Reageren

RescueZilla

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

RescueZilla is een afsplitsing van Redo Backup & Recovery. Het is een makkelijk te gebruiken open source programma om een backup van je Windows of Linux pc of Mac mee te maken. In geval van nood (bij virussen of als Windows niet meer opstart) kun je je pc herstellen door een backup van je schijf of partitie terug te zetten met RescueZilla. Voor gevorderden!

RescueZilla is een apart op Linux gebaseerd besturingssysteem dat je op een usb-stick zet met een van deze gratis programmaatjes (een cd of dvd branden van het ISO-bestand kan ook). Daarna start je je pc op vanaf deze usb stick met RescueZilla en kun je een backup/image maken of juist terugzetten vanaf een externe harde schijf of NAS.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld CloneZilla heeft RescueZilla een overzichtelijke interface die makkelijk in het gebruik is. De belangrijkste knoppen zijn Backup en Restore. Sinds versie 2.0 is RescueZilla geheel compatibel met CloneZilla (wat betekent dat je backups van CloneZilla kan terugzetten en omgekeerd). RescueZilla kan backups maken van zowel hele harde schijven als afzonderlijke partities. Ook je schijven klonen tussen apparaten.


RescueZilla is nu ook in het Nederlands vertaald

RescueZilla is voor gevorderden!

Inst

Website producent: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederl_nd