Problemen met de Herfst makersupdate voor Windows 10

De Windows 10 Herfst makersupdate (Fall Creators Update) wordt sinds vorige week uitgerold (lees hier over de nieuwe functies). Deze uitrol gaat in fasen om zoveel mogelijk problemen te voorkomen. In de eerste fase zitten nieuwere computers die al getest zijn door Microsoft en hardware partners.

Voor pc's en laptops met componenten en randapparatuur (printers) waarvan de drivers nog aangepast moeten worden, zal de Herfst makersupdate pas in een later stadium worden aangeboden. Bij typen computers waarbij de Fall Creators Update voor problemen zorgt kan de update tijdelijk worden teruggetrokken.

Door deze gefaseerde uitrol wil Microsoft een zo soepel mogelijke upgrade voor Windows 10 gebruikers bewerkstelligen. Het loont dus meestal wel om af te wachten totdat de Herfst makersupdate via Windows Update wordt aangeboden, omdat je dan weet dat deze - min of meer - getest en goedgekeurd is voor jouw pc.

Toch kan er natuurlijk iets misgaan en kunnen er sowieso problemen optreden. Of je nu gewacht hebt totdat de Fall Creators Update via Windows Update werd aangeboden of dat je zelf een update geforceerd hebt.

Wij bespreken enkele problemen die op internet en op GratisSoftware.nl genoemd worden bij het upgraden naar de Herfst makersupdate. Als er oplossingen zijn zullen we die noemen, maar veel zijn er nog niet behalve het bijwerken of opnieuw installeren van drivers/stuurprogramma's en apps.

Problemen Windows 10 1709
1. Installatie Windows 10 mislukt/niet voltooid en teruggedraaid
Foutmeldingen die kunnen verschijnen:
- 0x800F0922 - Dit geeft aan dat de installatiebestanden niet gedownload kunnen worden door Windows Update. Problemen met de internetverbindingen kunnen hier de oorzaak van zijn. VPN of anti-virus uitschakelen kan helpen.
- Te weinig schijfruimte kan de volgende meldingen geven: 0x801900, 0x80070070 en 0x80070008. Windows ingebouwde schijfopruiming kan helpen, of een pc schoonmaker van een derde partij. Ook software verwijderen of bestanden op een externe schijf zetten kan een oplossing zijn.

2. Sommige drivers moeten opnieuw geïnstalleerd worden (Intel netwerk drivers moeten bijgewerkt worden vanwege problemen na herstart of ontwaken uit slaapstand)

3. problemen met HP printers

4. Langzamer opstarten pc

5. Verdwenen iconen/snelkoppelingen van apps in het Startmenu en verdwenen apps (KB4048955, de november-update, zou de oplossing moeten zijn)

6. veranderende audio-drivers na herstart

7. kleurproblemen beeldscherm (oplossing om nachtlamp uit te schakelen)

8. inlogscherm toont beheerderaccount na reset (oplossing)

9. nieuwe gebruiker aangemaakt met incorrecte, afgekapte gebruikersnaam

Welke problemen heb jij ondervonden met de Herfst makersupdate (1709) voor Windows 10? En wat voor oplossing had jij voor je problemen? We zullen de lijst uitbreiden met nieuwe problemen én oplossingen.

[Artikel laatst bijgewerkt op 16 november 2017]

Deel dit artikel: 

Reacties

Je zult een Dell Lattitude E5530 hebben, waar je lezingen mee moet houden via HDMI of VGA.
Na de installatie van 1709 is de geluidsdriver beschadigd (rare vervormingen en kraken) en doen de HDMI en VGA poorten het niet meer. Dan zoek je de wereld af naar de Intel Graphic D 4000 driver. Zegt je pc dat die geblokkeerd wordt en niet compatible is... Dan klooi je een avond met drivers, die het noch van Dell, noch van Intel doen... Vanmiddag kleine oud SSD gekloond en weer geinstalleerd op de grotere. NU werkt het weer. HOE VOORKOM IK DAT 1709 er weer overheen geschreven wordt bij de eerstvolgende update? Dan kan ik over een week niet meer werken! (dertig dag uitstel is al ingesteld...) Dank voor een oplossing!

Ik heb gisteren de update gedaan maar blijf steken bij de vraag toetsenbord instelling. Ik kies voor VS. Daarna kies een optie: doorgaan naar Windows rollback
Een apparaat gebruiken
Ander besturingssysteem
Probleem oplossen
Pc uitzetten.

Geen normale opstart dus
Help ajb

Alle drie keer teruggezet en telkens het dringende bericht om 1709 te installeren. Helaas nu weer het probleem dat wifi niet werkt. Je kunt wifi niet aanzetten, wordt telkens automatisch uitgezet. De andere problemen met kleur en audio hebben zichzelf opgelost. Wat te doen om wifi aan de gang te krijgen. Een laptop zonder wifi gaat echt niet??

bij versie 1709 heel veel problemen het lukt niet om het te instaleren ben in totaal 6 uur bezig geweest met hulp op afstand maar het mocht niet baten krijg foutcode ox8007007e mijn computer loop nu nog slechter start niet meer goed op en Microsoft personeel kwam er zelf ook niet uit

Diverse malen geprobeerd te installeren maar elke keer na automatisch opstarten krijg ik blauw scherm met de melding dat er te weinig ruimte zou zijn om een RAM schijf aan te maken. Ik heb een 60 GB HDD die net onder 50% vol is en 16 GB intern geheugen. Enige oplossing die er is, is opnieuw opstarten om vervolgens de daarop volgende keer weer tegen hetzelfde probleem aan te lopen. Ik heb al zoveel mogelijk opgeruimd op de HDD en er kan niet meer vanak

De windows 10 Fall Creator (letterlijk) update wil helemaal niet. bij 42% zegt deze: 'Windows Setup - Kan Windows niet configureren om op de hardware van deze computer te kunnen worden uitgevoerd.'. Daar houd het mee op. Dat terwijl je een notebook hebt die 100% HP is. Schone installatie is voor mij geen optie. Dus MS moet weer aan de slag.

Upgraden van Windows 10 versie 1607 naar de herfstupdate lukt niet. Mijn internetverbruik is op 2 weken tijd al meer dan 80% opgebruikt, wegens iedere keer de geforceerde update. Ook handmatig upgraden werkt niet. Foutmelding "0xC1900101 - 0x20017. De installatie is mislukt in de fase SAFE-OS in de fase met een BOOTBEWERKING". Ik kom er gek van!

sinds ik windows 10 build 1709 heb geinstalleerd op mijn 23inch samsung desktop werkt incredimail niet meer ook azureus start niet meer en als ik mijn samsung galaxy s8 aansluit via usb gebeurt er niets meer ik kan mijn foto's niet overzetten

Mijn pc geeft aan dat ie opnieuw moet opstarten en moet bijwerken. Als ik dat doe dan geeft mijn pc na het opstarten aan dan windows is beschadigt en opnieuw geïnstalleerd moet worden. Het is al de zoveelste keer dat ik windows 10 opnieuw moet installeren omdat er een foutje in zit wat ze niet kunnen herstellen dat ik het persoonlijk het erg beu begin te worden. Heb dan ook werkelijk geen goed woord over over deze flut-windows 10. Heb 5 jaar windows 7 gehad zonder 1 probleem.

