Verkiezing: Wat vind je de beste virusscanner van 2018?

Een goede virusscanner is een absolute must. Maar welke virusscanner is de beste? Er zijn veel goede gratis anti-virus-oplossingen, waarvan wij hier een overzicht geven, maar er zijn natuurlijk ook betaalde virusscanners.

Het aanbod van gratis anti-virus oplossingen wordt steeds groter, dus je hoeft niet eens te betalen voor prima bescherming. En ook Windows Defender (standaard meegeleverd in Windows 8.1 en 10) en Microsoft Security Essentials scoren weer goed op virustests (lees hier ons pleidooi voor het gebruik van standaardprogramma's in Windows en hier onze tips voor gratis beveiliging). Keuze te over dus.

Onze vraag is:
Wat vind je de beste betaalde of gratis virusscanner van 2018?

En in de reacties horen we graag waarom je deze de beste vindt! En of je dit jaar bent gewisseld van virusscanner.

Windows Defender
31% (154 stemmen)
Microsoft Security Essentials
3% (14 stemmen)
Norton (Symantec)
8% (38 stemmen)
Avast
7% (37 stemmen)
AVG
2% (12 stemmen)
Avira
3% (17 stemmen)
Bitdefender
15% (73 stemmen)
Kaspersky
10% (51 stemmen)
Panda
3% (17 stemmen)
Sophos
0% (1 stem)
F-Secure
6% (28 stemmen)
Qihoo 360
2% (8 stemmen)
Comodo
1% (6 stemmen)
McAfee
1% (3 stemmen)
ESET
4% (19 stemmen)
G-Data
1% (6 stemmen)
Trend Micro
0% (1 stem)
Een andere virusscanner (laat weten in de reacties welke)
1% (5 stemmen)
Ik gebruik geen virusscanner (leg uit in de reacties waarom)
1% (7 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 497
Deel dit artikel: 

Reacties

Comodo Cloud antivirus

Ik draai hier Linux Ubuntu, wat moet ik nou met een virusscanner.
Nog nooit ergens last van gehad.

Op Win 10 18.09 draai ik nu Windows Defender. Werkt hoop ik goed. Krijg nooit een melding. Wellicht ga ik als test een keer de gratis versie van Avira uitproberen.
Als betaald AV-pakket zou ik denk ik kiezen voor Bitdefender.
Lijkt mij het beste totaalpakket hebben.
Op Manjaro Linux draai ik geen AV-pakket; alleen een Firewall.

Ik gebruik al jaren Kaspersky Internet Security. Op de beveiliging van mijn PC bezuinig ik niet. Kaspersky komt al jarenlang als beste uit alle testen te voorschijn.

Als één van de besten, dat klopt. Russische av-software is echter wel een beetje 'suspect'momnenteel...

Geen virusscanner op Linux

Windows Defender en je verstand blijven gebruiken is de beste combinatie.

Geen virusscanner omdat ik Linux Mint gebruik.

Zo is dat . . .

Heel verstandig.

Helemaal mee eens ik heb Norton al jaren en het voordeel met Norton is dat je een helpdesk hebt in het Nederlands

Bij Bitdefender is het ook mogelijk om je vragen voor te leggen in het Nederlands.

Is Norton een goede beveiliging?? Wij moeten weer een nieuwe kopen wat is jullie advies. Wij hebben nu Norton voor 5 apparaten

Als Norton probleemloos met Windows 10 werkt en je hebt er louter goede resultaten mee, dan kun je Norton gewoon blijven gebruiken, vind ik. Het programma behoort tot de top 5 van beste beveiligingsprogramma´s ter wereld. Het houdt je computer potdicht. Ik zou het doen. Er zijn nog iets betere beveiligingsprogramma´s, maar dat was je vraag niet. Met Norton is niets mis. Dat is een gerechtvaardigde conclusie.

Ik heb in het verleden zeer slechte ervaringen gehad met Norton.
Ziet zowat alles als een virus, maakte zelf regelmatig mijn toenmalige Windows XP stuk, en programma's die ik schreef verwijderde hij alsof het een virus was.
Kies beter een scanner waar je op kunt vertrouwen zoals Bitdefender of Kaspersky.
Ik zou daar voor gaan.

Ik heb in mijn Windows XP tijd nooit grote problemen gehad met Norton. Ik vond wel dat het programma, toen, nogal stevig op mijn CPU drukte en beveiligde wat stroef en vrij agressief. (Norton Power eraser is helemaal agressief!) Ik had toen een Medion laptop met Windows XP professional erop. Ik heb geen ervaring met Norton in combinatie met Windows 10. Ik neem aan dat men, net als alle andere (betaalde) beveiligingsprogramma´s ook z´n doorontwikkeling heeft gemaakt. Omdat ik Norton vrij log, toen, vond werken, nam ik Kaspersky. Dat vond ik zelf een mooier (ook qua interface) programma. Later, toen ik in 2016 overstapte op Windows 10 met mijn huidige laptop, werd het voortaan Bitdefender.

Maar de problemen die jij schetst met Norton, in combinatie met Windows XP zijn niet meer relevant, kun je stellen, voor een naar verwacht betere werking met Windows 10 en dat was wat de schrijver vroeg. Ik neem aan dat hij Windows 10 gebruikt en wil daar Norton op gebruiken. Er is, lijkt mij, weinig reden tot twijfel over de reputatie van Norton op dit moment, neem ik aan. Zeker als ik de testverslagen lees en, eerlijk is eerlijk, Norton in de top 5 hoort van prima beveiligingsprogramma´s.

