Heb je de Windows 10 upgrade al binnen? Wat zijn jouw ervaringen?

Vandaag begint de grootste upgrade die Microsoft ooit heeft uitgerold: honderden miljoenen mensen willen Windows 10 binnenhalen. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen, verloopt de upgrade in fasen. Eerst krijgen Windows Insiders de upgrade aangeboden, daarna mensen die Windows 10 gereserveerd hebben en dan pas de rest van de Windows 7 en 8 gebruikers. Voordat iedereen Windows 10 krijgt aangeboden zijn we enkele dagen en misschien wel enkele weken verder. Voor gevorderden is hier al wel de Media Creation Tool van Microsoft te downloaden, waarmee je je computer met Windows 7 of 8.1 kunt bijwerken naar Windows 10 of het Windows 10 iso-bestand kunt downloaden waarmee je een installatie-dvd of -usb kunt maken. Lees hier een stappenplan om te upgraden naar Windows 10.

Wij willen graag weten of je de upgrade naar Windows 10 al hebt binnengehaald.

En in de reacties horen we graag je ervaringen met het upgrade-proces: verliep alles soepel? Ben je problemen tegengekomen? En hoe bevalt Windows 10? Laat je verhaal achter in de reacties hieronder!

Lees verder het laatste nieuws over Windows 10, de eerste reviews (nu upgraden of wachten?), de meestgestelde vragen en een stappenplan om te upgraden naar Windows 10.

Reacties

na het upgraden van 7 (in mijn ogen de beste ooit ) naar 10 begon de nachtmerrie.Opstarten duurde meer dan 8 minuten en een programma opstarten ruim 2 minuten.De bladwijzer had adhd en de traagheid van de programmas niet te beschrijven.Gelukkig kon ik (zeer snel )windows 7 terugzetten.Dit hoor ik ook van nogal veel anderen.Ik hoop dat W7 blijft bestaan.

Those are the best site for free movie downloads no registration

Eerst ging het nog wel maar na de verplichte update naar de jubileum update is het zwaar waardeloos. Compu loopt minstens 1 x per dag vast. Komt niet meer uit stand-by stand. Foxit- en Adobe reader lopen vast. Er zijn programma's op mijn computer gezet waar ik niet om gevraagd heb, deze zijn ook niet te verwijderen. :(
Oplossing: Terug naar Windows 7 :)

Gaaf

Wat een doordrammer die W10.
Ik heb de KB ..........verwijderd omdat van het gezeik af wilde zijn om W10 te installeren. Nu is de update verwijderd en nog steeds komt, als ik opstart, die upgrade van w10 te voorschijn. Ziek wordt ik ervan en zal nooit W10 nemen!

Mijn start menu blokkeert steeds, kan dan ook niet meer normaal afsluiten. krijg dan ook geen nieuwe updates, elke keer moet ik in de geschiedenis de klok terugdraaien,

Ik heb juist een nieuwe pc gekocht van 5000€ (alleen pc). Ik denk er nog lang niet aan om windows 10 op mijn nieuwe pc te zetten, dat zal ik zelf wel uitmaken. Er zijn nog windows versies geweest die afgekraakt werden tot en met (zoals millenium en vista) waar ik tien jaar mee gewerkt heb zonder één probleem tegen te komen. Windows 8 heb ik ook overgeslagen.

Hallo allemaal mijn atvies is stap zo snel mogelijk over
Want Microsoft stopt met Windows 7 en 8.1 en dan moet je betalen voor Windows 10
Je hoeft niet dang te zijn dat het niet werkt want je kunt binnen een maand gewoon weer terug naar
Windows 7 of 8.1

Windows vanaf Windows 8 t/m Windows 10 zijn een regelrechte ramp omdat het programma niet doet wat je verwacht en al die plaatjes maken de zaak alleen maat slechter want in feite hebben die geen enkele toegevoegde waarde in vergelijking met de favoriete programma's voor heen maar dan zonder al die poespas met plaatjes. D e'helpdesk' van W10 heeft voor mij nog geen enkele keer een oplossing voor mijn problemen gegeven en dient m.i. enkel om W10 te promoten ondanks de vele tekortkomingen maar ja die mensen worden betaald door microsoft en zijn dus wereldvreemd en zeker niet objectief.

Ik probeer windows 10 uit op een extra computer. Ik vind het een nadeel dat je in Windows 10 niet meer kunt zien waar de computer mee bezig is (update, etc.). Op mijn hoofdcomputer blijf ik Windows 7 gebruiken, een fijn en snel platform, waarin je alles kunt controleren.

De eerste keer wat problemen ondervonden door een fout van mijzelf. Nu de goede versie van windows 10 schone versie op mijn pc en heb er erg veel plezier van. Alles duidelijk en overzichtelijk. Veel mogelijkheden en goede snelheid.

Windows 10 perfect hoor! Bevalt zeer goed!

Jij bent geloof ik de enige die "positief" reageert Hoe is het mogelijk !

Ik word nu iedere dag wel een aantal keer lastig gevallen met de popup om Windows 10 te installeren. Maar na het lezen van de reacties hier lijkt het me toch beter om het niet te doen.
Nu werkt alles prima en het geen zin in gezeik. Lees gewoon te veel dat het niet goed werkt.

Ik werd gedwongen omdat 1 Update voor Windows 7 mijn Toetsenbord compleet onhandelbaar maakte.Kon enkel nog met de Muispunt op Updaten naar 10 klikken.
Ook backUps werkten niet meer maar eenmaal bij Windows 10 aangekomen weet ik nu dat ik nooit geen Winddows meer koop.
Inderdaad mijn Toetsenbord deed het weer en Edge was flink rap,maar dat duurde maar 1 dag en toen werd dit computerke steeds trager en trager.
Zette er Firefox op en die vloog weer,maar Windows pikt dit niet want na het bericht "Je gebruikt te veel Firefox"en het is de bedoeling dat je W-10 uitprobeerd.Hij doet het nog maar daar is alles mee gezegd.
Mijn andere PC had ik die eerste dag toen deze zo snel was ook naar W-10 overgezet en na een Update had ik een Zwart Beeld.Niks helpt nog dus ik kan stellen dat Windows mijn Computer heeft VERMOORD.Met een Gif Update.
Dank veel dank MS/Windows.
Nooit zal ik nog Windhozen kopen.
Wat een drama.

Ik heb een HP Stream 13 met slecht 32gb SSD. Die draaide onder Windows 8.1. De meeste programma's had ik op een extra SSD van ook 32gb staan, maar het stuurprogramma nam al de hele standaard SSD in beslag. Om naar Windows 10 te updaten was een klus. Om ruimte te creëren voor de update, was een externe USB flashdrive nodig. Maar zelfs daarmee, kreeg ik nog de foutmelding dat ik 3gb vrije ruimte op de SSD nodig had. Daarom eerst de PC weer teruggezet naar de fabrieksinstelling (dus zonder alle Windows 8.1 updates van na die tijd). Pas toen was er ruimte genoeg. Het downloaden van Windows 10 duurde ongeveer 3 kwartier, het installeren daarna nog zeker anderhalf uur. Na de installatie moesten er nog diverse drivers via de HP assistant gedownload en geïnstalleerd worden. Maar nu functioneert alles weer prima, de PC is duidelijk sneller geworden, en op de SSD is weer 7gb extra ruimte vrijgekomen.
Nu nog even wennen aan Windows 10, maar dat wijst zicht redelijk vanzelf als je Windows 8 al kent.

Weet niet wat ik er van moet denken, maar wel heel snel storingen in mijn apps 16 stuks zijn niet te herstellen, zelfs mijn ingebouwde camera doet het niet meer, agenda,foto's, kaarten, aan de slag, om maar even wat te noemen, dat vind ik knap lastig

ik krijg nu dagelijks de melding van Microsoft om over te stappen van 7 naar 10
ik heb een pc desktop en ben al jaren tevreden met Windows 7
ik heb angst om over te stappen en de meningen bij familie en vrienden zijn verdeeld 50/50
het is echter opvallend dat sinds ik die meldingen om over te stappen krijg heb ik constant problemen met Internet Explorer 11 vnl webpagina's die bevriezen of blokkeren en uiteindelijk werkt heel mijn pc niet meer normaal
ik heb genoeg antivirus en malware programma's maar niets helpt
heeft iemand idee wat ik zou kunnen doen?

ik krijg nu dagelijks de melding van Microsoft om over te stappen van 7 naar 10
ik heb een pc desktop en ben al jaren tevreden met Windows 7
ik heb angst om over te stappen en de meningen bij familie en vrienden zijn verdeeld 50/50
het is echter opvallend dat sinds ik die meldingen om over te stappen krijg heb ik constant problemen met Internet Explorer 11 vnl webpagina's die bevriezen of blokkeren en uiteindelijk werkt heel mijn pc niet meer normaal
ik heb genoeg antivirus en malware programma's maar niets helpt
heeft iemand idee wat ik zou kunnen doen?

bij windows 10 kreeg ik op een gegeven moment de melding : startmenu en cortana werken niet. En aangezien het feit dat ik geen dvd van windows 10 had moest ik de computer opnieuw opstarten met windows 7, welke er nu nog opstaat en mijn upgrade naar windows 10 doe ik dan misschien wel het volgend jaar.

2 puntjes van kritiek: 1. bij opstarten komt het wachtwoordveld in beeld over de tekst wat waarschijnlijk "windows is aan het starten" zegt (weet niet zeker omdat wachtwoordveld er voor staat) terwijl ik geen wachtwoord heb gekozen omdat ik automatisch wil inloggen. en 2. waarom is het niet mogelijk om een linux naast windows 10 te installeren? als ik de linux live cd er in doe en die boot en linux wil installeren, zie ik geen optie "linux naast windows 10 installeren" sterker nog, de linux live cd ziet geen besturings systeem en gaat er van uit dat de schijf leeg is.

Linux is sneller met updates zoeken. Ben al een halve dag bezig met updates zoeken en nog steeds dezelfde status "zoeken naar updates" hier op windows 7.

Linux is sneller met updates zoeken. Ben al een halve dag bezig met updates zoeken en nog steeds dezelfde status "zoeken naar updates"

Hier een bericht van een aboslute nitwit op automatiseringsgebied. Een paar weken geleden W10 geinstalleerd. Dat ging als een zonnetje en het werkte ook een week of twee/drie prima. Maar deze week hielden het toetsenbord en de muis er opeens mee op. Een nieuwe muis gekocht, maar dat hielp niet. Naar een computerspeciaalzaak gebracht en daar het probleem voorgelegd. "W10 geinstalleerd zeker? Ik heb hier al minstens twintig mensen gehad met dit soort klachten." Kortom, hij heeft onze pc weer aan de praat gekregen door weer terug te gaan naar W7. Fijn, hij doet het weer. Kosten 39 euro. En bedankt Microsoft! Terug naar af en vier tientjes lichter, die je natuurlijk nergens kunt verhalen. Onze specialist zei er nog wel bij dat het al dan niet slagen van W10 af kan hangen van het type pc. En hij zei ook het onverstandig te vinden te upgraden van een goed werkend systeem naar iets totaal nieuws. Nieuwe systemen werken nou eenmaal beter op nieuwe computers waar ze meteen af fabriek op worden gezet. En W7 gaat echt nog wel een paar jaar mee.

@ Ontevreden , je had ook eerst via apparaatbeheer (Windows + x) kunnen kijken welke stuurprogramma s je gebruikt voor muis en toetsenbord, ik denk dat je drivers ( = stuurprogjes) een update nodig hebben, had je waarschijnlijk 39 euro bespaard, gewoon eerst even DriverBooster laten draaien. Ik weet niets van die computerspeciaalzaak af, maar als ze niet EERST de drivers geupdate hebben maar wel gelijk terug gaan naar W7 is dat wel heel makkelijk en snel verdiend

Ik, en samen met mij vele anderen, heb geen vestand van dit soort zaken. Ik weet hoe ik met software als Office om moet gaan, maar daar blijft het bij. Een DriverBooster laten draaien? Het zal wel. je kunt tegenwoordig niet meer zonder computer, maar dat wil niet zeggen dat iedereen weet hoe je hem draaiend houdt. Daar hoort Microsoft rekening mee te houden als ze elke dag een herinnering sturen dat je W10 nog moet installeren en melden dat je computersysteem automatisch wordt gecheckt of je pc geschikt is. Er wordt hier op deze site gevraagd naar ervaringen. Die heb ik gedeeld.

Dit weekend toch eens geprobeerd om Windows 10 te installeren, zo'n tien uur mee bezig geweest.
Moet wel eerlijk zeggen dat het back-uppen van Windows 8.1 en zo er wel bijgeteld is.
Het gewoon upgraden van de bestanden die Microsoft op mijn pc had gezet werkte langs geen kanten, aangezien er nog steeds geen bericht kwam dat ik nu eindelijk eens kon upgraden.

Na twee mislukte pogingen was de upgrade automatisch weer zo goed als verwijderd van mijn pc.
Was gezakt van een goede 6 GB naar iets meer dan 1 GB, had ik dus niets meer aan.
Dan maar weer van nul beginnen door met de Media Creation Tool van Microsoft alles terug te downloaden en de installatie via USB-stick te volbrengen.
Dat werkte wel zonder probleem.

Het installeren zelf ging uiteindelijk nog redelijk vlug, behalve dat er wat updates moesten geïnstalleerd worden van drivers die wel erg lang duurde.
Dan kon ik eindelijk opstarten, maar kon ineens niet meer inloggen terwijl ik 100% zeker was dat ik het juiste paswoord had ingedrukt.

De toetsenbord instellingen rechts onderaan nog eens veranderd lukte ook niet direct, dan maar terug heropgestart en dan na een paar keer op de enter toets te drukken lukte het ineens wel.
Heb dan maar direct terug voor automatisch inloggen gekozen dat ik in Windows 8.1 ook had, en sindsdien werkt hier alles perfect.

De eerste 2-tal keren niet, maar nu start Windows 10 minstens even snel op en in sommige gevallen nog sneller dan Windows 8.1.
Maar dat is volgens mij normaal, heb dat nog meegemaakt dat na een 'nieuwe' installatie van een besturingssysteem er op de achtergrond eerst nog van alles wordt aangepast en zelf geïnstalleerd.

Al veel MS spyware uitgeschakeld en voor de rest werkt het tot hiertoe zeer goed, dus wel een blijvertje.
Zoals ik eerder al zei ben ik niet zo'n grote fan van het uiterlijk (skin) van 10, maar dat ga ik in de toekomst wel aangepast krijgen naar mijn wens.

Het rare is wel dat veel van mijn oudere games die ik herinstalleerde op een andere 'verse' Windows 10 computer en daar niet werken of niet goed, wel werken met de upgrade van 8.1 naar 10.
Dus ergens moet het toch mogelijk zijn om ze op die computer toch aan de gang te krijgen.
Tja, Windows het blijft iets raars.
Nu nog twee computers te gaan!

Windows 10 op mij laptop gezet toen wilde hij niet meer afsluiten hij heeft 1 maand redelijk gewerkt toen kwamen de problemen echt de krant lezen ging niet meer en alles was zeer traag.
Laptop is een HP met Windows 8.1 van 1 jaar oud.
Dus Windows 10 niet doen allen maar ellende.

10 binnengehaald en weer verwijderd. Internet verbinding was weggevallen en niet meer op te starten . Van alles geprobeerd. Terug naat windows 7 en alles was weer in orde.

Ik had al argwaan omdat maar 1 van de 2 thuis PC"s een upgrade naar W-10 kon krijgen.
Mijn ene was niet geschikt en er kwamen ook geen Updates.
Maar vanmorgen ineens een heleboel waar ik niet op zat te wachten want mijn kleintste PC was al traag genoeg.
Enfin ik had hier een papier met al die Update nummers wat ik opgeschreven had omdat ik perse met mijn andere PC op Windows 7 wilde blijven.
Ook had ik bij toeval deze grote geschikte PC helemaal afgesloten van de kabel omdat ik dat gezoek van MS/Windows gewoon zat was.
Dus vanmorgen kwam er een regen van Updates die duidelijk voor Windows 10 bedoelt waren maar ik wist meteen dat dit fout zou gaan.
Elke Update die op papier stond verwijderde ik prompt en die stonden later ook niet meer bij Windows Update.
Gelukkig redde ik mijn Spel Computerke waarmee ik veel Pool en Darts Online speel.
Eerlijk gezegd ben ik het vertrouwen in Windows volkomen kwijt en zal nooit meer van die MEUK computers kopen.
Ben er helemaal klaar mee,ze hadden het fatsoenlijk kunnen vragen en niet zoals nu Windows 10 door je strot rammen.
Gelukkig was ik voorbereid.