Update binnengehaald, vervolgens kreeg ik regelmatig een 'blue screen' met de melding 'critical proces died'. Teruggegaan naar de vorige versie van Windows. Helaas bleef de update zichzelf de hele tijd downloaden en installeren. Dus weer opnieuw geïnstalleerd. Weer dezelfde problematiek, met als verschil dat ik niet steeds een 'blue screen' kreeg, maar dat de pc 'bevroor' hard resetten was de enige overgebleven mogelijkheid. Helaas had ik geen mogelijkheid meer om een oude Windows versie terug te zetten. Dus heb ik Windows 10 helemaal nieuw geïnstalleerd. Helaas nog steeds geen succes. Mijn pc blijft bevriezen! Ik hoop dat ze deze ellende snel op kunnen lossen!

Bij mij is door deze update de harde schijf gecrasht. Kon niet meer teruggezet worden, ook geen systeemherstel mogelijk. Computer weggebracht, nu een schone installatie op een nieuwe harde schijf. Schade Dus! Ik probeer dit op de verzekering te verhalen. Schande dat dit kan gebeuren. Laptop ging wel goed. Computer was 3 jaar oud

Mijne heren,ik heb een asus met windows 10.versie 1709 kan steeds niet worden geïnstalleerd. Is al meer dan 60x geprobeerd. Ik heb ook een zeer oude Dell pc met W10 en deze kan versie 1709 wel installeren .Versie 1703 ging probleemloos bij mijn asus.Gaarne Uw advies ,groet hans muller

Op een Acer laptop die goed draaide zorgt de Creators update ervoor dat het stuurprogramma voor de AMD HD3650G video adapter crasht met fatal code DXGKRNL. Met geen mogelijkheid is er een andere driver te vinden die het wel goed doet onder de nieuwste Windows 10, met uitzondering van het Microsoft basis stuurprogramma. Laptop en (dure) Windows 10 licentie naar de haaien, of terug naar Windows 7. Linux doet het uiteraard ook prima op die PC (Deepin getest). Ik vraag me wel af waar Microsof mee bezig is. Of het nu aan de hardware of aan de software ligt, elk half jaar hangt er een zwaard van Damocles boven de hoofden van de legitieme Windows 10 gebruikers, zo lijkt het nu.

Na deze update werken diverse programma's niet meer waaronder AVG virusscanner

Weet iemand hoe je die zogenaamde automatische pop up update definitief stop?

Ben er klaar mee. 2 x geprobeerd en meer dan 12 uur mee bezig geweest per sessie. Het is niet geen fall creators update,maar een fail creators update. Wacht wel tot de volgende update. Daarnaast werkt alles prima in de huidige versie.

HP Pavilion P6000 series Geen internet meer. Het lijkt dat de Realtek PCIe FE Family Controller niet meer werkt. Dit nu 3 keer gehad na iedere update met W10. Heb de update nu hopelijk geblokkeerd in de registry.

Na update waren al mijn accountinstellingen verdwenen, kon ik mijn scanner, printer en kaartlezers niet meer gebruiken. Heb hiervoor Microsoft gecontacteerd maar die geven totaal geen service. Windows 10 begint meer en meer op Ransomware of een virus te lijken. Na installatie kan je 70% van je dure randapparatuur wegsmijten. De overheid zou hier paal en perk aan moeten stellen en softwarebedrijven moeten verplichten om minstens 3 versies compatibel te zijn Windows 7 - 8 en 10 .

na de herfstupdate deed mijn toetsenbord het maar half bij asphalt airborne.
K*t windows. Als ik weer geld heb koop ik een apple.

Bij mij werd een nieuw gebruikersprofiel aangemaakt naast het bestaande: vroeger : Louis nu : Louis.Louis
Welk van de 2 wordt er gebruikt? Wellicht het nieuwere. Mag ik alle data van Louis overplaatsen naar Louis.Louis en die oorspronkelijke Louis dan verwijderen?

Betreft een Acer One S1002: Na update naar 1709 heb ik de volgende klachten: Touchscreen, mousepad, extern toetsenbord, geluid, nachtlamp en ingebouwde harde schijf werken niet meer. Drivers opnieuw installeren vanaf de site van Acer biedt geen oplossing, teruggaan naar de vorige versie lukt niet meer (geen herstelpunten). Gelukkig heeft de tablet nog een USB-minipoort. Daar heb ik nu een muis, een extern toetsenbord en een harde schijf op aangesloten. Op deze manier is de tablet nog als mini-PC tegebruiken. Ben niet echt blij.

Mijn verkenner werkte niet meer goed , traag , stoppen.
USB media met nieuwe Win 10 versie installeren .
Schone PC, werkt nu als nieuw!

Ik heb het probleem met n° 9 = neuwe gebruiker aangemaakt met incorrecte,afgekapte gebruikersnaam. Nergens vindt ik hier in de vorige reacties hoe dit opgelost kan worden. Heeft er iemand een oplossing?
Het vervelende is dat sommige zaken bvb.downloads in de afgekapte gebruikersnaam downloadmap terecht komen en andere dan weer bij de correcte gebruiker mappen opgeslagen worden.Nochtans kan ik nergens de afgekapte gebruiker terugvinden behalve bij de Gebruiker en mapstructuur in Verkenner (Boot)C
Dus telkens in twee mappen gaan zoeken wat ,waar staat. Heel onpraktisch.
Nergens op Internet iets voor gevonden.

Installatie is wel goed gegaan, maar nu loopt mijn laptop steeds vast. Denk er aan de update terug te draaien. Zou dit voor nog meer problemen kunnen zorgen?

Na "succesvolle" update geen rechten meer om programna's uit te voeren. Explorer en taakbalk zijn corrupt. Ben nu al 5 uur bezig en ben nu bezig Windows 10 opnieuw te installeren waarbij straks deze update UIT gaat. (Wat een zooitje...)

Gister de update binnen gehaald en vanmorgen start laptop niet meer op... van alles geprobeerd. Blauw scherm met vraag welk toetsenbord te kiezen. Vervolgens keuze om terug te gaan naar W10 of te herstellen op uit te schakelen. In alle gevallen kom ik in een loop uiteindelijk weer bij het eerste scherm terug..

En heb je al succes?

na de herfst update heb ik 2 problemen:

1. pc herstart heel af en toe uit het niets ( heb nu middels update van geinsttalleerd via windows update voor amd processoren ).

2. Computer freezed soms, iconen zijn niet aan te klikken en toetsenbord werkt ook niet. na een 40 a 50 seconden werkt alles weer.

heb deze problemen nooit gehad voor de update

Na installatie van de update gaf mijn Office 2007 Student iedere keer dat ik een programma (Word, Excel) open aan dat het moet Configureren. Niet alleen na opstarten van de pc, maar iedere keer nadat ik het office programma heb afgesloten en weer open. Erg irritant en het duurt ook lang. Excel gaf daarnaast iedere keer een foutmelding. De aangedragen oplossingen van microsoft hielpen niet.

Mijn oplossing? Terug naar de oude Windows 10 versie!

Herkent iemand dit probleem? En heb je een échte oplossing? Die hoor ik graag

Na de update werkte mijn startknop niet meer, en soms na vele keren opnieuw starten, doet ie het wel en dan weer niet...enz..enz... In veilige modus werkt startknop wel.
Kreeg een tip: "Ik heb misschien de oplossing, bij mij werkt het startmenu weer door bij alle instellingen/account/aanmeldingsopties/privacy, uit te zetten de "Configuratie van mijn apparaat automatisch voltooien op basis van mijn aanmeldingsgegevens na een update of herstart ."

