Upgrade naar Windows 10 2004: problemen & oplossingen

De 'Mei 2020 Update' of Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 2004 is vanaf 27 mei 2020 officieel te downloaden.

Lees hier over de nieuwe functies in Windows 10 versie 2004

Voor veel mensen verloopt de upgrade vlekkeloos, maar door de grote aantallen combinaties van hardware en software die mogelijk zijn zullen sommigen toch tegen problemen aanlopen als ze upgraden naar versie 2004 van Windows 10.

We bespreken deze problemen tijdens of na de upgrade en mogelijke oplossingen. En we zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

In de reacties horen we graag de problemen waar je tegenaan loopt bij de upgrade naar Windows 10 2004. Bijvoorbeeld problemen met drivers, randapparatuur, audio/video, software etc. Ook oplossingen voor zwarte of blauwe schermen, haperende installaties en foutmeldingen en foutcodes horen we graag en zullen we de komende weken gaan vermelden in dit artikel - dat steeds uitgebreid zal worden met nieuwe informatie.

A. Problemen en oplossingen bij upgrade naar Windows 10 2004

1. Wacht tot de update automatisch wordt aangeboden via Windows Update

Het is natuurlijk leuk om snel de nieuwste Windows 10 versie handmatig te downloaden en installeren, maar even wachten tot de Onderdelenupdate naar Windows 10 versie 2004 automatisch wordt aangeboden via Windows Update is vaak beter en kan problemen voorkomen (zoals afgebroken installaties of hardware- en software-problemen). Microsoft kan namelijk jouw pc tijdelijk blokkeren voor de upgrade als er bekende problemen zijn met je hardware.

2. Verwijder virusscanner tijdelijk

Het is nog altijd aan te raden om anti-virus en andere beveiligingssoftware van derden - tijdelijk - te deïnstalleren voordat je begint aan het upgrade-proces. Na de upgrade kun je deze weer installeren.

3. Ontkoppel externe hardware

Ontkoppel voor de upgrade niet-essentiële externe hardware, zoals usb sticks, printers, luidsprekertjes, microfoons, docks, scanners, camera's etc. Dit kan veel problemen voorkomen.

Je muis, toetsenbord en beeldscherm moet natuurlijk wel aangesloten blijven.

4. Checks die Microsoft aanbeveelt

Voordat je de upgrade doet is het handig - om problemen te voorkomen of als je deze ondervindt bij een upgrade-poging - om de volgende tips van Microsoft in acht te nemen:

B. Problemen na upgrade

Lijst van Microsoft met problemen die Windows 2004 heeft met bepaalde hardware

Microsoft houdt zelf een lijst bij met problemen van bepaalde hardware (en software) met Windows 10 2004. Lees hier alle issues. Als een van de hierna genoemde problemen zich kunnen voordoen op jouw pc dan krijg je de upgrade niet via Windows Update aangeboden (je pc staat dan op de blokkeerlijst totdat Microsoft het probleem verholpen heeft).

1. Problemen met koppelen bluetooth apparaten met Realtek drivers

Als je bepaalde Realtek drivers hebt kun je niet meer dan één bluetooth apparaat koppelen.

2. Problemen met Conexant audio drivers

3. Stop fout na (ont)koppelen Thunderbolt dock

4. Problemen met bepaalde drivers voor oudere Nvidia GPU's

Nvidia drivers ouder dan versie 358.00 kunnen problemen geven.

Lees hier alle issues die Microsoft vermeldt voor Windows 10 2004.

5. Wachtwoorden Outlook en Chrome verdwenen (of uitgelogd bij accounts) na herstart Windows 10

Drie bezoekers van GratisSoftware.nl melden dat de wachtwoorden van Outlook (2019) verdwenen zijn na de upgrade. Bij Jos verdwijnen ze na het opnieuw invullen na een paar uur weer. Bij Hendrik57 zijn ook de wachtwoorden van zijn Microsoft account en Chrome weg na de upgrade. Bij marcel waren de Outlook wachtwoorden ook verdwenen. Wachtwoorden worden kennelijk, vermoedelijk na een herstart van Windows, niet bewaard en gebruikers moeten steeds opnieuw inloggen.

