Windows 10 upgrade vanaf 1 februari 'aanbevolen update' voor Windows 7 en 8.1 gebruikers: upgrade-proces begint vanzelf

Microsoft had het al aangekondigd, maar nu is het dan echt zo ver: Windows 10 is een 'aanbevolen update' geworden. En dit betekent dat bij Windows 7 en 8.1 gebruikers die aanbevolen updates net als belangrijke updates automatisch ontvangen in Windows Update (en dat zijn er heel veel) het upgrade-proces vanzelf gaat beginnen. Windows 10 was tot nu toe een optionele update, maar wordt vanaf gisteren harder gepusht door Microsoft. Dus het Windows 10 upgrade-venster kan zomaar voor je neus verschijnen een dezer dagen.

Wil je de overstap maken naar Windows 10 dan is dat prima natuurlijk. Lees dan ons stappenplan om te upgraden. Wil je toch nog liever bij Windows 7 of 8.1 blijven (tot 29 juli 2016 kun trouwens je nog gratis upgraden naar Windows 10, daarna zul je moeten betalen) dan zul je goed moeten opletten en is het wellicht handig om wat instellingen aan te passen in Windows Update om te voorkomen dat de upgrade automatisch begint. Ook een populair tooltje als GWX Control Panel kan hierbij helpen. Je kunt overigens de upgrade nog wel weigeren als deze op je scherm verschijnt - voor zolang het duurt...

Deel dit artikel: 

Reacties

Nou ben ik er toch wel klaar mee want mijn Feedback in Windows 10 is geblokkeerd!!W-10 liep als dikke stront zo traag en presteerde voor geen meter.Mag ik dat steeds melden in Feedback? Blijkbaar niet al geef ik daar niks meer om.Deze PC gaat weg van de zomer en ik neem nooit geen Windows meer.Bagger zooi en daarbij Windows 10 lijkt sterk op een Concentratie kamp.
Daarbij kon ik op geen enkele manier Edge/IE-11 2 of meerdere keren openen wat altijd gekunt heeft.Nieuw Venster? deed het ook niet wat ik ook probeerde.
Zit de laatste tijd meer op een iPad dan op deze Spionnen Windows.
Kijk eens in msconfig wat Edge aan recources opvreet met zijn bijna 400MB grote.
Als het moest zou ik alles opnieuw er op zetten maar ik koop wel een Mac.
Ben met die Windhozen helemaal klaar.

Ik ben niet zo'n computerdeskundige. Ik heb windows 10 opnieuw geinstalleerd en het probleem is opgelost. Maar bedant voor uw reactie.

heb windows 10 gedownload en tot nu bevalt deze mij prima, todat.. mijn startknop niet meer reageert op alle programma's en dergelijke. idem de knop zoeken geluid en nieuwe meldingen. De startknop regeert wel met de rechtermuisknop en dat geld ook voor de andere knoppen. Behalve de knop nieuwe meldingen.

Dit is een veel voorkomend probleem in Windows 8, 8.1 en 10. Het zou te maken kunnen hebben met je virusscanner, dus verwijder die eens. Het kan zijn dat je gebruikersprofiel beschadigd is. Maak een nieuwe gebruiker en log in als die gebruiker om te testen. Op internet staat al wel een verhaal over het herstellen van je gebruikersprofiel in Windows 10. Je kunt ook Windows 10 resetten met behoud van data.

@ gsm , persoonlijk zou ik eerst alle stuurprogramma's bijwerken en dan de virusscanner (m.n. de betaalde versie) niet verwijderen (!!!!!), maar wel tijdens de installatie van de upgrading naar W10 off-line gaan en de virusscanner niet actief maken

Tijdens het begin van de installatie van W10 worden online, indien gewenst, nog de laatste updates voor de installatieprocedures opgehaald. Lijkt mij dus niet zo handig om eerst "offline te gaan" Ik gebruik nooit een betaalde virusscanner.

@ geert , kan ook zijn dat je freeware av nog niet optimaal is voor W10 zie bijvoorbeeld http://www.gratissoftware... , van Wilco over Avast

Vandaar mijn opmerking over het verwijderen van de virusscanner bij problemen met Start in Windows 8.1 of Windows 10. In sommige test versies van Windows 10 raakte Start corrupt, na het aan Start vastmaken van een aantal apps.

Het gebeurt wel eens dat windows 10 opstart met een beperkt account na een update en dan heb je geen toegang tot je bestanden en programma's. De oplossing was bij mij de pc opnieuw opstarten dan werkt alles weer normaal.