Een paar dagen na de installatie ... Edge verdwenen, Store en andere apps werken niet meer. Cd-speler spoorloos. Herstel levert beschadiging van herinstallatie Windows 8.1 op. Dat kan dus niet meer. Sommige software beschadigd: herinstalleren. A.U.B., mensen van MICROSOFT, een beetje ernstig. Ernstig updaten a.u.b. Windows 10 NOG NIET installeren mensen.

zeggen dat Windows 10 niet goed werkt en fouten geeft en dan nog eens Microsoft de schuld geven dat Windows 10 problemen geeft vindt ik er wel wat over. De vraag is eerder hoe heb je Windows 10 geïnstalleerd en wat heb je met jouw pc allemaal uitgestoken. Ik werk op 3 pc's al twee maanden met Windows 10 en alles werkt nog steeds zoals het moet. Dus stel je eerst de vraag wat heb ik fout gedaan in plaats van Microsoft de schuld te geven dat hun besturingssysteem niet goed werkt.

Ik heb 2 laptops naar Windows 10 gebracht (één W8.1 en één W7 Starter) beiden draaien redelijk goed. Ik heb ook nog een andere, goed draaiende, laptop met W7 Home en die is met geen stokken naar W10 te brengen alhoewel Microsoft triomfantelijk beweerd dat die laptop geschikt is. Als een laptop feilloos draait op W7 Home dan mag toch worden verwacht dat de upgrade goed loopt, en inderdaad ik ben ook geneigd de schuld bij MS te leggen.

gedownload. Ik kreeg totaal geen verbinding meer met internet. Gaf aan dat het stuurprogramma van het netwerk niet goed was (kan geen verbinding maken) . Eraf gegooid terug naar W7 en alles weer okido .Nogmaals geprobeerd en weer hetzelfde probleem.

Downloaden Windows geen enkel probleem. Ziet er goed uit. Maar nadien heb ik schokkende bewegingen cursor en bij bekijken You Tube e.d.wanneer ze vergroot worden. Is heel irritant. Wat kan ik doen om dit te verhelpen?

Tsja, Windows10.... In eerste instantie wel aardig, maar loop tegen veel strubbelingen aan.
De nieuwe 'Edge-Browser'is werkelijk een ramp; ontoegankelijk en veel gedoe om bijvoorbeeld een simpele Bladwijzer te maken en vast te leggen, gebruikers-onvriendelijk etc. Ik sprak een medewerker van Kaspersky en die bevestigde het moeizame werken met Edge en velen met hem - geen vooruitgang dus. Google Chrome staat hier bijvoorbeeld met kop en schouders nog steeds boven!!
Verder merk ik dat er veel 'omwegen' zijn bij '10.' Plaatjes als achtergrond vanuit Microsoft, kun je vergeten met de bekende rechtermuisknop. Bij Windows 8.1, zat alles veel meer onder één knop en strakker, eenvoudiger voor een 'gewone' gebruiker en (is mijn ervaring) veel sneller. En dat gezever over die eeuwige startknop, is simpel op te lossen met bijvoorbeeld 'Classic Shell,' hier te downloaden. Over de privacy-beperkingen van '10,' zal ik het maar niet hebben - een veelgehoorde klacht!

Heb op een nieuwe computer met Windows 10 geprobeerd oudere games te installeren die ik wel allemaal zonder problemen goed werkend kreeg in Windows 8.1 maar die niet willen werken in Windows 10.
Raar en een zwaar minpunt.

Visueel vind ik het tegenover Windows 8.1 weer eens een achteruitgang, en dat was al niet geweldig in Windows 8.
Je kunt de taakbalk wel aanpassen en de achtergrond en zo, maar de bovenkant van de kader van een programma blijft altijd spierwit, erg lelijk vind ik.
Naar het schijnt zou dat in de toekomst met een update wel op te lossen zijn heb ik gelezen op Tweakers dacht ik, maar toch, waarom is dat niet mogelijk van in het begin?

Alle instellingen die onder Windows XP, Vista, 7 en 8.1 nog op een (redelijk) gemakkelijke en logische plaats terug te vinden waren zitten nu erg diep verstopt in Windows 10 op de meest onmogelijke plaatsen.

Eén wallpaper kiezen in een thema, zodat je geen diashow hebt maar alleen die schermafbeelding die je altijd wil, kon je vroeger doen door met de rechtermuisknop op de desktop te klikken, en de gewenste foto te selecteren.
Die optie staat er gewoon niet meer zodat je altijd een diashow hebt.
Heb me al een bult gezocht waar ik dat moet aanpassen, maar kan het gewoon niet vinden.

Iconen in het systeemvak is ook zoiets, lang geduurd voor ik dat vond.
Na vele menu's en vensters te hebben doorgeklikt heb ik het uiteindelijk weer erg diep in Windows 10 teruggevonden.
Waarom moet dat zo moeilijk?

Voor mij is Windows 10 zeker niet gebruiksvriendelijker geworden, en ik mag toch van mezelf zeggen, denk ik, dat ik een zeer ervaren computer en Windows gebruiker ben.
Ik vrees eigenlijk het ergste voor beginners en minder ervaren gebruikers.
Nu goed, die zullen meestal gewoon hun computer aanzetten en gebruiken wat erop staat, maar wat als ze ooit toch eens iets willen aanpassen of er moet iets aangepast worden?

Eigenlijk zie ik er niet meer naar uit om te updaten naar 10 om de vele mogelijke onverwachte problemen die er gaan opduiken, maar zal uiteindelijk wel moeten als ik binnen één jaar niet met een verouderd OS wil zitten en moet gaan betalen voor Windows 10.

Met Windows 7 heb ik uitstekend mee kunnen werken, de overstap naar Windows 10 was echt een klap in mijn gezicht. Het systeem slurpte al mijn geheugen op waardoor er veel problemen ontstonden zoals vastlopen of bevriezen waren een dagelijks verschijnsel voor me geworden. Mijn computer beschikt over een Intel Core 2 Quad Q8300 processor en wordt verder ondersteunt door 4 GB ram geheugen en dit draaide op een ASRock Model G31M-S. moederbord. Dus niet overdreven maar zou voldoende moeten zijn om met Windows 10 naar behoren te kunnen werken. Het is me echter zo tegen gevallen dat ik besloten heb om terug te gaan naar Windows 7 waar de computer dan nu ook weer op draait als vanouds. Nee voor mij geen Windows 10, het zal wellicht aan mijn systeem hebben gelegen maar ga ik nu geen nieuw systeem aanschaffen om fatsoenlijk met Windows 10 te kunnen werken. Vroeger met Windows XP kregen we jarenlang updates en veranderde het systeem gewoon met de tijd mee maar bleef wel Wndows XP. Daarom denk ik dat na XP het gewoon een melkkoe is geworden voor Microsoft en niets anders dan de gebruikers hun geld uit de zak te kloppen.
Voor mij in iedergeval voorlopig geen Windows 10 meer.

Ik heb gereserveerd. Download van de data gaat vanzelf na afsluiten PC. Maar na het opstarten mis ik verschillende belangrijke functies in mijn PC, oa. aansluitingen, zoekbalk, configuratiescherm en help niet mogelijk!
Na 2 pogingen van de automatische download heb ik herstel moeten gebruiken.
Als ik alles weer in orde heb dan gaat de automatische download weer beginnen.
U begrijpt dat ik geen of voorlopig geen Windows 10 wil downloaden tot ik zeker weet dat de eerder genoemde functies overeind blijven. Wat kan ik doen? Is dit euvel bekend?
Groet

Na een aantal pogingen om de update van windows 10 te installeren, heb ik de update laten installeren door Mediamarkt. Goede service. Als grote negatieve ervaring op mijn HP laptop merk ik dat de accu veel sneller leeg raakt. Dat is bij een laptop vervelend.
Verder is mijn gebruik bij windows 10 niet anders dan bij windows 7, en merk geen problemen. Nadeel is wel dat als je een programma wilt installeren je jezelf moet aanmelden via windows store, terwijl het geen programma betreft van Microsoft.
Verder gebruik ik ook niet edge. Ik heb wel veel zaken bij privacy instellingen uit gezet.

windows 10 samengevat in een video: https://www.youtube.com/w...

W 10 installatie ging prima en w10 bevalt in alle opzichten goed, maar plotseling doet de menuknop het niet meer. Dit betekent dat een groot aantal apps niet meer binnen bereik zijn. Het lukt mij niet dit te herstellen zonder opnieuw te moeten installeren. In dat geval ben ik alle apps kwijt. Minpuntje voor W10.

Na de installatie van Windows 10 sluit de computer om de haverklap af. Wat is daaraan te doen?!

terug gaan naar je vorige besturingssysteem dat WEL werkt

Waardeloos,heb hem er na vier dagen weer afgegooid.

Hier staan om bepaalde redenen nog 2 pc's en 4 (verschillende) laptops, de ene al wat ouder dan de andere. Win10 heeft zich geïnstalleerd op 1 pc en 3 laptops. De 2 andere toestellen hebben een onvoldoende performante grafische kaart. Tja.
De installatie is op 4 lichtjes verschillende manieren gebeurd. Bij de ene via de voordeur, bij de andere langs de achterdeur, maar we zijn waar we zijn moeten, tevreden gebruikers. Onze Office 2007 werkt normaal, gelijk zo vele andere programma's. Wel even schrikken - en wat een geluk dat we nog 2 toestellen met WIn7 hebben - is dat het programma voor een Mio navigator niet te installeren valt op WIn10. Detail.
En o ja, het is al 1000 maal gezegd, maar doe het toch maar: zet al de bemoeial-opties gewoon af, Microsoft moet niet álles weten of te weten komen van jou, je bent een consument, geen facebookslaafje.

Win 10 draait nu 14 dagen en evenals 8.1 geen enkel probleem, is wel wat sneller dus voor mij TOP.

Mijn vriendin wacht nog steeds op een upgrade naar 10 !
Ik heb haar meteen aangemeld om te reserveren maar tot op heden nog geen 10.
Alle updates zijn binnen. Ze heeft 8.1

Al 6x geprobeerd 10 te installeren, maar krijg steeds een foutmelding
"Er zijn fouten op uw PC gevonden ga nu weer 7 installeren
Code C 1900101 4000D

Ik krijg nu voor de derde keer "upgrade is mislukt" foutcode 80240020. Microsoft hulp gevonden maar help niet. Iemand een idee?

Kijk even iets omhoog op 16 augustus is er door Alex iets over neer gezet hier Ibert.

Deze oplossing had ik al gevonden maar biedt ook geen soelaas, helaas.

Werk goed ,behalve het progamma anyvideo werkt niet meer met youtubua

wel heeft even geduurd , maar toen het kon er op dus.
doch heb wel elke keer na opstarten melding dat er een driver verkeerd is geinstaleerd.
maar goed klik dat weg en werkt verder, moet wel weer even zoeken

Ik had ook zo een Windows icoontje naast de Klok in W-7 maar ik wilde Windows 10 niet omdat W-7 me nog goed bevalt en Windows heeft meer slechte OSen op de markt gebracht.
Telkens wil Windows nu Updaten naar 10 maar na 3 keer allert te reageren en die Update te verwijderen (KB3035583)via het Configuratie Scherm/Systeem en Beveiliging + je automatische Updates anders instellen (Jij Bepaald of.....) dringt Windows niet verder aan en zit ik niet met dat Windows 10 gedrocht.Ziet er niet uit en welke Software "lust" ie nog?
Ik zie na Milennium(2000) Vista W-8 deze weer zinken als de Titanic.
Bagger behalve XP en W-7 waar jij nog de Baas was.
Ik mot um nie die 10.

ShutUp10 = http://www.softpedia.com/...
Classic Shell = http://www.softpedia.com/...
Dat zijn de tools die de meeste mensen waarschijnlijk willen gebruiken voor Windows 10. Good luck!

@ AvMer , waarom??? ClassicShell is niet de enige en wat je andere link betreft niet iedereen is een zware gamer, dus waarom zijn dat tools die "meeste mensen" willen gebruiken

De meeste windows 7 mensen die voornamelijk een hekel hebben aan de win8 en win10 start menu look. Daar doelde ik voornamelijk op.
Classic Shell is in ieder geval vrij licht vergeleken met andere vergelijkbare tools.
Heeft verder niks met zware gamer te maken. Ben zelf toch meer een retro gamer en point and click adventure gamer. (de minder zware games)

De eerste link wou ik gisteren ook nog even posten maar het was al laat en dacht het dus nu te doen.
ShutUp10 heeft totaal NIETS met gamen te maken maar is een juist uitgekomen gratische tool van O&O software om op een zeer simpele manier al Microsofts spyware of zogenaamde Phone Home instellingen af te zetten in Windows 10 zonder diep te moeten gaan zoeken in allerlei menu's.
Het is klein en je moet het zelf niet installeren, gewoon opstarten en alle privacy instellingen kun je simpel afzetten.

http://www.oo-software.co...
DOWNLOAD
http://dl5.oo-software.co...

Ik heb op 2 laptops de upgrade gereserveerd. Op mijn nieuwste laptop al een hele poos (3 maanden) geleden. Daarvoor heb ik nog geen upgrade naar windows 10 ontvangen. Maar op mijn andere laptop kreeg ik de upgrade binnen een week na reservering (begin augustus) al binnen. Gelijk gedownload en geïnstalleerd. Geen problemen ondervonden, alles verliep vlekkeloos. En de laptop werkt supersnel! Opstarten gaat echt perfect. Dus ik kan niet wachten tot mijn andere laptop ook de upgrade kan downloaden!

sinds enkele dagen krijg ik het startmenu niet meer open,dus raak ik niet meer in de apps en dergelijke,nog pers die er met te maken hebben,en die het gefixed hebben,en hoe dan,want het is vervelend

na het delen in een thuisgroep geen startknop en edge meer

Het opstarten met Windows 10 werkte nog trager dan bij Windows Vista, dus snel W10 verwijderd. W10 gaf conflicten in de configuratie van Sony Vaio VPCF1 met het Windows 7 stuurprogramma. Ik blijf W7 dus gewoon gebruiken.

Voor mensen die de spyware-instellingen van Microsoft willen uitschakelen heeft het blad Computer Idee een handleiding met foto's op hun website gezet.
Het wordt aangeraden om die instellingen 'TIJDENS' het installeren van Windows 10 al uit te schakelen.
Heeft men dat niet gedaan dan kan het ook na de installatie maar zijn er wat meer stappen nodig.

Ik heb de twee artikels als PDF opgeslagen en opgekuist zodat je het kan afdrukken en duidelijk kunt lezen wat je moet doen.
Het is te downloaden door op onderstaande link te klikken!

DOWNLOAD
http://www.mediafire.com/...

Succes!

Ik krijg mijn update voor win 10 steeds binnen,maar hij stopt elkekeer op de helft en er staat dan een product code fout 80240020.
Heb nu de update maar uit gezet,want dit schiet niet op zo...heb ook nog op de fout code pagina gekeken,maar ben er niet veel wijzer van geworden...
Heb win 8.1 64-bits
Iemand een idee wat er loos is?

@banjo. dit zou je probleem moeten oplossen
oplossing betreffende de upgrade fout 80240020

Dit is een onverwachte melding die aangeeft dat de eerste fase van de installatie niet afgerond kan worden.
Dit is het grootste software upgrade event ooit en we voeren dit op een dusdanige manier uit zodat iedereen de best mogelijke ervaring kan hebben. We adviseren dan ook om te wachten tot je op je systeem de melding krijgt dat de upgrade klaar staat om uitgevoerd te worden, en om dan
vervolgens de instructies op het scherm te volgen.

Het is belangrijk om te weten dat er geen probleem is met je reservering of je upgrade download.
De upgrade download is niet corrupt zoals op sommige pagina’s gemeld wordt, en je zult alsnog een notificatie krijgen in de komende dagen of weken zodra je systeem klaar is om te upgraden.

Indien je niet kunt/wilt afwachten dan kun je als gebruiker met wat meer ervaring in het geval van bovenstaande foutmelding onderstaande registersleutel aanpassen om de upgrade meteen te installeren.

