Windows 10 versie 1703: KB4025342 plakt tientallen lekken dicht

Voor de Creators Update van Windows 10 is gisteravond de maandelijkse beveiligingsupdate verschenen: KB4025342. Deze update voor juli brengt een vrachtlading aan pleisters voor lekken in onder andere Edge en IE en verschillende Windows-onderdelen. Ook Flash voor Edge en IE krijgt een update. Windows 10 versie 1703 is daarmee aanbeland bij buildnummer 15063.483.
 
Tientallen lekken dichtgeplakt
In juni lost Microsoft tientallen beveiligingslekken op in Internet Explorer 11, Microsoft Edge, Windows Search, Windows kernel, Windows shell, Microsoft Scripting Engine, Windows Virtualization, Datacenter Networking, Windows Server, Windows Storage and File Systems, Microsoft Graphics Component, Windows kernel-mode drivers, ASP.NET, Microsoft PowerShell, en het .NET Framework.

Sommige lekken - in onder andere Edge en Internet Explorer 11 -  waren al openbaar gemaakt, maar volgens Microsoft nog niet aangevallen door internet criminelen.


 
De in Edge en Internet Explorer 11 meegeleverde Flash-plugin van Adobe wordt ook bijgewerkt  via Windows Update in Windows  8.1 en 10 (voor Windows 7 en andere browsers onder Windows 8.1 en 10 moet je dat zelf doen). In update KB4025376 worden deze maand drie kritieke lekken in Flash verholpen, die kwaadwillenden in staat stellen de controle over een pc over te nemen.
 
Problemen opgelost
Zoals altijd worden er deze maand ook 'kwaliteitsverbeteringen' doorgevoerd, ofwel fouten opgelost. Zo worden er problemen opgelost met Internet Explorer 11, het verwijderen van usb-apparaten in slaapstand, afbeeldingen in pdf-bestanden en meer.
 
Microsoft waarschuwt dat gebruikers van Comodo Internet Security dit pakket eerst zullen moeten bijwerken naar de laatste versie voordat ze deze Windows Update krijgen aangeboden. Dit vanwege een incompatibiliteit van Comodo met eerdere Windows Updates.
 
Ten slotte is KB890830 de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Als je problemen hebt met de updates voor Windows horen we dat graag in de reacties hieronder!
 

De Creators Update van Windows 10, met versienummer 1703, wordt sinds april 2017 gefaseerd uitgerold. Je krijgt de Creators Update via Windows Update aangeboden als er geen problemen voor jouw pc verwacht worden. Het kan zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1607 hebt. Je kunt de Creators Update ook handmatig downloaden als je daarop niet wilt wachten, maar dit wordt niet aangeraden. (Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt). Als je nog Windows 10 versie 1507 hebt dan moet je gaan upgraden, want deze eerste uitgave van Windows 10 krijgt geen beveiligingsupdates meer.

Deel dit artikel: 

Reacties

Al 2 dagen probeer ik de win update 1703 uit te voeren.Deze meld dat de update mislukt is .Iemand suggeties?

Mijn 6 jaar oude HP Pavilion pc heeft er 3 dagdelen aan besteed om de updates binnen te halen en te installeren. Dacht ik dat die klaar was ging hij een uur later weer een stuk er aan plakken. Nooit het proces stoppen, laar staan de pc afzetten. Dat deed ik een twee maanden geleden waarna de pc niet meer wenste op te starten. De volgende dag deed hij het plots weer. misschien is hij 's nachts weer doorgegaan. Raadselachtig allemaal. Mijn nieuwe (en krachtiger) Hp Pavilion deed het in een vloek en zucht vandaag.

zelfde probleem....staat elkekeer na het afsluiten ongeveer een uur te draaien en stopt dan.
bij het opstarten is er weer niks veranderd
als ik kijk bij de update dan staat er mislukt want de update kan worden uit gevoerd omdat hij niet compleet is of er een fout in zit.
het is bijna elkekeer het zelfde liedje met die gasten....hopeloos.

allé ik ben niet alleen

Hier geen enkel probleem, de creators update heb ik er in maart handmatig gelijk opgezet. Gisteren op patch dinsdag 15 updates binnen gekregen; 13 mbt office 64 bits pakket, de cumulatieve 4025342 en de flashplayer update voor IE en Edge. Alles komt zonder moeite binnen en de twee laatste updates vereisten opnieuw opstarten. Dat ging vlot, ondanks een ouder systeem met eerste I5 processor van Intel en 8GB Ramgeheugen.

Eindelijk na de derde poging,met dank aan Cohoo,heb ik creators update(wat dit ook is)via google gedownload en mijn 3de poging gewaagd om te updaten en alles lijkt nu ok mercikes

Windows 10 crasht bij update KB4025342. Ik heb Windows 10 Creators op een
Dell Optiplex 960. Update verwijderd en gelijk Windows Update uitgeschakeld in Services.

