Wanneer ga jij de Creators Update (makersupdate) voor Windows 10 installeren?

De Creators Update voor Windows 10 komt vanaf dinsdag 11 april officieel beschikbaar via Windows Update. Voor die tijd kon je de upgrade al handmatig installeren. Via Windows Update wordt de makersupdate (zoals de Nederlandse naam is) gefaseerd uitgerold om problemen met nog niet compatibele randapparatuur en pc componenten zoveel mogelijk te voorkomen. Even wachten kan dus lonen, maar het is natuurlijk ook wel interessant om de nieuwe functies in de Creators Update snel uit te proberen.

Onze vraag is:
Wanneer ga jij de Creators Update voor Windows 10 installeren?

In de reacties horen we ook graag of je de Creators Update inmiddels ook via Windows Update hebt aangeboden gekregen (en dus niet met behulp van de Windows 10-upgradeassistent hebt binnengehaald)!

Reacties

Ik heb een desktop en twee laptops in huis.
De desktop heeft de makersupdate enkele weken geleden aangeboden gekregen en die ging mis bij het installeren. Geen idee wat er mis ging, maar het updateproces had dit zelf in de gaten en zette een herstelpunt automatisch terug. Er zou een nieuwe update aangeboden worden. Tot nu toe niets.
Ook de beide laptops hebben nog geen aanbod gekregen.
Zoeken naar updates levert alleen de melding op dat het systeem up-to-date is.
Ben benieuwd hoe lang dit nog gaat duren.

Mijn configuratiescherm-optie bij Start was verdwenen.
Heb via zoeken het toch kunnen starten en het toen maar meteen aan mijn taakbalk vastgemaakt.

Mijn printer was ook verdwenen, moest nieuwe stuurprogrammas downloaden.

Update vandaag geplaatst en nu doet Windows Mail het niet meer. krijg geen mails meer binnen, en mijn oude mails kan ik ook niet lezen.

Na de update lag mijn netwerk er uit en ook de wifi

Misschien wat laat maar de problemen die je noemt zijn volgens mij eenvoudig op te lossen via "Netwerk- en internetinstellingen" bereikbaar via "Instellingen -> Netwerk en internet" of makkelijker via netwerkicoontje op de taakbalk.
Helemaal onder aan de pagina "Netwerk opnieuw instellen". Na 5 minuten wordt opnieuw opgestart en alles werkt weer naar behoren.

Aanvulling op mijn eerdere bericht:
De update is op 1 laptop (Home) via Windows Update gedaan en zonder problemen.
De overige 3 zijn gedaan via Windows 10-upgradeassistent.

Op 4 systemen Windows 10-makersupdate geïnstalleerd:
1 desktop en 1 laptop met Windows 10 Pro en 2 laptops met Windows 10 Home.
Tijdens de update geen problemen ondervonden en op een enkel probleem na werkt alles naar behoren. De update neemt wel een behoorlijke tijd in beslag!
Op de laptop met met Windows Pro is er na de update een probleem met het Startmenu:
Hoogte en breedte zijn niet aan te passen en blijft beperkt tot 4 middelgrote tegels breed. Ook het tussenvoegen van tegels in een nieuwe groep is niet mogelijk, de tegels worden in de onder- of bovenliggende groep geplaatst. Het lijkt wel of een deel van het startmenu is geblokkeerd. Wie weet raad?
De overige 3 systemen werken naar behoren.

Heb twee W10 laptops draaien en bij beide alle updates al enige tijd geleden uitgezet. Voegt niets toe, niet veiliger, sneller of beter, alleen meer tweeking van MS om gebruikers meer in te kaderen. Gewoon een goede firewall en scanner er op en in 10 jaar vrijwel geen probleem gehad en vooral je gezond verstand gebruiken met internetten en bijlagen. Iedereen weet dat W10 een één laags systeem is en dat iedere hacker met de cia tools alles aan kan! W10 is niet sneller dan mijn stok oude Vista die nog steeds prima draait en vrijwel alles kan wat W10 kan, hoezo vernieuwing?

Wat ik bijkomend voordeel van de update vind, is dat mijn agenda eindelijk weer werkt.

Ga ik doen als ik deze via Windows Update krijg aangeboden.
Want de Creators update liep bij mij vast op 88% van de installatie.
En een oplossing wordt door Microsoft niet geboden.

Ben nou het ISO Bestand Win10 1703 Dutch aan het downloaden. Helemaal nieuw installeren en dan ben ik klaar. Download het met Microsoft Windows and Office ISO Download Tool.

Heb hem al een paar dagen erop staan, weinig nieuws, installatie ging probleemloos. Alleen de functie om lettertypes en hun grootte binnen Windows aan te passen is verdwenen, de update neemt NIET alle oude instellingen over, ook de spyware van Microsoft staat weer allemaal aan, moet alle instellingen weer opnieuw nalopen. Met Winaero Tweaker kan ik wel weer de lettertypes en grootte aanpassen. Deze Windows start wel een stuk langzamer op dan de vorige, maar daarna werkt alles probleemloos.

Wacht gewoon totdat ik hem aangeboden krijg, of het moest zijn dat ik weer zoals met de Anniversary update na een half jaar nog niets ontvangen heb.
Dan kan het zijn dat ik hem ook handmatig installeer zoals de Anniversary update.

Gevoelsmatig is er na de update niets veranderd. De enkele vernieuwde functies waren voor mij niet nodig. Paint 3D, Nachtlamp enz totaal overbodig.

Hoe lang was je je pc/laptop kwijt?

Ik was m'n laptop niet kwijtgeraakt.

Grapjas - Hoe lang duurde het bijwerken ( of kon je je laptop gewoon gebruiken tijdens dit alles )...

Je mag rekenen op een klein uurtje.

Vorige week de laatste Insiders preview geïnstalleerd en zodra beschikbaar de Creators Update gedownload en een schone installatie uitgevoerd. Draait weer als een zonnetje. De nachtstand is een nuttige toevoeging; Paint 3D gebruik ik niet; verder weinig nieuws te zien.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
w_t-rusland