Als office pakket gebruik ik...

Tekstverwerken, rekenen met spreadsheets en presentaties maken, waar doe jij dat mee? Er is tegenwoordig een keur aan gratis en niet-gratis kantoorpakkette. Naast het betaalde Microsoft Office (wel gratis op mobiele apparaten), iWork (wel gratis op nieuwe Macs en iPads) en WordPerfect zijn er gratis pakketten zoals Apache OpenOffice, LibreOffice, Google Documenten, Zoho Office, Kingsoft Office Free en meer.

Onze vraag is:
Welk office pakket gebruik jij?

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik wil Libre office installeren maar als ik op download druk krijg ik te zien dat ik Usd moet betalen. Weet iemand hoe dit zit?

Welke is het beste? Ga er vandaag mee beginnen dus nog geen oordeel.... Wel jammer dat op het werk MS Office is. Nu moet ik 2 x leren omgaan met software omdat ik het verdom 100 euro te betalen voor office Ik MOET het wel gebruiken maar krijg niets vergoed. Dan maar Libre office omdat het het beste staat omschreven

Wish me luck

OldTimer

OpenOffice en LibreOffice, ideale pakketten en nog Open Source ook.
Wat betreft compatibiliteit met Microsoft Office: Het wordt gewoon eens tijd dat ook Microsoft het ODF (=Open Document Format)formaat als standaard gaat gebruiken, net als vele anderen inmiddels doen. Zelfs bij veel overheidsinstellingen is men naar Office pakketten met het .ODF formaat aan het overstappen vanwege de uitwisselbaarheid.

Binnen mijn bedrijf zijn we inmiddels ook volledig over op LibreOffice.
In het begin voor een aantal mensen wat wennen, maar na 2 weken weet men niet beter meer.

Nadeel van Libre office is dat tekst bestanden zich niet in Office laten openen. enne gratis via de school, van de kinderen :) en mijn lumia telefoon office 365 ;)

@ michiel,

Wat bedoel je precies met "Nadeel van LibreOffice is dat tekstbestanden zich niet in Office laten openen"?

Bedoel je .txt bestanden openen in LibreOffice?
Standaard openen .txt bestanden in Windows Kladblok, maar via rechtsklikken, en kiezen Openen met LibreOffice Writer zijn .txt bestanden ook in LibreOffice Writer te openen.
Eventueel kun je zelfs de bestandsassociatie voor .txt bestanden aanpassen, zodat die standaard in LibreOffice Writer worden geopend.

Of bedoel je dat LibreOffice Writer .odt tekstdocumenten niet geopend kunnen worden in Microsoft Office?
Moderne Microsoft Office versies kunnen LibreOffice Writer .odt tekstdocumenten openen.
Ik weet echter niet of Microsoft Office LibreOffice .odt versie 1.2 aankan.
Als dat niet zo is, dan kun je in LibreOffice tekstdocumenten opslaan als .docx (of .doc),
óf toch als .odt, maar dan in LibreOffice Writer\ Extra\ Opties\ Laden/Opslaan\ Algemeen\ ODF-formaat-versie 1.0/1.1 instellen, in plaats van 1.2.

Succes.

Vind Libre Office persoonlijk beter dan Microsoft Office en het is gratis.
Daarnaast heb je inderdaad de mogelijkheid om microsoft office documenten te openen en op te slaan.

Microsoft Office 2010 starter zoals meegeleverd met Windows 7.
Ruim voldoende voor privégebruik en het is gratis.
En altijd compatible met door anderen met Microsoft Office aangemaakte documenten, in tegenstelling tot Libre en Apache.

Libre en Apache zijn compatibel met elk Word-document !

Absoluut niet waar. Wel voor 90% en zeker voor de rechttoe rechtaan briefjes maar absoluut niet voor de wat ingewikkelder zaken, om van macro's maar te zwijgen. Of samenstellen, draaitabellen (Excel) of... en zo kan ik nog wel 100 zaken opnoemen.
Voor de meeste zaken is het dus wel prima, voor de wat complexere zaken absoluut niet!

100% compatibel is LibreOffice zeker nog niet met Microsoft Office bestanden, maar met elke nieuwere versie komt het daar dichter bij.
Ik maakte veel onder MS Publisher en miste dat oorspronkelijk onder LibreOffice, tot ik zag dat je daar gewoon LibreOffice Draw voor kon gebruiken.
Altijd wel wat raar gevonden, Draw... zou toch denken dat het een soort van tekenprogramma was, maar het werkt met bestanden die met Publisher zijn gemaakt.
Soms niet direct 100% compatibel, maar na kleine aanpassingen lukte het wel allemaal.

Nog een tip: Ability Office.

Office online. Gratis, werkt altijd, altijd de laatste versie. Als ik een nadeel moet noemen is dat je alleen kan werken vanuit je onedrive. Je moet dus eerst je documenten op de onedrive zetten of eraf halen. Voor de rest perfect en ik denk dat 90% van alle gebruikers hier meer dan genoeg aan heeft.
Mocht het ooit mogelijk zijn je documenten ook lokaal op je pc te zetten of te lezen dan is het perfect en zou ik niet weten waarom iemand ooit nog illegaal een office zou willen gebruiken.

Ik ben ooit begonnen op een XP computer met Open Office (toen nog van Sun volgens mij), toen dat niet meer doorontwikkeld werd ben ik overgestapt op Libre Office. Prima office pakket, alles wat ik ermee wil kan ik ermee. Ik gebruik het met name voor tekstverwerking en spreadsheets. En sinds de overstap naar een Linux besturingssysteem ( zit gewoon in het software pakket van Ubuntu ) werk ik er nog steeds naar alle tevredenheid mee.

Wordperfect. Heeft iets betere grafische mogelijkheden.

Toegegeven, ik gebruik in de praktijk vooral het tekstverwerkingsprogramma, een enkele keer de mogelijkheid voor presentaties en heb nooit gemerkt dat LibreOffice iets niet zou kunnen dat Microsoft Office 2013 wel kan. Ik vind LibreOffice minstens zo verzorgd en vooral: het programma neemt slechts een fractie van de schijfruimte in van het kantorenpakket van Microsoft. Ze hebben alletwee wel een nadeel: ze starten relatief langzaam op. Als ik snel een tekstbestand wil openen om alleen te lezen gebruik ik bij voorkeur AbiWord. Daarom worden op mijn computer Word-documenten standaard in dit programma geopend.

Op mijn oude Windows XP computer gebruikte ik Microsoft Office 2003, maar op mijn nieuwe Windows 8.1 computer gebruik ik LibreOffice met volle tevredenheid.
Waarom er veel voor betalen als het gratis ook kan, en eigenlijk evengoed is?
Voor mij volstaat LibreOffice meer dan voldoende.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
bulgarij_