Hoe gaat het updaten van Windows bij jou de laatste tijd?

Dit jaar zijn er veel problemen met de maandelijkse Windows Updates. Het begon met pleisters voor de Meltdown- en Spectre-lekken. De januari-updates voor deze Meltdown- en Spectre-lekken zorgden voor niet meer opstartende AMD-pc's. Ook de BIOS-updates van Intel zorgden voor problemen: computers die onverwachts herstartten.

De februari-update van Windows 10 veroorzaakte voor niet-werkende USB-apparaten. De maart-update voor Windows 7 leverde ook moeilijkheden op en werd naar verluidt door Microsoft (tijdelijk of voor bepaalde pc's?) niet meer aangeboden via automatische Windows Updates. Bij de laatste update voor Windows 10 ten slotte, meldden sommige bezoekers van GratisSoftware.nl in de reacties dat de update niet geïnstalleerd kon worden.

De updates van Microsoft voor Windows lopen de laatste tijd niet op rolletjes. Steeds meer maandelijkse pleisters die via Windows Update verspreid worden zorgen op hun beurt weer voor nieuwe problemen. Die dan weer gefixt moeten worden met een nieuwe tussentijdse update.

Onze vraag is:
Heb jij dit jaar problemen ervaren met de updates voor Windows 7, 8.1 en 10? Of lopen de Windows Updates op rolletjes bij jou?

In de reacties hieronder horen we graag jouw ervaringen met de updates voor Windows de laatste tijd!

Deel dit artikel: 

Reacties

Nog nooit problemen gehad met updates van Windows 10. Ik zet de updates wel pas op mijn Windows 10 laptop, nadat Microsoft ze heeft aangeboden. Niet eerder. Nooit een probleem!

Nooit problemen met update's. Doe ik namelijk niet aan, en.... alles draait hier altijd al een zonnetje!

Niet echt verstandig, straks komen er serieuze problemen net door geen updates te doen ! Tenzij je natuurlijk ook niet aan internet doet :-)

Windows defender als AV in gebruik, regelmatig een schijfopruiming in de week nadat er updates zijn gekomen en alles probleemloos loopt, geen problemen. Ik draai win 10 pro op een oudere PC met een eerste generatie i5 processor met dubbele kern en 8GB aan ramgeheugen. Echt, windows 10 is een probleemloos besturingsprogramma en zo efficiënt dat ik alle extra programma's als driver update programma of cleaner's en tweakers verwijderd heb en als onnodig beschouw.

Updates binnen halen en installeren probleemloos.
Vanaf november zowel op laptop (w 10 pro )als op PC (home N )na herstarten zwart scherm met tekst"kan persoonlike instellingen niet vinden ".
Na handmatig (geforceerd) afsluiten en herstarten geen probeem en alles functioneerd weer.

Hier hetzelfde (zwart scherm met tekst "kan persoonlijke instellingen niet vinden"), soms gaat hij vanzelf door andere keren gewoon handmatig herstarten.
En ook hier zowel op PC als op de laptop.

Updates binnenhalen (vooral op de laptop) mag ik soms wel even wat tijd voor uittrekken, maar installeren gaat, op het bovenstaande na, dus meestal wel probleemloos.

De oorzaak is meestal de virusscanner. Al een paar keer meegemaakt op een PC waar ESET op draaide, dat er door Windows een tijdelijk profiel aangemaakt werd.

Twee Pc's 1 onder Windows 7 Premium , geen probleem
De ander onder Windows 10 Pro, af en toe, deze niet op Automatisch , bepaal zelf wat er wel of niet aan update mag worden uitgevoerd.
Kost wat tijd, dat wel.

Onder Win7 is het inderdaad mogelijk om de updates volledig uit te zetten. Met Win10 is dat afgelopen: De Home versie kan je update niet uitschakelen en in de Pro versie kan je de update uitstellen, maar niet uitschakelen. Uiteindelijk krijg je in Windows 10 toch de updates. Bovendien is er niet meer te kiezen, voor alle Windows versies die nu worden ondersteund ontvang je een maandelijks pakket en weet je niet wat er wel en niet wordt bijgewerkt. Daarmee heeft Microsoft een einde gemaakt aan het deels updaten. En ieder nieuw maandpakket bevat ook de voorgaande updates, het is immers een roll-up

En das niet juist.. je kan met wat tooltjes van msoft zelf je updates uitzetten / of bepaalde uitsluiten... ook in windows 10 home!.. en er zijn ook paar non-windows tools die dat ook doen..

