruik ik Windows 10 en ben tevreden. Ik kom echter regelmatig in aanraking met spontaan gestarte installaties van Windows 10. Vandaag ben ik een geval tegengekomen waarbij het gebruikersprofiel tijdelijk was. Dat betekent dat alle wijzigingen slechts tijdelijk zijn voor de gebruiker. Uiteindelijk heb ik maar een nieuwe gebruiker gemaakt en de data overgeheveld naar de nieuwe gebruiker.

Dat met een tijdelijk gebruikersprofiel heb ik ook een paar keer gehad altijd na een update het opnieuw opstarten van de pc loste alles weer op.(dus de pc echt uitzetten en niet in slaapstand zoals bij veel laptops standaard is ingesteld)

De veroorzaker was achteraf toch hoogstwaarschijnlijk ESET. De gebruiker wilde niet dat ESET verwijderd werd.

Ik zie hier al meerdere keren opduiken dat oudere Toshiba-toestellen problemen geven voor W10, ik heb men 7jaar oude Toshiba nu onder W10 draaien zonder problemen en hij is er zelfs sneller door geworden !
Ik begrijp ook niet waarom niet iedereen gewoon overschakeld, en die privacy problemen die heb je op 7 en 8 of 8.1 evenzeer ! ! !

Ben je al zo ver heen, dat je die privacy-vernietiging door Microsoft (en anderen) normaal vindt c.q. accepteert? Zo ja, zet ook hier dan even de inloggegevens van je bankrekening voor alle lezers neer, want die krijgt Microsoft ook via hun in Windows 10 ingebouwde keylogger...

Postbus, die keylogger (e.d.) is eenvoudig uit te zetten http://www.pcworld.com/ar...

Bedankt, Merel, ik weet het, maar helaas weten veel mensen dat niet en daarom heb ik het maar (weer) even vermeld.

Ik heb windows 10 verschillende keren geprobeerd maar vond het trager en meer geheugen gebruiken op mijn laptop Toshiba C70-A15G,derde generatie Intel Core i3 en 4 GB RAM. Gebruik nu GWX Control Panel en heb nergens last van.

Ik draai win 8.1 en tot mijn verwondering heb ik nog geen enkel bericht gezien om over te stappen op win10. Ik heb helemaal niets tegen win10 maar toch zou ik graag blijven bij mijn win8.1.

Ik heb al van het begin af aan dat W10 aangeboden werd op mijn W7 pc desktop alle W10 gerelateerde updates verborgen of achteraf verwijdert en weer gedownload en verborgen.
Wat betreft de laatste updateronde : KB33035583 voor W10 zat er weer bij en KB3139929 met daarin verborgen KB3146449 voor W10 . Ik vond op internet oa deze:

http://www.infoworld.com/...

Het lijkt erop dat er geen ontkomen meer aan is, om windows 10 te gaan gebruiken, ik kan namelijk de veiligheidsupdates van maart voor windows 7 niet meer downloaden en installeren.
Thans gebruik ik nog windows 7, ik zie de benodigde updates staan, maar na anderhalf uur is er nog niets gedownload en/of geïnstalleerd. De computer maakt wel veel lawaai en er is geen downloadactie te zien, terwijl het internet goed werkt. Zo is windows 7 niet veilig meer en word ik steeds meer gedwongen, ik heb geen andere keus meer of weet iemand hoe ik deze updates voor windows 7 zonder windows 10 te installeren binnen kan halen?

Als de computer zo veel lawaai maakt denk ik eerder aan een harde schijf die stuk is of gaat.
Als je updates voor windows 10 wilt voorkomen kun je ook deze gebruiken:
http://ultimateoutsider.c...

Ik heb afgelopen zaterdag de beveiligings-updates voor Windows 7 binnengehaald en die kwamen pas na 3 (drie) uur binnenlopen, dus geduld is tegenwoordig een dringende noodzaak!

Bij mij twee windows 7 pc's, bij de een duurde de update 1 uur en bij de andere tussen 3 en 4 uur. Een win 8.1 pc slechts 15 min. De win 7 pc's zijn maar net geherinstalleerd. Het lijkt er bijna op dat dit door Microsoft met opzet gebeurd om de mensen sneller aan win 10 te krijgen.
Zal niet lukken, heb genoeg ondervinding om naar linux over te gaan.