Waarschuwing: er kunnen flinke problemen ontstaan als je het register incorrect aanpast.
Voordat je de wijziging maakt is het verstandig om een backup van het register te maken voor het geval dat er problemen ontstaan.

1.Localiseer de registersleutel: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\WindowsUpdate\OSUpgrade]
2.Deze zou aanwezig moeten zijn, maar indien niet dan maak je deze aan
3.Maak een nieuwe DWORD (32-bit) Value met de naam = "AllowOSUpgrade” (zonder de aanhalingstekens), en stel de Value in als = 0x00000001.

Zodra het register is aangepast sluit en heropen je het configuratiescherm en ga je naar Windows update waar je op updates controleert. Je zou nu in de mogelijkheid moeten zijn om op de "Get Started" knop te klikken en je upgrade naar Windows 10 te starten.

Bedankt Alex,ik wacht het dan maar af want in mijn register gaan rommelen daar pas ik voor.
Ben maar een eenvoudig mens dus kan daar beter niet aankomen.....

Nog geen bericht op beide (snelle) PC's, dus download maar geforceerd. Evenals W 8.1 loopt W 10 als een zonnetje, geen enkel probleem met alle programma's. De paar eerste keren startte het systeem wel een stuk trager op dan in W 8.1, maar na een paar keer opnieuw opstarten ging het steeds sneller en nu is het weer even snel dan W 8.1. Ik had wel gehoopt nu eindelijk van het bureaublad af te zijn en alleen nog maar het scherm met tegels te zien, maar dat Bureaublad is er nog steeds en tot mijn verbazing starten de systemen daar nu ook mee op. In een volgende update graag de mogelijkheid om het bureaublad definitief vaarwel te zeggen. Totaal zinloos wat mij aangaat.

Wat een onzin. Weet je wel wat het Bureaublad is? Van mij mogen ze alles weggooien van die tegels, maar het bureaublad is de kern van Windows. Alle normale programma's die je kunt downloaden werken via het bureaublad, alleen die gekke Apps van tegenwoordig niet, nou ja in Win10 weer wel dus.

Ieder zijn voorkeur natuurlijk, maar de bedoeling van Windows 10 was juist om komaf te maken met die tegels en terug het bureaublad te hebben waar die tegels via het startmenu nog maar bijzaak zijn.

Als je een laptop of pc met touchscreen hebt zou je de tegels normaal nog moeten hebben dacht ik, anders heb je terug het bureaublad.
En anders moet je gewoon bij Windows 8.1 blijven.

Heb Windows 10 inmiddels op 3 laptops geïnstalleerd (2 Sony's, 1 Acer). Geen problemen. Update zelf duurt wel lang, maar dan heb je ook wat. Geen problemen met drivers gehad oid.

Ja Microsoft heeft het nu echt voorelkaar.
De ingebouwde functies in win10 die je kunt uitschakelen zijn verder niet genoeg voor het uitschakelen van al het spioneren. Bepaalde spioneer functies zijn standaard gewoon ingeschakeld.
Ook liep win10 steeds slechter na het uitschakelen van al het spioneren. (doormiddel van een third part tool en handmatig tweaken)
Win10 voelt erg geforceerd en onveilig. Het is uiteindelijk een spyware OS.
Ben nu echt 100% voor linux in combinatie met crossover linux gegaan. Forget about Windows.

Op mijn vaders pc heb ik nu trouwens een verse windows 10 pro installatie uitgevoerd (from scratch) en het loopt nu wel beter vergeleken met een win10 upgrade.
Met een verse windows 10 install lijkt het alsof er weinig tot geen kinderziektes aanwezig zijn. Zelf http://www.majorgeeks.com... en http://www.majorgeeks.com... doen het nu prima met verse windows 10.
Zijn moederbord heeft nog geen windows 10 systeem drivers volgens de msi website. (en auto update driver programma's zoals driverbooster hoef ik niet)
Maar de standaard windows 10 systeem drivers doen het prima in combinatie met meest recente videokaart driver.
Een verse windows 10 install lijkt dus een betere optie.
Maar op mijn eigen pc's gebruik ik nu gewoon linux (in mijn geval Zorin OS Ultimate) in combinatie met wine en crossover linux.

Hier net op het tv-nieuws gezien (Vlaamse tv (VRT)) dat Microsoft met zijn Windows 10 een nogal vergiftigt geschenk de wereld heeft ingestuurd.
Het heeft net zoals Google zijn besturingssysteem vol met spyware gepropt.

Nu blijkt dat zowat alles wat je doet in Windows 10 wordt doorgesluisd naar Microsoft.
Dat staat ook allemaal in hun EULA, maar wie leest dat nu?
Paswoorden, bankgegevens, surfgegevens enz..., dat kun je allemaal afzetten maar zit erg diep verstopt in Windows 10.

Ik dacht dat ik hier ergens, en op andere sites zoiets al gelezen had, maar niet dat het zo erg was.
Dus wie Windows 10 gaat installeren of al heeft geïnstalleerd kan maar best direct ergens bij 'Privacy' alles afzetten!!!

DEZE VIDEO IS NOG NIET BESCHIKBAAR. PROBEER HET LATER OPNIEUW.

Is hier gewoon te bekijken hoor!

De NSA is een van de grootste sponsors van Microsoft en Google en Apple. Remember Snowden. En denk je nou echt dat ze stoppen met spioneren als je een schuifje op je instellingenscherm van AAN naar UIT zet? Misschien krijg je dan juist extra aandacht....

zag er goed uit hoor maar ging steeds langzamer functioneren browser weg via systeem herstel lijkt net of 7 nu sneller is volgens microsoft had ik m,n besturingsysteeme terug had moeten zetten nou er zijn er velen waar het niet werkt microsoft deelt snoepjes uit die zuur smaken

Windows 10 is goed maar het instaleren van updates duurt nog steeds lang als daar nu een keer aan gewerkt zou worden zou dat een hoop ergernis schelen

Heb hem nu een paar dagen , werkt vlot , maar is naar mijn mening trager in het opstarten dan mijn windows 7 .

installatie probleemloos verlopen.
Alleen, mijn printer doet het nu niet en het geluid ook niet.
Ik dacht dat Windows dat automatisch zou herkennen. NIet dus...

Ik heb win10 geïnstalleerd op mijn Assus laptop. Tot gisteren werkte alles prima. Maar gisteravond bij 't opstarten even het logo van win10 en dan niets meer. Een zwart scherm met de cursus en een berichtje "Kan windows niet bereiken". Heeft iemand een oplossing?

even kleine rectificatie o mijn vorige reactie: t popup menu via t windowsicoon links onderin de taakbalk popt (soms), zoals op dit moment, niet op.
verder nog: op onedrive bleek bij mijn vrouw de foto's op een andere plaats te staan waar ze stonden, op de laptop bij mijn vrouw bleek wel de mappenstructuur t zelfde als voorheen maar stonden er geen bestanden in, win gaf aan dat ze "leeg" waren terwijl op mijn laptop wél bestanden in de mappen te zien waren, grote paniek bij mijn vrouw (al haar bestanden weg??) inmiddels ben ik erachter hoe dit komt: de computer van mijn vrouw moest nog Geïdentificeerd worden, toevallig las ik dat via t meldingsicoontje rechts onder in de taakbalk, na Identificatie waren de bestanden wél zichtbaar (beveiligingskwestie dus van Windows) maar ik kan me voorstellen dat er meer mensen zijn die hier tegenaan lopen.
Verder heb ik wel t idee dat win10 wat sneller is dan 8.1

heb inmiddels Win 10 op 2 laptops geïnstalleerd (van mijzelf en mijn vrouw)via t aanbod/reservering (op beide laptops stond win 8.1):
op beide laptops duurde t upgradeproces bijna 2uur
ik heb inmiddels een paar vastlopers achter de rug, heb 1x mijn laptop geforceerd moeten afsluiten omdat ik langer dan 10min alleen een zwart scherm kreeg.
Er was een probleem met een driver van Avast antivirus maar lijkt inmiddels vanzelf opgelost.
Heb zojuist ontdekt dat ik mijn helderheid van mijn scherm niet meer kan aanpassen (niet via mijn toetsenbord maar ook niet via configuratiescherm) in apparaatbeheer gezien dat er een probleem is wat ook al gerapporteerd zou zijn, verder popt t menu via t windows icoon linksonder in de taakbalk niet op,heb al een paar meldingen dat win10 problemen met geheugen heeft waarna win 10 voorstelt programma's te sluiten (had ik in 8.1 geen last van)
de nieuwe browser, Edge, is wel snel maar heeft ook wel eens haperingen en heb ik Edge al een paar keer via ctrl/alt/del geforceerd moeten afsluiten, je kan je favorieten uit Chrome inporteren in Edge maar die zet ze in omgekeerde volgorde in Edge en ik heb nog niet ontdekt dat dit, net zoals in Chrome, makkelijk opnieuw is in te delen, kortom: ik ben tot op heden gematigd enthousiast, ik hoop en ga er maar vanuit dat dit kinderziektes zijn die straks opgelost zullen zijn via updatetjes, voor mij voegt Win10 niet zo veel toe t.o.v. 8.1, althans ik merk er niet veel van.

Ik vind het Windows 10 update systeem wel erg matig en gelimiteerd trouwens.
Vond het update systeem bij windows 7 veel beter waar je ook gewoon bepaalde drivers kon verbergen. Met windows 10 update kun je geen drivers verbergen, of ik zie het gewoon niet.
Wil namelijk de realtek audio driver verbergen (niet installeren) aangezien ik de standaard windows audio en nvidia hdmi audio driver wil gaan gebruiken. Realtek en nvidia audio tegelijk zorgt bij mij voor conflicten. Win10 lijkt wel heel erg gelimiteerd vergeleken met de handelingen die je in windows 7 kunt uitvoeren. Windows 10 heeft standaard alleen van die extra overbodige functies en privacy leaks, met daarnaast flinke bugs hier en der.
Veel software loop bij mij ook niet meer zo soepel en stabiel. In windows 7 liep het stukken beter.
Het voelt wel erg Beta aan naar mijn mening. Gewoon bij Windows 7 blijven is mijn advies.
Trouwens wel de "Windows 10 Tracking Disable Tool" downloaden en gebruiken (check mijn bericht van 12 aug 2015 - 12:14) als je nu wel windows 10 gebruikt.

Win10 is erg instabiel. Heb win10 op beide pc's verwijderd aangezien ze steeds vastliepen. Moest vaak restart knop of power knop van de pc zelf gebruiken.
Op de ene pc staat nu gewoon Zorin OS 9 Ultimate en de ander Windows 7.

Windows 10 is Windows 7 met de tegels van 8(.1)! Erg goed en mooi. (en snel)

PC draait prima op W7 maar wil niet upgraden naar W10 omdat Video kaart niet ondersteunt wordt.
Daan maar bij W7 blijven en daarna Linux

Heb de update naar 10 uitgevoerd op mijn Dell met 8.1. Totaal geen geluid meer.
Het bekende werk: Microsoft wijst naar Dell, Dell wijst naar Microsoft etc. Geen oplossing voor dat probleem dus. Terug naar 8.1 en vijf uur verder.

HCV , dat ze naar elkaar verwijzen is gebruikelijk maar daar schiet jij niets mee op, probeer eens je stuurprogramma´s bij te werken via apparaatbeheer of driverbooster

Prima advies

Ik heb Windows 10 geïnstalleerd met mijn Hotmailaccount. Achteraf erg stom. Bij het opstarten moet ik altijd eerst dit wachtwoord intikken. Daar heb ik geen zin in. Kan dit ongedaan gemaakt worden? Is er een methode om zonder Hotmail account in te loggen?

Terug naar een lokaal account. Kun je wel geen apps kopen in de appstore.

Dank

Zo meld je aan op Windows 10 zonder wachtwoord.

•Open het venster ‘Uitvoeren’ met de toets combinatie Win+R en geef het volgende commando in: control userpasswords2
•Er verschijnt nu een venster ‘Gebruikersaccounts’. Schakel het selectievakje ‘Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te kunnen gebruiken’ uit en bevestig met ‘Toepassen’.
•In het venster ‘Automatisch aanmelden’ geef je je twee keer in en bevestig je met ‘OK’.
•Sluit het venster ‘Gebruikersaccounts’ met een klik op ‘OK’.

Voortaan zal je automatisch worden aangemeld op je computer, zonder dat je een wachtwoord moet ingeven.

upgr van dell laptop lukte met inst.DVD na compleet verwijderen van AVAST antivirus.

een dag er naar gekeken was mooi om te zien maar mijn GPU werd 62 graden en bleef daar staan, na weer op W7 te zijn beland was de idle temp. weer normaal 41, kortom mijn pc draait weer soepel en rustiger dan op Wndows 10 dus toch maar even wachten met deze droom.

Ok, kreeg het voor elkaar op mijn andere "low budget" pc.
De a6-6400k cpu ondersteund misschien geen PAE en NX, maar installatie van win10 werkte wel na de partitie fix.
Als iemand de melding krijgt met: "de door het systeem gereserveerde partitie kan niet worden bijgewerkt" check hieronder!
Download en installeer: http://www.partitionwizar...
Open nu het programma, klik op "Reserved partition" (als aanwezig, anders maak je partitie van ongeveer 1GB aan en maak deze actief. Andere optie is om je enig aanwezige partitie actief te maken)
http://www.partitionwizar...
Ik deed het op deze manier: ik boote mijn pc door middel van een windows 10 pro clean iso (OS installatie) dvd schijf. Vervolgens pc opnieuw opgestart in windows 7 en dvd schijf eruit.
Daarna minitool (bovengenoemd programma) geopend en vervolgens de "reserved partition" extended/verlengd van 350mb naar ongeveer 1GB.
Als laatst weer de dvd installatie van win10 in de optical drive van pc, setup.exe gestart en toen werkte de upgrade van windows 10 pro wel gewoon.
Maar zet je normale partitie (bijv. C:\) op actief/"Mark as Active" als je geen "reserved partition" ziet staan.

Doe onderstaande driver stappen na een succesvolle windows 10 installatie!
Qua drivers kan ik dit aanraden: (onderstaande info had ik twee maand geleden voor een bepaald Engels forum gedaan. Heb het nu alleen een beetje voor windows 10 aangepast)
First of all delete you're current drivers! Fresh new windows is the best solution.
But if you want to keep current settings and files, and you installed amd driver packages or/and nvidia drivers for windows 7 or windows 8, delete these first!
Do a fresh new install. I've done this in combination with A6 6400K Dual Core cpu and MSI GT730 2GB OC GPU.
Delete gpu driver package (in my case nvidia drivers) all the way, use: http://www.majorgeeks.com...
Restart pc in safe mode (will be done auto and select yes) and delete (select recommended option) gpu drivers.

Now go to control panel, go to "uninstall programs" section and now modify "AMD Catalyst Install Manager" (only for amd/asus/msi radeon etc. cpu's and gpu's)
Click on "Express uninstall all AMD software" and restart pc once it's been uninstalled.
Now find registry keys and folders mentioning AMD, check steps here: http://www.tomshardware.c...
Finally run CCleaner or Glary Utilities and one-click scan & clean.
Now you're ready to install fresh new drivers. Follow steps below!

Step 1: Download latest motherboard driver package (msi for example is calling this system&chipset driver) for you're specific motherboard from manufacturer website.
Make sure you download windows 10 driver and choose the right bits version.
For brand pc or secondhand pc's you can use programs like Aida64, speccy or any other similar programs and look for the motherboard brand and name.
Auto update programs like driver booster and slimdrivers are not recommended, just do it manually if you can.
Always make system restore points before installing drivers!
Extra info:
AMD motherboard drivers with included catalyst control centre also works great alongside nvidia/geforge drivers.
So you can simply select "catalyst control centre" option during motherboard driver setup. (even if you have a nvidia GPU installed)

Step 2: Install the motherboard package! (never quick install, always do advanced and look at the driver options)
With amd drivers (and also with amd APU drivers) it's best to uncheck "AMD Quick Stream" and never install it.
"OEM Application Profile" is probably recommended when using AMD APU and GPU graphics. I have no idea, but it's probably not needed when using a nvidia GPU.