Ik ben niet blij met de update 1703. Na het inloggen gaat het scherm op zwart. Ik ben al drie keer teruggegaan naar de toestand van de vorige maand. De AV al uitgeschakeld, sta nu op de VA van Microsoft. Ik heb een Lenovo iedeapad 100.

Als ik dit allemaal lees ben ik eigenlijk blij dat bij mij Windows 10 al na een paar maanden mijn 2 computers compleet verwoesten tijdens die Updates.
Windows 10 zou het veiligste en beste OS worden wat ooit gemaakt werd.
Nou dat betwijfel ik.

Ik las ik een lijst met Updates die sindsdien bij W-10 moesten worden geïnstalleerd,en snap ik pas goed dat ik aan Windows ontsnapt ben.
Als je zoveel moet Updaten gaat er veel tijd verloren vooral als het steeds niet werkt.

Windows heeft ten koste van veel schade bij de Consument veel goodwill verloren en dat is niet vreemd als je deze Update ellende telkens leest.
Zelfs Microsoft gaat wereldwijd mensen ontslaan al weet ik niet of dit door W-10 komt.
Feit is wel dat Windows niet aan de verwachte verkoop cijfers komt die ze verwacht hadden en velen zijn Windows de rug toegekeerd.
Waaronder ik die altijd weer s"avonds laat voor het naar bed gaan zag staan "Zet de Computer niet uit" er zijn Updates.

Nu bij mijn nieuwe systeem heb ik dat nooit meer en de laatste Update ben ik alweer vergeten.
En alles werkt perfect dus ik computer met plezier.

Na de update was ik plotseling 10G schijfruimte kwijt op mijn C-drive.
Ik had de locatie van mijn OneDrive-bestanden naar D: gewijzigd maar dit was ongevraagd weer op C: ingesteld.

na de update van 14 juli is alletekst bij mij iconen weg!
geen idee wat te doen.

nou bij installeerde de update wel maar veroorzaakte een probleem met mn rand apparatuur met in name van mn ethernet adapter het icoontje in taskbar rechst onderin zij dat mn internet gewoon werkte maar ik kon na onggeveer een uur niet meer interneten op geen enkele browser of het nou edge/FF of Chroome was na 1uur ongeveer kon de browser geen contact meer met de internet hebben alswel en das het rare 18:00 s'avonds kon ik nog wel skype/discorden of mn postvak checken die met de creator edition was mee gekomen
maar internet browsen ho maar

Sinds 15 juli mislukt deze update telkens!

Windows update kb4025342 mislukt sinds 26/7 en ik ben niet de enige.
Allerlei clean-up programma's uitgevoerd (DISM.exe) en netwerkcomponenten opnieuw ingesteld en gereset maar helaas, iedere keer bij het opstarten wordt Windows 10 weer bijgewerkt en het eindigt met de mededeling dat deze update mislukt is.
2017-07 Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1703 for x64 gebaseerde systemen (KB4025342).
Heb al eens eerder mijn hele Windows 10 opnieuw geïnstalleerd met al zijn programma's. Daar ben je dagen zoet mee. Zal wel weer op hetzelfde uitdraaien, alles opnieuw met een kale Windows 10 en dan weer lekker hobbyen. Bah!!!

Heb ook problemen met de 1703 gehad om te updaten. Heeft veel tijd gekost. Ik gebruikte Privatewall 7.0. Dit is voor Windows niet acceptabel. Heeft deze firewall uitgezet en van het startmenu verwijder. Opnieuw geïnstalleerd maar word geblokkeerd.
Nu draai ik verplicht met Windows Defender, Ben benieuwd wat Windows nog meer gaat blokkeren. De vrijheid van programma keuze ligt achter ons. Zal niet lang meer duren of mijn virusscanner word ook geblokkeerd.

Kan update naar versie 1703 niet geïnstalleerd krijgen.Heb dit op allerlei manieren geprobeerd met iso bestand op dvd,met bestand op usb,met door microsoft beschikbaar gestelde programma's,met aanbod bestand door windowsupdate. Alzo op deze verschillende manieren in totaal wel een tiental pogingen.Ook het geheel verwijderen van het kaspersky virusprogramma en het updaten van de nividia grafische kaart tot aan de laatste versie,het updaten van 13 verouderde drivers volgens een uitgevoerde scan, niets help.
Bij alle pogingen krijgt ik groene vinkjes dat pc geschikt is en wordt het bestand gedownload met ophalen van updates ,hierna begint normaal de installatie pc wordt automatisch weer opgestart,gaat dan verder tot ongeveer 30% en start dan weer op,gaat verder maar bij ongeveer 75% sluit de pc af maar start dan niet zelf weer op om de laatste 25% te installeren.Moet dan de pc uitzetten want er gebeurt helemaal niets meer,bij het weer aanzetten wordt de pc hersteld naar de vorige versie. Steeds komt de foutmelding 0x1900101-0x40017,de update is mislukt in de second_boot met een fout tijdens de Boot-bewerking.Wie kan mij helpen met een oplossing voor dit probleem.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
_rankrijk