Windows 10 wordt aanbevolen update in 2016 - hoe voorkom je de installatie van Windows 10

Microsoft is flink bezig met het pushen van Windows 10. Eerder al werden installatie-bestanden ongevraagd gedownload en werd per ongeluk een vinkje gezet bij 'Bijwerken naar Windows 10'. Met veel goede wil zou je deze voorvallen nog onder de noemer 'incidenten' kunnen plaatsen, maar nu is het Microsoft echt menens om Windows 10 te promoten: binnenkort wordt Windows 10 een optionele update en begin 2016 zelfs een aanbevolen update op alle computers met Windows 7 en 8.1.

De laatste optie zorgt ervoor dat begin volgend jaar bij de meeste mensen de upgrade naar Windows 10 automatisch voorbereid gaat worden (omdat de meeste mensen aanbevolen updates ook automatisch laten installeren). Je krijgt nog wel de mogelijkheid om het uiteindelijke installatieproces van Windows 10 af te breken als je gewoon bij Windows 7 of 8.1 wilt blijven. Microsoft zegt daarover: 'Before the upgrade changes the OS of your device, you will be clearly prompted to choose whether or not to continue'.

Installatie Windows 10 voorkomen
1. Je kunt de installatie van Windows 10 dus wel afwijzen voordat die begint (als alles werkt zoals Microsoft zegt). Je hebt dan echter wel een aantal GB aan installatiebestanden op je pc staan.

2. Ook kun je bij de instellingen van Windows Update onder Aanbevolen updates het vinkje weghalen bij het selectievakje 'Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates'. Dat zou moeten voorkomen dat de Windows 10 installatie automatisch in gang gezet wordt.

3. Verder kun je in Windows Update de instelling 'Updates automatisch installeren' wijzigen in 'Naar updates zoeken maar laat mij bepalen of ik ze wil downloaden en installeren', zodat je zelf kunt kijken welke updates je wel en niet wilt (maar let op dat je beveiligingsupdates wel het beste altijd kunt installeren).

4. Ten slotte zijn er drastischer maatregelen om het pushen van Windows 10 te dwarsbomen. In de zeer uitgebreide post van Spiff op Security.nl kun je hier meer over lezen.

Hoe houd jij Windows 10 buiten de deur? Of ben je juist een tevreden upgrader? Laat het weten in de reacties hieronder!

Ervaringen over de - wel gewenste - upgrade naar Windows 10 kun je hier vinden

Reacties

Weet iemand of het afdoende is om een Windows 10 installatie te blokkeren door je W7 register aan te passen zoals hieronder is aangegeven? Is het na een register aanpassing nog nodig om de "aanbevolen updates" uit te vinken of dat sowieso altijd beter ze uit te vinken?
To suppress this offer through the registry, set the following registry value:
Subkey: HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate
DWORD value: DisableOSUpgrade = 1

Ik wil Windows 10 buiten de deur houden omdat mijn dvd-rw speler niet meer werkt,en dus geen schijf kan branden.aanbevolen wordt dan ook gewoon de updates van wWindows 7 te instaleren om zo bij te blijven.

"aanbevolen wordt dan ook gewoon de updates van wWindows 7 te instaleren om zo bij te blijven"

En dan installeert windows 10 straks automatish via windows update. Updates gewoon helemaal uitzetten. Heeft helemaal niets met veiligheid te maken, ze zetten er gewoon dikke keyloggers op via die updates om je te bespioneren.

Na mijn windows 10 installatie na 6 weken alleen maar verslechtering van software ondervonden. Zoveel ellende dat voorbije maandag het scherm alleen maar zwart bleef na wederom een update van W10. Van deellende mijn laptop naar de reparateur gebracht en daar bleek ik niet de enige te zijn met probleem. Ze zitten ook te knoeien in de bios zodat je niet eens een W7 recoveri kunt starten. Weg met WINDOWS.

Zoek een torrent van de versie van windows 7 die je normaal op je pc had, brand de iso op dvd en installer die op nieuw. Achteraf even de product sleutel invoeren die te vinden is op de sticker op de kast van je pc. Wel van tevoren de schijf leeghalen met gparted http://gparted.org/ en windows 7 daarna installeren op unallocated space.

Windows 10 wordt aanbevolen update in 2016 - hoe voorkom je de installatie van Windows 10 ?

Windows update uitzetten.

spioneren van ms is niet volledig uit te zetten https://www.youtube.com/w...

Windows 10 is net als VW diesel Sjoemelsoftware

Op mijn desktops werkt Windows 10 ook heel goed. Behalve op mijn laptop. De eerste dagen dat Windows 10 er op geïnstalleerd is heb ik Wi-Fi als hij opstart. Maar na een paar dagen is het gedaan met Wi-Fi en kan ik ook geen verbinding meer maken tenzij ik mijn router telkens opnieuw opstart als ik mijn laptop opstart. En dat ben ik nu niet van plan.

Misschien moet je router ( modem? ) even terug naar de fabrieksinstellingen. Bel de helpdesk van je provider ( bij Ziggo - tel. 1200 - was het bij mij in een vloek en een zucht geregeld ).

Aan mijn router (modem) kan het niet liggen want heb die al meermaals herstart en het probleem is daarmee niet opgelost. Het licht gewoon aan Windows 10. Met Windows 7 heb ik nooit problemen met mijn wifi.

