Windows 10 1709: KB4090913 fixt probleem usb-aansluitingen

Voor de Herfst makersupdate (Fall Creators Update) van Windows 10 - de opvolger van de Creators Update is een tussentijdse onderhoudsupdate verschenen: KB4090913. Windows 10 versie 1709 is daarmee aanbeland bij buildnummer 16299.251.

KB4090913 pakt het probleem aan dat sommige mensen hadden na de maandelijkse update van februari (KB4074588) waardoor - al dan niet ingebouwde - toetsenborden, muizen, webcams en andere usb-apparaten en randapparatuur niet meer werkten.

Microsoft meldt het volgende bij deze update:
Addresses an issue in which some USB devices and onboard devices, such as a built-in laptop camera, keyboard, or mouse, stop working. This may occur when the Windows Update servicing stack incorrectly skips installing the newer version of some critical drivers in the cumulative update and uninstalls the currently active drivers during maintenance.

Ook bezoekers van GratisSoftware.nl klaagden over niet meer functionerende USB-toetsenborden en -muizen en niet meer werkende USB-poorten.

KB4090913 zal via Windows Update worden aangeboden zegt Microsoft (bij ons kwam het pakket inderdaad net binnen).

Had jij ook last van niet-werkende usb-aansluitingen? En helpt deze update? Laat het weten in de reacties hieronder!

De Herfst makersupdate van Windows 10, met versienummer 1709, wordt sinds 17 oktober 2017 gefaseerd uitgerold. Het kan zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1703 (Makersupdate) hebt - onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt. Wacht dan rustig af tot je de Herfst makersupdate krijgt aangeboden. Windows 1703 krijgt ook gewoon nog maandelijkse updates.

Deel dit artikel: 

Reacties

Nou al 3 pc`s gehad, met usb problemen vanwege deze update.
Probeer je hem te verwijderen, staat ie dr weer. great.
Chipset opnieuw geinstalled (-Forced) niets helpt.

Ik heb nooit last gehad van weigerachtige USB poorten? Maar goed; moest vanavond, na een update, wel mijn computer herstarten, dus die update is ook weer aangebracht. En gelijk even twee magnetron klokken 6 minuten vooruit gezet. Blijkt foutje in Europees spanning netwerk te zijn?! Probleem met de wisselspanning, begreep ik uit de nieuwsberichten.

Ik dacht meteen: ´´wordt tijd dat een en ander maar eens op gelijkspanning gaat lopen, haha... Dan heb je dat probleem niet meer... (Sorry! Beetje melig off topic, maar zal ook een computerkwestie zijn geweest, dus past wel ff binnen deze computer site.)

Ik had een halfjaar lang één niet werkende usb aansluiting en na de laatste update van februari deed ie het weer, vreemd!

Wat is dat toch een waardeloos systeem dat hele windows.
Na elke update kan je je weer afvragen of alles nog blijft werken.
Nou weer de USB poorten
Totaal nutteloze tijd zijn de gebruikers elke keer hier aan kwijt i.p.v. dat ze iets met hun pc kunnen doen.
Hoe is het mogelijk dat dit het meest bekende systeem is geworden, wat op zo'n 80% van alle mensen hun pc draait.
Elke nieuwe update levert vrijwel altijd gezeik op, wat je weer uren aan tijd kost om het op te lossen.

Volgens mij een Calimero reactie :-)
Miljoenen mensen op de wereld gebruiken een Windows versie op zeer verschillende machines en dat gaat op wat incidentjes na goed of het wordt opgelost.
Linux is echt een leuk besturingssysteem, maar het komt niet echt uit de hobbysfeer en dat geeft blijkbaar irritatie bij sommige gebruikers.
Realiseer je nu maar dat Linux nog lang niet klaar is voor het grote publiek, helaas maar waar.

Irritatie is totaal uitgesloten.
Wat boeit mij het nou waar mensen hun tijd aan verspillen.
Heel veel kan ook niet, dat klopt.

Voor gamers is Linux waardeloos.

Albert, twee derde van de webservers is een Linux server. Linux ondersteunt native hardware beter. Dat is ook mijn ervaring; Windows drivers leveren vaak problemen op. Bedrijven die zich met beveiliging bezig houden, gebruiken meestal Linux.
Hobbysfeer? Ja Android.
Ik gebruik zelf Windows, Linux en soms MacOS.

Linux op servers is denk ik het beste wat er is.
Linux als OS systeem op PC´s voor particulier gebruikt komt niet uit de hobbysfeer, nogmaals helaas, dat is werkelijk gemeend.

De virusdefinities updaten van windows defender (win10) duurde verleden week bij mij 45 tot 60 minuten. Hoezo windows een goed besturingssysteem?

Het probleem met de virusdefinities deed zich op 2 pc's voor

Linux wordt door praktisch iedereen dagelijks gebruikt. Alleen is men zich daar niet van bewust. Linux is verwerkt in heel veel soorten intelligente apparaten, bijvoorbeeld de Smart TV. Daarnaast wordt linux door heel veel bedrijven en overheden veel gebruikt op servers en het werkt zo goed omdat de grafische schil ontbreekt, zoals gebruikt in distributies op de linux desktop computers waar best wel wat bugs in zitten. Het is vooral de linux kernel die zo betrouwbaar is. Linux servers worden vast ook wel door Microsoft gebruikt.

Bovendien is Android gebouwd op de Linux-kernel. Dat zijn weer meer dan een miljard 'Linux-apparaten' :-)

Daarom is het jammer dat er nog steeds geen voor eindgebruikers populair en gemakkelijk OS voor op PC´s en laptops is.

DEEPIN misschien? Heel stabiel en logisch in elkaar gezet.
Makkelijker dan Windows na eventjes wennen en lijkt een beetje op IOS (cirkeltje dat draait tijdens download en installatie van app) en op Android. Heel veel apps in de store, waaronder bijvoorbeeld LightZone.
Niet alleen het systeem wordt steeds bijgewerkt, maar ook de apps.

ik ben het helemaal met je eens die Window update's zorgen echt voor een nachtmerrie er is altijd wat mijn Asus laptop heeft er de grootste moeite mee wat een bagger die window

Geen last van mijn USB 2 en 3 poorten gehad.

Mij bekende laptops (usb poorten) bij ons in de groep (alle W10 home) werken weer na de update.

Ik had geen last van niet werkende usb aansluitingen. De update kwam vlot binnen en staat inmiddels op de desktop en de tablet, dus zowel de win10 pro als de win10 home versie kwamen moeiteloos binnen en zijn geïnstalleerd. Idd versie 16299.251 op beide.
Kortom, een update om een probleem te verhelpen wat er niet was...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
frank_ijk