Dat heb ik gedaan en dit werkt nu al twee dagen, dus hopelijk definitief.

windows laat helemaal geen inlogscherm meer zien. Ik kan totaal windows niet meer in. :(

Na het installeren van versie 1709, welke goed is verlopen, loopt de pc na +/- 4 minuten steeds vast. De update is via Windows update aangeboden.

Na fallupdate afgerond te hebben moest laptop (Toshiba sattelite L50B-M) herstarten.
Laptop zet zich uit. Vervolgens niet meer aan. Laptop reageert nu niet meer goed op de powerknop. Laptop gaat aan , lampen branden, maar start voor de rest niet op. Geen bios scherm, geen merk logo.
Ook niet op een externe scherm. Reset van de powerbutton (accu uit, voeding los, powerbutton indrukken) heeft geen resultaat.
Onmogelijk om laptop op te starten.

Inmiddels al 10 keer bericht gehad dat windows update 1709 klaar staat, en dat ik moet rebooten. Bij reboot is ie een tijdje bezig en reboot opnieuw. Zodra Windows weer naar updates zoekt wordt de update opnieuw gedownload en begint het verhaal opnieuw.
Dus geen foutmelding, maar installeren doet die ook niet.

Windows 1709 - een catastrofe. Zelfs de microsoft helpdesk kon me niet helpen. Heb alles vanaf nul moeten starten ( méér dan 8 uur werk!!!!)

ik kan geen bestanden meer verzenden vanuit LibreOffice, foutmelding: libreoffice kon geen werkende e-mailconfiguratie vinden

Heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar met chat van MS toch opgelost.
Wel is de mogelijkheid het beeld te schalen naar 95% verdwenen. Mijn monitor heeft dat nodig om het beeld niet net buiten de randen van het scherm te laten vallen.
In versie 1709 kun je alleen vergroten (100 tot 500). Heeft iemand een idee waar die setting blijft in het register en of je daar alsnog kunt aanpassen naar 95%

Na de windows update een probleem met mijn Word documenten waarin een worksheet object zit opgenomen. Ik kan het Word document nog prima openen en bewerken, maar het worksheet object (excel) niet meer. Als ik deze open verschijnt de melding "Het document kan niet in Word worden geopend: de gebruiker heeft geen toegangsrechten"

Tips welkom!

Helaas Martijn, ik heb geen tip. Ik heb helaas hetzelfde probleem als jij meldde op 6 december. Ik heb zelfs Office 2016 aangeschaft omdat dat het probleem zou oplossen. Niet dus...

Vorige week update gehad, duurde 2,5 uur. Ik heb nu ineens een heel blikkerig geluid uit mijn speakers. Aan- en uitzetten Realtek drivers helpt niet. Nieuwste versie driver installeren helpt ook niet.

Beelscherm resolutie is onjuist. De juiste resolutie wordt niet (meer) weergegeven.

Vele pogingen mislukten totdat ik het via de Toshiba site probeerde en dat ging probleemloos. MAAR, de grafische kaart wordt nu niet goed meer aangestuurd met als gevolg dat de icoontjes op het bureaublad er eigenaardig uitzien. Erger nog, alle foto's uit de map afbeeldingen zijn vertekend, als het ware een beetje platgeslagen. Iemand die hier een oplossing voor weet?

Geblokt scherm bij ontwaken uit slaapstand,enkel op te lossen door de pc via de powerknop uit te zetten en terug op te starten.

ik kon me dvd brander niet meer vinden nadat ik de update had gedaan en ik kreeg ook een melding instaleer windows opnieuw en ik heb ook een probleem met de windows mediaplayer kan geen album plaatjes die ik van het internet had gedownload meer erin zetten dan zie ik blokjes compleet een flop dus ik heb me pc moeten opnieuw installeren en nu geen probleem meer met deze versie 1511 van windows 10 ik vind dat als ze een update hebben van windows versies uitgebreid moeten testen en daarna pas uitbreggen

Problemen dat thuisgroep niet meer werkt

Hoe is het opgelost? Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb ook een wat oudere videokaart. Het terugzetten van het vorige stuurprogramma werkt niet.

Na de Windows 10 1709 update is mijn beeldscherm helemaal uitgerekt. Ondanks een goed ingestelde resolutie is dit probleem spontaan ontstaan. Mijn PC is 9 jaar oud en waarschijnlijk zijn de drivers van mijn videokaart verouderd. Moet ik nu mijn goed werkende PC als oud vuil wegdoen?

Probleem is inmiddels opgelost door contact met Microsoft.

Na installatie problemen met het netwerk. Daarna schone installatie gedaan. Op Windows, Android, iOS apparaten wel weer netwerk maar op Linux niet. Evenmin bij een Play on mediaplayer die rechtstreeks met een kabel is aangesloten.

Totaal fiasco. Kan zelfs geen herstelpunt meer gebruiken, omdat er geen meer zijn. Enkel een punt van vandaag dat hij heeft aangmaakt. Een schone installatie is ook niet mogelijk. Krijg dan de melding dat dit niet gaat. Blijkbaar is dit niet mogelijk wanneer je een upgrade hebt uitgevoort van windows 8 naar 10. Had ik maar nooit die upgrade uitgevoerd destijds. 8 werkte perfect, al de miserie begon bij de upgrade naar windows 10.

Op 5 pc's de update gedaan, 5x problemen. Bij geen van alle als normale update binnen kunnen halen. Bij 1 laptop, geen start menu meer, geen action centrum. Uiteindelijk nog wel e.e.a. kunnen herstellen. Geen standaard tiles meer ! Kortom Microsoft heeft me weer uren kunnen bezig houden.. Zit ik niet op te wachten !

Is een totale ramp. Geen geluid meer, edge werkt niet meer, kan geen mails meer binnenhalen, geraakt niet meer in instellingen (gelukkig wel via windows toets + i).
loopt constant vast, bij het opstarten begint hij eerst de c schijf te controleren, enz.... Schande dat microsoft zoiets durft te verspreiden, is gewoon één groot virus.

De installatie van de herfstupdate veroorzaakte problemen met de instellingen van mijn beeldscherm. De resolutie werd gewijzigd (uitgetrokken beeld) en de helderheid ging terug naar een laag percentage. Via systeemherstel alles teruggezet. Vandaag weer getrakteerd op het onverwacht binnendringen van deze update. Nu werd schermbreedte teruggebracht tot een vierkant (op een 17 inch scherm). Onhandig. Weer teruggezet naar eerder herstelpunt. Krijg hier de kriebels van. Kan dit niet anders en zonder onverwachte schermaanpassingen?

Moet na de update tot 2x toe de pincode gebruiken om aan te loggen

De update duurde lang. Na de update was de resolutie van het beeldscherm gewijzigd, veel te laag. Ik kon het ook niet veranderen. De update eraf gehaald in de hoop de instellingen weer terug te krijgen. Helaas was dat niet het geval. Nu kan de beeldschermresolutie niet hoger dan 1600 x 1200. Naar updates voor de drivers gekeken, maar daar zijn geen nieuwe voor.

