Reageren

qBittorrent

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.2 (13 stemmen)
Actueel: 

16 februari 2018
qBittorrent 4.0 was in november 2017 verschenen. Deze uitgave van het programma om bestanden te delen had een nieuw logo en nieuwe, plattere iconen. In versie 4.0.4 van februari 2018 worden nog enkele fouten en een crash opgelost.

Beschrijving: 

qBittorrent is een open source alternatief voor µTorrent. qBittorrent is een kleine en snelle torrentclient om bestanden mee te downloaden. Groot voordeel ten opzichte van µTorrent en Vuze is dat u geen onnodige toolbars krijgt aangeboden tijdens de installatie.

De interface van qBittorrent is wat minder gelikt, maar wel functioneel. Onhandig is dat als u vanuit qBittorrent zelf torrents wil zoeken, u deze functie eerst moet inschakelen via Beeld | Zoekmachine. Hierna wordt automatisch een ontbrekende software-bibliotheek (Python) gedownload om dit mogelijk te maken. Daarna is echter zoeken mogelijk via het tabblad Zoeken (met verrekijker).

qBittorrent verdient wat ons betreft de voorkeur boven µTorrent, FrostWire en Vuze omdat u geen overbodige extraatjes krijgt aangesmeerd: de installatie is helemaal schoon. Ook heeft qBittorrent veel opties en zijn encryptie en een anonieme modus (die nooit 100% waterdicht is) mogelijk. Deze kunt u inschakelen onder Opties | Bittorrent.

Categorie: 
Bestanden delen
Versienummer: 
4.0.4
Laatst gewijzigd: 
16 februari 2018
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Download: 
Installatie: 
100% schoon
Uitleg: 

Waarschuwing
Het delen - en sinds april 2014 ook downloaden - van auteursrechterlijk beschermd materiaal is verboden in Nederland! Let dus goed op wat u downloadt via torrents, want uit illegale bron downloaden is strafbaar.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
fr_nkrijk