Microsoft trekt update KB4524244 terug wegens problemen

Wegens 'problemen' heeft Microsoft update KB4524244 van 11 februari voor Windows 1909, 1903 en 1809 teruggetrokken. Het resetten van een pc zou niet meer werken, maar andere bronnen melden ook opstart-problemen, installatie-problemen en pc-bevriezingen na KB4524244.

KB4524244 was een losstaande beveiligingsupdate voor apparaten die UEFI ingeschakeld hebben (opvolger van BIOS), die afgelopen dinsdag uitkwam samen met de reguliere maandelijkse beveiligingsupdates.

Maandelijkse update KB4532693 zorgt ook voor problemen

De maandelijkse update KB4532693 voor Windows 10 1903 en 1909 zorgde bij sommige gebruikers ook voor problemen: zij kregen na de update een tijdelijk, leeg profiel voorgeschoteld waardoor het leek of al hun persoonlijke mappen, favorieten en mail verdwenen waren. Update KB4532693 verwijderen, updates pauzeren en herstarten van de pc zou dit euvel moeten verhelpen. Microsoft heeft nog niet gereageerd op deze - in onze ogen veel ernstigere - problemen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb adobe audition 5.5 voor geluidsbewerking. Ik heb al twee maal de upgrade van windows 10 moeten terugdraaien omdat de files in audition niet meer afspelen.
Ik heb een realtec geluidskaart. Wie heeft hiervoor een oplossing?

De updates staan klaar om geïnstalleerd te worden, maar dit wil ik niet. Hoe kan ik dit voorkomen? Hoe kan ik ze verwijderen voor de installatie? Ik heb al 1x uitgesteld.

Beste Annie ,

U kunt de update 5x uitstellen , zie deze links .

https://www.gratissoftwar...

Of de update op verbergen zetten ,

https://support.microsoft...

Geachte redactie,
Zelf heb ik momenteel geen probleem t.g.v. die recente windows update. Maar ik vroeg me toch af,of het misschien aan te raden is om deze update toch maar te verwijderen in afwachting dat Microsoft zich de moeite doet om te reageren op de vele problemen. Vriendelijke groet.

ik las ergens anders dat de update geen problemen en evengoed later wel, ik verwijder hem wel zo.

Mijn computer geeft aan dat Windows onderdelen niet meer werken. Kan ook niet in Windows zelf. Heb mijn startscherm met al zijn icoontjes maar kan niet in Windows. Dus kan ook geen herstel uitvoeren.

Afsluiten. Opstarten in veilige modus. Daarna systeem herstel uitvoeren.

Frappant dat deze update KB4524244 bij mij helemaal geen problemen geeft, daar (KB4532693) er bij mij niet in wil en fout aan geeft, redactie.
En moet KB4524244 nu verwijderd worden ?

Ben overigens niet de Wim van de reactie "Wim 17 februari 2020 - 09:02"

Ook geen probleem met deze 244 maar toch voor de zekerheid maar verwijderd.

Ik heb vernomen dat er een nieuwe verbeterde versie uitgerold gaat worden en om die reden heb ik hem verwijderd. Deze versie is niet meer te installeren.

Ik heb kb4524244 voor de zekerheid verwijderd, Er word een nieuwe versie door Microsoft gerealiseerd en de huidige kan niet meer geïnstalleerd worden.

De problemen doen zich wel of niet voor. Op mijn ene Lenovo een tijdelijk profiel, dus ellende, op de andere Lenovo geen enkel probleem.

Bedankt voor het op de hoogte houden van de Microsoft perikelen

Zalig de eenvoudigen van geest die Linux als besturingssysteem hebben gekozen. Geen enkele update geeft ooit problemen.

van mn leven geen Linux!!!!

Wat de boer niet kent etc etc

Kheb ook al eens linux geprobeerd , mam man wat een elllende om daar mee om te gaan......

Geen enkel probleem ondervonden van de update 4524244.
Hij werd wel een dag later dan de reguliere Updates geïnstalleerd.t

Bij mij is patch Tuesday altijd patch Wednesday, 12 februari dus deze keer. Toen werden geïnstalleerd KB 4537759, 4534132 en 4532693.
KB 4524244 werd geïnstalleerd op 13 februari en nogmaals op 14 februari?!
Overigens heb ik geen enkel probleem ondervonden.