Bij de update lijkt mijn volledige Office 2007 pakket verdwenen. Krijg een foutmelding bij opstarten: "Deze actie is alleen geldig voor producten die momenteel zijn geïnstalleerd". Alleen de snelkoppelingen zijn er nog. Daarnaast zijn alle snelkoppelingen gedupliceerd.

Ik heb versie 1703 ( origineel Windows 7 ) op mijn Medion laptop P6622 die zonder problemen werkt. Alle recente updates hiervan uitgevoerd. Het enige dat opvalt dat update KB4048954 blijkbaar 2 keer geïnstalleerd is op dezelfde dag ( 15 november)

Nu kreeg ik update naar versie 1709 aangeboden. Downloaden duurde uren. Bij installeren werd installatie afgebroken rond 45 % en verscheen rood kruis met mededeling: Windows could not configure one or more components.To install Windows restart the computer and then restart te installation.

Dus terug naar versie 1703 . Maar geen enkele foutcode te zien.

Na tweede poging zelfde resultaat. Heb met probleemoplosser voor updates twee oplossingen uitgevoerd. De tweede als administrator ,waarbij er updates zouden verwijderd worden. Blijkbaar wordt er dan vermeld dat de installatie mislukt is.

Nieuwe pogingen, zelfde resultaat.

Bij overzicht van geïnstalleerde updates heb ik ondertussen 5 keer versie 1709 staan: 2 keer als mislukt en 3 keer met vermelding: U moet opnieuw opstarten om de installatie te voltooien.

Ik zie wel in boot C /Windows /Logs/Windows update : een serie etl. bestanden staan ,blijkbaar over de pogingen tot installatie (19 t/m 23 november).

Gezien er geen foutcodes komen en probleemoplosser geen resultaat geeft, wat nu?

Kan er iemand een oplossing geven?

Zo niet,hoe kan ik update naar versie 1709 blokkeren. Heb ondertussen al vele uren hiermede verloren.

Mvg

Ik heb ondertussen op Hulp voor update problemen een hele reeks oplossingen gevonden en een reeks toegepast. Apparaatbeheer controleren,Herstel en repair systeembestanden ( DISM;exe ) uitvoeren en Veiligheidssoftware (AVAST) verwijderen.
Daarna Probleemoplosser voor updates terug gebruikt en een oplosing gekregen.Daarmede kon ik eindelijk de versie 1709 installeren.
AVAST terug inschakelen was onmogelijk. Via Veilige Modus en Avast.repair.exe volledig verwijderd en daarna opnieuw geplaatst.
Veel werk. Hopelijk niet alle 4 maanden hetzelfde probleem.

Microsoft Office werkt niet meer. Regelmatig bij opstarten geen programma's meer op bureaublad.

vreemd probleem hier, de download en installatie liep allemaal prima op de drie computer die wij hier hebben, mijn computer werkt super maar als ik afsluit start na een uur de computer vanzelf weer op, in energiebeheer heb ik gekeken of de uit en aan knop was veranderd maar dat is allemaal goed. wie heeft de oplossing voor dit probleem.

Kan na de update mijn aanmeldscherm niet meer wijzigen en mijn systeem is wel trager geworden.

Oproep op 15 November Nieuwe update windows10 te installeren werd fiasco :geen buereaublad geen start mogelijkheid ,Niets werkt meet!

Gisteren op oudere laptop (Toshiba ) installatie uitgevoerd. Leek goed te gaan, maar resultaat was dramatisch. Vrijwel ALLE eigen programma's werkten niet meer. Uninstall werk ook niet altijd omdat gegevens blijken te ontbreken. Browser en mail-programma zomaar op default op Edge en Windows Mail terecht gekomen. Wel stonden op bureaublad mijn meeste programma's als iconen, zelfs dubbel; waarbij er 1 steeds verwees naar een virtuele x-partitie die niet bestond. Meeste programma's kunnen herstellen door herinstallatie (durfde een roll-back van Microsoft niet aan; heb daar geen enkel vertrouwen meer in). Antivirus (ESET) werkte ook niet meer; toch zag Windows in beveiligingscentrum ESET nog als actuele virusbewaker!!. Uninstall van ESET in veilige modus liep ook fout. Toen maar Norton erop gezet (ziet kennelijk niets van eset) . Nu signaleert Microsoft echter 2 actieve scanners!. Hierop maar hulp van ESET ingeroepen. Wordt morgen op afstand bekeken. Al met al: als we dit voortaan 2 maal per jaar gaan meemaken wordt het een Mac.

Na update loop laptop steeds vast bij afsluiten. Hoe los ik dat op?
a.ton@telfort.nl

gebruik microsoft easy fix.
Als het goed is moet het dan weer goed zijn.
VRG:Joop

De windows 10 update naar 1709 verliep niet goed.
De bestanden (of enkele bestanden) worden wel gedownload. Maar ik krijg de melding dat niet alle bestanden gedownload kunnen worden en dat ik onder een verkeerd account ingelogd ben en een ander account moet gebruiken? Ik heb maar een account?! Vervolgens is de update niet voltooid. Wat kan hier de oorzaak van zijn? Wat het verder te weeg heeft gebracht zal nog blijken.

Ik stop met windows 10.
Nu wil ik van jullie weten wat een goeden vervanger van windows is?
Linux mint ubuntu of terug naar windows 7
Graag jullie reactie's
VRG:Jaap

Is moeilijk te zeggen, maar Windows 7 is sowieso een prima alternatief i.v.m. gewenning (ondersteuning tot 14 januari 2020).

Ik heb op één laptop Linux Mint geïnstalleerd en die bevalt me prima. Wel één nadeel dat er bijna elke dag updates zijn voor één of ander programma. Maar voor de rest een prettig programma om mee te werken.

Bij ons op de zaak waren ze er ook al klaar mee eh hebben windows in de etalage gezet.
Er zijn 1500 Ipads ingekocht voor het veldwerk en je wilt niet weten wat voor verademing dat is om met een stabiel besturingssysteem te mogen werken.
Hier thuis loopt het ook vast op de moderne laptoppen met i5 en i7 cpu's.
De enige laptop die de update lust is een oude Acer met een celeron cualcore.
Daarop loopt het feilloos... apart niet?

Deepin is een prachtige distributie, eenvoudiger te installeren dan Windows, gratis, en degelijker dan Ubuntu. Stuurprogramma's voor printers en andere apparaten zijn schaarser dan voor Windows. Ik heb wel een oudere PC ermee ingericht, waarop Windows 10 1709 crasht op de Videoadapter van AMD. Deepin draait op die PC als een zonnetje met alle voordelen die linux (net als Ubuntu op Debian gebaseerd) kan bieden.
Het enige echt wat lastiger item was een decoder voor DVD's afspelen. VLC wordt onder linux nog steeds zonder deze decoder geleverd, wegens licentie sores.
Je kunt die decoder (libdvdcss2) echter wel apart downloaden en installeren.

Na de update van Windows 10 kon ik de hyperlinks in Outlook 2013 niet meer openen. In plaats daarvan kreeg ik de melding "De beleidsregels van uw organisatie belemmeren ons deze actie voor u uitvoeren. Voor meer informatie contact op met uw helpdesk". Na van alles geprobeerd te hebben (herstelpunt, ander browser als standaard instellen etc) De helpdesk van Microsoft (020-5001500) gebeld en na 3 kwartier de oplossing gevonden. Door de update was internet Explorer uitgeschakeld. Ik wist niet eens dat internet Explorer nog op je pc hoort te staan ook al gebruik je Edge of Chrome. In ieder geval, door dit weer aan te vinken (via configuratiescherm naar windows onderdelen) is het probleem opgelost. Dat scheelt een hoop ergernis en het draait nu weer als vanouds.
Probleem opgelost.

