Hoe verlopen de updates voor Windows 10 bij jou de laatste tijd?

Sommige mensen hebben nooit last van problemen met updates voor Windows 10, terwijl anderen met zwarte schermen, niet meer opstartende pc's of BSOD's, bevriezingen, verdwenen profielen en mappen, problemen met het startmenu, vastlopende programma's, niet onthouden instellingen, foutmeldingen bij niet voltooide updates en allerlei andere rampspoed te maken hebben.

De updates voor Windows 10 verlopen lang niet altijd vlekkeloos. En de problemen kunnen zich voordoen bij halfjaarlijkse Onderdelenupdates maar ook gewoon bij maandelijkse beveiligingsupdates.

Onze vraag is:

Hoe gaan de updates voor Windows 10 bij jou de laatste tijd?

En in de reacties horen we graag met wat voor problemen jij te maken hebt gehad na maandelijkse, of onderdelenupdates! Of dat je juist nooit problemen hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Mijn laptop is nu ca. 3,5 jaar oud en na ca. 1 jaar werkte de automatische updatefunctie niet meer. Ik heb helemaal geen zin om W10 opnieuw te installeren zonder garantie op succes. Ten tijde van W10 1903 had ik, via ingrepen in de registry, de update functie verwijderd. Heerlijk rust en geen enkel probleem bij het gebruik van W10. Bij het verschijnen van W10 1909 heb ik de nieuwe versie onmiddellijk geïnstalleerd, alles werkte goed, ... behalve de automatische update. Sindsdien installeer ik de updates handmatig (met dank aan GratisSoftware.nl om me op de hoogte te houden van het verschijnen van KB's), dat werkt goed en er is enkel wat discipline vereist om de installaties zelf uit te voeren. Toch een belangrijk verschil tussen 1903 en 1909. Bij de 1903 versie werd ik blijvend gebombardeerd met foutmeldingen ook al was de installatie handmatig goed verlopen. Bij de 1909 versie schijnt MS te kijken wat er al staat geïnstalleerd en als dat goed is krijg ik geen foutmeldingen meer. Het is leefbaar nu maar onder de indruk ben ik zeker niet

Mijn updates werken al maanden niet, dus last hebben...nee, alleen houdt de microsoft services nu op op versie 1809.

Bij mij idem dito, al meer dan twee jaar. Ik schakel Windows Update elke morgen uit. Windows 10 is prima, maar dat automatische updaten is een ramp.

Meestal verloopt het updaten van Windows 10 bij mij probleemloos. Maar begin februari 2020 bleek na een Windows update opeens mijn printersoftware verdwenen...

Ik gebruik al jaren geen MS-Windows meer. Geen problemen met updates van ms en geen virussen meer. Ik ben met heel veel plezier overgestapt naar Linux workstation. Daarbij als ik updates van Linux beschikbaar krijg kan ik zelf kiezen voor het moment van installatie en hoef ik nooit te herstarten (het idee al)

Search problemen in de verkenner (al maanden) en Excel/word problemen na office bv updates

Nog geen update gehad...SGA6plus..

Heel weinig problemen met Windows 10 op 4 laptop, 's met 32bit versie zelf. Heb wel allemal gebruikte zakelijke laptop gekocht en dan een SSD schrijf ingedaan. Mijn divisie geen SSD schrijf geen Windows 10. Onderdelenupdate onder 45min geinstalliert zelf met 4 geinstallierte clouds

Ik heb een Win10 pc, volgens mij ook geen problemen. Echter werk ik tegenwoordig liever op mijn Chromebook, hier heb ik nooit updates waar ik op moet zitten wachten. Is een update gedownload opnieuw opstarten en weer draaien binnen 7 sec.

Heb 7 sijstemen in gebruik met Windows 10.64bits nooit geen problemen gehad alles werkt naar behoren

Na een van de laatste updates was ik profielen kwijt van "steam". Games moesten opnieuw geïnstalleerd worden??
Ook de samenwerking met directX werkte niet lekker meer......

ehh... doe met en tweakje ook nog windows 7 updates binnenkrijgen! en dat op een 32 bitsr home versie! zoek maar eens op KB4528069-Lite ....

(op mijn aparte ssd met windows 10 loopt alles ook ok..)