Windows Latest meldt dat na het opnieuw starten van Windows 10 versie 2004 Chrome-gebruikers uitgelogd zijn bij hun Google-account en weer moeten inloggen. Ook bij Windows Mail, OneDrive en dus Outlook lijkt dit het geval en moet opnieuw ingelogd worden of moeten wachtwoorden opnieuw ingevuld worden.

Opgeloste issues

Hier kun je problemen zien die Microsoft opgelost heeft. Een blokkade van je pc voor de upgrade kan hierdoor opgeheven worden.

Dit artikel wordt uitgebreid met nieuwe problemen en oplossingen. Wij horen graag je ervaringen hieronder in de reacties!

Peiling

Onze vraag is:

Hoe verloopt de upgrade naar Windows 10 versie 2004 (Mei 2020 Update) bij jou?

Reacties

geïnstalleerd toen ik Windows home 10 2004 build 19041.685 aangeboden kreeg. na update geen toegang tot de laptop omdat het toetsenbord "dood" was zo ook muis en touchpad. Van de whizkid bleek dat de drivers niet geladen waren. Verschillende drivers van fabrikanten nog moeten na-installeren.

Ik heb enkele weken geleden de update Windows 10 versie 2004 geïnstalleerd. Alles lijkt prima te werken.
Helaas wil mijn schermbeveiliging niet meer opstarten. In het instelscherm Schermbeveiliging alles geprobeerd: ander tijd ingesteld, andere opties (foto’s, bubbels, enz). Ook “energie-instellingen” ingesteld op allerlei waarden (uiteindelijk teruggezet op standaardwaarden). Niets helpt.
Als ik op “voorbeeld” klik werkt de schermbeveiliging wel, hij start gewoon niet op na de ingestelde tijd.
Driver van mijn grafische kaart bijgewerkt. Draadloze muis gecheckt. Geen resultaten. Iemand enig idee??

Wachtwoorden Outlook en Chrome verdwenen (of uitgelogd bij accounts) na herstart Windows 10, telkens voer ik deze opnieuw in en na herstart zijn deze weer weg, iemand een oplossing hiervoor?

De update naar Windows 10 Pro 2004 werd bij mij automatisch aangeboden.
Nu ook problemen met Outlook 365. Outlook onthoudt geen wachtwoorden meer van Office 365, Gmail, Hotmail en een pop3 en imap account.
Heb je al een oplossing gevonden voor het wachtwoord probleem?

Heb hetzelfde probleem. Moet steeds na opstarten alle wachtwoorden weer invullen. Ook tijdens het werken met Outlook verdwijnen ze spontaan.

Wat mij opvalt is dat het nog niet helemaal verholpen is maar dat na ongeveer 4 dagen minder vaak om een wachtwoord wordt gevraagd. Maar echt een logica is er niet direct te zien waarom soms om een wachtwoord wordt gevraagd.

Upgrade Windows 7 Home Premium 64-bit naar Windows 10 2004 mislukt met setup vanaf USB stick, gemaakt met Media Creation Tool.
Halverwege de upgrade een reboot en terug gerold naar Windows 7.
Foutcode 0x800707E7 - 0x3000D:
"De installatie is mislukt in de fase FIRST.Boot met een fout tijdens de MIGRATE_DATA bewerking."
Deze fout kan ook optreden tijdens een update van Windows 10 naar 2004.
Oorzaak is onder meer het NVIDIA update programma. Dit programma verwijderd.
Tevens de NVidia gebruikersnaam "UpdatusUser" (die hier bijhoort) verwijderd, alsmede de \users\UpdatusUser map.
Verder met regedit alle ongeldige gebruikersprofielen verwijderd, inclusief twee stuks voor UpdatusUser en te vinden via onderstaand pad.
HKLM\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\ProfileList

Hierna via Start, Aan/uit, Opnieuw opstarten gekozen.
Dit laatste is altijd belangrijk voordat je aan een update begint.

