Windows 7: KB4088875 met extra bescherming tegen Meltdown

Windows 7 SP1 (service pack 1) krijgt sinds oktober 2016 maandelijks één bundel met cumulatieve updates met één KB-nummer. De update voor maart met nummer KB4088875 repareert beveiligingslekken en voert extra bescherming tegen de Meltdown- en Spectre-lekken in.

Update 16 maart 2018
Volgens Windows-volger Woody Leonhard heeft Microsoft update KB4088875 vanwege problemen (tijdelijk?) teruggetrokken - in ieder geval schijnt de update niet meer automatisch aangeboden te worden via Windows Update. Ook bezoekers van GratisSoftware.nl melden diverse problemen in de reacties hieronder.

In maart worden lekken verholpen in browser Internet Explorer, Microsoft Graphics component, Windows Kernel, Windows Shell, Windows MSXML, Windows Installer en Windows Hyper-V.
 
Ook worden in deze update voor Windows 7 nog verschillende problemen opgelost in Internet Explorer, onder andere met printen en bij het gebruik van tools voor ontwikkelaars.

Belangrijk is dat KB4088875 nog aanvullende bescherming biedt voor 32-bit en 64-bit processoren tegen de in januari geopenbaarde Meltdown- en Spectre-geheugenlekken waarmee aanvallers informatie uit het kernel-geheugen konden stelen.

Ten slotte gaat het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Als je problemen hebt met de updates voor Windows horen we dat graag in de reacties hieronder!
 
Tip: los problemen op met trage of niet werkende Windows Update in Windows 7

Windows 7 wordt ondersteund met updates tot begin 2020. Tot die tijd kun je nog beveiligingsupdates verwachten en enkele stabiliteitsupdates. Nieuwe functionaliteit krijgt Windows 7 niet meer.

Deel dit artikel: 

Reacties

Krijg steeds foutmelding krijg deze update kb4088875 voor windows 7 niet geinstalleerd.

Over die update kb4088875 geeft windows de foutcode 80073701.

Aanvulling: wat vreemd is dat windows wel kb890830 installeerd en zegt dat bovenstaande update niet nodig is???

Ik krijg bovenstaande update niet aangeboden, wel een drietal beveiligingsupdates voor Windows Office en het maandelijkse Windows programma voor verwijderen van schadelijke software. Ik wacht wel af.

Bij mij ontvangt W7 Pro wel en W7 Premium niet de update KB 4088875. Ik neem aan, dat het te maken heeft met de geheugenlekken en de betreffende processoren. Een laptop heeft een i5 processor, de andere een Celeron. De update zal wel niet goed werken i.c.m. de Celeron processor.

Dan vind ik het raar dat die update wel aangeboden wordt maar geen vinkje erbij staat bij de andere beveiligingsupdate wel.

Net zoals bij Patje, werd de update KB4088875 vanmorgen niet aangeboden op de laptop W7 Premium met Celeron processor. Ik denk, dat er iets mis is met deze update voor een aantal laptops of computers.

Het heeft ook geen zin om steeds die update opnieuw te proberen te instaleren, steeds stopt die na een 30 seconden. Is mijn computer dan nog wel veilig?

Met of zonder update, er is altijd wel iets dat ICT gebruikers plaagt. Gezond verstand en verantwoord internet gedrag zorgt voor echte veiligheid. Ik moet bekennen, dat ik nog steeds enkele XP systemen volledig of gedeeltelijk gebruik. Laat het de deskundigen niet horen, maar tot op heden nergens last van gehad. Ik controleer de systemen wel en waar mogelijk update ik de software. Het enige wat ik merk, is dat de hardware wat meer tijd nodig heeft. Maar op deze manier heb ik geen last van ondeugdelijke updates van Microsoft en dat is een verademing. Als ik problemen krijg, heeft het in bijna alle gevallen te maken met een slechte update van MS. En daar heeft XP geen last meer van.

Zal inderdaad wel met de leeftijd van de PC te maken hebben. Mijn 9 jaar oude PC heeft een AMD Phenom II processor. Bij de vorige update m.b.t meltdown en spectre werd ook aangegeven dat niet alle PC's direct die update zouden krijgen. De mijne heeft toen wel die update gekregen en is zonder problemen op mijn pc geïnstalleerd. Ik maak me niet zoveel zorgen, ik wacht wel af.

Dat kan misschien wel kloppen want mijn pc is ongeveer 7 jaar oud en heeft een Intel Quadcore Q9400 op 2,66GHZ. Ik ga alleen geen nieuwe installatie doen met al die updates en Windows 10 is te traag voor deze computer. Of mijn browser, firefox, heeft die update niet nodig? Ook maar afwachten maar blijft een struikelblok, dus ook maar afwachten, bedankt Microsoft.

Update verwijderd - kreeg geen Wifi connectie meer...

Gisteren KB4088875 geïnstalleerd en tot nu toe geen last

Ik zie niets van het eventuele intrekken van de update, want hij staat er nog steeds: zie:

https://www.catalog.updat...

Hij staat nog wel in de catalogus, maar wordt niet meer automatisch via Windows Update aangeboden, zo is het verhaal [tekst is aangepast er verduidelijking].

O.K. Ik denk, dat de update in principe alleen aangeboden wordt aan computers met bepaalde processors, zoals eerder al, vanwege de geheugenlekken. Ik kreeg de update wel aangeboden (enkele maanden geleden niet), maar heb deze laten lopen en vervangen door de alleen-beveiligingsupdate KB4088878, die zich vlekkeloos liet installeren; ik heb nog een AMD Turion 64 in mijn oude laptop. Kennelijk gaat er bij Microsoft toch iets mis met de herkenning van de oude processors.

"conspiracy mode" ; is dit een manier van msoft om al die lastige windows 7 gebruikers te dwingen naar windows 10? ;-)
Maandje terug was er ook al zo een patch die heel veel problemen gaf!

De update werd eerst niet aangeboden, alleen 3 updates voor Office. Met "Zoeken naar updates" werden de andere 3 updates (voor W7) wel aangeboden. Geïnstalleerd, en verder geen last of problemen ervaren. Ik draai de 64-bits versie van W7

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
noorwe_en