Panda Cloud Antivirus Free biedt beste real-world bescherming tegen virussen (april 2014)

AV Comparatives test regelmatig de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermen anti-virus programma's ons in het dagelijkse leven als we op internet surfen en mail bekijken?

Daarvoor zoekt AV Comparatives op het web naar schadelijke sites en e-mails die malware op je pc proberen te zetten. Vorige week zijn de testresultaten van april bekendgemaakt.

Vorige maand gebruikte AV Comparatives voor de test 1030 schadelijke sites die malware aanboden via drive-by downloads. Gekeken werd hoeveel van deze bedreigingen tegengehouden werden door de anti-virus software.


Bron: AV Comparatives

In bovenstaande grafiek (klik voor groter) zie je de resultaten. Foutloos - met een detectie van 100% - waren het gratis Panda Cloud Antivirus Free en Bitdefender. En Panda had zelfs nul vals positieven. Het gratis Panda Cloud Antivirus mag zich dus de beste virusscanner in deze test noemen (en dan werd ook nog de oude versie 2.3 gebruikt - Panda Cloud Antivirus 3.0 verscheen twee weken terug). Kaspersky, dat meestal ook bovenaan eindigt, had wat slippertjes deze maand en liet 1% van de virussen door.

Andere virusscanners als AVG en avast! hadden geen bescherming tegen 3,4% van de bedreigingen (toch ruim 30 malware-exemplaren). Bekijk verder de afbeelding voor de overige resultaten.

Microsoft Security Essentials (MSE) en Windows Defender onder Windows 7 en 8 blokkeerden 88,4% van de virussen. Meer dan basisbescherming biedt Microsofts beveiligingssoftware dan ook niet.

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden.
Je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken.

Deel dit artikel: 

Reacties

Het lukt mij niet om Panda Cloud Antivirus op mijn Windows 7 64-bit computer te installeren. De PandaCloudAntivirus.exe installer werkt niet. Windows vraagt nog wel om toestemming voor het aanbrengen van wijzigingen door Panda, maar daarna gebeurt er niets meer.

WD My Cloud werkte verschrikkelijk traag en dat bleek veroorzaakt te worden door QIHOO 360 IS, ook als de online protectie werd uitgezet.
Nadat ik QIHOO 360 IS verwijderd heb, ben ik nu weer terug bij Comodo IS Premium. Comodo versie 7.0.317799.4142 werkt goed en geeft VEEL minder vertraging op de verbinding met de WD My Cloud dan 360 IS.

Het probleem zat in het niet kunnen vinden van het Firefoxprofiel!
Panda zag ten onrechte Firefox als de standaard browser.
Pas na het verwijderen van Firefox, inclusief alle instellingen, kon Panda geïnstalleerd worden. Ik heb de installatie aan het begin echter zelf gestopt en blijf liever bij Comodo.

Panda Log:
GetFirefoxProxySettings - C:\Users\GSM\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\D:\users\GSM\Firefox\Profiles\gwakvcb9.default-1346523209168\prefs.js
ReadFirefoxProxySettings - :GetDefaultWebBrowser, failed to open FireFox configuration settings file:

Ben het grotendeels met je eens, er is een nieuw virus en dan pas wordt/kan er iets tegen gedaan worden. Maar beter er achteraan lopen dan er helemaal niets tegen te doen.
Norton was vroeger erg goed met zijn hard disk programma´s, helaas kan dat van zijn virusprogramma niet gezegd worden. Een erg zwaar en opdringerig programma vind ik zelf, het eerste wat ik bij vrienden van een nieuwe pc af gooide.

Elke virusbescherming is een lapmiddel en loopt achter de feiten aan.
http://webwereld.nl/bevei...

Om een programma correct te verwijderen hoort er standaard gewoon een goede uninstall bijgeleverd te worden.

Zoals ik al aangaf in een ander item, veel problemen met de update en moeilijk te verwijderen door diep verstopte bestanden.
Jammer dat Comodo niet in deze testen wordt meegenomen.

Om Panda Cloud Antivirus te verwijderen kun je het volgende bestand uitvoeren:

http://www.pandasecurity....

(Dit werkt niet met andere versies van Panda want daar heb je weer andere tools voor, kun je lezen op de volgende site:

http://support.pandasecur...

Op dit moment gebruik ik privé bij Windows meestal Panda, Bitdefender free en Avira. Ze laten verschillende false positives zien, ze zitten elkaar soms dwars, maar ze zijn prima te gebruiken en vullen elkaar goed aan zonder het echte werken te verstoren.

Norton, McAfee, AVG en Avast, ik heb ze allemaal op PC's, servers en laptops gebruikt. Ze zijn ook best goed, maar ze belasten het systeem meer dan Panda, Bitdefender free en Avira. Dus kies ik voor de laatsten, naast de losse scanners die geen real time protectie leveren.

Panda is natuurlijk wel een scanner die beter met in de Cloud werkt. Soms kan of wil ik geen internetverbinding hebben.

citaat:
"... zonder vals positieven waren het gratis Panda Cloud Antivirus Free en Bitdefender."

Volgens mij geeft de grafiek aan dat Bitdefender drie valse positieven gaf, tegen nul voor Panda. Het blijft echter een moment opname. Belangrijk is of Panda dit niveau de komende maanden gaat volhouden.

Je hebt gelijk. Is aangepast in de tekst. Dank.

zoals altijd is bitdefender het beste viruspakket van allemaal. kijk ook maar op de website www.av-test.com test resultaten zijn altijd het beste van allemaal.

groetjes sacha stahl

he man je hebt helemaal gelijk bitdefender is altijd 100% in het detecteren van de nieuwste virussen en andere rotzooi per dag en over de laatste 4 weken ook 100% geweldig product bitdefender.
alle cookies en geinfecteerde cookies worden ook gedetecteerd. en bankieren kun je safe vanuit de bitdefender safepay geisoleerde browser.
volgens de consumentenbond heeft bitdefender de hoogste detectie vermogen in alles ook in spam en andere randzaken. firewall is erg goed
onafhankelijke test instituten testen bitdefender 2012/2013 als beste viruspakket van allemaal is niet voor niks zo
zie website www.av-test.org

volgens de website: system requirements Internet Explorer. En andere browsers dan? Ik heb nergens een privacy statement m.b.t. Panda Cloud Antivirus kunnen vinden, alleen iets voor bezoekers van de website. Dus ze snuffelen door je hele PC zonder daarvoor uit te komen?
Gaan we niet doen.

Panda Cloud free werkt ook gewoon met Firefox.

De hoogste tijd dat iedereen nu eens overschakelt naar Panda. Scheelt weer eindeloze discussies over AVG en Avast!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oo_tenrijk