Windows geeft jou expres een Update waardoor er weinig meer werkt op Windows 7 of 8.1
Dus wat blijft er over? Updaten naar Concentratie kamp Windows 10!!
1 PC kon een W-10 Update niet aan en stierf terplekke,waarna ik een enorme Feedback campasgne starte met dit Pc"tje.Nu ben ik voor Feedback GEBLOKKEERD maar wie betaald mijn beste PC? OK 5 jaar oud maar was supersterk.Trouwens na mijn Feedback Blokkade heb na de laatste Update ook een Foutcode.Windows 10 is gewoon 1 grote Spionage opslag plaats waarvan ook de Brouwsers meestal bevroren staan.
Enkel Software van Derden doet het redelijk.
W-10 is Bagger.

gewoon niet meer updaten. er zijn genoeg alternatieve beveiligings programmas.
er word door microsoft wel vaker gelogen dat updates bedoelt zijn voor betere beveiliging en lekken dichten. BULLSHIT! die updates zijn alleen maar in het leven geroepen om over je schouder mee te kijken wat je allemaal uitspookt op je pc-tje.

Lees dit artikel op ZDnet http://www.zdnet.be/achte...
Het gaat ook over het updaten.
Het is gewoon spijtig dat als je een pc koopt een besturingssysteem als windows er bij geleverd wordt.

Hier duurde het updaten (zoeken) van updates voor Win7 ook uren. Na deze oplossing van Moab van 5 januari, (KB3138612 en SUR-tool) gaat het weer op normale snelheid, een paar minuten:
http://superuser.com/ques...

GWX Control Panel Monitor is mijn grote vriend, die alles voor mij in de gaten houdt. Het blijft oppassen geblazen met de updates, want Microsoft gaat steeds doldriester te werk. Bij de beveiligings-updates van maart (I.E. overgeslagen) waarschuwde Privatefirewall 7.0, dat een exe-bestand in nota bene de temp-map naar internet wilde gaan en van Microsoft was; ik kon dat nog net blokkeren!

De register-aanpassingen, zoals beschreven op het forum ( http://www.gratissoftware... ) herhaal ik vóór en na elke update, want Microsoft leest ook mee op internet en kan gemakkelijk een register-aanpassing ongedaan maken.

Het feit, zoals Aad zegt, dat je aan Windows 10 het een en ander moet bijstellen wat privacy betreft, vind ik al een veeg teken, want men is kennelijk al murw gemaakt door Microsoft, terwijl een besturingssysteem veilig en vlekkeloos behoort te werken...maar Microsoft geeft elke maand wel een programma mee tegen schadelijke software...behalve tegen Microsoft...

Zoals de redactie eigenlijk al aangeeft: klik zeer bewust, laat de PC niet onbewaakt aan staan en let op de instellingen van Windows Update.

Ik begrijp niet wat sommige mensen tegen windows 10 hebben ik draai het al als insider tot de originele versie kwam. Ik vind het een prima systeem je moet er het een en ander aan bijstellen wat privacy betreft maar het werkt heel snel vooral na de laatste update.

Ik deel uw mening tenminste gedeeltelijk. Ik heb thuis 3 laptops en twee ervan zijn zonder morren naar Windows 10 overgezet. Het 3e toestel is een wat oudere Toshiba met W7 en daar vermeld de website van Toshiba expliciet dat dit toestel niet geschikt is om W10 te draaien, ik heb het trouwens zonder succes verschillende malen geprobeerd. Dat belet MS echter niet om mij blijvend lastig te vallen met de W10 upgrade. Niet echt netjes. Alleen GWX heeft mij tot nu geholpen (dat en de aanbevolen registeringrepen) maar de opdringerigheid hangt me echt de keel uit en dat vertroebeld het eerder positieve beeld van W10 op mijn andere toestellen.