Ik had Windows 8.1 Professional met Windows Media Center ge-upgrade naar Windows 10. Microsoft heeft echter niet de beloofde gratis Windows DVD speler app geïnstalleerd. Tijdens de upgrade procedure werd Windows Media Center wel gedetecteerd. Ik heb Windows 8.1 hersteld van een image en probeer het nog een keer weer. Als het dan weer fout gaat ben ik helemaal klaar met Microsoft. Bij de upgrade op een andere PC met Windows 7 en Windows Media Center is de installatie van Windows DVD speler wel uitgevoerd. Mogelijk heb ik niet lang genoeg netjes op de DVD player gewacht. Het schijnt dat deze soms pas later, na een update, alsnog geïnstalleerd wordt.

@ gsm , kijk eens op http://nl.hardware.info/n...

Waar het mij om gaat is dat er ter vervanging van de Windows Media Center een DVD speler app gratis wordt geïnstalleerd bij de upgrade naar Windows 10, althans tot op heden. Voor twee Windows 7 PC's is dat ook goed gelukt. De Windows 8.1 Pro met Windows Media Center zou ook de gratis DVD speler app moeten krijgen, die anders ongeveer €18 kost. Ik ga het nogmaals proberen.

Opnieuw de update uitgevoerd en inderdaad duurt het enige tijd voordat Windows DVD Player automatisch wordt toegevoegd als bonus voor het gemis van Windows Media Center.

Vandaag bij een gebruiker van Windows 7 op bezoek geweest. Deze gebruiker had bij de opgedrongen Windows 10 upgrade vermoedelijk verkeerde keuzes gemaakt en daarna Windows 7 teruggezet. Het uiteindelijke resultaat is een Windows 7 systeem, zoals dat uit de winkel kwam. Hij is op 1 februari alles (documenten, afbeeldingen en e-mail) kwijt geraakt met dank aan Microsoft en hemzelf, want geen back-up.
De conclusie is dat Microsoft gevaarlijk bezig is, omdat bepaalde gebruikers in paniek raken en verkeerde handelingen verrichten.

@ gsm , Je geeft zelf aan dat “Deze gebruiker had bij de opgedrongen Windows 10 upgrade vermoedelijk verkeerde keuzes gemaakt en daarna Windows 7 teruggezet “, mogelijk heeft die persoon ZELF gekozen voor terug naar fabrieks instellingen gekozen en dat is niet de fout van Windows maar het probleem tussen toetsenbord en monitor, zie
http://windows.microsoft....
Beide methoden kunnen leiden tot gegevensverlies. Voordat u met een van deze methoden gaat werken, wordt u gevraagd een back-up van uw persoonlijke bestanden te maken op een externe locatie, zoals een harde schijf met een USB-aansluiting. Als het herstel is voltooid, kunt u uw programma's opnieuw installeren met de oorspronkelijke installatieschijven of -bestanden en uw persoonlijke bestanden terugzetten.
“De conclusie is dat Microsoft gevaarlijk bezig is “ moet dus eigenlijk zijn de gebruiker is / was gevaarlijk bezig

Ik vind dat Microsoft nooit een dergelijke update zou mogen forceren. Veel gebruikers zijn daar absoluut niet op voorbereid en zullen de mist in kunnen gaan, domweg omdat hun inzicht zo gering is, dat ze een systeeminstallatie niet aankunnen. Zij moeten in de gelegenheid gesteld worden en gewaarschuwd om dit door een deskundige te laten uitvoeren.

Nou nee die Upgrade naar Windows 10 gaat helemaal goed en je hoeft niet veel te doen dan een Microsoft account (Hotmail of Outlook) in te vullen en dat is het.Daarna is het echt even wennen en lijkt het een doolhof.Mijn Software van "Derden" Pin ik vast aan de taakbalk om niet steeds te zoeken met de Verkenner.
Maar wat te doen als geen Brouwser het doet en die bevroren staan?
Ik installeerde Firefox die Windows 1 week later upgrade naar een engels talige 64 bit versie en die doet het prima.De rest van heel Windows 10 is bagger voor mij en ik lees wat kranten en speel Games.
Wel had ik geluk dat ik de email ontving met WLM uit 2012 die Windows nu als aanvaard omdat dat Mail account uit Windows 10 totaal de weg kwijt was en is.Wat me nu opvalt dat ik meer de iPad pak dan mijn desktop.
Apple gaf me nog een Update gisteren en dat gaat zo gemakkelijk dat ik nooit geen Windows meer wil.
Nee Windows heeft het bij mij verbruid met hun Dwang Updates.
Bij Apple heb je de keus wanneer je een Update doet of niet doet maar dat zou stom zijn want het gaat altijd om verbeteringen.
Ik ben dus om en laat Windows maar barsten.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
dui_sland