Ik gebruik Bitdefender o.a. omdat de pay safe optie zo ideaal erop zit en natuurlijk de enorme stealth beveiliging. Kaspersky is een heel goede tweede en heeft ook die optie van veilig internet bankieren en zet, net als Bitdefender, er ook een aparte ´´schil´´ omheen. Ik weet niet of Norton dat inmiddels ook heeft? Ik weet wel dat dit programma vandaag de dag duidelijk minder zwaar op de CPU drukt van computers / laptops. Echter; niemand gebruikt vandaag de dag nog Windows XP, dus zal Norton tegenwoordig beter gaan?

Opmerkelijk, geen macOS gebruikers! Als Apple macOS gebruiker snap ik dat wel. Als je een beetje "braaf" en gedisciplineerd bent op het internet heb je dat met dit systeem niet nodig. Ik heb wel al eens free-scanners van GSW geprobeerd maar nog nooit wat "gevangen". Apple beveiligt zelf voldoende. Kost een paar centen maar wat een relaxed computerbestaan levert dat op!

Apple nee dank je, maar Linux Mint kan ik wel waarderen daarentegen.

Gebruik avast op mijn chromebook,werkt prima.

Bullquard een goede virusscanner

Ik gebruik al jaren bullquard met volle tevredenheid

Ik gebruik al meerdere jaren Ziggo safe online = F-Secure. Systeem Windows 10. Geen problemen.

Ik gebruik Ziggo Safe Online dat gebruik maakt van F-secure. Nog nooit problemen gehad! :)

Bitdefender internet security 2019 is voor mij de absolute top! (Voor mij, zeg ik!) Natuurlijk zijn Kaspersky en nog diverse anderen ook perfect, maar Bitdefender draait bij mij probleemloos, samen met Windows 10.

Microsoft Windows Defender is verbeterd, heb ik uit de media begrepen, maar zoals al eerder door mij gezegd; prima basis bescherming. Wil je voor ´´Shields up´´ gaan, dan is Bitdefender feitelijk gewoon absoluut de beste en samen met Kaspersky een ´´must have´´!

(Zie ook de tests die de feiten als gesteld ondersteunen.) Tel daar ook de ideale Pay Save optie bij, iets wat Kaspersky overigens ook biedt zodat je perfect kan internet bankieren en je heb, wat mij betreft, de ideale beveiligingspakketten en dat mag ´n paar tientjes per jaar kosten, vind ik. (Zo! NU ´´uitbuiken´´ van de 1e kerstdag maaltijd.)

Bitdefender Total Security heb ik nu, maar daarnaast is mijn andere favoriet ook nog Kaspersky.
Norton, nooit van mijn leven nog, en Windows Defender vertrouw ik voor geen haar.

Windows Defender. Voldoet prima en geeft tenminste geen problemen na updates van Windows!

Alle virus-scanners uit geprobeerd!
En altijd terug gekomen op Comodo. The Best!

Ik gebruik windows Defender, sinds kort draait ie in "de sandbox modus". Zo komen de extra veiligheidsmaatregelen van Microsoft zelf het best tot zijn recht. Verder met gezond verstand online zijn, geen omkijken naar.

Defender is zonder meer de beste, op afstand zelfs. Op een verre 2e gedeelde plaats Kaspersky en Bitdefender.

Daar moet ik toch wel even om lachen :) want wie de testen volgt ziet gewoon dat Bitdefender eN kaspersky altijd hoger eindigen dan WD .....

Gelukkig wordt er dus nog gelachen op deze wereld:-). Maar voor deze eigenwijze:-) man zijn testen niet per definitie altijd zaligmakend en houdt hij zich vooralsnog bij de oude en vertrouwde WD.

Zoals je zegt: de feiten geven gewoon aan dat Bitdefender en Kaspersky de beste (betaalde) AV software is. Ik heb zelf nu al jaren naar volle tevredenheid Bitdefender. Kost een habbekrats en nooit geen centje pijn meer gehad...

Ik sluit mij volledig aan bij de reactie van PatjeRedfan.

Ik ook dus ;-)

Avast, al jaren een goede betrouwbare scanner.
Ik heb nog steeds (gevoels matig) weinig vertrouwen in defender.

Met alle respect, Avast en betrouwbaar in 1 zin. Heb je de berichtgeving rond Avast en Ccleaner gemist het afgelopen jaar ?

Wat Gilbert ook schrijft, gezond verstand en Defender is genoeg, de rest is toegevoegde ballast en wellicht meer risico. Sinds enkele weken een dual boot met Linux Mint en daar schijnt geen virusscanner niet nodig voor te zijn.

Ben dit jaar gewisseld van Panda naar F-secure, beide weer verwijderd en Gebruik nu Defender.
De voorgaande vetraagde met opstarten van apps teveel.

Als je uw verstand gebruikt op het internet is de windows defender meer dan voldoende .

En dan moet je ook best nog Edge gebruiken als browser om er volledig van te profiteren, want wie Chrome gebruikt krijgt totaal geen beveiliging op het internet voor Phishing en Malware site's met WD.
Doe voor mij maar een andere combinatie zoals Chrome met Bitdefender, Kaspersky, AVG,....

Daar hoef je geen verstand van te hebben dat Windows Defender
niet voldoende is om je computer(s) te beschermen op het internet.

Windows Defender is zeker niet voldoende.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
frankr_jk