Windows 10 met Defender als AV, geen tweak programma´s, updates komen vlot binnen en lopen vlot door.

Geen problemen met POSReady 2009 updates voor windows XP.
Still going strong!

Werkt ook met Vista

Hout vasthouden, hier geen echte problemen op dat gebied.
Updates komen binnen en installeren zich zoals het hoort.

Nooit problemen met welke update ook. Ik voer wel elk jaar een schone installatie uit met de meest recente image. Zo houd je het systeem lekker schoon en probleemloos.

Updates KB 4054517 en KB 4074588 zijn meerdere keren mislukt. Uiteindelijk wel automatisch geïnstalleerd.

wordt elke keer bloatware geinstalleerd en nieuwe disney games enz. ben je ze net kwijt heb je ze weer ook instellingen en b.v. het blocken van SPYEN door windows wordt na een update gewoon veranderd.

Ze kunnen het niet hebben dat wij geen data willen geven. Want je computer wordt er ook traag van en jeetje wat zal het een puinhoop zijn bij al die bedrijven met al die data die ze willen hebben van je computer. zijn wel 1000 programma's die informatie willen hebben/delen.

Bah ik zet het weer uit :D alweer hahaha.

Ik heb 2 zakelijke laptops en 1 PC voor privé gebruik die alle 3 op de Windows 10 fall-creators update draaien (versie 1709).

De laptops hebben absoluut geen problemen met de updates, maar de PC krijgt ik, sinds Microsoft de Specre/Meltdown patch geforceerd heeft uitgebracht, niet meer geüpdate.

Sindsdien blijft het updaten elke keer steken bij de cumulatieve update van 13 februari (KB4074588), waarbij ik de PC moet herstarten om de update af te ronden.
Ik heb denk ik de PC wel 25x herstart maar elke keer word de update niet geïnstalleerd. Updates die het probleem met KB4074588 zouden moeten oplossen worden ook niet geïnstalleerd want de PC wil eerst de installatie van KB4074588 afronden (kip en het ei).
Ook de tips die MS aangeeft om het probleem op de lossen werkt voor geen meter (verwijderen van de spectrum/meldown patch alvorens KB4074588 te installeren)

Erg slechte support van MS.

Hoop dat de spring creators update zo spoedig mogelijk in NL beschikbaar wordt zodat ik me weer een beetje veilig(er) voel.

Vorig jaar hebben windows updates mij buitengewoon veel ellende bezorgd, en ook dit jaar weer! Ik sta windows NIET meer toe patches te installeren, Microsoft heeft het voorgoed verpest bij mij. Er draaien bij mij drie systemen op W7 Pro. Ik check regelmatig met Belarc Advisor of er iets moet worden geupdate (https://www.belarc.com/pr...).
Updaten doe ik handmatig met behulp van standalone patchsoftware van Microsoft (https://www.catalog.updat...)

Al eerder W10 pro geïnstalleerd in een stevige laptop, samen met software die voor cad/cam (Autodesk) en 3D-printen wordt gebruikt. Bij de eerste de beste patch van Windows crashte de laptop! Gelijk weer W7 pro er op laten zetten.

Als het aan mij lag, NOOIT meer Windows op mijn hardware!

Na de maart update laat mijn pc de cache niet meer, hierdoor is mijn pc zeer langszaam , echt 20 eeuw snelheid. En dan staat er leuk , windows nu nog beter . Grr6

De update KB4093112 kan niet worden geinstaleerd op mijn pc. De update wordt steeds afgebroken en onderstaande melding staat in "Instellingen""Windows update"

Er zijn problemen bij de installatie van enkele updates, maar de installatie zal later opnieuw worden uitgevoerd. Als u dit bericht dan weer ontvangt en meer informatie wilt zoeken via internet of ondersteuning wilt, is het volgende wellicht nuttig:
2018-04 Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1709 for x64 gebaseerde systemen (KB4093112) - Fout 0x80092004
Uw apparaat loopt risico omdat het is verouderd en belangrijke veiligheids- en kwaliteitsupdates ontbreken. Werk het apparaat bij, zodat Windows veiliger wordt. Selecteer deze knop om aan de slag te gaan:

Hoe vaak ik ook probeer de update te installeren, het lukt niet. Ook niet als ik de update download uit de Microsoft catalogus en handmatig probeer de update te installeren.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
_ostenrijk