Step 3: Download latest GPU Radeon or Geforge driver (for amd processors with integrated graphics you have to download the latest APU driver) from manufacturer website. (nvidia website for geforge graphics, amd website for radeon graphics)
Run setup, select advanced install and uncheck "AMD Quick Stream" during amd setup (only with amd/radeon videocards/apu) and finally install graphics driver(s)

PS: do not combine nvidia hdmi audio with amd hdmi audio!
For example: you have a amd cpu/processor and nvidia gpu/videocard.
So uncheck amd hdmi audio if you plan to install nvidia hdmi audio instead. (or the other way around)
OTHER OPTION FOR HDMI AUDIO:
Realtek is also an option for hd audio. Realtek audio is eventually more stable at times.
Simply uncheck or delete "amd hdmi audio" and/or "nvidia hdmi audio" if you decide to download and install latest realtek hdmi audio instead.
http://www.realtek.com.tw...
Download latest "Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1, Windows10 Driver (32/64bits) Driver only (Executable file)" and install this audio driver, restart pc!
Just make sure you uncheck or delete hdmi audio from nvidia and/or amd first before installing the realtek version!

Veel succes!

Windows 10 heeft overigens extreem veel opties en vooral privacy die je kunt aanpassen.
Standaard zijn er al veel privacy settings die niet extreem veilig zijn.
Win10 lijkt in ieder geval minder veilig dan win7. Het tweaken van windows 10 raad ik wel echt aan. Vooral ook kijken welke functies en settings je wel of niet nodig bent.
Naast ingebouwde tweak systeem heb ik er verder ook Yamicsoft's Windows 10 Manager (die is niet gratis, maar er is genoeg gratis alternatieve tweak software) en http://www.stardock.com/p... bij gebruikt. De volledige/final versie van Start10 is over ongeveer 19 uur te downloaden.
Iobit heeft ook een vergelijkbaar start menu alternatief programma genaamd Start Menu 8.

Classic shell = http://www.majorgeeks.com... en is net zoals Start Menu 8 gratis.
Verder: http://www.majorgeeks.com... voor betere privacy.

Sommige applicaties werken inderdaad niet meer bij default.
PerfectDisk Pro werkte niet meer (niet win10 supported) en dus ging ik nu voor O&O Defrag Pro.
Met bepaalde indie en vooral point and click adventures (vooral die http://www.adventuregames... games) werkten niet meer zoals voorheen.
Maar compatibiliteitsmodus werkt prima. Rechtermuisklik op applicatie (je game of programma) .exe > Eigenschappen > Compatibiliteit > "Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor: Windows 7 (selecteer dus windows 7 als een bepaald programma/game eerst wel correct in win7 werkte)
Selecteer ook "Dit programma als administrator uitvoeren"

Upgrade vanaf Windows 7 en nu sluit mijn pc niet meer correct af. Komt in de slaapstand terecht. Iemand een oplossing?

Windows 10 geinstalleerd op mijn laptop draaiend onder W8.1, duurt wel even maar het resultaat is prima.
Zelfde operatie op mijn desktop draaien onder W 7, downloaden goed verlopen installeren eveneens maar bij het upgraden als het proces bijna klaar is loopt de boel vast en volgt de mededeling uw vorige versie van Windows herstellen. Wat nu, wie het weet mag het zeggen. Alle mogelijkheden die Microsoft biedt uitgeprobeerd maar niets helpt en Microsoft is uiteraard niet bereikbaar.
Voorlopig wacht ik maar af of het download programma op korte termijn nog wordt aangepast of anders een kenner zoeken die mij uit de brand helpt.

zoals gewend ging alles fout na het installeren van win.10 ,volledig nog onbetrouwbaar
heb gelijk hersteld naar win.7
fouten teveel om op te noemen.

Enkele dagen geleden Windows 10 gedownload op mijn Dell studio 1555. Het gehele processen incl. Installeren duurde bijna 3 uur.
Tot nu toe alleen problemen ondervonden met de Audio Driver van IDT. Laatste versie voor Windows 7 vanuit de driver download site van Dell geïnstalleerd. Werkt nu naar behoren. Op de Site van Dell staat vermeld dat studio 1555 nog niet is getest voor W10. Upgrade wordt vooralsnog niet geadviseerd. Voorlopig nog geen andere problemen ondervonden.

Na installatie van windows 10 had ik een langzaam opstartende laptop. Heb toen Avg antivirus verwijderd en Panda geinstalleerd. Nu een razendsnelle computer!

Wat had je eerst? 7 of 8?

Ik had eerst windows 8.1. Na installatie van Panda vond deze diverse Trojans, welke door AVG (betaalde versie) evenals MBAM genegeerd waren. Met name de opstarttijd van de laptop (8 jaar oud) is nog nooit zo snel geweest. Evenals bovenstaand gadviseerd heb ik diverse onnodige Apps uitgeschakeld.

Op 1 augustus stond de download klaar en na 1,5 uur was alles geïnstalleerd op mijn PC met W7 naast Linux Mint. Niet zonder problemen: W 10 herkende mijn wachtwoord eerst na een herstart. Mijn antivirus (Avira) was uitgeschakeld en kon niet ingeschakeld of verwijderd worden. Heb dan Panda free geïnstalleerd en die bleek het wel goed te doen. W10 bleek toen ook nog veel trager dan W7 vooral het opstarten. Ik heb dan een hoop apps weggegooid, enkele opstartprogramma's uitgezet, de standaardprogramma's herkozen en van toen af bleek W10 warempel sneller dan W7. Het wordt dus waarschijnlijk toch een blijvertje niettegenstaande een slechte eerste indruk.

De windows10 heeft al 12 maal pogingen gedaan om de updat te installeren ,maar is evenzoveel maal mislukt. Na 2,5 half uur aan de telefoon blijven met de mededeling dat "alle medewerkers " in gesprek zijn ,het contact verbroken , dat ook door microsoft 1 maal werd verbroken. Zeer slechte "service" zonder enig resultaat.

Beste lezers,
Op de laptop van mijn moeder heb ik al 2 maal de Windows 10 update uitgevoerd en beide keren is deze helaas Mislukt, aan het einde is het beeld lange tijd zwart ... daarna komt het Windows 7 inlogscherm weer tevoorschijn.
(Het is een Acer Aspire 5560G (AMD Quad-Core A6-3420M, 8Gb geheugen, 750GB Harddisk)
met Windows 7)

Zijn er meer mensen met dezelfde / vergelijkbare ervaring(en) ?
Waar zou het aan kunnen liggen ?

Vriendelijke groet,
Anthony

(Op mijn eigen Acer laptop (Intel i3 processor) met Windows 8.1 verliep de update vlekkeloos)
Duurde bij mij ongeveer 2 uur voordat de installatie afgerond was.

De overstap van 8.1 naar 10 is soepel verlopen, alleen mijn WiFi adapter Linksys AE1200 werkt niet. Volgens de leverancier is er nog geen nieuwe driver voor Windows 10...
Er moeten dus nog wel links en rechts wat aanpassingen worden gedaan. Voorlopig dus maar aan de vaste kabel.

Na alle perikelen met het dubbel downloaden werd vervolgens Win 10 vlotjes geïnstalleerd in lo and behold! acht (8) uur en 45 minuten. Om uiteindelijk te moeten vaststellen dat mijn boekhoud programma niet meer werkt omdat ik eerst IE6 moet gaan installeren! Ook de touchpad werkt niet goed. Maar.... het boekhoudprogramma werkte wel met de Insider preview en ook de touchpad werkte prima met alle opties. Nu krijg ik voor die laatste toepassing steeds de melding dat de geïnstalleerde niet compatibel is met Win 10. Wat doe je dan teleurgesteld kies je voor het terugzetten van Win8.1. Overigens had ik deze ervaring al eerder met de preview van Win8. Er werd voor bijvoorbeeld de kaartlezer een nieuwe driver geïnstalleerd die tevens de update bevatte om met die kaartlezer ook sdhc kaarten te lezen, maar in de definitieve versie was er geen update meer voor de kaartlezer en werd deze ook helemaal niet meer herkend.
Daarnaast zijn de instellingen in bijvoorbeeld Edge zo beperkt, dat je beter IE11 zou kunnen gebruiken, maar als straf voor die keuze krijg je dan een vastlopende IE11. Overigens is Edge zeker niet sneller dan IE11 of enige andere browser. Ook het opstarten is veel trager dan met 8.1. Eerlijk gezegd vond ik de preview beter en prettiger dan het uiteindelijke product. Overigens gaf Microsoft wel aan dat het eerder bedoelde programma en driver compatibel zouden zijn.

Een weekje geleden W10 geinstalleerd (duurde wel een behoorlijk lange tijd!), en inmiddels weer terug naar W7: bleek 'opeens' niet meer beveiligd te zijn tegen virussen (defender uit de lucht), en FSX geeft problemen (blijft hangen) ingeval ik van airplane, vliegveld en dergelijke wilde wisselen.

Ben bang dat alle Window-gebruikers er uiteindelijk aan zullen moeten geloven -ga ervan uit dat de ondersteuning van W7 en W8- versneld zal worden afgebouwd en ik heb het met een anderde schrijver eens dat uitsluitend de zon 'gratis' opgaat!

W10 binnen getrokken. Alles verliep goed totdat ik wou werken met mijn documenten/ foto's. Hier was veel veranderd??? Dubbel gezet, andere plaats,en !!! kan in geen enkele file nog iets aanpassen of veranderen want hij zegt dat ik daar geen rechten op heb al ben ik administrator. Terug naar W7, maar het kwaad is geschied, probleem blijft. Waarschijnlijk index probleem. Word weer opzoeken en werken hoe dat ik alles weer goed krijg. Voor mij een grote ontgoocheling dus

Scan uw PC eens met ADWCleaner en MBAM (Malwarebytes Anti Malware) op kwaadaardige software en verwijder het gevondene. Zie http://www.gratissoftware...

malware bytes had ik al gedaan, vond 5 malwares van microsoft maar na het verwijderen is er niks veranderd. Ik heb al eens zitten rondneuzen om de index terug goed te krijgen, zal iets zijn dat niet op 1-2-3 zal gedaan zijn. Toch ten zeerste bedankt voor uw reactie

Het lijkt een register of index probleem.
Al eens een systeem herstel (restore point) uitgevoerd?
Probeer herstel punt en scanners via safe mode.

Je zou onderstaand kunnen proberen.
Download en installeer http://www.softpedia.com/...
Update het programma. Doe dit ook met adwcleaner en malwarebytes.
Download en installeer ccleaner of glary utilities.
Ga nu safe booten zoals hieronder beschreven: (is wel Engels)
How to boot into safe mode?
In "start" type: msconfig , open it and select the option to reboot pc in safe mode > minimal
Run mentioned scanners in safe mode minimal and make sure scanners are up-to-date.
Clean with ccleaner or glary utilities.
Finally open msconfig again and uncheck the safe mode option. Restart pc.

Deze is optioneel:
Download: http://www.majorgeeks.com... and burn this image to a cd or dvd disk. (USB device is also possible)
Insert burned image, restart pc and reboot from cd or dvd disk. (press ENTER. There's no enter key message? then simply press a special bios key like for example F11 to select the disk manually)
Run Kaspersky rescue disk in graphic mode, so simply use the first selected options and it'll boot up the rescue disk.
Update kaspersky (if it's possible, because sometimes it doesn't work), select you're partition (for example C:\) and scan!

http://www.tekrevue.com/t...
In start menu zoekmachine kun je ook gewoon "Indexeringsopties" invoeren en dan kun je hem direct openen.

Veel succes en hopelijk werkt het.

alvast bedankt voor jullie reactie. Systeemherstel was 1 van mijn eerste opties; ligt het aan mijn laptop of aan de W10 update dat weet ik niet maar ik kon alleen terug naar de datum van die update, dat ging dus niet. Heb het in orde gekregen door mijn 4 D: mappen (doc, foto's, muziek & video's ) naar een externe te kopieren en dan D: te formatteren. Mappen terug op de laptop en het was in orde. Wel nog een paar programma's die gelinkt zijn met mijn D: map (zoals Vuze) terug moeten instellen.
De uren dat ik W10 gehad heb heb ik wel verschillende opties uitgeprobeert. Edge was supersnel, zekers een aanrader voor pro's maar persoonlijk blijf ik bij firefox omdat ik die persoonlijk uitgebreid getuned heb. Met de instellingen "spelen" ging ook vlot en wat voor mij een must is, er moest terug een sidebar gadget zijn, was geen enkel probleem om die te installeren, was zelfs aangenaam verrast dat mijn gadgets van W7 er nog in stonden, dat was dus een dikke 10. Nu het kind in mij, een min punt omdat ik een verstokte hartenjager speler ben, zoals in W8 kan men niet terugvallen op het vertrouwde spel. Heb op verschillende forums toen gelezen dat ik de enigste niet ben dat de optie "ontspanning" mis.
Zal binnen een paar maanden nog eens proberen (met een beetje schrik) van W10 te installeren

Ik ben geen insider, maar kreeg Windows 10 de Nederlandse versie aangeboden via een venster in mijn computer enige maanden geleden in Hanoi waar ik verbleef. Er werd mij bericht dat mijn laptop daarvoor in aanmerking kwam en er geen problemen verwacht werden bij de upgrading van Windows 7.I home versie naar Windows 10. De maanden daarna kreeg ik wekelijk heel veel updates te verwerken. Tijdens mijn verblijf in Indonesie kreeg ik - waarschijnlijk twee weken voordat de werkelijke upgrading - een aantal beslissende updates voor een vlekkeloze overgang. Mijn computer begon echter al moeilijkheden daarbij te tonen. ( Ik weet niet echt of het door de updates kwam ) Teruggekeerd in Hanoi kreeg ik op 30 juni jl.het bericht dat ik Windows 10 kon installeren. Er werd mij wederom gemeld dat bij een laatste online check - die verborgen had plaats gevonden - mijn laptop daar geschikt voor was. Ik heb een Acer aspire 4935 uit het jaar 2008. De overgang verliep ogenschijnlijk zonder problemen en na ongeveer een klein uur kon ik windows 10 op mijn laptop bewonderen. Maar de uren daarna werden er vervolgens allerlei nieuwe programma's op mijn laptop geinstalleerd waar ik niet om gevraagd had. Ook begonnen de kuren ( plotseling afsluiten van de laptop ) toe te nemen. Omdat ik ingelogd had in Windows 10 met mijn locale account van mijn laptop kon ik volgens Microsoft niet de juiste configuratie krijgen en mogelijke feedback. Er werd mij geadviseerd om met mijn Microsoft account in te loggen. Zo geadviseerd zo gedaan. Vervolgens kreeg ik ook nog te lezen dat het beter was om mijn wachtwoord om te zetten in een pincode. Daarna begonnen de problemen pas echt. Mijn laptop sloeg op hol en het uiteindelijke resultaat was dat ik op geen enkele manier meer Windows kon repareren, opstarten en/of teruggaan naar mijn oude Windows. Na dagenlang geworsteld te hebben met het oplossen van de vermelde problemen bleek dat mijn moederbord niet meer goed functioneerde. Einde verhaal van mijn laptop; einde verhaal van Windows 10 en einde verhaal van mijn slechte ervaring met de migratie.

2008? Was dat niet een Vista laptop? Dan krijg je sowieso geen legale Win10 aangeboden. Lijkt mer eerder malware wat je in den vreemde hebt binnengehaald.

Nu een week in gebruik. Geen problemen gehad, werkt goed en snel.

De upgrade van Windows 7 naar Windows 10 is goed verlopen; het duurde anderhalf uur Opstarten gaat nu razend snel, evenals afsluiten. Programma’s starten ook sneller op. Tot dusver heel tevreden; ik wil niet meer terug naar Windows 7. Het is even wennen maar het went snel. Ik heb wel veel dingen uitgezet bij Privacy.
Drie kleine probleempjes ondervonden. Bij het opstarten wordt het numerieke toetsenbord nog niet in geschakeld om mijn wachtwoord met enkele cijfers in te typen. Het numlock lampje is dan nog niet aan en ik moet de boven liggende cijfertoetsen gebruiken.
Het wachtwoord van mijn Microsoft account werd geweigerd en ik heb telefonisch een code gekregen om toch te kunnen inloggen bij Outlook.com.
Alle software is mee gekomen behalve Speccy van Piriform. Toen ik dit wilde installeren ging mijn scherm op blauw; Windows ging opnieuw opstarten: dit duurde vrij lang. Daarna heb ik Speccy maar verwijderd. Blijkbaar nog niet geschikt voor Windows 10.

