Naar welk nieuwe besturingssysteem kijk je het meeste uit?

Het is weer die tijd van het jaar. De blaadjes vallen van de bomen en nieuwe versies van besturingssystemen worden uitgebracht.

Android 8 is drie weken terug verschenen (maar of en wanneer je het nieuwe OS van Google op je telefoon en tablet krijgt is onduidelijk). iOS 11 wordt vanavond officieel aangekondigd (vanaf 19u Nederlandse tijd kun je hier de presentatie van de nieuwe iPhones, iOS 11 en meer bekijken op je iPhone, iPad, Mac of Windows 10 pc met Edge browser).

Windows 10 1709 Fall Creators Update verschijnt op 17 oktober, macOS High Sierra 10.13 is gratis te downloaden vanaf 25 september en Ubuntu Linux 17.10 Artful Aardvark (met Gnome desktop in plaats van Unity) komt 19 oktober uit.

Onze vraag is:
Naar welk nieuwe besturingssysteem kijk je het meeste uit?

En in de reacties horen we graag naar welke nieuwe functies je uitkijkt!

Deel dit artikel: 

Reacties

Als ik moet kiezen naar de Windows 10 1709 Fall Creators Update, als het een verbetering is.
De Creators Update was een serieuze verbetering op mijn computer, dus elke opvolger dat beter is, is welkom.

Normaal zou ik voor Android 8 kiezen, maar voor zover ik weet gebeuren er nooit Android updates naar nieuwe versies, toch niet op mijn smartphones.
Daar moet ik dan ook niet naar gaan uitkijken.

Kijk eigenlijk enkel nog echt uit naar ReactOS.
https://www.reactos.org/
Windows 10 en Linux zijn zo'n beetje niet meer dingen met supervette features om naar uit te kijken. Alles is er zo'n beetje.
Linux heeft nog wel wat groeipijnen met Wayland en wat andere componenten.
Maar de nieuwe componenten zijn ook alweer niet zo nieuw meer.
ReactOS aan de andere kant is zou een fantastisch legacy OS kunnen zijn.
Het is nu nog in alpha maar is enorm veelbelovend.

Sinds Zorin OS 12 kijk ik niet uit naar een nieuwe os, maar ik kom hier ook niet zo vaak meer als vroeger

Linux Mint Cinnamon LTS

Naar Android 7 Nougat. Dat is dan voor mij nieuw.
Maar Samsung laat zoals gewoonlijk op zich wachten.
Alleen maar geïnteresseerd in verkopen, after sales ho maar.

Ik heb het met Windows een beetje gehad, liefst werk ik met Windows 7 maar Microsoft probeert de mensen steeds meer hun mening op te dringen en dan ook nog op een manier waar niemand op zit te wachten, als je het systeem naar eigen mening naar je zin hebt wordt er weer iets veranderd waardoor je opnieuw kan beginnen, nee Microsoft is beslist niet meer mijn favoriet.

Het verbeteren en optimaliseren van Windows defender.

Sinds ik linux mint 18.1 gebruik, kijk ik nergens naar uit. Dit systeem doet het gewoon goed en je hebt er geen omkijken naar. Wordt bovendien tot april 2021 gesteund dus jaaaaaarenlang geen gezeur met updates !

Linux wordt als het goed is regelmatig bijgewerkt. Dat gebeurt integraal voor de toepassingen en het besturingssysteem, zonder dat je daar al te veel door gehinderd wordt.
Je krijgt dus wel regelmatig updates tot de einddatum en kunt, als je dat wilt, ook upgraden naar een volgende LTS versie.

wo 3

een besturingssysteem die kaal is en niets meelevert/installeert. waar je als gebruiker alles zelf kunt bepalen vanaf het moment van installatie.

Helemaal nergens op. Updates heb je niets aan, behalve dat je steeds een zwaardere pc/laptop/tablet moet kopen om het draaiend te houden, ordinaire handel is het! Kopen, kopen en nog eens kopen! Het argument "veiligheid" is totale onzin, en alleen maar een angstbeleving. En altijd worden er extra zaken aan toegevoegd opdat derden je gedrag etc beter kunnen volgen en inzien. Nope, geen updates, never nooit niet!

Gebruik Win10, maar kijk ook nergens naar uit. Laat Microsoft ons voorlopig even met rust laten, behalve veiligheids updates en het geleidelijk verbeteren van huidige functies in het systeem, die echt noodzakelijk zijn.

Kijk nou eens hoeveel Updates na de introductie van Windows 10 de veiligheid moesten waarborgen.
Er kwam en komt geen eind aan en je wordt er niet blij van.
Daarom alleen al en een andere reden, heb ik Windows verlaten en sindsdien is het heel rustig met Updates van mijn Telefoon + PC.
Denk nooit dat andere systemen niet werken al ben je nog zo gewent aan Windows met zijn Updates.

Ik snap niet waarom je op een upgrade zou moeten zitten te wachten. Computers heb je om te gebruiken en niet om veel te vaak na elke update of upgrade weer voor verrassingen te komen staan. Bovendien is een upgrade lang niet altijd een echte verbetering en te vaak een verslechtering. Het is elke keer weer hopen dat een en ander nog goed werkt. Voorbeeld is het apart kunnen aanpassen van de lettergrootte, wat sinds de laatste update niet meer mogelijk is.

Laatste voorbeeld van 13 september 2017.

Iedereen met Outlook 2007 Enterprise heeft hier last van.
In Nederland is de gebruikersinterface nu voor een groot deel in het Zweeds.
In andere landen is ook een verkeerd landenpakket toegepast, ongelijk aan de lokale taal
Je kunt de update wel eenvoudig verwijderen, maar moet dan tijdelijk ook "Updates voor andere Microsof producten" uitvinken, anders wordt de update net zo snel weer toegepast. Microsoft stopt trouwens met de ondersteuning voor Office 2007 en had dat misschien beter iets eerder kunnen doen, zodat deze gigantische miskleun niet gemaakt zou zijn.
Citaat:
In Outlook 2007 (Enterprise versie) is de taal van diverse menu's naar Scandinavisch omgezet. Na analyse bleek KB4011086 de boosdoener. Geconstateerd onder Windows 7 Home én Windows 10 Home/Pro build 1607.

Lubuntu 18.04, omdat dat weer een LTS versie zal zijn. De tussen 16.04 en 18.04 liggende versies zijn niet zo interessant. De ondersteuningstermijn is te kort.

Ik kijk nergens naar uit. Ik werk met Windows 10 en zit, eigenlijk, niet op die zo enorme updates met nog meer mogelijkheden te wachten. Het is mij uitgebreid genoeg. Van mij mogen ze al die creators updates weglaten, alleen op z´n tijd reguliere beveiligingsupdates´s.

Mee eens !

Mee eens. Alleen voor een hogere verwerkingssnelheid ben ik echt in.

sluit ik bij aan

een Windows 7 upgrade .....

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ho_garije