Al die halfjaarlijkse updates lijken allemaal prachtig, maar geven soms ook een hoop gedoe. Thuis is het lastig, maar bij zakelijke toepassing is het gewoon een ramp en zouden de updates beperkt moeten blijven tot alleen de hoognodige beveiligingsupdates en foutoplossingen.

Ik heb al wel verschillende keren gemerkt, dat Microsoft de toegepaste stuurprogramma's niet allemaal voldoende getest heeft. Soms is zelfs een totaal verkeerd stuurprogramma toegepast. Mogelijke oplossing: De automatische update voor stuurprogramma's uitzetten en tevens de originele stuurprogramma's weer terugzetten, allereerst voor de video- en audio adapters en zo nodig ook andere stuurprogramma's.

Na de installatie van de Fall Creators Update blijf het systeem in een bewerking hangen. Moet je dus de pc opnieuw opstarten. Dat is dus minder prettig.

Na installatie van Windows 10 Fall Creators Update werkt office 2013 niet meer. Kreeg melding dat word, excel, etc. niet opgestart kon worden. Ook verwijderen / nieuw installeren van office was onmogelijk. Uiteindelijk installatie teruggedraaid en alles was weer o.k.

Na upgrade werkte pictogrammen in statusbalk niet meer, heb een imago moeten terug zetten van 2 maanden geleden, heb tot 2 keer geprobeerd alle bij keren het zelfde probleem.
Heb windows update voorlopig uit gezet.

Na de update komt de pc niet meer uit de slaapstand. Iedere keer moet de pc dan handmatig met de knop worden uitgeschakeld en weer opnieuw worden opgestart.
Op internet zie ik ook veel van deze meldingen. MS adviseert de vorige versie weer terug te zetten (moet wel binnen 10 dagen gebeuren!).
Heb ik gedaan en gelukkig werkt de pc weer goed.

Deze fout wordt bij computers met intel processor vaak veroorzaakt door de Intel Management Engine Interface, onder Systeemapparaten, bij Apparaatbeheer. Dubbel klik de Intel Management Engine Interface en kijk of er een tabblad Energiebeheer is. Open in dat geval Energiebeheer en zorg dat de Intel Management Engine Interface niet uitgezet mag worden.

Na opnieuw update naar W10 1709 te hebben geïnstalleerd, heb ik jouw advies opgevolgd.
Heeft helaas niet geholpen. Twijfel nu of ik toch maar weer terug ga naar versie 1703.
Heb nog 10 dagen om er over na te denken:-)

Ik heb toch enkele fouten geconstateerd in stuurprogramma's die Microsoft samen met Windows 10 FC installeert.
USB3 werkte niet goed (fouten met een Medion USB3 stick) en met een SD kaartlezer eveneens problemen. Tevens LAN netwerkproblemen. Verbinding met internet nu en dan verbroken, mogelijk door slechte DHCP en/of DNS afhandeling.
De automatische update van stuurprogramma's uitgezet en daarna de originele stuurprogramma's geïnstalleerd. Tot nu toe gaat het goed.

We zitten in een nieuw tijdperk als het gaat om Windows10 en dat is te merken.
Microsoft neemt als het ware je PC over en beslist wat ermee gebeurt. Je handmatige ingestelde drivers worden zo weer vervangen. Instellingen van b.v. privacy die je met zorg hebt gezet worden weer ongedaan gemaakt. Update's worden zonder goedkeuring van jezelf toch maar even geinstalleerd.
Om het allemaal werkend te houden moet je bijna IT er zijn, dat kan toch niet de bedoeling zijn van een Home computer die voor iedereen is bedoeld.
Ik red me wel maar voor velen is het toch een ergernis als je voor de zoveelste keer na een upgrade tegen problemen aanloopt en soms dezelfde problemen die je bij een vorige upgrade ook al voorbij hebt zien komen.
Wij zijn gebruikers en geen testers, ik heb het een beetje gehad.

systeem geeft: aan: wanneer je wilt nu update binnen halen. Daarna medeling nu opnieuw opstarten. Wanneer de update volgens andere bezoekers van gratissoftware ongeveer
3,5 uur duurt gebeurt er bij mij niets m.a.w. de laptop start weer snel op.
Wie weet wat er fout zou kunnen gaan? Ik ben benieuwd.
Alvast bedankt Aad.

Twee (identieke)mini-desktops hadden problemen met de muiscursor. Deze reageerde even en bleef dan hangen om weer te verspringen. Antivirus verwijderd (Panda) en bij één van deze was toen alles in orde. Bij twee laptops het probleem van niet werkende iconen op de taakbalk en niet naar "Instellingen" kunnen , ook niet via Startmenu. Ook hier antivirus verwijderd en nadien geen problemen meer gehad.

Na de update waren alle apps verdwenen, ook de microsoft store, met nare gevolgen vandien. De pc was zeer traag, ook voor internet, geworden. Na veel tevergeefs zoeken naar een oplossing; gewoon pc teruggezet naar fabrieksinstellingen met behoud van persoonlijke bestanden.... Pc werkt nu weer prima.

Net vandaag de update op mijn desktop PC gekregen. Daarna had ik een bijna schoon bureaublad: al mijn mappen weg. Bij nazoeken bleek ik op de D-schijf een map Users te hebben staan met daarin mijn accountnaam, plus diverse mappen waaronder Bureaublad. Daar bleken ze nog te staan. Gelukkig, want ook al waren de meeste zaken op mijn bureaublad snelkoppelingen, er zaten ook complete mappen tussen.
Van je bureaublad kun je trouwens wel een back-up maken, het is een gewone map die ook door jezelf naar bijv. een D-schijf te kopiëren is.

Je hebt een zogenaamd tijdelijk profiel gekregen omdat Windows bij de update hoogst waarschijnlijk gehinderd werd door de antivirussoftware of door het online gebruik van CCleaner. Toch niet toevallig ESET als AV-pakket?

Systeemherstel is uitgeschakeld.

Mijn Acer Veriton is dan wel wat ouder, maar hij komt wèl door de begin test. Downloaden van de bestanden gaat, daarna opnieuw opstarten. De updates worden uitgevoerd tot de herstart bij 75%. Daar help ik hem doorheen door de computer handmatig te herstarten en hij gaat verder.... tot 82% en dan bevriest de boel. herstart werpt me weer terug naar de oorspronkelijke installatie. Dat niet éénmaaal, maar nu inmiddels al 5 maal. Ondanks hulp via microsoft, https://answers.microsoft...
nog geen bijgewerkte machine... Wie weet raad?

Moeilijk te zeggen waar het probleem zit (mogelijk driver probleem). Maar zelfs een oude Dualcore met 2 GB RAM en een SSD kan prima samengaan met Win 10. Overigens altijd controleren of er voldoende schijfruimte is.

Optie 1: eventueel wat oudere updates eerst verwijderen en dan weer verder gaan met updaten (dat werkte bij één van mijn machines).
Optie 2: wachten op een hopelijk betere versie (build) van het installatiemedium en dan nogmaals de tip van MS uitproberen (darbij je HD/SSD formatteren en uiteraard een back-up van je gegevens maken).