Heb je hier iets aan mbt numlock?
https://translate.google....

Mus bedankt voor het meedenken. Deze oplossing had ik al geprobeerd, maar zonder resultaat. Gr. Wim.

Met één pc (van de drie die ik heb) toch maar van windows 7 naar windows 10 geupgrade, al deed ik het doormiddel van een Win10 Pro 64-bit Clean ISO dvd schijf.
De dvd was Engels, maar windows 10 vertaalde of nam direct de correcte nl taal van win7 over.
Mijn programma's/software doet het verder prima, al bleef glary utilities pro een tijdje hangen tijdens het scannen.
Ook boot mijn pc nu stukken trager (gebruik geen ssd, maar toch) vergeleken met win7 die ik overigens ook nog eens had getweakt.
Maar echt verschil zie ik niet, het lijkt nu zowat identiek aan win7 met dank aan de upgrade.
Kon alleen geen moederbord driver pakket (voor win10) via msi website vinden. Maar win10 auto downloade en installeerde benodigde drivers.
De amd/ati catalyst driver moest ik wel handmatig upgraden van win7 naar win10.
Maar of het nou echt nut heeft om van win7 naar win10 te upgraden, nee niet echt.
Ik las wel in bepaalde forums dat tegenwoordige games wel stukken sneller lopen in win10.
Nu speel ik zelf alleen maar indie games en retro games door middel van emulators en maximus arcade etc. Dus upgrade was voor mij uiteindelijk niet nodig.
Geen idee hoe de nieuwe edge browser is, gebruik zelf slimjet in combinatie met een paar addons.
Verder vind ik het start menu wat onhandig en omslachtig.
Wat ik wel goed vind is het tweak wizard system waarbij je kunt kiezen welke programma's en opties je nodig of niet nodig bent.
Daarnaast had ik het gevoel alsof mijn nintendo wii u en x-one aanstonden vanwege de nieuwe windows 10 systeem geluiden.
Het ziet er verder ook best aantrekkelijk uit. Maar windows 7 en Zorin OS 9 Ultimate vind ik wel minder omslachtig en dus prettiger om te gebruiken.
Maar op één pc laat ik gewoon win10 pro staan, win10 is wel prima te doen.

dat Glary t niet allemaal kan begrijpen is te verwachten, bij Glary komt ook geen updating/upgading als het nodig is, standaard 1 x per 2 weken een update (kalendertrouw)en dan nog minimaal gezien changelogs

Mijn andere low budget pc met een A6 6400K CPU en MSI GT730 werkt trouwens niet.
Kreeg "windows 10 can't run on your pc" en zelfs door middel van een clean iso dvd.
The bios van de moederbord is overigens al up-to-date en er zijn win10 drivers aanwezig, maar toch werkt het niet.
De pc voldoet wel aan de gevraagde specs, maar goed.
Heb in ieder geval 1 pc met windows 10.

Zie het al na lang zoeken.

How to Ensure your CPU is Compatible with Windows 10?
If you receive the message that your CPU (in mijn geval kreeg ik er helemaal geen info bij waar het aan lag) is not supported in Windows 10, it may be because two reasons. First, you need to ensure that your CPU supports PAE, NX and SSE2 instruction sets.
Secondly, you may need to enable a setting in your computer's BIOS
To test for PAE, NX, and SSE2, download a program called "CPU-Z" and run it. On the main window, look under the "Instructions" heading for SSE2, EM64T (which also indicates the processor supports PAE) and either VT-d or VT-x, which is required for NX support. If you have all 3, then you are good to go.

Mijn A6 6400k geeft in GPU-Z alleen SSE2 en nog veel meer weer, maar geen EM64T en VT-d of VT-x.
Dat is dus de reden waarom die geen windows 10 ondersteund. Ligt dus niet zo zeer aan de sterkte van een cpu, maar eerder aan PAE, NX en SSE2 support. Wat een gedoe zeg, blah Microsoft.

Maar dat is niet het enige. Krijg verder ook de melding met: de door het systeem gereserveerde partitie kan niet worden bijgewerkt.

Nu zag ik via een Engels forum een bepaalde oplossing, al vergt het teveel gedoe.
http://www.tomshardware.c...
De stappen van 1LastNight. Maar met deze low budget pc wacht ik wel gewoon op een fix van microsoft en anders maar geen win10 upgrade voor deze low budget pc.

Hallo,

Wil je weten welk nummer je Windows 10 is download dan Produkey. Zo weet je dat voor als je Windows 10 clean instaleert. Trouwens Window 10 werkt prachtig.

heb zelf de media build tool gestart en zo mijn iso "gemaakt". Deze heb ik al op 3 notebooks zonder touch, 1 ultrabook met touch en 1 werkstation geïnstalleerd.
Alles werkt goed, alleen een klein "bugje" met landinstellingen/toetsenbordinstellingen. In belgië hebben we azerty, maar de iso file is voor nederland gemaakt. Hierdoor klein toetsenbord issue, maar is heel snel op te lossen.
Deze upgrade krijgt een 95/100 , al mijn programma's blijven werken.
wil je tips, info over windows 10, surf dan naar www.dklus.be

Vandaag een mail gekregen van Microsoft.

Wanneer krijg ik mijn gratis upgrade?
-------------------------------------
Als je een reservering hebt geplaatst voor de gratis upgrade, dan is die onderweg. Je bent onderdeel van het grootste software upgrade event ooit en ons doel is iedereen een goede upgrade ervaring te bieden.

Je notificatie om te upgraden komt binnen enige dagen tot weken.

In de tussentijd kun je je upgrade status bekijken in de Get WIndows 10 - app. Je kunt deze app vinden door rechtsondereen in je taakbalk op het Windows icoon te klikken.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Dan wacht ik nog wel even, liever een goed werkende Windows 10 dan dat ik uren moet liggen prutsen om alles (terug) goed te krijgen.

Windows 10 ?: Bij mij lukt het niet(!?) . Weet, 4 Gb, etc?
Tja, twee "Oude" systems waar ik mee werk! (al de software aanwezig). Zie het wel over een 'paar jaar'. Heb 10 niet echt nodig.! (Sorry beetje Hype Dit gedoe.?) MS pist een beetje naast de pot.@ Bouw ik even mijn systeem (back-up) naar 6 GB, werkt het wel (>)?? ) Tk=ja over en jaar betalen.@ ?Dank !
Sorry Ms. Blij dat ik altijd terug kan naar MIJN Software. Heb het support niet nodig. !! Donders. En buiten dat:/ MS is onbereikbaar. Bij deze "update". (geeft mij weer dat 'naar gevoel'. Dit is MS. Eerst even een 'account' aanmaken! en dan ! Tja, kassa.!

Bij deze groet,

Ad Wempe

windows mail laat niet alle mails zien, dus postvak in is onzichtbaar. Op de feedback pagina was dat 1 augustus al de zoveelhonderdste mailklacht, zal dus wel niet uniek voor mij zijn. Inmiddels is outlook ook in de problemen, dus maar terug naar webmail. Wel raar dat dit niet even goed getest is. Dat zou een autofabrikant niet moeten flikken!

Vandaag van Microsoft op mijn laptop en twee van de vier pc's een melding gekregen dat ik kon upgraden naar Windows 10. De laptop en één van de vier pc's is ondertussen geüpgraded naar Windows 10 zonder probleem. Eén klein probleempje heb ik maar. Dat is dat de driver van de smartcard lezer nog niet kan geüpdatet worden. Maar dat is niet zo erg aangezien ik die card lezer weinig of niet gebruik. De laptop werkt nu ook sneller met Windows 10 er op dat vroeger met Windows 7.

Op Toshiba netbook upgrade van W7 Starter naar W10, op Asus laptop upgrade van W7 Home Premium naar W10, beide probleemloos verlopen. Werkt op HD lekker vlot, op SSD giga snel.

BEVEILIGINGSOPTIES INSTELLEN WINDOWS 10.

Lokale of Microsoft account
Tenzij je tijdens je installatie anders hebt ingegeven log je in met een microsoft 'cloud' account op Windows. Dit is niet nodig voor de werking van Windows. Mocht je alsnog een lokale account willen gebruiken kan dit via:
Instellingen
Accounts
Uw account
En kies je voor 'Inloggen met Lokaal account'. Hierna hoef je enkel je huidige wachtwoord in te geven, vervolgens te kiezen voor een username, password en het opgeven van een password hint, waarna je na het opnieuw inloggen weer 'gewoon' lokaal zal werken.

Wi-Fi Sense:
Je Windows installatie zal automatisch verbinden met open netwerken en je wifi wachtwoorden delen met WiFi Sense, een programma om gemakkelijk automatisch WiFI wachtwoorden te delen met je vrienden. Niet iedereen zal zijn netwerk op deze manier willen openstellen.
Instellingen
Network en Internet
Wi-Fi
Wi-Fi Instellingen beheren
Hier zet je 'Verbinden met open hotspots' uit om te voorkomen dat je automatisch met een open netwerk verbindt en 'Verbinding maken met netwerken die worden gedeeld door mijn contactpersonen' om WiFi sense uit te zetten op jouw eigen PC. Helaas stopt dit niet dat gasten je wifi wachtwoord zullen delen zodra deze met het hiervoor bestendige vinkje aan op je WiFI inloggen.

Decentralisatie van Windows update:
Door het installeren van Windows 10 heb je Microsoft het recht gegeven om Windows updates via een p2p protocol te verspreiden van en naar jouw computer. Daarnaast zal het automatisch je computer opnieuw opstarten zodra deze klaar is met het installeren van deze updates. Mocht je niet willen dat jouw laptop gebruikt wordt voor het delen van deze bestanden, bijvoorbeeld omdat je met een datalimiet werkt kan je dit aanpassen via:
Instellingen
Bijwerken en beveiliging
Windows Update
Geavanceerde opties
Bepalen hoe updates worden geinstalleerd
Hier kan je de automatische herstart veranderen naar 'Melding om opnieuw opstarten te plannen' zodat jouw PC op een voor jou beter moment herstart kan worden, updates zullen nog steeds automatisch worden gedownload en geïnstalleerd. Dit is niet uit te zetten.

Om het automatisch delen van windows update bestanden uit te zetten klik je hier op 'Kiezen op welke manier updates worden geleverd' en zet je het vinkje uit onder 'Updates van meerdere locaties'. Alternatief kan je kiezen om deze windows update bestanden wel via een p2p manier te laten lopen, maar enkel binnen je lokale netwerk door deze aan te laten en vervolgens te kiezen voor 'PCs on my local network'.

Cortana:
Cortana is het hulpje van microsoft om snel dingetjes te zoeken, Cortana zal wel je toetsaanslagen en voice recordings naar microsoft toe te sturen ter analyse. Je kan dit uitzetten via:
Instellingen
Privacy
Spraak, handschrift en typen
en dan te kiezen voor 'Stop met me leren kennen'. Je kan hierna nog steeds gebruik maken van het zoekvenstertje/icoontje in je taakbalk.

Mocht je toch Cortana handig vinden is het op zijn minst handig om via:
Instellingen
Privacy
Algemeen
Het vinkje uit te zetten bij 'Informatie over de manier ik schrijf naar Microsoft verzenden om te helpen de toekomstige typ en schrijffunctionaliteit te verbeteren '.

Locatiegegevens:
Locatie wordt vooral gebruikt door installaties op laptops om te achterhalen waar jij jezelf bevindt, bijvoorbeeld om het lokale weer door te geven. Als je liever niet aan iedere app die hier om vraagt je locatiegegevens doorgeeft kan je dit hier uit zetten.
Instellingen
Privacy
Locatie
Als hier staat 'Locatie voor dit apparaat is ingeschakeld' klik je op Wijzigen en daarna Wissen bij 'Geschiedenis op dit apparaat wissen'.

Diagnose & Feedback:
Windows 10 houdt standaard gedetailleerde lijsten bij van de activiteit binnen jouw computer. De recommended setting zou ook toestemming geven dat memory dumps naar Microsoft gestuurd worden, hierin kunnen onderdelen van documenten waar je aan werkt, maar ook in het geheugen aanwezige wachtwoorden zijn. Door deze op Basic te zetten beperk je de te verzamelen informatie. Dit niet compleet uitzetten, tenzij je een enterprice licentie gebruikt.
Instellingen
Privacy
Feedback en diagnose
Zet hier 'Laat Windows mij vragen om feedback' op 'Nooit' en 'Apparaatgegevens naar Microsoft verzenden' op 'Basis', met het laatste zal er alsnog automatisch foutrapportages en een lijst van wat je allemaal geinstallleerd hebt staan op je computer naar Microsoft verzonden worden.

^ Advertising ID:
Iedere Windows installatie heeft een unieke ID om je te identificeren binnen bijvoorbeeld apps voor reclame en identificatie doeleinden. Heb je dit liever niet kan je dit uitzetten via:
Instellingen
Privacy
Algemeen
Zet het schuifje op uit bij 'Apps mogen mij reclame-ID gebruiken'

Microfoon & Camera binnen apps:
Apps kunnen standaard gebruik maken van je microfoon en camera om mee te kijken en luisteren. Mocht je dit niet expliciet willen kan dit respectievelijk uitgezet worden via:
Instellingen
Privacy
Camera
En:
Instellingen
Privacy
Microfoon
Zet hiervoor het schuifje op 'Uit' bij 'Apps mogen mijn camera/microfoon gebruiken'.

Account info en andere persoonlijke gegevens:
Als je liever niet hebt dat 'apps' automatisch je account informatie zoals naam, foto en 'andere' data krijgt kan je deze uitzetten via:
Instellingen
Privacy
Accountgegevens
Zet het schuifje op 'Uit' bij 'Apps mogen mijn naam etc gebruiken'.
Daarnaast kun je het delen van je Calendar/Messaging/contacts & Radio's uit te zetten via eveneens het privacy menu.

Geinstalleerd op een windows 7 computer, na installatie veel problemen oa werkte de menubalk niet meer en kon div programma's niet meer gebruiken ook de resolutie instelling van het scherm kon niet meer ingesteld worden, voordat ik mij bedacht om er weer windows 7 op te zetten even het programma windows repair van tweaking.com (op deze site te vinden) een repair uit laten voeren ennn walla na een een dik half uur waren alle problemen opgelost.
Windows 10 is trager dan windows 7 dus bezint eer ge begint!!

Heb Twee systemen Acer Laptop met Windows 7 Home Premium met Service Pack 1.
Update mislukt. (Is mijn back-up systeem). De ander een iets oudere van PB , met Windows Ultimate en met Service Pack 1. Sinds de 29e :
Beiden GEEN Resultaat. Zie het wel aan met de tijd. Ga wel verder met mijn goed draaiende systemen.(Heb voor beide systemen de juiste Installatie software) Wacht wel af met MS 10.

Bij mij na installatie de mededeling update mislukt met foutcode 50240fff

Heb er maar 1 woord voor grote Flop mij pc doet het niet meer na installeren van windows 10 constand opnieuw her starten beveilings programmas deden het niet meer zeer traag beeld scherm verdweend als ik in de werkbalk kwam met mijn curser spontaan afsluiten en weer opstarten windows 7 miet meer terug kunnen zetten besturingen waren van 7 al weg gehaald door windows 10 beveilings programmaas niet meer kunnen update en als ik ze op nieuw wou installeren werd ik constant door gelink naar norton beveiliging een programma die ik voor geen goud wil hebben ... het lijk wel of er afspraken gemaakt zijn tussen microsoft en norton zo er was het. En nu is mijn laptop ermee gestopt en kan hem niet meer opstarten valt in een loep. ..Ok in de bios werk niets als ik de opdracht geeft of van usb stick of cd of via internet op te starten dan doet hij dat gewoon niet het is gewoon het logo van windows 10 en en stop bij een zuur kijkende smilly met de melding INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE .... Kort om hij doet gewoon niets meer zo goed is windows 10 met 7 was ik beter afgeweest.....

Tip: Dat had ik ook hier, beetje nagedacht hoe ik dit moest aanpakken. Nou ik heb het volgende gedaan; De harde schijf eruit gehaald, opgestart met een dvd waar Linux mint opstaat. Vervolgens de laptop niet uitzetten, maar de harde schijf er in geplaatst, toen kon ik de harde schijf weer gaan formatteren. Ik heb er toen mijn Windows 7 herstelschijven weer in gedaan en alles weer opnieuw erop gezet. Windows 10 werkte hier voor geen meter, zeer slecht opstarten, ik ben blij weer terug te zijn op mijn Windows 7.