Na de update doen bij mij de ondertitels van YouTube en Netflix het niet meer.

Zowel op de desktop als laptop, W10 Home1909 geen enkel probleem met deze updates ondervonden. Zoals gewoonlijk hier.

deze update draait bij mij op desktop computer en op mijn surface pro 3, alle twee met laatste win 10 pro en geen problemen met de updates. Mischien ligt het aan de windows versie lees ik op andere forums

ik zelf heb er geen last van
vraag me toch af
waarom de ene computer wel
en de andere niet

afbeelding van redactie

Het is vaak een specifieke combinatie van hardware en software die voor problemen kan zorgen. Aangezien er zoveel verschillende pc's zijn met zoveel verschillende configuraties en gebruikte software is dat voor Microsoft lastig testen. Als een probleem zich maar bij 1 op de honderdduizend computers voordoet dan kunnen er toch duizenden computers wereldwijd getroffen zijn door problemen.
Bij de meeste pc's gaan updates meestal wel goed (Microsoft test heus nog wel zijn updates), maar omdat er honderdenmiljoenen pc's met Windows 10 zijn treden er vaak bij een minderheid toch wel problemen op. Maar goed, dit moet natuurlijk niet te vaak gebeuren, en het lijkt erop dat het wel vaker gebeurt dan vroeger.

Ik heb helaas het blauwe scherm gekregen. Blijft opstarten!

hij staat er bij mijn in en tot nu toe geen problemen

Tot nu toe geen problemen met zowel desktop van 1 jaar oud en laptop van 2011.
updaten niet gelijk op de patch dinsdag maar 2 dagen later, dan zijn er al voldoende meldingen als er eventuele problemen zijn.

Ik heb afgelopen woensdag (en niet dinsdag) de updates binnengehaald. Als ik nu in de geschiedins kijk, zie ik daar KB4524244 niet staan.
Wanneer is die KB4524244 teruggetrokken?

afbeelding van redactie

Zaterdag pas. Maar misschien heb je nog een BIOS in plaats van UEFI?

Bedankt voor de reactie. Een 'UEFI' zegt mij niets. Ik 'rommel' alleen met de BIOS :)

@redactie Zou u mij kunnen toelichten waarom niet zichtbare, maar ondertussen niet daadwerkelijk verdwenen, mappen veel ernstiger zijn dan opstart-problemen, installatie-problemen en pc-bevriezingen?

Ikzelf heb liever een opgestarte pc waarvan ik alleen maar een paar bestanden hoef te hernoemen of paar keer moet rebooten dan een pc die niet eens meer werkt.

afbeelding van redactie

@Bla
Je hebt op zich wel gelijk, maar er zijn ook gebruikers die - logischerwijs - in paniek raken als ze opeens ingelogd zijn in een tijdelijk profiel en denken dat al hun bestanden verdwenen zijn. En als je dan je pc terugzet naar de fabrieksinstellingen - wat ook echt gebeurd is - dan ben je wel alles kwijt. En dat is natuurlijk heel erg.

Windows 10 draait goed op een nieuwe PC.
Of een PC van nog geen jaar oud.
Na een jaar beginnen ongeveer de problemen.
Windows 10 gaat steeds meer van je PC vragen...

Heb hier alleen oude(re) laptops (2012, 2013 en 2015) en 2 Windows tablets (2016). Draaien allemaal Windows 10 zonder problemen.

IK ben het helemaal met Frans eens. Sinds Windows 10 is het systeem veel stabieler geworden.

elke is het gedonder bij de updates Microsoft

Elke keer ??

Heb geen problemen met de updates. Alles loopt en werkt goed

Zelf nooit problemen gehad. Zou het aan de hardware of andere software van de gebruiker liggen misschien. Erg makkelijk om altijd maar Microsoft af te zeiken.

Ik heb het al vaker gezegd, welke software (voornamelijk ondersteuned) heb je op de pc staan, vooral ondersteunenden software is meestal rotzooi.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
du_tsland