Update niet gelukt, na 3 of 4 uur pas deze melding en gaat over tot herstel. Naderhand een snelkoppeling op bureaublad met de tekst: Op deze PC wordt versie 15063 uitgevoerd. De nieuwste versie is 16299.... Klik nu bijwerken om aan de slag te gaan...... Weer 3 uur bezig en zelfde resultaat. Hopeloos.

Ik ben er mee gestopt, nooit meer Windows. Zelfs onedrive werkt beter op mijn iPad maar ook daar gaat de klad in. Al dat agressieve gedoe met updaten, je blijft aan de gang. Ik ben het zat en heb de hele laptop gewoon bij oud vuil gegooid. Deze heeft Windows bevat en is dus vergiftigd.

Als aan Win 10 eisen voldaan wordt, dan moet het werken, al is het verstandig om ruim boven de minimumeisen te zitten en een SSD te gebruiken. Ik heb een redelijk oude laptop (is nog geleverd met XP) waar Windows 10 goed op werkt. Bij hardnekkige conflicten is een schone installatie een praktische oplossing. En als zelfs dat niet lukt, dan heb je nog heel veel mooie Linux distro's. En updaten hoort erbij, bij elk OS.

Er is wel een verschil, het updaten van Apple of linux is meestal op 5 a 10 minuten geflikt, en bij windows kan je bijna een uur met je vingers liggen draaien om het dan nog eens een tweede of derde keer te proberen.

Klopt, terwijl de nieuwe update strategie van MS de duur van het updaten juist moest verkorten. Het installeren van de updates duurt vaak erg lang. Dat is de wet van behoud van ellende.

Ook daar zat ik ruim aan, maar voor mij hoeft het allemaal niet meer. Wat een rust trouwens

Na installatie van de Herfst Makersupdate wilde OneDrive niet meer opstarten en ik kon ook niet via de OneDrive map in de verkenner bij mijn gegevens, de map was leeg. Ik heb de app OneDrive opnieuw geïnstalleerd en kon weer bij de gegevens in Onedrive maar de map in de verkenner bleef leeg, maar de gegevens in OneNote was ik ook kwijt.
Via mail contact gezocht met Microsoft, die wel een aantal oplossingen bood maar geen van alle werkten, na 6 keer geprobeerd te hebben alles weer goed werkend te krijgen heb ik Onedrive en OneNote verwijderd, de gegevens was ik toch kwijt. Jammer dat Microsoft zulk broddelwerk levert.

Update via reguliere windows update liep vast, terug naar vorige versie. Geïnstalleerd met Windows 10 update assistant. Leek goed gegaan te zijn (overigens pas na 2e try. (Windows livemail was foetsie) maar toen bleek Office 2013 niet meer te werken. Opnieuw geïnstalleerd. Dat werkte 1x maar bij nieuw opstarten eerst blauw scherm met memory mgt fout 2e opstart Office niet op te starten. Terug naar oude versie ook daar moest Office 2013 weer geïnstalleerd worden maar dat blijft nu werken. Inmiddels wordt de Fall update (voorlopig?) niet meer aangeboden. Zucht ...

Op mijn vrij oude laptop met Win 10 1703 ging alles feilloos.
Maar op mijn wat nieuwere ACER desktop, ook versie 1703, ging van alles mis, ik zal terug moeten naar 1703.
- Steeds foutmelding na start feitelijke update, bleek niet meer functionele, maar wel nog op de schijf staande, Acronis True Image te staan.
- Bijna alle drivers doen het niet meer, allemaal niet werkende Microsoft versies nu, zoals =>video (dus ook dual monitor werkt niet meer) - LAN - Card reader - geen enkele driver, zelfs meest recente WIN10 driver van fabrikanten, wordt geaccepteerd.
Waardeloos dus.

Rollback gedaan, werkt nu weer gewoon.
Via chat met MS medewerker advies gehad te wachten op bericht van updater win 10 zelf omdat de eerste rollout alleen voor nieuwe systemen gedacht is en pas later verbeterde versies komen waarbij driver problemen niet meer voor zouden mogen komen.

Update heeft wel lang geduurd +- 3 uur maar uiteindelijk toch alles in orde.

Ik heb een schone installatie van W10 uitgevoerd.
Geen enkel probleem ondervonden, alle progs en apparaten (drivers) werken als een zonnetje.

Problemen met Epson printer XP 630 Software verwijderd en opnieuw Geinstaleerd en de printer werkt weer.

Alleen nog het probleem van twee keer wachtwoord of pincode invoeren.

Verder werkt alles en start de computer iets sneller op .

De Fall-Creation update was een groot probleem, ten einde raad een schone installatie
gedaan en tot nu toe werkt alles prima.

Als ik dat hier zo lees vraag ik mij toch af wat sommige mensen met hun computer/laptop uitsteken. Ik heb op de drie van de vijf computers de update binnen gekregen via de Windows update en geïnstalleerd zonder enig probleem. Op de andere twee computers moet de update nog binnen komen, maar ik heb geduld (wat sommige blijkbaar niet hebben). Sinds Windows 10 uit is heb ik nog geen enkele keer problemen gehad met de updates.

Alex, je hebt gewoon geluk gehad dat je geen problemen bent tegengekomen en dat gun ik jou. Maar ik wil niet elke klager de schuld geven. Heb 30 jaar ervaring met Windows besturingssystemen en rommel niet met productiemachines. Desondanks zie ik zo nu en dan een probleem op mijn productiemachines. En dat is niet zo vreemd gezien de omvang van de MS software en de verschillen in hardware waarmee Windows rekening moet houden.

Ik had geduld en het was vanzelf geüpdatet

Ik heb gewacht tot de aanmelding maar toch werkt het niet. Bovendien een goeie laptop van nog geen half jaar oud. Vandaar dat ik hem vrij snel kreeg.

Heb ook de update gedaan. Bij laptop verliep het prima, bij 2 computers niet. Bij de ene lijkt wel of er een nieuwe versie is geinstalleerd, verder kan ik er niets mee. Kan niet bij instelllingen, kan geen bureaublad veranderen enz. De andere pc is er nog erger aan toe. Krijg die niet meer opgestart en geeft aan(fouten). Wil die fouten herstellen, doet niets. Waardeloos dus die update. Enigste redmiddel, alles opnieuw installeren.

De ellende is dat de updates iedere keer weer terug komen en op het laatst zit je weer in hetzelfde schuitje

Alles werkt goed behalve dat ik mijn laptop niet meer van stroom af kan halen. Als ik terug ga naar de vorige versie dus wel maar als ik de laatste versie er weer inzet weer niet. Niks is betreffende de muis of toetsenbord op batterij, zoals het hoort op een laptop te bedienen. :(

De laptop is nog geen half jaar oud

De laptop is nog geen half jaar oud

Heb ook update gedaan met als gevolg dat als ik mijn Laptop opstart het schermtoetsen op mijn bureaublad verschijnt,alle menu's doorgelopen en schermtoetsenbord uitgeschakeld maar het ding blijft terugkomen ondanks uitgeschakelde schermtoetsenbord,denk erover om mijn zelf gemaakte systeemupdate er op te zetten, of weet iemand iets om dat gekke ding uit te schakelen? Bedankt Windows met je herfstupdate!!!