Vervolgens verliep de upgrade zonder enig verder probleem.

Administrator rechten weg na update, deze werd via Windows Update geinstalleerd.

wachtwoorden van zijn Microsoft account en Chrome weg na de upgrade.

Hebben ze die aangeboden, of heb je hem zelf gedownload.

Voor de zekerheid maar eerst een backup gemaakt omdat ik deze niet aangeboden update in mei al eens geprobeerd heb. En ook nu dezelfde problemen als toen.; iedere keer na opstarten pc moet ik mijn wachtwoorden ingeven (google dropbox etc...)

Ik heb al enige jaren en Medion Akoya laptop, ooit bij Aldi gekocht. Alle updates heb ik altijd geladen en vrijwel nooit problemen. De één ging sneller dan de andere. De laatste, 2004, kostte wat meer moeite. De laptop liep twee keer vast na enige uren downloaden en installeren tijdens het installeren. Nadat ik alle randapparatuur, zelfs externe muis, heb losgekoppeld ging het goed, al duurde de gehele procedure wel erg lang, maar het is gelukt.

Best bizar, 2004 is nog steeds niet aangeboden (niet stabiel) en de andere update van 2009 Oktober is ook al bijna gereed.
Prutsers

Ik weet niet of deze updates op zichzelf staan of dat de oktober update nu incl. De 2004 (mei update is). Het eerste lijkt me de meest logische

Na de upgrade W10/2404 startte mijn desktop pc om de tien minuten onverwachts en automatisch terug op. Om de vijftien minuten begint het scherm te flikkeren en startte hij alweer terug op. Er was iets met de beelschermadapter van intell. Maar snel terug naar W10/1909 dieprobleemloos loopt.

Ik heb bij 1 laptop nog steeds geen melding ontvangen kan ik kan updaten naar versie 2004. Hebben nog meer mensen hier last van en is dit gebruikelijk dat het zo lang kan duren??

Beste Dennis ,

Ik heb op 1 laptop hetzelfde , er zijn nog problemen , zie deze link .
Ik wacht af .

https://docs.microsoft.co...

je bent niet alleen...ik lees op andere websites dat update mogelijk in hold staat door Microsoft tgv. wat problemen: https://www.agconnect.nl/...

Had erg veel moeite met deze upgrade, en werd iedere keer weer teruggedraaid.
Gelukkig gebeld met René Vervuurt van TENCOM, hij heeft me uit de brand geholpen en alles werkt nu vlekkeloos. Zie voor computerhulp: www.tencom.nl

Hij probeert hem telkens te downloaden en begint weer vanaf vooraf aan zodra hij de 100% heeft bereikt.

Bij het updateproces van twee laptops W10 volgden meerdere downloads naar 100%. Uiteindelijk ging de betreffende machine over tot installatie. Je kunt het beste dit laten voortgaan. Of het te maken heeft met de oude windows 7 installatie, die er in feite niet mee opstaat? Succes ermee.

Installatiepoging 2004 via Windows Update mislukt en terugrollen naar oudere versie ook mislukt ... opnieuw opstarten onmogelijk, opstartherstel onmogelijk ... alle persoonlijke bestanden (en bladwijzers) kunnen veiligstellen via een Ubuntu Live CD, een image van 05/2019 teruggezet en nu Windows weer aan het opbouwen.

Windows Update staat vanaf nu uitgeschakeld.

Helaas, telkens gaat de Upgrade fout van Windows naar nieuwe versie.
Had eerst Acer, dat rade ze me af en beter HP te nemen, nu al 3 jaar zelfde gezeur.. Na Upgrade zwart scherm na x aantal uren, pc doet niks meer.. na herstart wordt de upgrade terug gedraaid.. na volgende opstart weer die upgrade melding en 3 uur later weer oude versie van Windows troep. Wordt er hopeloos van.