Mijn laptop is een HP Pavilion dv7-6c40ed.

Zelfde probleem win10 pro opstarten super traag.
Graag info via verhage@nodistance.nl Pavilion dv7-6c40ed

Ik blijf tot 2017 gewoon mijn Vista gebruiken tot de ondersteuning stopt, dan koop ik wellicht een nieuwe pc met de nieuwste hardware en Windows erop en gebruik die weer net zo lang tot de ondersteuning daarvan stopt. Waarom zou ik onnodig geld moeten uitgeven voor een nieuwe Windows versie als het oude systeem ook nog wordt beveiligd...

Sorry MS Windows 10 (Pro)? blijft mislukken. Dit al van af de 29e. Contact met MS? zo goed als onmogelijk, moet je weer een 'zoveelste' account aanmaken.! Jammer, ik geloof het wel, met dat Windows 10.!

Kerst 2014 een nieuwe laptop gekregen waarop 8.1 was geïnstalleerd. Ik heb me 7 maanden zitten ergeren aan van alles en nog wat. De grootste ergernis was nog wel het uitschakelen. 99 van de 100 keer startte de laptop gewoon weer opnieuw op. Hor en dol werd ik ervan. Vrijdag via het icoontje 10 erop gezet. Alles verliep voorspoedig, ik kon zelfs de laptop uitzetten via "start". Helaas bleek dat die ene keer van de 100 te zijn, want gisteravond heb ik het na 6 keer maar opgegeven.
Ook is mijn touchpad ineens een eigen leven gaan leven. Mijn muis aanwijzer staat soms ineens op een heel andere plek dan waar ik bezig ben. Heel handig als je een lange tekst aan het typen ben en je muis besluit bovenin je tekst verder te gaan.
Is er een mogelijkheid om op deze laptop terug te gaan naar 7, ondanks dat de laptop standaard met 8.1 is uitgerust? Ik wil gewoon weer mijn ding kunnen doen, zonder dat ik mijn muisaanwijzer in de gaten moet houden en dat ik mijn laptop niet op een normale wijze af kan sluiten.

Mijn Toshiba laptop start soms ook opnieuw op na afsluiten, maar alleen als de stekker nog in het stopcontact zit en de klep dichtgedaan wordt. Als ik dus of de stekker er uittrek of de klep openlaat, dan gaat het goed.

Ik heb van alles geprobeerd, klep open, klep dicht, stekker erin, stekker eruit. Maar wat ik ook doe hij blijft opnieuw opstarten

Je kunt natuurlijk naar Windows 7, maar dan zul je een installatie cd moeten hebben inclusief geldige key.
Jou probleem komt bij mij over als een probleem met de grafische kaart, cq drivers van deze kaart.
Gezien de laptop van december 2014 is heb je -denk ik- nog garantie, dus terug naar de winkel.

doel je op het probleem met de touch pad of met het opnieuw opstarten? De touchpad is sinds ik 10 erop heb gezet en het opnieuw opstarten is al vanaf het begin een probleem. Er werd mij gezegd dat dit een foutje was binnen windows 8.1

Met alle respect, maar als je een nieuwe laptop hebt gekregen met vanaf het begin problemen moet je het volgens mij zoeken in de hardware en niet in de software.
Ik denk dat geen programma, dus ook niet Linux, slechte hardware goed kan laten functioneren. Dus terug naar de winkel voor garantie met dat ding.

Je behoeft geen installatie CD om terug te keren!
Ga eerst naar en kies daar voor de optie .
Onder vind je vervolgens terug naar Windows 7 of 8.1).
De rest zou voor zich spreken.

Heb je trouwens al geprobeerd de drivers te updaten?

In mijn vorige reactie zijn de benamingen weggevallen (gekopieerd)
Nu dus getypt :
Ga naar instellingen en kies voor bijwerken en beveiliging, dan voor terug naar windows 7 (of 8.1) en de rest zou voor zich moeten spreken

Probeer eens tweaking repair voor windows deze is al bijgewerkt voor windows 10 en gaf bij mij een goed resutaat, ook ik had veel problemen.
Tweaking.com

Eens in de zoveel tijd installeer ik windows opnieuw. Hoe moet ik dat nu doen? Moet ik eerst windows 7 installeren en alle daarbij behorende updates binnenhalen (duurt ongeveer 3 uur) en kan ik dan pas daarna windows 10 installeren? Iemand enig idee?

Is het niet verstandiger om van een mooie Windows een backup te maken en die dan om de zoveel tijd terug te zetten. Gaat sneller dunkt me.

Na de eerste upgrade van 7 naar 10 kun je wel een clean install doen vanaf een DVD (Zie mediacreationtool van MS). Maar ik heb ergens gelezen dat dat maar één keer kan, weet niet of dat laatste waar is.

aanbevolen procedure is: 1 maal upgraden van win 7 of win8 of 8.1. Daarna ISo downloaden van de tool die microsoft heeft vrijgegeven ook op deze site te vinden. Daarna kan je een clean install doen er wordt gevraagd een aantal keer een key in te voeren maar dit kan je overslaan. Ik heb het zelf drie maal gedaan en het ging vlekkeloos. De licentie key wordt automatisch geactiveerd als je contact maakt met internet. De installaties zijn dus gratis voor wat betreft het appraat (je desktop of laptop) waarop je upgradet. Een nieuw apparaat daarvan moet je de licentie betalen of laten upgraden naar WIn10 wordt nu ook gratis aangeboden.

gewoon een systeem kopie maken van windows 10

Ik vind windows 7 nog steeds het fijnst, heb ook windows 10 op mijn laptop, geef mij maar windows 7.

I EXPLORER,wie weet het antwoord : ik heb nu W10, W8.1 heb ik verwijderd maar omdat IE altijd een onderdeel was van het os Windows, dacht ik dus dat IE ook verwijderd zou worden, niets is minder waar want IE blijft gewoon staan, zit dus nu met 2 browsers van Windows die ik nooit gebruik

Net iets ontdekt wat ik niet onvermeld wil laten: Ik vind de vensters en de kleuren in Windows 10 niet mooi. Daarom heb ik mijn favoriete Thema (kleurenschema) opgeslagen in mijn Win8.1 PC. Deze staat hier: C:\Users\XXXNaamXXX\AppData\Local\Microsoft\Windows\Themes\yyyy.theme
Gekopieerd naar Windows 10 in de map op dezelfde locatie.
En vervolgens bij Bureaublad->rechtsklik Persoonlijke voorkeur gekozen die als Thema. En zie de vensters en bureaubladkleuren zijn weer als vanouds. Met duidelijke vensterranden en zo.

Win 10 er terug af in nog geen 5 minuten, dus wat blijft er allemaal hangen op je pc. Edge kon mij ook niet bekoren en de door nsa-microsoft ingestelde non privacy op de 10 doet me huiveren.

Ik heb de nieuwe browser Edge geprobeerd.
Na 10 minuten was ik het alweer zat.
Ik blijf gewoon Firefox gebruiken.
Kan ik helemaal naar eigen inzichten inrichten en werkt gewoon erg prettig/intiutief.
Wellicht is de nieuwe Edge browser voor oud IE gebruikers een verbetering maar kan kwalitatief nog steeds niet tippen aan Firefox.
Er wordt trouwens op Internet beweert dat Win10 sneller zou opstarten.
Ik merk geen verschil met Win8.1

Hier een veel tragere opstart dan win7 :(

Paul heeft gelijk. Ik blijf gewoon Pale Moon of Firefox gebruiken.
Pale Moon of Firefox kunt sneller internet. Maar Pale Moon is zeer sneller internet dan Firefox. Deze Edge iets lamgzaam internet.

Na installatie windows 10 krijg ik de firewall van Avast niet meer ingeschakeld.

???
Hier werkt die wel. Misschien eens heropstarten?

Update gevorceerd uitgevoerd m.b.v. de Media Creation Tool. Tot mijn verbazing -gezien de ervaringen van anderen- verliep de installatie probleemloos. Alleen de Privatefirewall werkt niet meer en deze moest ik geforceerd verwijderen. Ik moet mij nu even behelpen met de Sphinx Firewall control om nog enige controle te behouden maar het is een onding want het laat alle Microsoft ongecontroleerd gewoon door. Het wachten is op Comodo Firewall Windows 10 Ready.

Drie installaties gedaan odat ik met images werk (gemaakt door macrium reflect; prachtig programma) Een reguliere image met alles erop en eraan verliep uitstekend, ISO gedownload door de tool die microsoft online heeft gezet. Het is build 10240. Alles werkt naar behoren, ook nog een kale image gemaakt met alleen de updates van microsoft en ene gestripte image zonder updates. Alles verlipe als ene speer. Ook het activeren verlipe uitstekend (aan de volgorde gehouden eerst WIN 7 upgraden dan een clean instal werkt!) Voor mij werkt het bijzonder goed tot nog toe, heb een 3,4 processor (1 socket 8 kernen) met 8 GB geheugen. Tevreden tot nog toe!

Vanaf vanmorgen kreeg ik de melding .bezig met upgarde .als het binnen is krijg je een melding als het klaar is .
De vraag van mij hoelang duurt dat ,en kan ik mij pc gewoon uitzetten.

Hangt ervan af hoe snel uw internetverbinding is denk ik, maar de methode van Microsoft is een speciale manier van downloaden en gaat erg snel.
Bij mij was bijna 6 GB op ongeveer 1,5 uur binnen, en nee, als je uw computer afzet stopt het downloaden natuurlijk.
Maar dan gaat hij de volgende keer verder, als je hem terug aanzet, waar hij gebleven was.

Gisteren Windows 10 binnengehaals via icoontje in balk rechtsonder.
Hoefde zelf helemaal niets te doen en binnen 1 uur was hij binnen.
Ingelogd met mijn wachtwoord en jawel... het bekende bureaublad verscheen en...... was na 30 seconden ook weer weg. Laptop sloot af en startte opnieuw op. Weer ingelogd en jawel er werd weer automatisch afgesloten en weer opgestart. Telkens weer en ik kon mijn laptop helemaal niet meer gebruiken. Van alles geprobeerd, maar niets lukte. Alles afgekoppeld, de veilige modus werkte ook niet.
Uiteindelijk maar de recovery knop gebruikt en alles opnieuw moeten installeren naar Windows7 home premium psi. Ik heb zojuist wederom het icoontje voor Windows 10 ontvangen en maar weer opnieuw gereserveerd. Maar wacht voorlopig enkele maanden.
Oorzaak is mij niet duidelijk, maar heb zo'n vermoeden dat mijn Comodo Firewall de oorzaak was.
Helaas,maar ik probeer het over een tijdje maar weer.

Er wordt aangeraden Virusscanners tijdens het updaten even uit te zetten.
Overigens was ik Avira vergeten te pauzeren maar ging toch goed.

Microsoft heeft KB 3035583 als update op uw PC/laptop gezet. Verwijder KB 3035583, daarna is het icoontje verdwenen. Hou er wel rekening mee dat Microschoft nog een paar keer probeert om KB 3035583 door je strot te rammen. Niet installeren is de boodschap als je zeker wil zijn dat Windows 10 voor u niet zo ideaal is. En, Windows 8(1) heeft een antivirus-programma (gratis)aan boord, dat heet "Windows Defender", Voor Vista en Windows 7 heet datzelfde gratis antivirus-programma "Microsoft Security Essentials". Dat moet je dan wel downloaden.
Op Windows 7/8.1 had ik KB 3035583 verwijderd en kort daarna kreeg ik de melding dat er updates beschikbaar waren, een beveiligings-update, een update voor "Windows Defender/Microdoft Security Essentials" en jawel, KB 3035583.
Verder lees je maar de berichten over de voor-en nadelen van Windows 10. En zeker dat over privacy.
Microsoft het zich niet veroorloven een OS op de markt te brengen voor i-toesteletjes (Android) en PC zonder een deugdelijk antivirus-programma.

Update KB3035583, kun je ook verbergen. Dan komt hij niet meer terug. Eerst zoeken, dan op de betreffende update rechter muisklik: Kies update verbergen. Met de menu optie "Verborgen updates terugzetten" kunt u ze ooit weer re-animeren.

Krijg de boodschap van MS dat ATI Mobility Radeon X1350.De beeldschermfabrikant heeft uw beeldscherm niet compatibel gemaakt met Windows 10.Daardoor kan er geen upgrade uitgevoerd worden.Iemand enig idee hoe dit op te lossen?

Niet veel van aantrekken. Er zal nog geen geschikte driver zijn door voor. Hier door kun je niet upgraden naar Windows 10. Ik kreeg deze week ook zo een melding op mijn laptop dat de CPU niet ondersteund werd en hierdoor ik mijn laptop niet kon upgraden. Een paar dagen later was het euvel verholpen en nu wordt mijn CPU wel ondersteund om te upgrade naar Windows 10.

@ alex, hierboven wordt de media creation tool aangegeven, gebruik die en niet de gereserveerde, werkt perfect en geen gedoe met productiecodes, echt met media creation tool geen gezeur wat moet dat gebeurd ook probleemloos

Vele kunnen niet wacht op de melding van Microsoft dat ze hun pc mogen upgraden naar Windows 10 en doen dan maar een geforceerde upgrade wat geen goed idee is. Dan verschieten ze er van dat de upgrade mislukt of dat er bepaalde drivers niet werken Wat ook logisch is aangezien nog niet alle drivers up to date zijn voor Windows 10. Het beste is dan ook om de melding van Microsoft af te wachten dat je mag beginnen met de upgrade naar Windows 10. Je zal hier door minder problemen ondervinden nadien met je drivers en er zullen ook als maar minder bugs in Windows 10 zitten. Die upgrade komt er heus wel. Is het vandaag niet, dan maar morgen. Is het morgen niet dan maar volgende week. Maar komen zal hij.

Ja, bij mij is er ook nog steeds geen reactie dat ik mag upgraden!

Bij 'Meer informatie' staat...

"We werken er samen met onze partners aan om Windows 10 klaar te maken op uw specifieke pc.
Wanneer u de melding ontvangt, betekend dat u de upgrade kunt uitvoeren."

Zou de upgrade handmatig kunnen uitvoeren of forceren, maar aan de tekst te lezen is dat nu geen goed idee, dus wacht ik nog wel even.

Na een verse installatie van 8.1, kreeg ik automatisch w10 aangeboden. Draait als een zonnetje, al is het wel weer wennen. Een driver van een usb poort kan het systeem niet vinden.

@ martinus, drivers updaten via windows geeft vaak geklooi, lopen achter en als ze er 1 heben duurt t nog bijna eeuwig lang downloaden en installeren, probeer eens driver booster versie 3 en dan niet installeren maar naar de echte site gaan om daar je nieuwe driver op te halen

Ik gebruik de PC voor de noodzakelijke dingen. Dus e-mail/internet bankieren en af en toe wat op te zoeken. Heb Windows 10 geïnstalleerd,maar tot mijn verbazing, mijn e-mail werkte niet meer en ook het opzoeken van? was een probleem. Dus en dat is nog een maand mogelijk,alles er weer af gehaald en gewoon weer met Windows 7 verder. Heb nu tenminste Firefox weer als standaard browser en e-mail terug. Mijn besluit staat vast, bij de volgende PC/Laptop geen Microsoft/Windows meer. Neen ben nu uren bezig geweest om alles weer in orde te krijgen zoals het was en werkte. Oké het zal voor vele mensen een prettig bestuurssysteem zijn.maar voor eenvoudig computer gebruik,wat velen toch doen?
Dan denk ik niet,dat dit besturingssysteem voor hen geschikt is.
Want u moet zich afvragen tijdens installatie? wat ga ik gebruiken en wat niet.
En ook voor mij is dat moeilijk om keuzes te maken,kan wel,maar je moet dan wel de nodige ervaring hierin hebben.
Voor de goede gang van zaken,ik ben bijna 68 jaar oud,sta goed in ons moderne leven met PC/Smartphone/Sociale Media en ook nog een nieuwe moderne auto,maar Windows 10 is dan niets voor mij,te veel wat ik niet ga gebruiken.
Maar u allen heel veel succes er mee!!!