1 - Dit toetesenbord moet uitgeschakeld zijn zowel in "instellingen - toegankelijkheid" als in je configuratiescherm > toegankelijkheidscentrum. Kun je dat even nagaan?
2 - Je bent niet de enige : https://www.google.com/se... < Veel antwoorden hier >
3 - Scroll op deze pagina naar FAQ ( hier staat precies jouw probleem ) : https://www.technipages.c...

J.

Mijn hartelijk dank JB voor je tip, het is me gelukt door osk.exe te veranderen in osk.wtf geen schermtoetsenbord meer bij het opstarten.

Windows 10 update VERANDERT de instellingen
van Microsoft Office. Heel vervelend. Elke keer weer systeem herstel doen.

Het terugzetten naar vorige versie en Windows herstellen lukt niet, blijft (pendelen opstarten en afsluiten). Windows moet opnieuw geïnstalleerd worden.e

Bij mijn laptop wilt hij maar niet de oktober update doen. hij zegt dat die elke niet lukt

Probeer het handmatig
https://www.microsoft.com...
Hoor van jou

Heb je alle antivirusprogramma's wel uitgezet ook windows defender dat in windows ingebakken zit?

Fall update geïnstalleerd loopt als een zonnetje en start sneller op.
Alleen moest ik de vidiokaart driver en de printerdriver opnieuw installeren en herstelpunt maken opnieuw inschakelen, maar dat is met elke update het geval.

Windows10 versienummer 1709 via Windows update gedownload en geïnstalleerd en dit alles zonder enkel probleem .

Na update windows 10 versie 1709 for x64 based systems problemen met office toepassingen Word en Excell. Deze toepassingen kunnen niet meer geopend worden. Als ik via Instellingen, naar Apps en onderdelen ga en daar aanklik het onderdeel office en vervolgens kies voor wijzigen kan ik nadien na online herstel toch verder met word en excell. Als ik mijn PC afsluit moet ik steeds opnieuw deze handelingen stellen om in word of excell te kunnen werken.

Gebruik ander office pakket.
Libre office.
Geen problemen ondervonden.
Hoor van jou

heb ik ook een paar keer gehad.

De enige oplossing is syteemherstel te doen.

Installatie duurde lang. Outlook 2010 startte niet meer daarna. Word en Excel wel overigens.
Laptop lijkt wat langzamer geworden. Rest, incl printer, deed het allemaal wel.

Zelfde probleem ondervonden. Na wat 'googelen' deze site met oplossing gevonden:
https://community.spicewo...

Op mijn laptop heb ik nu al voor de 4e keer geprobeerd de update van W10 te installeren maar krijg steeds deze foutmelding 0xc1900200 inmiddels ook al geprobeerd met de virusscanner uit, weet iemand waar deze foutcode voor staat en wat ik kan doen om het op te lossen. Mijn laptop Asus i7 voldoet ruim aan alle systeemeisen.

Not every PC is cut out for an upgrade to Windows 10, and if you’re seeing error codes 0xC1900200 - 0x20008 or 0xC1900202 - 0x20008, those could be Microsoft’s way of telling you so.

Mischien helpt dit jou.
http://errortools.com/nl/...
Hoor van jou

Allereerst bedankt voor je hulp
Ik heb het programma (total systemcare) even geïnstalleerd en gedraaid natuurlijk vindt hij wel fouten maar wel jammer dat hij ze niet op lost zonder een abonnement te nemen. Ik heb ze even doorgekeken maar zie daar toch geen hele vreemde dingen voor zover ik ze kan begrijpen natuurlijk.
Maar even voor de duidelijkheid,Windows 10 draait al vanaf 2015 op mijn laptop het is de nieuwste update die de foutmelding geeft.

Geen problemen ondervonden.
Na de update lijkt alles soepeler te werken en de PC start sneller op.

Typen in de zoekbalk van edge is supertraag. Sowieso is edge een stuk trager geworden. Na opnieuw opstarten van de computer (surface laptop) werkt het eventjes normaal, daarna weer traag. Erg irritant.

Alles verliep probleemloos.

De update loopt bij mij na 2x herstarten compleet vast met de meest belachelijke foutmelding ooit: "Windows Update heeft een probleem geconstateerd met UNKNOWN. U bent door het systeem niet geautoriseerd voor foutmeldingen." Wat moet je daar nou mee?

De nieuweupdate lukt niet via windowsupdate constant foutmelding toen maar de Fall Creators Update van windows gedaan en toen lukt het wel, het duurde ruim een 1 1/2 uur mijn draadloos inter viel steeds weg met updaten toen maar de internet kabel gebruikt en eindelijk ging alles vlot maar duurde wel ontzettend lang. Gewoon updaten gaat ook meestal de eerste keer niet goed.

Laptop nu ook geüpdatet. Het gevolg is dat de ingebouwde wireless kaart door MS weer wordt aangezet. Die moet uit staan omdat de MS driver zo slecht dat de CPU bijna 100% wordt belast. Het weer uitzetten van de kaart kost dan heel veel tijd. Verder nog geen problemen.

Op 3 computers geprobeerd. Op slechts één computer lukte de update probleemloos. Op de andere computers was het een en al ellende. Bij een computer waren alle snelkoppelingen en rechter muis knop functies verdwenen, waardoor deze niet meer te gebruiken was. Op de andere computer had ik problemen met verschillende drivers en een aantal programma's werkte slecht of helemaal niet meer. Op deze twee laatste computers heb ik een back-up terug gezet en ben weer terug naar de vorige Windows 10 versie gegaan. Voorlopig dus niet meer updaten.

Sommigen klagen dat hun tegels verdwenen zijn. Ik had altijd een hekel aan die dingen en had ze dan ook verwijderd op 1 na die ik met geen mogelijkheid weg kreeg. Nou is hij weg, vond ik een van de beste dingen van deze update!
Overigens werkt bij mij ook alles prima.

Tot nog toe geen probleem gezien.......

Ernstig probleem!
De update ontkoppelt een interne schijf, die daarna ook niet meer te vinden is. Teruggezet naar oorspronkelijke versie, waarna alles als vanouds. Update heb ik na advies MS om driver te updaten (maar was al meest actuele) nog een keer herhaald.
Twee keer met MS helpdesk contact gehad, maar ook zij kunnen mij (nog) niet verder helpen. MS erkent hun fout.

One drive files on demand werkt bij mij niet. Ik heb toch diverse sites geraadpleegd om te kijken of ik e.e.a. goed ingesteld heb.

na update werkt toetsenbord niet bij edge

na de update werkt Sandboxie 5.20 niet meer goed . Sandboxie 5.20 verwijdert en beta Sandboxie 5.21.7 geinstaleerd . deze werkt wel goed na de nieuwe update van windows 10 .

https://forums.sandboxie....

Na het updaten, verschijnt er een melding "Sommige instellingen worden door anderen beheerd". Heeft iemand hier, daar een oplossing voor? > Win opnieuw installeren wil ik pas doen indien er echt niets mogelijk is... Maar als iemand een ander oplossing heeft graag! :)

Als het goed werkt, krijg je die melding niet meer na een herstart van het systeem na de update. Het zal een hiërarchie kwestie zijn tussen de "trusted installer" en "systeem" die als eigenaar van sommige processen te boek staan in het Microsoft denken. Ik zag deze melding ook vlak voor de herstart van het bijgewerkte systeem voor bij flitsen. Na de herstart geen melding meer gehad. Sommige processen kunnen alleen (net als bij de maandelijkse update) bijgewerkt worden voordat het laden van het besturingssysteem voltooid is. Ik had twee systemen bijgewerkt en bij beide kwam deze melding aan het eind van de update vlak voor de herstart.

