Reageren

Redo Rescue

Horizontal Tabs

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (155 stemmen)
Beschrijving: 

Redo Rescue (voorheen Redo Backup & Recovery) is een makkelijk te gebruiken open source programma om een backup van uw Windows, Mac of Linux pc mee te maken. In geval van nood (bij virussen of als Windows niet meer opstart) kunt u uw pc herstellen met Redo Rescue.

Redo Rescue is een apart op Linux gebaseerd besturingssysteem dat u op een usb-stick zet met een van deze gratis programmaatjes (een cd of dvd branden van het ISO-bestand kan ook). U hoeft niet eerst Windows op te starten, maar start gelijk de pc met de usb met Redo Rescue. Dus als Windows niet meer werkt kunt u wel Redo starten.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld CloneZilla heeft Redo een overzichtelijke interface die makkelijk in het gebruik is. De belangrijkste knoppen zijn Backup en Restore. Zo kunt u een image van uw harde schijf of partitie maken en deze als backup op bijvoorbeeld een netwerkschijf of NAS zetten. Met deze backup kunt u later uw pc herstellen in geval van nood.

Behalve deze backup en restore functionaliteit heeft Redo de beschikking over enkele handige tools of werktuigen om verloren bestanden terug te vinden en partities op uw harde schijf mee aan te passen. Redo Rescue is voor gevorderden!

Opmerking: als het backup-proces van Redo bevriest dan is volgens de makers uw harde schijf alleen-lezen, bevat corrupte bestanden of heeft te weinig ruimte.

DL

Inst

Website producent: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
grieke_land