Ik gebruik Windows 10 op een 'standaard' HP kantoor pc. Hardware is allemaal erg standaard. Ik gebruik ook de standaard Defender als virusscanner. Daarom denk ik ook geen problemen.

W10 na update de buroblad pictogrammen opnieuw gerangschikt.lees: door elkaar gegooid

Geen probleemen op mijn vaste pc en laptop vaste is een Medion en laptop is Asus

Ik heb na de laatste Windows updates geen wifi verbinding meer. Aangezien ik 7 desktop pc's staan heb en die niet allemaal met een kabel kunnen verbonden worden met de router aangezien de router maar 4 aansluitingen geeft werken er een aantal desktoppen via wifi verbinding. Dit geeft altijd goed gewerkt tot de laatste Windows update. Ik heb net nog een desktop pc geüpdatet. Voor de update deed de wifi het nog, na het opnieuw opstarten heb ik plots geen wifi verbinding meer.

Zijn de drivers van je netwerkkaarten up to date?

Leer eerst eens fatsoenlijk Nederlands schrijven.

Heb wel eens erger gezien, en de strekking is toch duidelijk

Niet iedereen is zo foutloos als u!
(Proest.........)

Wel eens van een switch gehoord? Dan kunnen alle pc's bedraad worden aangesloten.

Juist! Je moet een netwerk-switch (netgear) kopen. Dan kun je met een inkomende netwerkkabel een aantal PC´s aansluiten. Heb ik vorig jaar ook gedaan en de downloadsnelheid blijft gelijk.

Tot op heden nooit echte problemen gehad die ik niet zelf kon oplossen, ook niet met de laatste onderdelen updates. Zodra er ook maar iets, hoe klein ook, aan de hand is met Windows, wordt dat meteen overal breed uitgemeten, zodat het lijkt alsof er een ramp binnen Windows heeft plaatsgevonden en alles plat ligt. In bovenstaand onderzoek is meteen al duidelijk dat er maar een bijzonder klein percentage problemen heeft. Wellicht heeft het ook wel te maken met het merk computer wat je gebruikt. Ik heb zelf 2x een HP computer, 1 van 10 jaar oud en 1 van 3 jaar oud. Nooit problemen gehad die ik niet zelf kon oplossen, ook die van 10 jaar oud loopt nog als een zonnetje op Windows 10.

Nog altijd 23% heeft soms problemen met Windows updates. Dat is niet echt 'een bijzonder klein percentage' te noemen. Dat is 1 op de 4.

Bovendien noemen wij deze problemen samen met mogelijke oplossingen, zodat mensen er ook wat aan hebben. Het gaat niet om 'Microsoft bashen' maar om het oplossen van de problemen.

En als mensen geen problemen hebben, des te beter natuurlijk...

Ik beweer nergens dat je aan het bashen bent, hooguit dat van een mug altijd een olifant wordt gemaakt, maar blijkbaar voel jij je aangesproken, of moet iedereen met jou meepraten?

Alleen een kleine uitleg van onze beweegredenen om problemen steevast te benoemen. Gelukkig gaat het voor de meerderheid meestal goed, maar als je wel een probleem hebt is dat heel vervelend.
Verder iedereen zijn eigen mening.

Geachte lezer,
Op mijn Pc en laptop heb ik niet zozeer problemen na de downloads, maar de downloads zelf laten na de uitgiftedatum heel erg lang op zich wachten. En ook over het binnenhalen van de software doen de computers erg lang.
Komt dit ook bij u voor?
Met vriendelijke groet,
Michel

Beste Michel,
Ik had ook eigenlijk op de vraag van de redactie willen reageren met "Welke updates?". De updates/virusdefinities voor Defender zijn altijd prima op tijd maar voor de rest merk ik weinig van updates. Zo af en toe moet ik onder "systeeminfo" kijken of ik wel de versie heb waar de redactie het over heeft. Dus ik hoor kennelijk bij die 75% van de gebruikers die nergens last van heeft. Als het om Windows 10 gaat tenminste.

Met vriendelijke groeten,
Hansje

gaat voor bijna 95% goed. enkele keer een update opnieuw installeren.
ben wel tevreden.