In het begin aangeven welke browser je wilt gebruiken, ik gebruik ook Firefox en werkt nog precies hetzelfde met alle instellingen en addons.
Ik gebruik Windows Live mail en heb daar 6 e-mailadressen aan hangen, alles werd zo meegenomen.
Inderdaad, computers kunnen veel meer dan een mens nodig heeft, maar dat was al met Windows 3.1 Overstappen naar een ander systeem zal niet veel helpen ben ik bang, ze willen allemaal groter en mooier worden zonder dat er misschien behoefte aan is.
Er wordt niet voor niets gezegd dat 80 % van de mensen maar 20 % van de mogelijkheden gebruikt.
Succes met iets te vinden dat bij U past, vriendelijk gemeend.

Bedankt voor u succes wensen.
Maar dit gaat ook lukken, in mijn omgeving is er een PC winkel/technische dienst met een geweldige service.
Ook zij onderkennen het probleem wat u ook omschrijft.
80% gebruik je niet.
Maar hebben nu veel werk,want ook ik ga dat doen, wij leveren onze PC/Laptop daar af en zij gaan het besturings-systeem naar onze wensen en gebruik installeren.
Oké het kost een aantal euro,s maar dan heb je ook de computer die je wil hebben en voor ons vriendelijk in gebruik is.
Het zal ook wel Windows 10 worden,maar zonder al te veel franje die ik niet wil.

bij mij word steeds aangegeven dat het bijwerken naar windows 10 is mislukt met foutcode: 80240020, ik heb nu zelf windows 8.1, wat zou ik er dan aan kunnen doen?

Aan mijn derde installatie bezig. Verloopt prima. Voor diegenen die fout 80240020 krijgen in windows upgrade: op de 'microsoft community' - site vind je de juiste antwoorden van Dave C. op het internet vind je ook veel onzin die niet werkt.

deze ?
http://answers.microsoft....

Je had die toch nmogen vermelden aangezien er al zoveel bladzijden over de update en bijhorende fouten in 'microsoft community' zijn. Dat is zoeken naar een speld in hooiberg aan het worden.

Was benieuwd, al zag ik veel mensen bij bepaalde forums en websites die weer naar windows 7 gingen.
Blijf zelf dan ook gewoon bij Windows 7 Ultimate en Zorin OS Ultimate in combinatie met CrossOver Linux.
Na Windows 7 update support ga ik hoe dan ook volledig Zorin OS of welk ander linux OS dan ook.

Het lijkt trouwens wel of concurrerende browsers onder Win10 trager werken dan MS eigen browsers en daarmee bedoel ik ook veel trager dan onder Win7 of Win8. Doen ze dat bewust om de concurrenten uit de markt te drukken?

Moest eerst wat trucjes toepassen (gaf steeds aan dat het mislukt was dus naar Windows\SoftwareDistribution\Download en die map legen om vervolgens in command prompt "wuauclt.exe /updatenow" in typen en dan naar update en toen werkte alles wel)maar om de een of andere reden werkten geen van mijn apps meer en ook Store en nog wat dingen deden niets, kortom ik zit weer gezellig met Windows 8.1 en wacht wel tot alle fouten er uit zijn voordat ik het opnieuw probeer.
Dit geldt trouwens voor mijn PC, bij mijn laptop (via hetzelfde trucje) werkt alles wel (typisch Windows, het blijft een gok of het wil werken).

Win 10 prachtig maar ik heb een probleem, ik kan mijn eigengemaakte video niet afspelen in mijn dvd speler. Hoe moet dat en in welk programma. Voor de rest top.

In Windows 10 zijn het Windows Media Center en de mogelijkheid om een DVD of BD of te spelen door Microsoft gesloopt. Je zal een andere oplossing moeten gebruiken, bijvoorbeeld VLC player of Media Player Classic.

Van Windows 7 Ultimate naar Windows 10 Pro, downloaden duurde lang maar ik heb een zeer trage verbinding (2 Mb in het buitenland)updaten ging prima en zonder problemen. Alles werkt naar behoren en lijkt snel te werken. Geen problemen met drivers tot nu toe. Ik heb een recent zelfbouw systeem met I5 en 16 Gb geheugen, SSD en HD. Systeem al een paar keer opgestart om te kijken of alles naar behoren blijft werken en niets vreemds tegen gekomen. Tot nu toe ben ik er blij mee.

Vooraleer de update naar Windows 10 uit te voeren heb ik de harde schijf van mijn laptop gekloond naar een externe harde schijf en gelukkig maar.
Windows 10 installeren verliep vlotjes en daar kwam dan het eerste scherm met de desktop... in lage resolutie. De normale resolutie van mijn laptop was niet beschikbaar bij de instellingen. Driver dan maar opnieuw geïnstalleerd en dan was het gelukkig in orde.
Volgende stap was het touchpad: het edge scrollen werkte niet. Driver herinstalleren gaf geen resultaat en een nieuwe driver is (nog) niet beschikbaar.
Dan de virusscanner die bij elke herstart opnieuw moet gestart worden.
Verder bleven de voorkeursinstellingen van het configuratiescherm niet bewaard.
En tenslotte kreeg ik geen mails meer binnen in Windows live mail. Dat was dan wel genoeg geprobeerd!
Uiteindelijk heb ik mijn originele Windows installatie maar teruggezet. Binnen enkele weken/maanden probeer ik het misschien nog een keer maar voorlopig blijf ik bij mijn oude en vertrouwde Windows 7.

Mijn anti-virusprogramma Bit Defender werkte niet meer maar ik kreeg het snel weer aan de praat. Grootste probleem tot nu toe is het wegvallen van mijn thuisnetwerk met een Windows 10 desktop en een Windows 7 laptop. Ik zie wel beide computers maar er wordt steeds gevraagd naar netwerkreferenties???? Zou daar graag een oplossing voor vinden, liefst stap-voor-stap. ;-))
Enkele apps dienen wel aangepast aan je voorkeuren.

Na upgrade problemen met driver draadloze netwerkadapter (HP ENVY 17 laptop). Ik keer voorlopig terug naar windows 8.1 totdat HP met een oplossing komt!

Apparaat even verwijderen in Apparaat Beheer.(Ik weet niet precies waar die in Windows 10 zit, ik heb de update nog niet binnen).
Daarna op nieuwe hardware scannen, dit schijnt zeer vaak de oplossing te zijn.

Installatie zeer vlot verlopen. Bij nader inzicht toch niet veel veranderd dan bij W8.1
Ik had er meer van verwacht. En hoewel de meesten beweren dat W10 vlugger opstart ondervind ik dit niet. Nog een beetje wennen aan Edge: zoveel nieuwigheden, misschien teveel om ze allemaal om de hand te hebben en weten te gebruiken...

Ik heb Woensdagavond meteen Windows 10 geïnstalleerd (ik heb iso bestand gedownload), nieuwsgierig als ik ben. Werkt allemaal prima, ziet er ook netjes uit, maar ik zie (nu) de meerwaarde er nog niet van in om het ook op mijn overige PC's te installeren.
Windows 7 is net iets vertrouwder voor mij en ik heb nog ruim een jaar om het op mijn andere PC's te installeren.

Update werkte prima alleen opstarten duurt vrij lang en ik kan nog geen reclame in edge uitzetten jammer

met ho probook 4540 twee maal geprobeerd blijft soms hangen en wil je naar configuratiescherm zwart schem dus ook weer terug naar 7

De bestanden staan volgens mij al enige tijd op mijn PC in een map die volgens Tweakers de installatie bestanden bevat (meer dan 5Gb) maar nog geen bericht dat ik kan upgraden.

Heb hier twee computers met Windows 8.1, de bestanden zijn hier direct binnengekomen maar ook nog steeds geen bericht dat ik kan upgraden.
Bij 'Meer informatie' staat...

"We werken er samen met onze partners aan om Windows 10 klaar te maken op uw specifieke pc.
Wanneer u de melding ontvangt, betekend dat u de upgrade kunt uitvoeren."

Zou de upgrade handmatig kunnen uitvoeren, maar aan de tekst te lezen is dat nu geen aanrader.

na installatie werkt wifi niet meer atheros adapter word niet herkend.

Apparaat even verwijderen in Apparaat Beheer.(Ik weet niet precies waar die in Windows 10 zit, ik heb de update nog niet binnen).
Daarna op nieuwe hardware scannen, dit schijnt zeer vaak de oplossing te zijn.

Had zelfde probleem. Ben teruggekeerd naar Win 8.1, firewall en anti-virus gedesinstalleerd en daarna teruge geupgrade naar win 10. Voorlopig werkt alles perfect!

Een dag met Windows 10 gewerkt, vergeleken met de vorige versie 8.1, is Windows 10 een dikke aanrader. Sneller dan 8.1, geen problemen met m'n programmatuur, en de privacy gevoelige instellingen kunnen gemakkelijk uit gezet worden.
Windows 10 is voor mij een blijvertje.
Vervelend dat niet iedereen zo tevreden is met de update, het is mooi als alles goed werkt, maar gezien de reacties heb ik veel geluk gehad met een probleemloze update.

Wacht met smart op adblock ben die reclames zat

gebruik anders Firefox of Google Chrome met een Addblock..
Maxthon heeft een addblock standaard geïnstalleerd..
Vraag mij af waarom je Edge wil gebruiken...

alles moet zijn weg vinden.

geen problemen op windows 7 en 8.1 super snel.

Een dagje meegewerkt. Bevalt opzich prima. Maar toch weer terug gegaan naar W7, vanwege problemen met drivers en wifi.

Alleen sommige drivers krijgen problemen zoals touchpad op de laptop van Synaptics, kan niet meer scrollen. En tot overmaat van ramp adapterproblemen met de WiFi. Eerst wel mee kunnen werken vandaag, maar na 2 uur niet meer. Van alles geprobeerd om probleem op te lossen; wifi aan/uit, laptop aan/uit, via ethernetkabel. Niks helpt.

Weer een geval van #fail van #microsoft.

Volgens het rapport kan ik mijn Windows 7 computer updaten, maar dat is tot nu toe niet gelukt. Vier keer de foutcode 80240020. Ik blijf gewoon werken met Windows 7. T.z.t. ga ik wel over op een nieuwe PC / laptop met Windows 10.

In de meest apps zijn de letters wazig. In ieder geval niet gestoken scherp zoals ik gewend was in 8.1. Anderen ook deze ervaring?

Zojuist dit probleem opgelost. Klik met rechter met knop op app en ga naar bestandslocatie. Dan via rechter muisknop naar eigenschappen, tablad compatibiliteit. Vink aan beeldscherm aanpassen uitschakelen bij hoge DPI-instellingen. Alles is dan weer helemaal helder.

Ik heb de update er vandaag opgezet gedownload van de site op een dvd gezet.Daarna geïnstalleerd alleen activeren lukte eerst niet maar na de product code opnieuw opgegeven te hebben ging het goed. Alles werkt perfect.De code heb ik opgezocht met aida64

Aha, de aap komt uit de mouw: Microsoft gaat met Bing, Skype, Office en Windows10 het verdienmodel van Google en Facebook toepassen, dat veel lucratiever is: Personlijke data stelen > profiel opbouwen > doorverkopen voor oa. targeted advertising. WTF zit hierop te wachten?

Hoezo, gratis software? Win10, je betaalt met je privacy. Cortana is een slinkse luistervink: Wat je voor de mic zegt/ hijgt, wordt opgeslagen en geanalyseerd onder de noemer ‘Big Data’. Zeur niet, dat je het kunt uitvinken. Een simpele one-button op-out is er niet. Misleiding is hier aan de orde.

Aan de redactie: Tijdens de zwangerschap had u oplettender kunnen zijn. Allerlei kul over graphics ed., maar het meest pregnante issue van Win10 is u ontschoten. De Autoriteit Consument & Markt knort ook lekker verder, net als de politiek en staat u in deze nalatigheid niet alleen.

De AV-testen zijn ook een farce. Met een AV haal je een Trojan-horse in huis, die allerhande persoonlijke data verzamelt. De ene AV respecteert privacy veel meer dan een ander, maar van de redactie geen woord hierover. En verder maakt het in de praktijk geen zak uit, welke je kiest.

Als corporaties (bedrijven) de macht hebben heet dat nog altijd fascisme. Yep, betalen met je privacy ! En wat die virusscanners betreft heb je ook helemaal gelijk.

afbeelding van redactie

@Bezoeker
Stap over op een Linux-distro, dan ben je van het (meeste) privacy-gedoe verlost. In Windows kun je wel veel uitschakelen. Inderdaad goed idee om daar privacy-artikel aan te wijden. Voor de Insider Previews was de privacy sowieso waardeloos omdat alles inclusief toetsaanslagen naar Microsoft werd verstuurd. Voor de gewone Windows 10 is dit gelukkig niet zo en kun je veel aanpassen/uitzetten.
(Als je een Android-telefoon hebt ben je trouwens helemaal reddeloos verloren: Google registreert alles, en daar valt veel minder uit te schakelen).

Het duurde even voordat alles was gedownload en geinstalleerd en daarna was het even zoeken naar sommige dingen maar ik vind het prima werken en er uit zien

Shit i have Windows 11 now on my Apple PC

Geen internet met Windows 10 (probleem stuurprogramma adapter Lan-verbinding). Niet op kunnen lossen dus maar weer terug naar Windows 7 en... we kunnen weer internetten. Jammer, zag er interessant uit.

Same problem here. Heb gister de iso gebrand op dvd en geinstalleerd. Werkte opzich prima, in het begin wat traag, maar later sneller. Tot het einde van de middag prima mee kunnen werken. Daarna geen internetverbinding meer. Dus ook maar weer teruggezet naar W7 en alles werkt weer als een zonnetje.

Was bij mij ook zo. Heb het opgelost door win 8.1 terug te zetten en zowel mijn firewall en anti virus te uninstallen. Daarna terug upgrade naar win 10 en problemen waren van de baan.

Heden weer de boodschap: (gisteren de 29e ook)
Bijwerken naar Windows 10 Pro ; Mislukt.!
Dit zonder enige waarschuwing of melding dat deze ‘update’ is uitgevoerd. Blijf het vreemd vinden ?! Ga voorlopig niet over op 10.

Windows 10 Upgrade alleen Windows 10 Home ! Nu geen Windows 10 Pro. Later kunt je DVD Windows 10 pro kopen.

gister upgrade gedaan naar win 10 start langzamer op dan bij win 7 en blijf vaak hangen bij het inlog scherm en me hoop dat het snel word opgelost

Windows 10 bevalt uitstekend.
Behalve Edge, traag, loopt vast, onhandig.

Ik ben nu Windows 10 Technical Preview op mijn oude Lumia 635 aan het installeren. Kijken of dat in grote lijnen hetzelfde is.

Ik kijk in de update en daar staat de melding Windows 10 Home mislukt .misschien weet iemand wat ik verkeert doe ? .

Ik heb het zelfde, zowel op mijn laptop als op mijn pc. Gisteren (29 juli) had ik die melding eerst en vanmorgen ook weer. Ik wacht maar af voorlopig.

Je doet helemaal niets verkeerd. das normaal. Microsoft maakt/valideert Windows 10 voor jou computer klaar. Hier voor wordt je computer elke dag gecontroleerd. zodra je van Microsoft een melding krijgt kan je starten met de upgraden naar Windows 10.

Omdat op mijn HP Pavilion DV7 met (legale) Windows7 de WindowsUpdate niet meer werkt (en ik heb de afgelopen weken alles geprobeerd om dat op te lossen) heb ik dus niet Windows10 kunnen reserveren ... en heb ik dus ook geen upgrade-icoontje op mijn taakbalk gekregen.

Nu lees ik dat je de upgrade ook kunt uitvoeren met het iso-bestand. Werkt dit ook als ik dus niet heb kunnen reserveren?

Heeft iemand ervaring hiermee?

Neen, maar zou moeten werken.

Toevallig bezit ook ik een HP DV6 met een legale (uiteraard) W7 op. Ik heb dezelfde update problemen ondervonden, maar heb ze kunnen oplossen door veel op te zoeken en meerdere MS-fixes te draaien. Ook een scandisk doet wonderen.
Enkele updates worden desondanks toch niet geïnstalleerd en mijn IE (versie 10) werkt wel, maar update niet, wat ik ook probeer. De update faalt telkens. Geen enkele link naar favorieten werkt nog. Zou dit een HP fenomeen zijn?