Dank voor je antwoord. Een aantal keer gedaan, geen resultaat. Wil dit misschien oplossen na een volgende update?

Na de update waren alle snelkoppelingen en iconen van het bureaublad en echt verwijderd. Tevens waren al mijn eigen tegels verwijderd en waren het alleen maar Windows tegels wat je zag. Ik was er niet blij mee en er is, bij mijn weten, ook geen progje waar je een back-up kan maken van die onderdelen.

Afgelopen maandag win10 binnen gehaald via update assistent en op een USB laten zetten (mooi hoor lekker snel) vervolgens een nieuw installatie gedaan ging werkelijk razendsnel daarna geen enkel probleem ondervonden. Ik heb een SSD schijf met intel core 4740 processor en 16 GB intern geheugen.
De installatie via USB ging erg snel binnen een kwartier stond de zaak op mijn PC.

17 oktober jl. aangeboden en uitegevoerd zonder probleem - het ging nog relatief snel ook (1/2 uurtje ongeveer) - m.u.v. printer die een foutmelding gaf. Herinstalleren heeft probleem opgelost. Wel opgemerkt dat deze installatie bijna 30GB aan Windows intall files achterliet.

Ik kon geen namen meer veranderen van mappen en bestanden. Heb maar een systeemherstel gedaan.

Op één PC had ik de insider preview al staan en na de update kon ik mij niet aanmelden bij de thuisgroep. Via de Media Creators Tool opnieuw een schone installatie gedaan en het probleem was opgelost.

vrijdag j.l. de herfst update gedaan op laptop, alles prima in orde.
de update duurde wel lang (3,5 uur)

Alles lijkt goed te zijn gegaan. Kan nu alleen externe harde schijven niet meer vinden voor back up....

CORRECTIE: kan harde schijven niet meer vinden via USB 3-poort. Wel met USB 2 :-(

even naar schijfbeheer gaan, drive aanklikken en schijfletter geven, is hij weer benaderbaar

Is het verstandig om als redelijke leek deze update te doen of is het beter om te wachten

ALs je een goed draaiend systeem hebt is het beter te wachten

probleemloos verlopen, duurde wel erg lang

Elk keer loopt de update vast en de installatie wordt "teruggedraaid" naar vorige versie Windows.
En dat terwijl aan het begin van de installatie bij de PC check allemaal groene vinkjes verschijnen !

inderdaad heb het zelfde wel 5 keer voor gehad, een zuivere installatie was ook kermis jongens toch en noch niet 100%

IK LEES HIERBOVEN IN DE KOP OVERPROBLEMEN EN HUN OPLOSSINGEN !!!!!waarnaar gevraagd wordt, NIET OF ALLES WEL SOEPELTJES VERLOOPT !!!

Zelf alleen wat probleempjes met favorieten en werkbalk favorieten die ik op kon lossen met de systeemherstel die niet goed werkte volgens het schermpje bij afsluiting daarvan maar wel de favorieten herstelde. Van 2 programma's (niet microsoft) waren de snelkoppelingen verdwenen, de programma's zelf waren nog aanwezig. Een snelkoppeling hersteld en 1opnieuw geinstalleerd(windows sitebar 8 gadgetpack. Nu geen probleemjes meer.

Je hoeft niet zo te schreeuwen, hoor!

Alleen wat problemen met Windows haters.

De update Windows 10 1709 veroorzaakt op een HP All-in-one problemen met browsers (Firefox en Edge). Sommige websites konden niet meer bereikt worden. Na uitschakeling van Bit Defender Free AV werken de browsers weer als vanouds. Mijn laptop heeft geen enkel probleem gehad na de update.

Sinds de update problemen met versturen émails met windows 10 via mijn telenet account ontvangen geen probleem en met mijn hotmailaccount ook geen probleem

Binnen gehaald op al de pc's thuis vanaf het eerste moment alles probleemloos verlopen.

Fall update: Ik kan na dat computer langere tijd op stand by stond Edge niet meer opstarten
Geen andere problemen Grtjs

geen problemen ondervonden,alles loopt echt soepel

Update duurde wel langer dan aangegeven maar ging probleemloos.
Laptop is sneller geworden vooral met afsluiten. Veel van de toegevoegde zaken gebruik ik nooit.

Geen enkel probleem op 2 Pc ! Via upgrade assistent

Ik heb een behoorlijk snelle pc, de update verliep probleemloos, maar wel erg lang. Eerst een image van je schijf maken scheelt heel veel stress. En anti-virus uitschakelen, ik gebruik alleen de windows defender, daar heeft Microsoft uiteraard wel rekening mee gehouden.

Ik heb de updateassistent gebruikt
Geen problemen gehad

Eerst Asus laptop gedaan. Ging prima, kreeg via Asus nog een update voor muis en aanrakingsveld. De update met de iets oudere PC (2011) slaagde boven verwachting omdat hier W10 en Linux Mint staan. Geen centje pijn, allebeide systemen werken weer probleemloos.

Update meteen binnengehaald toen het kon, update en werking probleemloos.

W10 Home versie.Update geïnstalleerd 20-10-2017.Bij de update van W7 naar W10 in 2016 gebruikersnaam PC gewijzigd van A naar B. Na installatie van de F.C.Update start de PC op en alle iconen op het bureaublad zijn verdwenen. Het systeem heeft ongevraagd een nieuwe gebruiker aangemaakt met een combinatie van de vorige, namelijk "A.B". In alle webbrowsers zijn de favorieten verdwenen (Edge+FireFox+Google). Van de webbrowsers zijn nog alleen de iconen gebleven. Na aanklikken van deze iconen installeren de webrowsers Google en Firefox zich opnieuw. Alle tegels in het startmenu zijn verdwenen. Ook MS programma's zoals Skype en Solitaire moeten opnieuw geïnstalleerd worden.

Er werd bij mij ook een nieuwe gebruiker aangemaakt. Dit kon ik verhelpen door de voledige "Appdata" te kopiëren en te plakken op de nieuwe gebruiker.
Bureaublad was ook verdwenen en vele programmas moesten opnieuw opgestart worden of de licentie moest opnieuw toegevoegd worden... Rekenmachine was verdwenen.
Twaalf uren werk en nu is alles terug in orde... OEF

Ik had ook in eens dat ik mij moest aanmelden
En de pc starte steeds opnieuw op
De best oplossing hier voor is de computer op nieuwe te installeren
Als je dat namelijk doet krijgt Windows 10 in een keer alle updats en is het probleem zeker opgelost

Je gebruikersprofiel is beschadigd.
Dit wordt tijdens de grotere updates, zoals F.C, vaak veroorzaakt door een of meerdere beveiligingspakketten en cleaners. Trusteer (Ing bank) veroorzaakt ook fouten (met Edge) en moet verwijderd worden. Je had al gerommeld met de gebruikersnaam in een eerder stadium, maar dat zal niet de oorzaak zijn. Meestal is het voldoende om na de update het beveiligingspakket (tijdelijk) te verwijderen van de computer.

Misschien was/is dit de oplossing:
https://www.gratissoftwar...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_it-rusland