Als er geen problemen zijn draait Windows 10 top en vind ik hem stabiel.
Zijn er problemen met bv updates kijk dan goed uit wat je doet met betrekking op het installeren of verwijderden want voor je weet het kan je Windows weer opnieuw installeren.
Hoe kun je Windows 10 uitbrengen die eigenlijk nog niet voor de helft klaar is, die fout op fout geeft en gerepareerd word met diversen updates die nog meer fouten veroorzaken.
Ik kan mij voorstellen dat de "computer leek" at en toe met zijn handen in het haar zit.
De aangedragen oplossingen die Microsoft geeft om diverse fouten te repareren zijn voor de gewone man te ingewikkeld en als je er wel aan gaat lossen deze vaak de problemen niet op.
Perfect dat de redactie ook hier weer aandacht aan besteed, top.

Wij van WC-eend bevelen Linux Mint aan.

Windows 10 is bijna net zo slecht als de slechste Windows ooit Windows Vista oké is wel sneller tuurlijk maar zo veel crap zit er in. En idd de updates heb ik wisselde ervaringen mee. Soms goed maar ook heel slecht dat mijn moderne Asus laptop letterlijk sloopt niets meer mee te beginnen. Aangezien standaard file herstel uit staat is volkomen idioot. Ik ben gelukkig niet van gisteren draai al mee van uit de Dos tijd. Was maar weer vroeger ;) geintje. Denk dan toch maar naar Linux ga al staat dat me ook tegen. Ik haat computers nu en Internet erbij te veel geklooi. We hebben de doos van Pandora geopend en we weten niet wat er uit komt !

Al een paar keer de printer opnieuw moeten installeren. Verder geen problemen. N

Hier hebben we momenteel op geen enkele computer problemen met de updates.

Toch een hele irritante fout in Windows na de update. De bureaublad achtergrond veranderd nu telkens om de zoveel tijd en dat is met geen mogelijkheid terug te zetten naar de standaard waarden met mijn eigen enkele afbeelding. Ik weet ook niet waar de nieuwe afbeeldingen staan, die haalt Microsoft zelf van internet. Ik heb alle bestaande mappen van Windows met achtergronden leeg gemaakt, maar toch slaat hij ze nu weer ergens op en er komen nieuwe afbeeldingen bij en ik weet nog niet waar hij die laat, heel vervelend. Ik wil mijn eigen achtergrond en niet die van Microsoft, hij onthoudt de instellingen niet.

Alle updates verlopen, tot nu toe, vlekkeloos.

Ik heb tot heden geen problemen met updates , op hoop van zegen .

Hier loopt gelukkig steeds alles goed.
Hopelijk blijft dat ook zo in de toekomst.

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

En maar aandacht blijven vragen voor problemen waar een grote meerderheid blijkbaar geen last van heeft...

Op moment van schrijven 23% die problemen heeft. Dat is geen verwaarloosbare minderheid...

Er gaat bijna geen week voorbij en het gaat hier weer over.... leuk voor die andere 77% lezers.

Leuk niet, maar wel interessant om te weten waar er mogelijke problemen te verwachten zijn.

Bij mij loopt het tot hiertoe steeds goed af, maar dat is niet bij iedereen zo.

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

Er worden dikwijls ook mogelijke oplossingen genoemd door lezers. Zo help je elkaar.

Spreken is zilver, zwijgen is goud.

Volkomen eens met u. Ik ben geen specialist doch intensief gebruiker sinds 1987 en ga dikwijls mensen helpen met hun "zogezegde" problemen. Steeds stel ik vast dat veel gebruikers de updates uitstellen of helemaal niet laten uitvoeren, resultaat op een dag is het mooie weer gedaan. Ook slaan velen in paniekmode als bij sommige updates er plots een blauw of zwart scherm verschijnt en kunnen ze geen enkele minuten geduld opbrengen tot bepaalde updates afgerond zijn om dan eventueel nog enkele andere updates te installeren die dan ook nog eens een blauw scherm tonen. Velen zien het niet meer zitten en sluiten gewoon de computer af met alle gevolgen.

Na downloaden van KB4532693 en heropstarten wordt het updaten telkens (vier keer) afgebroken. Is de eerste keer dat er wat fout loopt bij het updaten van win. 10

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
grieke_land