Microsofts nieuwe browser voor Windows 10 gaat Edge heten

Microsoft is onder de werknaam Project Spartan al een tijdje bezig met een nieuwe browser voor Windows 10. Deze zal zowel op desktop, tablet als smartphone moeten werken. Gisteren tijdens de BUILD conferentie voor Windows-ontwikkelaars heeft de softwaregigant bekendgemaakt dat de definitieve naam voor de nieuwe browser 'Edge' zal worden.

Dus als Windows 10 deze zomer uitkomt - want dat is de nieuwe planning - zal Edge de vervanger zijn van Internet Explorer.  Allebei met een 'e', dus het bekende logo met de 'blauwe e' keert in iets andere gedaante ook weer terug (zie afbeelding hiernaast)... Edge gaat in navolging van Firefox en Chrome vol inzetten op extensies. Lees hier verder over de nieuwe functies in Edge/Spartan.

Proefversies van Windows 10 kun je gratis uitproberen (lees onze complete handleiding om Windows 10 gratis en veilig uit te proberen als virtuele machine in VirtualBox). En ons inziens is Microsoft de goede weg ingeslagen, met een terugkeer naar vertrouwde elementen (zoals het startmenu), de verwijdering van stoorzenders als de tegels en waardevolle en nuttige vernieuwingen zoals Task view en zoekassistent Cortana.

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ederland