Problemen met de Herfst makersupdate voor Windows 10

De Windows 10 Herfst makersupdate (Fall Creators Update) wordt sinds vorige week uitgerold (lees hier over de nieuwe functies). Deze uitrol gaat in fasen om zoveel mogelijk problemen te voorkomen. In de eerste fase zitten nieuwere computers die al getest zijn door Microsoft en hardware partners.

Voor pc's en laptops met componenten en randapparatuur (printers) waarvan de drivers nog aangepast moeten worden, zal de Herfst makersupdate pas in een later stadium worden aangeboden. Bij typen computers waarbij de Fall Creators Update voor problemen zorgt kan de update tijdelijk worden teruggetrokken.

Door deze gefaseerde uitrol wil Microsoft een zo soepel mogelijke upgrade voor Windows 10 gebruikers bewerkstelligen. Het loont dus meestal wel om af te wachten totdat de Herfst makersupdate via Windows Update wordt aangeboden, omdat je dan weet dat deze - min of meer - getest en goedgekeurd is voor jouw pc.

Toch kan er natuurlijk iets misgaan en kunnen er sowieso problemen optreden. Of je nu gewacht hebt totdat de Fall Creators Update via Windows Update werd aangeboden of dat je zelf een update geforceerd hebt.

Wij bespreken enkele problemen die op internet en op GratisSoftware.nl genoemd worden bij het upgraden naar de Herfst makersupdate. Als er oplossingen zijn zullen we die noemen, maar veel zijn er nog niet behalve het bijwerken of opnieuw installeren van drivers/stuurprogramma's en apps.

Problemen Windows 10 1709
1. Installatie Windows 10 mislukt/niet voltooid en teruggedraaid
Foutmeldingen die kunnen verschijnen:
- 0x800F0922 - Dit geeft aan dat de installatiebestanden niet gedownload kunnen worden door Windows Update. Problemen met de internetverbindingen kunnen hier de oorzaak van zijn. VPN of anti-virus uitschakelen kan helpen.
- Te weinig schijfruimte kan de volgende meldingen geven: 0x801900, 0x80070070 en 0x80070008. Windows ingebouwde schijfopruiming kan helpen, of een pc schoonmaker van een derde partij. Ook software verwijderen of bestanden op een externe schijf zetten kan een oplossing zijn.

2. Sommige drivers moeten opnieuw geïnstalleerd worden (Intel netwerk drivers moeten bijgewerkt worden vanwege problemen na herstart of ontwaken uit slaapstand)

3. problemen met HP printers

4. Langzamer opstarten pc

5. Verdwenen iconen/snelkoppelingen van apps in het Startmenu en verdwenen apps (KB4048955, de november-update, zou de oplossing moeten zijn)

6. veranderende audio-drivers na herstart

7. kleurproblemen beeldscherm (oplossing om nachtlamp uit te schakelen)

8. inlogscherm toont beheerderaccount na reset (oplossing)

9. nieuwe gebruiker aangemaakt met incorrecte, afgekapte gebruikersnaam

Welke problemen heb jij ondervonden met de Herfst makersupdate (1709) voor Windows 10? En wat voor oplossing had jij voor je problemen? We zullen de lijst uitbreiden met nieuwe problemen én oplossingen.

[Artikel laatst bijgewerkt op 16 november 2017]

Deel dit artikel: 

Reacties

W10 Home versie.Update geïnstalleerd 20-10-2017.Bij de update van W7 naar W10 in 2016 gebruikersnaam PC gewijzigd van A naar B. Na installatie van de F.C.Update start de PC op en alle iconen op het bureaublad zijn verdwenen. Het systeem heeft ongevraagd een nieuwe gebruiker aangemaakt met een combinatie van de vorige, namelijk "A.B". In alle webbrowsers zijn de favorieten verdwenen (Edge+FireFox+Google). Van de webbrowsers zijn nog alleen de iconen gebleven. Na aanklikken van deze iconen installeren de webrowsers Google en Firefox zich opnieuw. Alle tegels in het startmenu zijn verdwenen. Ook MS programma's zoals Skype en Solitaire moeten opnieuw geïnstalleerd worden.

