Preview-update KB4580364 voor Windows 10 versie 20H2 en 2004

Afgelopen donderdagavond 29 oktober zijn de optionele preview-updates voor Windows 10 versie 2004 en 20H2 uitgebracht met nummer KB4580364. Dit is de eerste preview-update voor Windows 10 20H2, dat 20 oktober verscheen.

Voor Windows 10 versie 1909,1903 en 1809  waren al eerder de preview-updates uitgebracht. Dit zijn optionele updates voor Windows 10 die je niet hoeft te installeren.

Versie Preview-update Buildnummer Datum
Windows 10 20H2 KB4580364 19042.610 29 oktober 2020
Windows 10 2004 KB4580364
19041.610
29 oktober 2020
Windows 10 1909 KB4580386 18363.1171 20 oktober 2020
Windows 10 1903 KB4580386
18362.1171
20 oktober 2020
Windows 10 1809 KB4580390 17763.1554 20 oktober 2020

 
Ook kun je de Cumulative Update Preview voor het .NET Framework aangeboden krijgen. Deze preview wordt vreemd genoeg wel automatisch geïnstalleerd als je zoekt naar updates.

Let op!

Deze preview-updates zijn optioneel (meer bedoeld voor het bedrijfsleven voor testdoeleinden) en verschijnen meestal in de derde of vierde week van de maand. Ze zijn beschikbaar onder het kopje optionele updates in Windows Update en worden niet automatisch geïnstalleerd.

Je kunt ze ook beter niet te installeren, want bij de volgende cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdates krijg je deze kwaliteitsupdates ook meegeleverd - en dan beter getest (er kunnen nu nog fouten in zitten)! Deze updates zijn letterlijk een preview van de beveiligingsupdates een maand later.

Probleemoplossingen KB4580364 in Windows 10 20H2/2004

KB4580364 voor Windows 10 20H2 en 2004 van 29 oktober lost 30 fouten op. Onder andere een probleem in het TCP/IP netwerkprotocol waardoor Windows 10 stopt met werken, is verholpen.

Ten slotte wordt in deze onderhoudsupdate ook een nieuwe functie toegevoegd: Meet Now (Nu vergaderen) in Skype waarmee je met vrienden, familie of collega's (ook zonder dat die Skype hebben) kunt vergaderen of groepsvideobellen.

Alle details van de foutoplossingen kun je hier nalezen.

Probleemoplossingen KB4580386 in Windows 10 1909/1903

KB4580386 voor Windows 10 1909 en 1903 van 20 oktober lost 33 fouten op. We pikken er enkele interessante uit.

Zo wordt een probleem waardoor je scherm steeds flikkert verholpen. Ook een fout waardoor een usb printer niet meer zichtbaar is wordt gerepareerd. Verder is nu een vastloper van Windows 10 met foutmelding 0x17 opgelost. Evenals een fout in het TCP/IP netwerkprotocol waardoor Windows 10 ook stopt met werken.

Ten slotte wordt in deze onderhoudsupdate ook een nieuwe functie toegevoegd: Meet Now (Nu vergaderen) in Skype waarmee je met vrienden, familie of collega's (ook zonder dat die Skype hebben) kunt vergaderen of groepsvideobellen.

Alle details van de foutoplossingen kun je hier nalezen.

Foutoplossingen KB4580390 in Windows 10 1809

KB4580390 voor Windows 10 1809 repareert 30 problemen. De liefhebber kan alle foutoplossingen hier nalezen. Aangezien de ondersteuning voor Windows 10 versie 1809 op 10 november stopt, zal dit de laatste Preview Update zijn voor de maandelijkse beveiligingsupdates voor versie 1809. Upgraden naar een nieuwere versie van Windows 10 is dan noodzakelijk (en zal - als het goed is - ook automatisch aangeboden worden door Microsoft).

Preview-updates installeren (optioneel)

Bovengenoemde probleemoplossingen krijg je ook allemaal meegeleverd met de cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdate van 10 november, je hoeft deze preview-update dus niet te installeren! Maar als dit toch wilt dan kan dit op de volgende manier:

1. Klik op Optionele updates weergeven

2. Zet een vinkje bij de update en klik op Downloaden en installeren

Eventuele problemen met deze updates horen we graag in de reacties hieronder.

Uitleg Windows 10 versies

Windows 10 versie 2004 is sinds 27 mei te downloaden. Dit is de nieuwste halfjaarlijkse onderdelenupdate voor Windows 10. Op 12 november 2019 is Windows 10 versie 1909 verschenen. Daarvoor was Windows 10 versie 1903 sinds 21 mei 2019 te downloaden. Windows 10 versie 1809 werd sinds 13 november 2018 uitgerold via Windows Update.

Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versie- en buildnummer je hebt.

Je kunt er sinds juni 2019 voor kiezen om grote halfjaarlijkse Onderdelenupdates van Windows 10 over te slaan. Maximaal een tot anderhalf jaar. Als een Windows 10 versie geen updates meer krijgt ('end of life' is) dan krijg je, enkele maanden van tevoren, een verplichte - automatische - upgrade naar een volgende versie. Hier zijn de data:

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 1809 10 november 2020
(Microsoft heeft de EOL voor 1809 uitgesteld)
Windows 10 1903 8 december 2020
Windows 10 1909 11 mei 2021
Windows 10 2004 14 december 2021
Windows 10 20H2 voorjaar 2022
Deel dit artikel: 

Reacties

nog steeds de oktober update niet binnen gekregen via windows update?????

Ik heb versie 1909 zou tot mei 2021 niet hoeven aan te passen???
Vandaag versie 2004 geinstalleerd ( geen invloed op ???)
Installatie duurde 4 uur ,gelukkig geen problemen.Wat een gedoe met Windows 10.....

Top, wederom update zonder problemen geinstalleerd vorige week

Ook bij mij geen problemen, Is geupdate, En loopt als een zonnetje, Mijn pc, Groetjes.

Afgelopen donderdagavond al geïnstalleerd. Geen problemen tot nu toe (net als na de oktober 20H2 update).

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit-rusla_d