Reageren

Transmission

Actueel: 

31 augustus 2016
Voor de tweede keer dit jaar is de OS X-versie van Transmission korte tijd besmet geweest met malware. Kwaadwillenden hadden wederom weten in te breken op de server van Transmission en het officiële download-bestand op 28 en 29 augustus geïnjecteerd met OSX/Keydnap malware. Heb je op die dagen Transmission voor Mac gedownload lees dan hier instructies. Transmission heeft alle - weer schone - downloads nu naar GitHub overgebracht om herhaling te voorkomen.

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.7 (26 stemmen)
Voor Windows, macOS en Linux
Beschrijving: 

Bij de meeste bittorrent-programma's krijgt u tegenwoordig allerlei toolbars en andere adware meegeleverd als u niet oplet. Transmission is anders. Deze snelle en lichte bittorrent-client is vrij van gebundelde software en doet zijn werk uitstekend. Met Transmission kunt u via torrents muziek, video's en meer downloaden. Het uiterlijk van Transmission is zonder poespas en extra toeters en bellen.

Transmission werd oorspronkelijk alleen voor Mac en Linux ontwikkeld en wordt ook standaard meegeleverd met de meeste Linux-distributies. Er is nu ook een Windows-versie genaamd Transmission-Qt. Transmission is een lichtgewicht programmaatje met een eenvoudige interface. Het doet wat het moet doen zonder overbodige extraatjes: bestanden downloaden en uploaden.

Transmission op macOS

Onder de motorkap zitten wel degelijk nog allerlei handige configuratie-opties, zoals het instellen van bandbreedtes voor uploads en downloads en een zwarte lijst om foute peers te blokkeren (onder Windows moet u deze nog zelf activeren en instellen onder Edit | Preferences | Privacy - lees hier uitleg hoe u dit kunt doen). Ook ondersteunt Transmission versleutelde verbindingen met peers.

Transmission is daarmee een prettige, snelle bittorrent-applicatie die zonder allerlei extra rommel geleverd wordt. Transmission is beschikbaar voor macOS en Linux en is in het Nederlands vertaald. Voor Windows is er een aparte uitgave Transmission-Qt genaamd die alleen in het Engels verkrijgbaar is.

Waarschuwing
Het delen - en sinds april 2014 ook downloaden - van auteursrechterlijk beschermd materiaal is verboden in Nederland! Let dus goed op wat u downloadt via torrents, want uit illegale bron downloaden is strafbaar.

Categorie: 
Bestanden delen
Versienummer: 
2.92
Laatst gewijzigd: 
31 augustus 2016
Licentie: 
Open source
Taal: 
Engels
Installatie: 
100% schoon
Uitleg: 

Waarschuwing
Het delen - en sinds april 2014 ook downloaden - van auteursrechterlijk beschermd materiaal is verboden in Nederland! Let dus goed op wat u downloadt via torrents, want uit illegale bron downloaden is strafbaar.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
engel_nd