Er werd bij mij ook een nieuwe gebruiker aangemaakt. Dit kon ik verhelpen door de voledige "Appdata" te kopiëren en te plakken op de nieuwe gebruiker.
Bureaublad was ook verdwenen en vele programmas moesten opnieuw opgestart worden of de licentie moest opnieuw toegevoegd worden... Rekenmachine was verdwenen.
Twaalf uren werk en nu is alles terug in orde... OEF

Ik had ook in eens dat ik mij moest aanmelden
En de pc starte steeds opnieuw op
De best oplossing hier voor is de computer op nieuwe te installeren
Als je dat namelijk doet krijgt Windows 10 in een keer alle updats en is het probleem zeker opgelost

Je gebruikersprofiel is beschadigd.
Dit wordt tijdens de grotere updates, zoals F.C, vaak veroorzaakt door een of meerdere beveiligingspakketten en cleaners. Trusteer (Ing bank) veroorzaakt ook fouten (met Edge) en moet verwijderd worden. Je had al gerommeld met de gebruikersnaam in een eerder stadium, maar dat zal niet de oorzaak zijn. Meestal is het voldoende om na de update het beveiligingspakket (tijdelijk) te verwijderen van de computer.

Misschien was/is dit de oplossing:
https://www.gratissoftwar...

Update meteen binnengehaald toen het kon, update en werking probleemloos.

Eerst Asus laptop gedaan. Ging prima, kreeg via Asus nog een update voor muis en aanrakingsveld. De update met de iets oudere PC (2011) slaagde boven verwachting omdat hier W10 en Linux Mint staan. Geen centje pijn, allebeide systemen werken weer probleemloos.

Ik heb de updateassistent gebruikt
Geen problemen gehad

Ik heb een behoorlijk snelle pc, de update verliep probleemloos, maar wel erg lang. Eerst een image van je schijf maken scheelt heel veel stress. En anti-virus uitschakelen, ik gebruik alleen de windows defender, daar heeft Microsoft uiteraard wel rekening mee gehouden.

Geen enkel probleem op 2 Pc ! Via upgrade assistent

Update duurde wel langer dan aangegeven maar ging probleemloos.
Laptop is sneller geworden vooral met afsluiten. Veel van de toegevoegde zaken gebruik ik nooit.

geen problemen ondervonden,alles loopt echt soepel

Fall update: Ik kan na dat computer langere tijd op stand by stond Edge niet meer opstarten
Geen andere problemen Grtjs

Binnen gehaald op al de pc's thuis vanaf het eerste moment alles probleemloos verlopen.

Sinds de update problemen met versturen émails met windows 10 via mijn telenet account ontvangen geen probleem en met mijn hotmailaccount ook geen probleem

De update Windows 10 1709 veroorzaakt op een HP All-in-one problemen met browsers (Firefox en Edge). Sommige websites konden niet meer bereikt worden. Na uitschakeling van Bit Defender Free AV werken de browsers weer als vanouds. Mijn laptop heeft geen enkel probleem gehad na de update.

IK LEES HIERBOVEN IN DE KOP OVERPROBLEMEN EN HUN OPLOSSINGEN !!!!!waarnaar gevraagd wordt, NIET OF ALLES WEL SOEPELTJES VERLOOPT !!!

Zelf alleen wat probleempjes met favorieten en werkbalk favorieten die ik op kon lossen met de systeemherstel die niet goed werkte volgens het schermpje bij afsluiting daarvan maar wel de favorieten herstelde. Van 2 programma's (niet microsoft) waren de snelkoppelingen verdwenen, de programma's zelf waren nog aanwezig. Een snelkoppeling hersteld en 1opnieuw geinstalleerd(windows sitebar 8 gadgetpack. Nu geen probleemjes meer.

Je hoeft niet zo te schreeuwen, hoor!

Alleen wat problemen met Windows haters.

Elk keer loopt de update vast en de installatie wordt "teruggedraaid" naar vorige versie Windows.
En dat terwijl aan het begin van de installatie bij de PC check allemaal groene vinkjes verschijnen !

inderdaad heb het zelfde wel 5 keer voor gehad, een zuivere installatie was ook kermis jongens toch en noch niet 100%

probleemloos verlopen, duurde wel erg lang

Is het verstandig om als redelijke leek deze update te doen of is het beter om te wachten

ALs je een goed draaiend systeem hebt is het beter te wachten

Alles lijkt goed te zijn gegaan. Kan nu alleen externe harde schijven niet meer vinden voor back up....

CORRECTIE: kan harde schijven niet meer vinden via USB 3-poort. Wel met USB 2 :-(

even naar schijfbeheer gaan, drive aanklikken en schijfletter geven, is hij weer benaderbaar

vrijdag j.l. de herfst update gedaan op laptop, alles prima in orde.
de update duurde wel lang (3,5 uur)

Op één PC had ik de insider preview al staan en na de update kon ik mij niet aanmelden bij de thuisgroep. Via de Media Creators Tool opnieuw een schone installatie gedaan en het probleem was opgelost.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
rusla_d