Terug naar Windows 7 of 8.1 van Windows 10: nog maar tien dagen bedenktijd (update)

Heb je de upgrade naar Windows 10 gedaan en ben je toch niet zo tevreden? Sinds de Anniversary Update van Windows 10 van 2 augustus 2016 heb je nog slechts tien dagen om makkelijk terug te gaan naar Windows 7 en 8.1. Microsoft heeft deze bedenktijd verkort van dertig naar tien dagen omdat de meeste gebruikers als ze teruggaan dat al na een paar dagen doen en de 'rollback feature' zo'n 5 tot 6 GB opslagruimte kost.

In Windows 10 ga je naar Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Systeemherstel en kies Terug naar Windows 7 of Terug naar Windows 8.1. Er wordt dan een rollback uitgevoerd die je systeem weer in de oude toestand moet herstellen. Met Windows 7 of 8.1 in plaats van Windows 10.

Als je niet meer op deze wijze terugkunt zul je Windows 7 of 8.1 opnieuw moeten installeren. Maak in dat geval een backup van je persoonlijke bestanden!

Lees bij Microsoft meer over herstelopties

Deel dit artikel: 

Reacties

Oja tuurlijk terug naar vroeger, toen alles beter was.....

Na maanden lang, trage updates op windows 7, nu alles binnen een paar minuten binnen op 2 pc's.

Jack,
nog een ding de updateservice sluit je af door rechts te klikken op de taakbalk, in taakbeheer de tab services te klikken en in dit blad rechts onder nogmaals services aan te klikken. In het volgende venster scrol je naar windows update en met rechts te klikken kan je in het venster de keuze maken om windows update tijdelijk uit te schakelen. Nu kan men het gedownloade KB 3176205 installeren. Na een herstart van de pc zou windows update zelf moeten herstarten en als je naar updates zoekt deze redelijk snel moeten vinden. Erg dat je dit als leek handmatig moet doen om windows 7 werkende te houden.

Omdat volgens de fabrikant mijn oude laptop (6 jaar) niet naar windows 10 zou kunnen en dit ook zeker niet aangeraden werd, ben ik maar bij windows 7 gebleven. Sinds het pushen van windows 10, krijg ik echter mijn veiligheidsupdates voor windows 7 heel slecht en de laatste twee maanden al helemaal niet meer gedownload en geïnstalleerd. Hoe kan ik dit oplossen? Of worden de “niet overstappers” gestraft met een niet up to date en niet veilig windows 7?

Jack, er zijn mensen die beweren dat het met het stoppen van de gratis windows update nu sneller gaat.
Zo niet kan je het volgende toepassen:

Wat hopelijk helpt om de boel op gang te krijgen is het installeren van KB3172605.
In jouw situatie is daarvoor wellicht het volgende nodig:

Navigeer via het KB3172605 artikel https://support.microsoft...
naar de betreffende Microsoft Update Catalog pagina,
download KB3172605 en sla het installatiebestand op,
open Services, scroll naar Windows Update service, en stop Windows Update service,
en vervolgens, nu Windows Update service tijdelijk gestopt is en tijdelijk niet meer dwars kan liggen, installeer je direct KB3172605 door middel van het uitvoeren van het eerder opgeslagen installatiebestand.

Deze tekst komt van
https://www.security.nl/p...

reactie 25-7-2016 door spiff
Zie wel dat je de Nederlandse versie kiest en 32 of 64 bit naar gelang jou systeem.

Nederlandse link
https://www.microsoft.com...

bij mij werkt het.

Erg bedankt voor deze tip! Na vele maanden van lang wachten op updates, hoge belasting van cpu en vastlopende computer voor het eerst de maandelijkse updates zonder problemen kunnen installeren.

Vervolg; En dan heb ik het nog niet eens over het bespioneren, wat echt vreselijk is. Sommige instellingen kan je niet eens verzetten, en die je wel kan, daar staat bij dat er toch nog word gekeken i.v.m service.

Door al dat geklooi door Windows met zijn gepush om voor Windows 10 te kiezen, hebben ze mij als klant kwijt. Ik heb hier 4 laptops die op Windows 7 en 8.1 stonden, die hun telkens ongevraagd naar 10 wilden zetten. Ik heb het geprobeerd, maar beviel mij niet. Dus terug naar Windows 7, maar de updates kwamen wel zo slecht binnen, soms helemaal niet. Dus na maanden ergeren heb ik hier de knoop doorgehakt, en voor Linux gekozen. Dus ik heb hier helemaal geen enkele laptop meer waar Windows opzit.

Ad, het betekent “ vanaf de dag van de upgrading naar de Anniversary Update , hebben de gebruikers een proefperiode van 10 dagen om te downgraden naar het vorige OS (W7 of 8.1)” http://www.computeridee.n...

"Sinds de Anniversary Update van Windows 10 van 2 augustus 2016 heb je nog slechts tien dagen om makkelijk terug te gaan naar Windows 10"

Moet dit niet zijn: "..terug te gaan naar Windows 7, 8.1?