Mijn broer die Windows 7 heeft op zijn laptop, is er zelf nooit een vraag of mogelijkheid geweest om te reserveren voor een update naar Windows 10, en zelf met alle benodigde updates en tools die me werden aangeraden om toch het Windows 10 update icoon te krijgen was een maat voor niets.
Alle updates werken daar wel en zijn geïnstalleerd en het is een Medion Laptop, zal dan uiteindelijk de download- en install tool van Microsoft toch moeten gebruiken.

Dus ook daar zal ik de bovenstaande download en install tool van Microsoft moeten gebruiken.
Heb ondertussen gemerkt dat er veel mensen met dat probleem zitten.

Hola, per ongeluk twee keer bijna dezelfde tekst in de zin.

Werkt goed hoor, ben je startmenu niet gewend gebruik dan http://classicshell.net/ dan je de uitvoering als Windows 7

Update was zeer snel, werkt vlot maar ik zie geen verschil in snelheid met W8.1
Alleen heb ik een probleem met mijn scherminstelling: de teksten zijn niet meer zo scherp...

Gek: een W7 laptop die overweg kon met W8, niet met W8.1 en nu prima draait onder W10.

Windows 10 herkent niet mijn LG DVD brander. Hij ziet 'm niet.

Bij mij is de upgrade ook gelukt, echter startte mijn HP laptop langzamer op dan met Windows7. Mijn laptop heeft een I7 processor, dus viel me dat flink tegen. Windows 10 zou veel sneller zijn. Dus vanmorgen nog even opgestart om te kijken hoe snel die was, nou, langzaam dus. Meteen weer terug gegaan naar Windows 7 . Nu weer helemaal blij. Ik heb nog een jaar de tijd om over te gaan, dus ik kijk wel even wat de gebruikers ervaringen zijn met een HP. Hoor ik goede resultaten, dan ga ik het wel weer proberen, nu blijf ik bij Windows 7 zitten. Ik lees trouwens veel negatieve ervaringen met Windows 10 op een HP.

Gisterenavond ook upgrade van Windows 7 naar 10 gedaan op mijn laptop HP Pavillion DV7 (eveneens I7 processor). Is op het eerste zicht perfect verlopen. Mijn algemene indruk is ook dat het opstarten van de laptop nu merkbaar trager is, maar eens opgestart draait alles precies toch vlotter. Ik test het nog even verder uit.

Hier alweer een derde negatief punt waarom ik nog even ga wachten.
Heb ook een HP, maar een desktop met een I7 processor en een Invidia Geforce videokaart waar ook al een hele boel problemen mee zouden zijn.

Upgrade is prima gegaan. Blijf toch Firefox gebruiken i.p.v. Edge nu er voor deze broweser (nog) geen fatsoenlijke Adblocker is (zelfs Adfender werkt niet)

Frantsel heeft gelijk. Upgrade is prima. Blijf toch Firefox of Pale Moon gebruiken omdat Firefox en Pale Moon goed sneller internetten. Maar Pale Moon echter zeer sneller internetten dan Firefox. Behalve Edge langzaam internetten !

Windows 10 er weer vanaf gedaan en terug naar Windows 8.1
Ik zie meer nadelen dan voordelen.
- Windows 10 start langzamer op, samen met een vreselijk inlogscherm.
- Met Windows 8 probeerde men de metro-apps door te drukken, toen dat niet lukte is het nu met Windows 10 precies andersom, met heeft de desktop programma's in een frameless app-vorm gegoten. Als je je normale desktop programma start krijg je die te zien zien met een witte bovenbalk, het ziet er niet uit.
- Coratana gaat niet werken voor Nederland, en als je het al wil laten werken moet je je complete privacy eraan laten gaan.
- De iconen op de taakbalk zijn verwarrend, alle open schermen hebben een fel gekleurd streepje onder het taakbalkicoon, maar welke het actieve window is is niet meer te herkennen, de iconen hebben allemaal dezelfde helderheid.
- De iconen in de tasktray rechtsonder zijn doorgewoon lelijk en onduidelijk zichtbaar op een dondere achtergrond.
- De instellingen die tot en met Windows 7 in één configuratiescherm zaten, werden bij Windows 8.x verdeeld over ook nog een PC instellingen scherm. Dacht je dat dat nu beter was, welnee, er is nu ook nog een uitgebreid Notificatiecentrum bijgekomen waarbij je weer van alles kan instellen. Nog meer zoeken waar alles staat.
- De mogelijkheden om resoluties en lettergrootte in te stellen zijn beperkter, de mogelijkheden om gamma-correctie op je scherm toe te passen voor de kleuren zijn weg (f.lux werkt bijvoorbeeld niet meer).
- Edge browser is een uitgeklede Internet Explorer, en werkt misschien alleen iets sneller omdat ook hier weer gebruik gemaakt wordt van te grabbel gegooide privacy, hij laadt al zaken in die je in het verleden hebt bezocht.
- Mijn algehele indruk is: Windows 10 is voor erg LELIJK. Blijf gewoon bij Windows 7 of 8.1. Deze Windows 10 versie is bepaald geen feestje, is ook nog totaal niet af heb ik de indruk...

Tja, de eerste prijs voor design van hun software zal Microsoft wel nooit krijgen vrees ik.
De knoppen en uiterlijk waren er in Windows 8 niet op vooruitgegaan zal ik maar voorzichtig zeggen, maar in Windows 10 lijken ze me nog minimalistischer en saaier te zijn geworden.

Maar wat me voornamelijk interesseert, werkt het beter en sneller dan 8?
Dan is het een vooruitgang!
Het tweaken naar een mooier uiterlijk volgt later wel.

Denk dat ik maar weer naar Linux overstap.

Op drie 'geschikte' laptops trachten te installeren. Eén maal gelukt. Eens het erop staat werkt het wel goed, met hier en daar nog kleine schoonheidsfoutjes.

Vragen over Windows 10
Kan ik terug naar mijn voorgaande Windows Als Windows 10 mijn niet bevalt?

Ja, hoewel we ervan overtuigd zijn dat je Windows 10 zult omarmen, kun je binnen één maand na het upgraden terug naar je voorgaande versie van Windows.

http://www.microsoft.com/...

Ja dat kan. Moet je wel binnen een maandje na de upgrade doen. Heb ik zelf zojuist ook gedaan. Ik had problemen met wifi/lan in W10, maar met W7 nergens last van.

Je kunt ook dual boot gebruiken (twee besturingssystemen naast elkaar), alleen weet ik hier zelf weinig van hoe je dit moet instellen.

Ben geen Insider maar heb wel gereserveerd, mijn upgrade is direct binnen beginnen te komen en na amper een uurtje stond hij er. (Map: C:\$Windows.~BT 5.968.801.349 Bytes), dat denk ik toch.
Maar nog steeds geen bericht gehad dat het klaar staat om te upgraden.
Misschien is toch nog alles niet binnen?
Geen erg, wacht toch nog even af, zover zijn we toch alweer! ;-)

Hierboven staat hoe je het zonder uitnodiging kan doen.

Zal dat dan wel regelmatig moeten gebruiken denk ik, want alhoewel alles ondertussen binnen lijkt te zijn op mijn computer met Windows 8.1 heb ik nog steeds geen bericht dat ik het kan installeren.

Bij mijn broer die Windows 7 heeft op zijn laptop, is er zelf nooit een vraag of mogelijkheid geweest om te reserveren voor een update naar Windows 10, en zelf met alle benodigde updates en tools die me werden aangeraden om toch het Windows 10 update icoon te krijgen was een maat voor niets.

Dus ook daar zal ik de bovenstaande download en install tool van Microsoft moeten gebruiken.
Heb ondertussen gemerkt dat er veel mensen met dat probleem zitten.

Ik heb mijn HP Stream 13 met windows 8.1 met bing geupgrade, maar ik kan windows 10 vervolgens niet activeren. mijn Productkey is zeker legitiem en ook gebrand op mijn moederbord. Heeft iemand ook dergelijke klachten?

Daar had ik ook last van. Door het blijven klikken op activeren, was het uiteindelijk gelukt.

Tja, zag net iets op het Journaal. Een jaar lang gratis proberen? En dan.
Hmm , lijkt er een adertje onder het gras te liggen?? Oppassen geblazen denk ik.

afbeelding van redactie

Nee hoor, geen addertjes onder het gras. Als je voor juli 2016 upgrade krijg je 10 jaar lang gratis Windows 10 (dan loopt de ondersteuning af). Lees hier meer.

Kreeg de upgrade gister avond 21.30 binnen maar krijg een schermpje met upgrade nu of een keuze waarin ik hem 3 opvolgende dagen moet installeren,en was ook niet weg te klikken.Microsoft Nederland gebeld, maar die begrepen het ook niet.

Na uren gewacht te hebben (downloaden + installeren) zie ik nog geen echte verbetering. PC start zelfs veel trager op. Ik kom van Windows 7 af. Dat was snel. Met Windows 10 nog niet...

Mijn upgrade blijft constant vast hangen ik he. Een recente snelle pc en daar ligt het niet aan en aan me geduld ook niet want ik heb 5 uur gewacht

Vanmorgen aangezet om binnen te halen en toen ik thuis kwam vanmiddag stond alles er op. Even nog wat bijgewerkt en alles werkt weer als van ouds. Zal wel aan mij liggen maar met windows 8 en 8.1 ook nooit problemen gehad met downloaden. Vandaar even mijn berichtje voor de mensen die denken dat het problemen geeft, hoeft dus niet.

Beste mensen je wordt bij de neus genomen.
Gratis? There ain't no such thing as a free lunch!

Je verkoopt je hele hebben en houden en heel je privacy aan microsoft.
Goede deal, maar dan voor microsoft.

Je kan de instellingen aanpassen ...

Scherp gezien maar de meeste mensen zullen wel zeggen ik heb niets te verbergen............

Werk al jaren met Ultimate 7 Service Pack 1. Heb daar al de Software voor in huis. Zal de reden kunnen zijn, dat de Update is mislukt, beetje 'oud systeem' maar werkt zonder probleem. Wacht wel af.

Hoewel vol verwachtingen ben ik niet positief. Denk dat dit het definitieve einde is van Microsoft. Volgende problemen:
Mijn Hp laptop (I7 8mb) start beduidend langzamer op
Bitdefender in de soep, dankzij Bitdefender support weer aan de praat gekregen
Koeling van mijn Laptop slaat regelmatig op hol

Moeten toch nog maar eens met Apple gaan bellen.

Opstarten is ook bij mijn HP computer veel langzamer. Ik denk dat veel apps zich moeten updaten.

Mijn Kaspersky Internet Security 2014 verloopt binnen 24 dagen en schakel daarna over naar Bitdefender Internet Security 2015.
Hier zie ik al een tweede negatief punt na een update.
Weer een rede temeer om nog niet direct te upgraden!

Na Update; boodschap uit Windows ; Update Mislukt. Blijf wel bij het oude.!!! Vertrouw het nu echt niet.

Installeren ging als een speer maar en werkte alles na behoren echter....nu doet Windows Edge het opeens niet meer en werkt alleen het menu nog door op met de rechtermuisknop op het start ikoon te gaan staan. Kan ook de niks opzoeken in Windows en zie ook alle programma's niet meer. Iemand??

telkenmale ik probeer te installeren krijg ik de melding: ER IS IETS GEBEURD : De installatie van Windows 10 is mislukt.

De allereerste poging kreeg ik ook die, overigens zeer relevante, melding. Bij de 2e en de 3e poging breekt de upgrade af net voor de 3e boot en kreeg ik de melding "page fault in non-paged area". Ook zeer verhelderend.

De upgrade verliep vlekkeloos. Alle toepassingen (en dat zijn er nog al wat) werken goed en sommige sneller dan in 8.1. Ik denk, dat Microsoft met 10 weer op de goede weg is. Al met al een aanrader !

Het instaleren is niet gelukt.Windows geeft aan dat mijn pc niet compatibel is.Het probleem zou liggen aan nvidia geforce6150 le.Is hier een oplossig voor?

Ai, dat belooft, heb een NVIDIA GeForce GTX 770!
Zal dan maar zeker even de kat uit de boom kijken.

Ik kreeg de zelfde melding. (ook Nvdia Geforce6150). Ik heb toen de upgrade uitgevoerd via deze tool https://www.microsoft.com...

Na installatie is de Nvdia driver verdwenen en heb je slecht beeld. Door de nieuwste drive van de Nvdia-site te downloaden en te installeren is alles opgelost en draait alles prima.

dat klopt wel ! Mijn laptop deze Windows 10 na installeren, Nvdia Geforce zal automatische update dan downloaden en Nvdia Geforce moet wel ook te installeren. Na installeren is alles probleemloos en draait alles prima.

Iedereen die windows 10 heeft of van plan is de upgrade uit te voeren, wijzig de privacy instellingen in windows 10!!!!!

Welke?

Nog niet zover om te updaten, maar dezelfde vraag... welke???

Zie het bericht van Win10 om 07.18 en dat van Frans om 09.21.
Nieuw brilletje nodig?

zie het artikel daarover van de consumentenbond.

Nee geen win 10 terwijl 2 pc's dit wel aankunnen.

Dan maar geen win 10, zeer sechte servie van windows

Ik begin er niet eens aan. Microsoft levert aleen maar kolerezooi die nergens compatible mee is. Van windows 8 naar 8.1 upgraden gaat alleen maar met de grootste moeite. windows 10 gaat een hoop valkuilen worden en uiteindelijk betaalt de consument de rekening. Je bent gek als je gelooft dat dit gratis is.

Groot gelijk en dat zeg ik nu nadat ze in Windows 7 met een Update mijn W-7 toch onklaar maakten en in Windows 10 wel alles draaide maar 1 Comp het niet aankon en overleden is.Die andere draait wel goed na EDGE als Hoofdbrouwser te hebben vervangen door IE-11.Er zit gewoon teveel funkties in 10 die ook nog eens alles bespioneerd (zelf Schermgevens)
Windows Baggerzooi maar ik koop het nooit meer.
Zo schieten ze in eigen voet.

Op het icoontje geklikt en er stond dat ik W10 kon downloaden. Upgrade van W8.1 naar W10 duurde ongeveer 1,5 uur en alles werkt. De ervaring/beoordeling komt natuurlijk later pas.

ik kreeg nog geen upgrade aanmelding... ik probeerde echter W10 te plaatsen via Windows10.iso maar mijn productcode van W8.1 wordt geweigerd... dus kan ik niet verder...

Ik had een nieuwe installatie van Windows 8.1 en kan dus de update naar Windows 10 goed vergelijken qua snelheid.
Het is voor mij duidelijk, Windows 10 is een stuk sneller dan 8.1, niet alleen opstarten maar ook de geïnstalleerde software start nu veel sneller, b.v. Google Chrome is enorm stuk sneller geworden, het viel me op dat de browser Edge zo snel start, Chrome is op mijn pc beslist niet trager. Verder is Taakweergave heel handig, het doet me denken aan Linux Gnome ;-)

Het is weer klote bij Microsoft. Op mijn laptop met AMD processor heb ik vorige maand ook het Windows 10 icoontje gekregen om Windows 10 te reserveren en te downloaden. Het rapport was altijd positief dat ik Windows 10 kon installeren op mijn laptop. Nu dat Windows 10 uit is krijg ik plots te melding dat ik Windows 10 niet kan installeren op mijn laptop want de CPU wordt niet ondersteunt. Waarom eerst een ganse maand een positief rapport geven en nu plots negatief. Vindt het ook discriminatie van Microsoft dat alle processoren ondersteund worden behalve AMD

Update van de bios was bij mij ook nodig, daarna ging installatie prima.

Ik heb zelfs de indruk dat Google zoekresultaten niet hetzelfde zijn als je een AMD mobo gebruikt. Als AMD'er kom je blijkbaar in een andere bubble terecht.

AMD processoren werken heus ook wel. Misschien heb je een heel oude processor, zonder PAE voorziening.
Vanaf Windows 8 moet een 32-bit processor PAE bezitten (Physical Address Extension). Daarmee kan de adressering opgeschroefd worden van 32-bit naar 34-bit. Bij linux is dat trouwens ook een vereiste, sinds Ubuntu 12.04 dacht ik.

Geachte Redactie,
Hedenmorgen was bij opstarten van de computer het pictogram "Windows 10 downloaden"" nog zichtbaar. Zo net weer de computer opgestart en is het pictogram in zijn geheel verdwenen. Er ontbreekt verder alle berichtgeving. Wacht maar af wat er gaat gebeuren.

Je kan de update forceren https://www.microsoft.com...

Pagina's

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
oo_tenrijk