Windows Live Mail wordt niet meer ondersteund, waar ga jij op overstappen?

Vanaf 10 januari 2017 ondersteunt Microsoft Windows Live Mail niet meer. Dat betekent dat het mailprogramma geen beveiligingsupdates meer krijgt en dat het op den duur onveilig wordt om Windows Live Mail nog te gebruiken. Het is daarom verstandig om over te gaan stappen op een ander, veilig mailprogramma. Maar welk?

Als je besluit een ander mailprogramma te gaan gebruiken dan wil je natuurlijk het liefs je mail en adresboek meenemen. MailStore Home is daar een handig hulpmiddel bij. Je kunt e-mails vanuit Windows Live Mail archiveren in MailStore en daarna weer exporteren naar je nieuwe mailprogramma.

Enkele alternatieven voor Windows Live Mail zijn:
- Mail: de standaard app van Microsoft in Windows 8.1 en 10
- Thunderbird: het mailprogramma van Mozilla.Lees hier hoe je Thunderbird installeert | SeniorWeb geeft uitleg hoe je mail en contacten uit Windows Live Mail naar Thunderbird krijgt

Ook kun je natuurlijk de webmail van je provider (Ziggo, KPN enzovoort) gaan gebruiken of je mail van je bestaande account in Gmail van Google of Outlook.com (we bedoelen de webmaildienst van Microsoft) laten binnenkomen.

Ten slotte kun je het betaalde Microsoft Outlook (onderdeel van Microsoft Office) gaan gebruiken. En bekijk hier nog andere gratis mailprogramma's.

Onze vraag is:
Op welk mailprogramma/webmaildienst ga jij overstappen na het einde van Windows Live Mail?

Reacties

Ik gebruik een mail client alleen nog voor het archiveren. Je wilt kunnen werken met verschillende platforms en dus meestal ook verschillende OS's. Dat MS steeds weer een eigen "gratis" mail client afdankt is vervelend voor de gebruikers. Thunderbird is een goede optie. Misschien is eM Client een betere optie voor mensen die alleen Windows gebruiker. Die ga ik nu uittesten na veel lovende reviews.

Nooit gebruikt die Windows Live Mail.
Vroeger Outlook Express 6.0 op Windows XP, nu Thunderbird op Windows 8.1 en 10.

Ik ben overgeschakeld naar eM Client. Zeer content van, vindt hem zelfs beter dan Windows live mail.

Meest recente versie van Windows Essentials is de 2012 versie. Wordt hier nog een nieuwe versie van uitgebracht? Messenger en Live Mail zouden ze er dan bijvoorbeeld uit kunnen halen. Fotogallery en Movie Maker los van elkaar zou ook beter zijn.

Zonder de minste twijfel: eM client

eMClient natuurlijk, is een prima vervanger voor Windows live mail gratis en ook in het Nederlands. Top!

Windows Live zijn ze al lang mee gestopt. Is overgegaan naar Skype.

Windows Live Mail gebruik ik niet meer, want ik heb nu Thunderbird. Maar ik constateer dat mijn mailtjes ook nog steeds binnenkomen op Live Mail! Dat programma kan ik niet de-installeren, ontdekte ik. Maar hoe kan ik het definitief uitschakelen?

Naar programmas en onderdelen gaan en bij Windows Live Essentials meerdere programmas Windows Live Mail uitvinken. Op dezelfde manier als Messenger verwijderen.

sinds verdwijnen live mail gebruik ik eMClient, met 1 e-mailadres gratis

eMClient tegenwoordig. Had eerst jaren Thunderbird, maar bleef steeds vaker haperen.

Voor zover ik heb kunnen nagaan zijn in april 2012 de laatste beveiligingsupdates gemaakt voor Windows Live Mail, het gaat om KB905866 en KB905866 en die updates hadden tot doel om Windows Live Mail beter in staat te stellen om junk email van serieuze emails te onderscheiden en om beter phishing mails te kunnen herkennen. Windows Live Mail is hier nooit goed in geweest, de gebruiker moet er zelf heel alert op zijn en ik vraag me af of andere emailprogramma's dit beter doen.

Kortom, als er een veiligheidsrisico is dan bestaat die al bijna 5 jaar. Ik vermoed dat het enige verschil met de situatie van voor 10 januari 2017 is dat de online installer van Microsoft niet meer werkt en de offline installer niet meer te downloaden is. Met andere woorden, nieuwe installaties van Windows Live Mail zijn niet meer mogelijk tenzij je via alternatieve wegen alsnog aan een offline installatiepakket weet te komen. Ik prijs me gelukkig dat in Windows Live Mail nog heb.

Op Softonic nog te downloaden.

Ook een hele goede: https://billing.nylas.com...
Voor Windows Mac OS X en Linux.
Voor Windows en Mac OS X inmiddels te downloaden.
De Linux versie is nog in ontwikkeling maar wel bijna klaar. (Je kunt je emailadres opgeven waar ze je de downloadlink naar toe sturen zodra Linux ook beschikbaar is.

Gebruik al een tijdje Wmail.Gratis en goed programma.
https://thomas101.github....

Even een vraagje over Windows Live mail .....
De emails die binnen komen worden altijd door AVG Pro Security gescand, is dit dan niet 'genoeg' aan beveiliging om het programma te kunnen blijven gebruiken ?