@Ad
Ja, je hebt gelijk. Typ-foutje. Is nu gecorrigeerd. Dank.

redactie, het zou wat duidelijker zijn als de titel van dit item de vermelding UPDATE mee zou krijgen

@Merel
Je hebt gelijk. Is toegevoegd.

Mensen die totaal geen waarde hechten aan enige vorm van privacy kunnen probleemloos over stappen naar W10 omdat zelfs je keystrokes naar Microsoft gaan. Onder het motto van debugging. Ja je kunt die allemaal afvinken, zo'n 35 stuks. Ik heb geen behoefte aan een Big Brother die mij zoals Google van alles gaar voorschotelen als dedicated reklame. Ik zocht een keer iets technisch over asfalt. Dagenlang kreeg ik gerichte reklame etc over snelhardend asfalt. Onze tuin is voor/van mijn vrouw en te klein voor een asfaltlaag met in het midden een witte cirkel met een H er in.

Het is niet dat ik Windows 10 wil afkraken maar indien je meer vertrouwd bent met Windows 7 is er nog een oplossing Classic Shell, een programma dat Windows 10 eruit kan laten zien zoals Windows 7 en ik ben er zeker van dat sommige personen hier zeer blij gaan mee zijn. Je hebt alles van Windows 10 in een Windows 7 jasje, meer is het niet maar voor anderen misschien een hele opluchting omdat ze ermee vertrouwd zijn, ik hoop dat deze tip mensen kan helpen.

Hallo Bart , je bericht gelezen, ik heb Avid studio op mijn HP pc, deze werkte goed op W7, nu zit W10 er op. Ik krijg de AVID filmstudio niet meer open, er zijn ook geen update meer voor AVID, Weg geld,koste €169,0 Kan er niets meer mee doen. Ik wil terug naar W7 dan werkt AVIDstudio weer. Email adres is ricoheilmann@ziggo,nl Wat denk jij er van.

Hier van hetzelfde.
Lang getwijfeld om te upgraden naar Windows 10, maar alle computers werken tot hiertoe zeer goed met Windows 10.
Dus waarom teruggaan?

Dit onderwerp is al erg oud, vanaf de eerste uitrol was W10 terug naar W8.1 of W7 altijd mogelijk met de beperking van binnen 30 dagen. Maar waarom terug naar het verleden als het beter kan (en is), zelfs mijn oma (90) wil niet terug naar W7, zij klaagt ook niet nooit van vroeger was het beter

Het is nu weer actueel, omdat de automatische upgrade naar Windows 10 die de laatste weken is begonnen veel gebruikers voor verrassingen stelt. Niet iedereen wil naar Windows 10 en als je dan de volgende ochtend opeens Windows 10 hebt ipv 7, zonder dat je zelf iets gedaan hebt, dan wil je ook terug kunnen.

Inderdaad, zeer actueel. Een paar dagen geleden kreeg ik op beide Windows 7-computers weer zo'n 'aanbevolen' update aangeboden, de beruchte Windows 10-dowloader die je steeds weer opnieuw moet verbergen, omdat Microsoft 'nee' niet begrijpt. En dat terwijl een van de twee computers niet eens geschikt is, en diverse aangesloten apparaten ook niet. Voor mensen die hun oude apparaten die het nog prima doen gewoon willen blijven gebruiken dus een nuttige tip!

Windows 10 terug draaien naar 7 is niet handig,heb je geen legitieme windows meer.

Win 10 draait nee op alle pc's, en zo bijzonder is het ook niet.

Gaat toch dat we kunnen internetten, mailen, en werken.

Als je Windows 10 terugdraait naar Windows 7 heb je gewoon een legitieme versie. De Key blijft gelijk.
Maar ik ga niet terug, alle pc's werken prima met Windows 10

Ik vind win 10 prima veel beter dan 8.1 en een beetje beter dan 7.

Ja waarom zou je naar Win 7 over willen gaan als je Win 8 hebt :-*

Je zult per device moeten bekijken wat voor jou het beste is.
Natuurlijk is het jammer dat MS je niet meer tijd wilt geven om te testen. Aan de andere kant, je hebt een gratis upgrade van MS gekregen en als je er snel bij bent geweest met die gratis upgrade, dan heb je Win 10 meer dan een jaar kunnen testen.

Waarom terug? Je gaat je LED-tv toch ook niet vervangen met een tv met een glazen beeldbuis?

Inderdaad, het is net zoiets als je Windows 8 vervangen door Windows 7.

Ja waarom zou je naar Win 7 over willen gaan als je Win 8 hebt :-*

Je zult per device moeten bekijken wat voor jou het beste is.
Natuurlijk is het jammer dat MS je niet meer tijd wilt geven om te testen. Aan de andere kant, je hebt een gratis upgrade van MS gekregen en als je er snel bij bent geweest met die gratis upgrade, dan heb je Win 10 meer dan een jaar kunnen testen.

windows 10 64 bit werkt uitstekend.
ook draait windows 7 ultimate 32 bit prima in virtual box in verband met oud boukhoudprogramma van exact

De vele vrienden en ikzelf zie geen enkele reden om terug te keren, win10 werkt prima ook met alle oude programmas.

Dit vind ik nou ook,werkt goed.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
du_tsland