Kan je niet voor eeuwig die onzinnige Upgrade uitzetten?
Intussen ook aan het kijken naar een linux versie

bij upgrade 2004 kon ik niet meer werken met de startknop op de taakbalk de andere functies op de taakbalk konden ook niet meer worden geactiveerd
Oorzaak? conflict Bing en Cortona, aldus een pc-deskundige
oplossing: broncode startmenu terug installeren
klopt dit?

Geeft bij mij nauwelijks problemen. Ik moest bij Adobe Premiere de audiohardware even opnieuw aanklikken (want geen geluid) en op het bureaublad hadden alle icoontjes opeens een pijltje (dat ik altijd verwijder). Meer ben ik (nog) niet tegengekomen. Ik kan me voorstellen dat dit voor sommige lezers toch een hobbel is, vandaar dat ik schrijf 'geeft bij mij nauwelijks problemen'.

Als je Win10 2004 iso-dvd gebruikt om Win 10 opnieuw te installeren, en je meer dan 1 partitie wilt instellen (bijvoorbeeld OS-partitie + data-partitie-1 + data-partitie-2), dan lijkt het na het installeren of je die data-partities kwijt bent. Win-10 geeft dan alleen drive-C aan en de rest van de HDD lijkt verdwenen (ook niet toegankelijk als un-formatted). De HDD heeft dan 3 kleine extra partities (ik kan hierover nergens info vinden) en de C-partitie (gevonden via GParted-bootable-CD). Ik kon die verloren gewaande partities via GParted formatteren naar NTFS, ze waren toen weer zichtbaar/bruikbaar in de nieuw geinstalleerde Win10.
Als je bij het instellen van de partities, bij de installatie van Win10, na het definieren van de extra data-partities, voor die data-partities extra op formatteren klikt, lijkt het wel goed te gaan.
Volgens mij is dit toch een fout van de istallatie-DVD van Win10-2004.
Bovendien vind ik het heel vreemd dat er nu 3 kleine hulp-partities worden aangemaakt (boot + MS-reserved + hidden-partitie (zichtbaar via GParted)) !! Heeft dit misschien iets te maken met het gebruik van GPT i.p.v. MBR ??

Hier alles vlekkeloos verlopen op oude Acer laptop met relatief nieuwe SSD. Heb het idee dat de laptop iets soepeler draait maar verder niet veel te melden over deze update.

De update stond al enige tijd bij Windows Update en heb 'm dan sinds vandaag op mijn systeem staan. Met zulke 'monsterupdates' is het toch elke keer weer spannend en even afwachten of alles daarna nog goed werkt. Voor zover ik het nu kan bekijken: Geen problemen, hoezee!

In juni 2020 W10 update van 1909 naar 2004 via windows Update, alle shares weg vanwege wachtwoorden en Outlook alle accounts wachtwoorden steeds weg.
Teruggerold naar versie 1909.
Nu in augustus een nieuwe poging, leek in eerste instantie beter te gaan: 1x alle Ouotlookaccount wachtwoorden invullen en nieuwe shares verbinden en daarna bleef het goed gaan alleen na herstarten 1 dag later alsnog hetzeflde probleem als in juni: wachtwoorden van Outlook en shareverbindingen kwijt.

Bij mij hetzelfde probleem als bij Elly… Steeds opnieuw Outlook paswoord ingeven na heropstart of na enkele uren. Idem met paswoorden ingegeven in Chrome voor bepaalde sites… verdwijnen na een paar uur en/of na heropstart. Heel vervelend om steeds opnieuw alle paswoorden te moeten ingeven. Terugrollen helpt niet en ook na een nieuwe installatie via MediaCreationTool2004.exe nog steeds hetzelfde al dacht ik in het begin ook dat het iets beter ging, maar helaas. Is er al een oplossing voor of iemand een suggestie?

Nog vergeten... Inderdaad ook hetzelfde probleem voor de shares... Steeds opnieuw de paswoorden ingeven.

Hier hetzelfde....

