Reageren

Transmission

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Bij de meeste bittorrent-programma's krijg je tegenwoordig allerlei toolbars en andere adware meegeleverd als je niet oplet. Transmission is anders. Deze snelle en lichte bittorrent-client is vrij van gebundelde software en doet zijn werk uitstekend. Met Transmission kun je via torrents software en meer downloaden. Het uiterlijk van Transmission is zonder poespas en extra toeters en bellen.

Transmission werd oorspronkelijk alleen voor Mac en Linux ontwikkeld en wordt ook standaard meegeleverd met de meeste Linux-distributies. Er is nu ook een Windows-versie genaamd Transmission-Qt. Transmission is een lichtgewicht programmaatje met een eenvoudige interface. Het doet wat het moet doen zonder overbodige extraatjes: bestanden downloaden en uploaden.

Transmission op macOS

Onder de motorkap zitten wel degelijk nog allerlei handige configuratie-opties, zoals het instellen van bandbreedtes voor uploads en downloads en een zwarte lijst om foute peers te blokkeren (onder Windows moet je deze nog zelf activeren en instellen onder Edit | Preferences | Privacy - lees hier uitleg hoe je dit kunt doen). Ook ondersteunt Transmission versleutelde verbindingen met peers.

Transmission is daarmee een prettige, snelle bittorrent-applicatie die zonder allerlei extra rommel geleverd wordt. Transmission is beschikbaar voor macOS en Linux en is in het Nederlands vertaald. Voor Windows is er een aparte uitgave Transmission-Qt genaamd die alleen in het Engels verkrijgbaar is.

Waarschuwing
Het delen - en sinds april 2014 ook downloaden - van auteursrechterlijk beschermd materiaal is verboden in Nederland! Let dus goed op wat je downloadt via torrents, want uit illegale bron downloaden is strafbaar. Muziek en video's zullen vaak illegaal zijn. Open source software is wel legaal om via torrents te downloaden, maar betaalde software niet.

Inst

Uitleg: 

Waarschuwing
Het delen - en sinds april 2014 ook downloaden - van auteursrechterlijk beschermd materiaal is verboden in Nederland! Let dus goed op wat je downloadt via torrents, want uit illegale bron downloaden is strafbaar.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
de_emarken