Nou ik kan je ff bijpraten.Edge presteert voor geen meter.
Mail doet het helemaal niet goed en mijn oude brouwser Windows 11 is maar net te gebruiken.
Intussen werkt WLM ook al niet meer dus moet ik kijken in Webmail bij mijn Provider.
Toen las ik dat je beter Firefox kon installeren en dat deed ik wat eerst goed ging.
Stond deze eerst bij Downloads en op het Configuratie scherm,kom ik er gister achter dat alles "uit het zicht"ergens op mijn PC moest staan.
Ik kreeg al argwaan omdat Firefox net zo traag als Edge was geworden dus ik wou Firefox vervangen door Chrome.
In de map in C:/ stond Firefox dan met een Uninstaller die het niet deed.
Op Revo stond FF ook niet dus wat te doen?
Terug naar die map en als Administrator kreeg ik hem eindelijk van mijn PC.
Er zal nog wel een Copie ergens klaar staan want in verbergen is Windows goed.
Alle Firefox register sleutels opgeruimd en over een dag of wat Chrome eens proberen.
Als dit weer een mislukking wordt kunnen ze van die 270 miljoen gebruikers er wel 1 afhalen.
Ik ben al van de zomer vorig jaar bezig om Windows 10 te ontlopen want 7 liep zo fijn.
Nadat ik geforceert naar 10 moest omdat 1 Update mijn PC onklaar maakte maar nog wel naar 10 kon ben ik Windows gaan haten en HOE!!
Als niks werkt in een nieuw OS en iedere keer even moet wachten bij typen voordat er een letter komt is het surfen over het "Net" een beproeving.
Windows is bij mij in het verkieerde Keelgat geschoten.
Ze vragen niks ze doen maar raak en ik ben er klaar mee.
Op mijn telefoon doe ik nu meer dan op deze desktop.
Baggerzooi uit Redmond.
Hoe kan men het zover laten komen?

Gast, kleine opmerking : Firefox staat wel vermeld onder Mozilla

Klopt maar dat kon ik voordien pas vinden in de Map C:/ waar ook een Uninstaller was te vinden.
Dus omdat ik dacht dat Firefox nu van mijn PC af was typte ik bij zoeken in "Firefox"!
Ik schrok me dood want daar stond ie weer en geheel werkend,net moest er nog de Flashplayer bij omdat ik er Spellen op speelde.
En nergens was ie te zien,enkel de FlashPlayer stond in het Configuratie scherm.In C:/ was die map ook niet evenals geen register sleutels dus wie is de baas in Windows 10? Die Spionnen daar in Redmond.
Toch kreeg ik een idee en haalde Firefox van de eigen Download Site.
Die download stond gelijk op de plek waar ie hoort,en bij het opnieuw installeren kwam er heel wat rotzooi vrij wat Ccleaner opruimde.
FF stond ineens ook weer in REVO waar ik hem hebben wou.
Is kijken of Windows dit toestaat want het is nu niet van hun.
Ik maak me geen ilusies want onderhand komt Windows 10 me de Strot uit.
En volgens mij overtreden zij alle Prive dingen van gebruikers.
Snap ook niet of dat mag.
Nou nog even en ik donder dit ding GESLOOPT in de KLIKO.

Prima systeem?Denk jij dat velen Windows 10 uit de strot komt omdat hun geld in de vernielde PC"s zit die Windows veroorzaakte door dit door je strot te duwen.
Als je meemaakt hoe groot de INVLOED van Windows is op SOFTWARE van anderen verandert dat je mening misschien.
Veel suc6 met je Windows 10.
Ooh zag ook nog hoeveel mensen zijn getroffen bij een artikel van ComputerIdee.
Tot nu toe ervaar ik zelf dat W-10 zelf SPYWARE is.

HELEMAAL MEE EENS ik haat Microsoft zo erg dat ik naar apple over stap (morgen) en ik hoop duizenden en duizenden en duizenden me mij of naar een ander systeem by by microsoft.
Het gaat zeker weten berg afwaarts met Microsoft waar haalt hij zich het recht vandaan
Ben zo laaiend.
De mensen die windows 10 nemen weten echt niet waar ze aan beginnen privacy bestaat niet meer maar voelt voor mij nog erger aan als Google, en je totaal tegen je zin in met all mogelijke middelen windows 10 op je systeem te persen zijn criminele praktijken.

Hé joh die spionage praktijken gaan veel verder dan meenigeen kan vermoeden maar daar kom jij en anderen nog wel achter.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
du_tsland