Na update zijn alle accounts en wachtwoorden verdwenen. Sommige kom ik gewoon niet meer in omdat ik de wachtwoorden ben vergeten. De dagelijks gebruikte wachtwoorden worden niet onthouden bij wachtwoord opslaan. Elke dag opnieuw inloggen.

Bij mij hetzelfde. Wachtwoorden van Outlook en Chrome worden niet onthouden en bij de overgang naar de slaapstand krijg ik een BSOD. Ontzettend vervelend. Ik heb nog nergens een oplossing kunnen vinden... Zucht.

Ik heb het idee dat Microsoft en meerdere partijen er belang bij hebben om oudere
Computers het zwijgen op te leggen zodat mensen een nieuwe Computer kopen.
Bij mij werkt de videokaart heel slecht na update naar Windows 2004.
En Wireless Lan werkt ook niet meer ook niet na opnieuw installeren.

Klopt ook wat je zegt. Micro$oft heeft ook deals met bijvoorbeeld Dell. Een laptop kopen zonder een Windows licentie is duurder dan met een licentie.
Het hele UEFI is ook afkomstig van Micro$oft.
HP zal het niet anders hebben. Dus ja, Ze zullen hardware uitschakelen/niet meer ondersteunen wat te "oud" is.
Het is niet anders. Alternatief is dan bijvoorbeeld een Linux distributie. Bijvoorbeeld Linux Mint.
Maar ja, dat moet je willen. Het is geen Windows, maar het lijkt er wel veel op wat uiterlijk betreft.
Gebruik je de pc alleen maar voor een briefje typen en wat internet dan is het een prima alternatief.
Misschien het overwegen waard.

Na update 2004 waren mijn conceptronic ch3hnas en mijn netgear Readynasduo RND2000 serie niet meer benaderbaar. Shares werkten niet meer.
Na veel uitprobeersels weer herteld naar 1909. Toen alles weer in orde.

Na de Windwows 10 2004 upgrade is er een probleem met MTP USB -
apparaat het stuurprogramma voor de conectie van een smartfone
met de pc. Er wordt vermeld: Dit apparaat werkt niet goed omdat Windows de voor dit apparaat benodigde stuurprogramma's niet kan laden. (Code 31) Ook via bluetooth het zelfde probleem

Na de 2004 update blijken vanuit het start menu SCHIJFBEHEER en COMPUTERBEHEER niet meer te starten.
Terug naar de vorige windows versie werken ze weer. Na nogmaals de update te hebben gedaan werken ze weer niet.
Is hier iets mee te doen. Of is er een alternatieve manier om deze functies te starten?

Hier vlekkeloos en vrij snel verlopen, op 2 computers met SSD (ongeveer 20 minuten in totaal). Op derde computer draait Win10 nog op een ouderwetse HDD en daar duurde het wat langer, maar dat is dan ook Insider Pro versie. Op deze machine draait Kubuntu (altijd de laatste nieuwe versie) vanaf een oude SATA SDD. Windows Insider Pro (Fast Ring) staat er op omdat ik op de hoogte wil blijven dan de laatste vernieuwingen.

na update 2004 problemen met de vernieuwings frequentie.
heb een 4k tv met pc erop aangesloten nu kan ik niet meet dan 30 hz krijgen op 1980x1080.
bij ververssnelheid 50 hz krijg ik het beeld niet meer volledig te zien

Hoi Er is sinds gisteren een optionele update beschikbaar die problemen met 4k schermen aanpakt. Kb4568831. Let op er wordt gewaarschuwd optionele updates niet te installeren als je geen problemen hebt, dan komt ie vanzelf en beter getest op 14 augustus binnen...

Bij mij ook problemen met referentiebeheer. Na opstarten steeds opnieuw ww outlook, onedrive en office 365 invoeren. Referenties verwijderen en opnieuw instellen helpt helaas niet....

Heb inmiddels van alles geprobeerd, maar kan het probleem niet oplossen. Ben terug naar 1909. Lang leve Acronis.