Heb je je driver al eens geupdate, welke draadloze netwerkkaart zit er in je laptop? Als je dat niet weet moet je op deze site eens zoeken naar specy en daarmee de kaart opzoeken.

Windows 10 had de nieuwste driver van mijn netwerkkaart al geïnstalleerd. Het probleem is dat ik de eerste drie, vier dagen geen enkel probleem heb met mijn wifi. Daarna kan ik geen verbinding meer maken met wifi. Het zal dus wel een bug zijn in Windows 10. Ik heb er vorige week terug Windows 7 opgezet en nu heb ik geen enkel probleem meer met wifi.

van tijd tot tijd je modem cq driver resetten.
Hoe ? door m een minuut of 5 van t stroom te halen, voor laptop met ingebouwde modem betekend dat dat je de batterij eruit moet halen.

controleer eens of je netwerkadapter ingesteld staat op automatisch, en check je driver voor je netwerkadapter eens op update

Het zou helpen als je even aangeeft welk modem je gebruikt ( provider? ). Een reset gebeurt meestal via de ACHTERKANT (http://forum.kpn.com/t5/I... en https://community.ziggo.n...).

Mijn modem is een Motorola / CV6181E (DOCSIS)van Telenet en mijn router een D-Link (DIR-600). Modem en router zijn al meermaals gereset. Dus daar kan het niet aan liggen. Dus ligt het bij Windows 10 zelf.

Je modem lijkt in ieder geval geen wifi te hebben _ hier ( eerste post ) https://userbase.be/forum... en hier ( helemaal onderaan ) https://userbase.be/forum.... Telenet bellen Alex - gewoon doen zou ik zeggen.

Mijn Modem van Telenet geeft inderdaad geen wifi. Maar mijn router wel. Omdat ik een business abonnement heb met een vast ip adres kan ik geen modem met wifi hebben.

1 - Dit heb je dus gedaan : http://www.dlink.com/nl/n...

2 - Dan kun je nog je veiligheid op WPA Only ( TKIP ) zetten : http://www.dlink.com/nl/n...

3 - Zoal hier gezegd : stuurprogramma bijwerken : https://www.pcwebplus.nl/...

4 - En hier : Stap 2 ? - https://www.pcwebplus.nl/...

5 - En natuurlijk hier : https://www.google.nl/?gw...

See you around - J.

Blijkbaar moet je handmatig aan de slag om je aan te passen aan Windows 10 zodat deze gaat doen wat normaal gesproken iedere besturing systeem moet doen.. gewoon werken en zeker de basis functies! De klant moet zich in allerlei bochten wringen omdat "het systeem"heilig is, de omgekeerde wereld! Ja maar je moet dit doen en dan dat en als dat niet werkt moet je een nieuwe driver installeren en als dat niet werkt dan in je hardware veroudert en moet je een nieuwe pc kopen.. want met Windows 10 is niets aan de hand en dat kan ook niet. Wat een volgzame slappe hap bij elkaar die maar achter een wordt aanloopt...

@Win10 Er zijn ook pc's die niet goed werken met Windows 10 hoor, mijn laptop wordt heet en touchpad scrolt niet. Even voor de duidelijkheid, ik heb geen probleem met windows 10 het draait perfect op mijn desktops, maar waarom moet ik gepust worden windows 10 te installeren op laptops waar het niet goed op werkt?

Voor de mensen die windows 7 en 8.1 NIET willen upgraden naar windows 10 heb ik een .reg bestand gemaakt, dit verwijderd het windows 10 upgrade icon, de windows 10 reservatieoptie en de windows 10 update in het windows 7/8.1 update centrum.
https://www.dropbox.com/s...

Bedankt Thomas, kan handig zijn alhoewel ik het nog niet nodig heb gehad en Windows 10 hier op mijn desktop perfect werkt.
Maar moesten er elders problemen ontstaan en wil ik het dan beletten dat Windows automatisch upgrade, dan heb ik je .reg bestandje tenminste achter de hand.

Waarom zou je Windows 10 buiten de deur willen houden? Mits je een goede firewall hebt geïnstalleerd, zoals die van Comodo of de Privatefirewall 7, kun je het spioneren van Windows 10, zoals o.a. via CompatTelRunner. exe, gemakkelijk onder controle houden, set all rules to deny traffic (Privatefirewall 7).
Ik begrijp de blijkbaar alom, ook hier, aanwezige weerzin tegen Windows 10 niet zo.

afbeelding van redactie

Geen weerzin tegen Windows 10 hoor (wij vinden Windows 10 zeer aan te bevelen, als je de privacy-instellingen wel goed bekijkt), maar er is een groep Windows-7/8-gebruikers die niet wil upgraden en de methoden die Microsoft - al dan niet per ongeluk - gebruikt om Windows 10 te pushen zijn niet zo subtiel.

De weerzin is tegen spyware, een keylogger en backdoors in nota bene een besturingssysteem, dat daarvan juist gevrijwaard moet zijn en waarvoor diverse programma's bestaan! En dan nog de terreur van Microsoft, die ook op slinkse wijze Windows 10 door de strot probeert te wringen. Microsoft is een pion van de N.S.A. geworden, terwijl Truecrypt dat heeft geweigerd en is gestopt met het programma!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ho_garije