Mailbird super programma

Heb misschien een domme vraag ,maar Windows Mail en Windows live mail is dat hetzelfde. ik gebruik nu Windows Mail

Onder XP was Outlook Express het meest gebruikte e-mail programma. Met Windows Vista werd Windows Mail geïntroduceerd als opvolger voor Outlook Express. Dit ingebouwde Windows Mail programma werd voor Windows 7 niet voortgezet, maar als onderdeel van het te installeren Windows Essentials pakket werd Windows Live Mail als optie aangeboden. Het was mogelijk om Windows Mail van Vista te kopiëren in de bestaande Mail directory van Windows 7 (samen met msoe.dll), zie http://www.techspot.com/c.... Er zijn verschillende versies van Windows Live Mail in omloop geweest, o.a. Windows Live Mail 2009, 2011 en als laatste 2012. Met Windows 8 verscheen er opnieuw een ingebouwd programma dat kortweg Mail werd genoemd en nu ook ingebouwd is in Windows 8.1 en Windows 10. Mail wordt nog steeds net als Windows 10 verder uitgebreid en verbeterd.

Thanks voor de uitgebreide informatie GSM.

Wie kan mij uitleggen wat het in de praktijk zou kunnen betekenen dat Windows Live Mail geen beveiligingsupdates meer krijgt? Worden de beveiligde verbindingen er minder veilig door? Kan er straks op het programma ingebroken worden en kunnen derden mijn mails dan ontvangen? En zijn eventuele beveiligingsproblemen niet te ondervangen met andere beveiligingssoftware, ik denk met name aan Malwarebytes dat ik real time heb meelopen en mijn virusscanner (360 Total Security Essential met de scanner van Avira en Bitdefender)?

Volgens mij weinig, want sinds in dit programma gebruik - en dat is al heel lang - ben nooit een beveiligingsupdate van Windows Mail tegengekomen.

Waarschijnlijk wil Microsoft gewoon dat je upgrade naar Windows 10 en vervolgens de ingebouwde mail app gaat gebruiken. In de tijd dat ik WLM heb gebruikt, heb ik net zoals Albert nog nooit een beveiligingsupdate gezien. Het lijkt me dus ook sterk dat je een groot risico loopt door het programma te blijven gebruiken.

Ik ben overgestapt op Foxmail.
http://nl.afterdawn.com/d...

ik gebruik momenteel www.mail.com

Ik vind ook eMClient een goede vervanger van WLM ,adressen importeren lukte direct.
Met Thunderbird lukt dat helemaal niet... Ik moet nog wel mails importeren vanuit WLM naar eMClient ...

Nog altijd Pegasus.
Nu voor het 21e jaar.
Overzetten naar een andere computer gaat gewoon door de directory Pmail te kopieren.
Jammer alleen dat Mailstore Home dit niet ondersteunt.

Al mijn uitgaande in inkomende mail wordt naar een Outlook adres doorgestuurd dus in geval van nood is er een tweede plek waar ik mailhistorie kan raadplegen.
Vandaar ook Windows Live om toch met Mailstore te kunnen backuppen
(En super-super-snel binnen al mijn mail én bijlagen te kunnen zoeken op kernwoorden.)
Thunderbird heb ik problemen mee gehad, stond op een gegeven moment alle mail 8 of 10 keer er in. Afgevoerd dus.

Gebruik al jaren Hotmail,voor mij prima.

Ik heb nog nooit Windows live mail gebruikt, dus zal het ook niet missen. Heb in het XP tijdperk Outlook expres gebruikt. (Ik dacht dat andere Windows vaste mailprogramma?) Maar al snel vond ik de weg naar Thunderbird en gebruik, parallel, tevens Gmail. (Kan ik ook op mijn tablet checken.)

De mail app van windows 10 is waardeloos alleen geschikt voor pop3 accounts maar ik wil een imap account zodat ik al mijn email mappen ook op een andere pc kan zien je kan geen poort nummers invoeren alles gaat alleen goed bij een standaard instelling zoals pop3.
Ik heb dit al meerdere malen geprobeerd na diverse update's maar nog steeds niet mogelijk terwijl er wel een optie in zit die verwijst naar een imap4 account. ik gebruik nu outlook van office dit gaat prima en op de andere pc webmail van de provider.

Beste Aad. Wat je zegt klopt totaal niet en is waarschijnlijk aan jezelf te wijten. Ik heb zonder enige moeite Ziggo (IMAP), gmail, en hotmail geconfigureerd in Mail. In eerste instantie werkte bij Mail juist alleen IMAP, maar na diverse updates is er veel meer mogelijk en is POP3 nu ook ondersteund.

Het Ziggo stappenplan:
https://www.ziggo.nl/klan...

Ik weet het nog niet, tot ik een goede vervanger gevonden heb nog even livemail gebruiken.
Ik bewaar vaak mails en die heb ik opgeslagen onder Opslagmappen-persoonlijke map, die functie wil zeker hebben bij een anders programma.
Mail app vind ik te beperkt.
Ik sta open voor suggesties, dus in ieder geval iets van opslagmap op mijn harde schijf en meerdere mail accounts.

Thunderbird is prima, maar er zijn berichten dat Mozilla er vanaf wil. Gelukkig is Mail (Windows 8.1 en 10) al sterk verbeterd, zeker in Windows 10. Met Mail zijn er na diverse updates veel meer mogelijkheden dan eerder het geval was. Zo kun je nu ook extra mappen maken om de e-mailberichten overzichtelijk in te delen.

Redelijke gelijkenis heb ik gevonden met eMclient (ook in het nederlands) waar je makkelijk al uw mails van WLM kan importeren! :-)

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wit-_usland