Het upgraden naar 2004 verliep probleemloos, in tegenstelling tot de begindagen en de opvolgende updates van Windows 10. Echter nu is er het hardnekkige Cortana en andere bloatware. Ook de mogelijkheid om ongewenste opstart programma's te verwijderen is verdwenen (het is inschakelen, uitschakelen, online zoeken of eigenschappen).

Via CCleaner is er nog e.e.a. mogelijk, echter de opstartitems getoond in Ccleaner verschilt(op mijn desktop PC) met hetgeen wordt getoond via MSconfig >> Taakbeheer. Zo is via taakbeheer bijvoorbeeld de Cortana te zien, echter kan niet worden verwijderd. Via Ccleaner is Cortana dan weer niet zichtbaar of wordt in ieder geval niet getoond en kan dus niet worden uitgeschakeld of worden verwijderd.

Door het bovenstaande voorbeeld is het vertrouwen in MS absoluut niet gegroeid en voedt het wantrouwen dat MS nog meer een enorme data verzamelaar is geworden alleen maar meer.

Windows 10 versie 2004 download wel maar bij installeren blijft het hangen op 61% (ook na herstart pc)

De melding over de update 2004 heb ik ruim een maand laten staan voordat ik hem op 27 juni heb geïnstalleerd.
Wacht het tegenwoordig ruim af (kijk eerst even naar de reacties op deze site) want er schijnen met iedere update of veranderingen m.b.t. Windows 10 problemen te ontstaan.
Dus nu van 1909 naar 2004, duurde 5 kwartier op mijn 3 jaar oude Acer laptop met i5 processor.
Draait voor als nog goed, heb wat instellingen terug moeten zetten qua geluid, bureaublad en diverse andere dingetjes.
Cortana en Edge verwijderd.....en nu even afwachten of dit goed blijft draaien.
Windows old. map is overigens 28,5 GB groot en geeft op schijf 22,7 GB aan dus wel ruimte maken voor die genen die een kleine opslag hebben (zelf geen problemen mee).

Moet juli wezen

Heb de mei update via update assistente gedaan, kreeg blauw scherm na opstarten, oude webcam driver was de fout, driver gedeinstalleerd toen was BSOD verholpen, maar PC is zeer traag nu veel programmas blijven hangen , of starten niets eens op, dus maar snel terug naar versie 1909

Sinds updat elke keer na afsluiten pc alle wachtwoorden kwijt, ook van Outlook en Office. Moet dus bij elke site oonieuw inloggen. Bittere ellende

Nog even over CoolEdit Pro... Ik heb nu afspelen opgelost (in W10-2004): Start CEP, klik Options, kies Devide Order, Playback Devices en verwijder Wave Mapper uit de lijst (of schuif hem geheel naar onder). Herstart CEP. Echter opnemen werkt nog steeds niet ook al wijzig ik dezelfde opties in Recording Devices. Iemand een suggestie?

Het opnemen werkt nu ook. Belangrijk is dat je een Microfoon geactiveerd heb (zie Audio drivers) en in Recording devices kies je die als eerste. Maar wat ik vergeten was is dat ik ook 'Use in EV' moest klikken. Nu lijkt het helemaal te werken. Is dat niet fantastisch?

Na langere tijd in de slaapstand (omstreeks 3 uur) blijken Outlook en Firefox totaal vastgelopen en niet meer in beweging te krijgen. Alleen een harde restart/reset helpt. Bij en volgende gelegenheid verscheen wel het startscherm, maar niet het veld om de gebruikersnaam in te vullen. Ook dat was op te lossen met een harde restart/reset.
Installatie van Magix Videobewerkingsprogramma deed het niet meer na de upgrade en die toepassing heb ik verwijderd. Cyberlink Power Director doet het overigens wel goed.
Verder werkt 2004 tot nu toe wel goed.
Een eerdere upgrade naar 2004 enkele weken terug direct na uitkomen had veel meer problemen, met name in de vorm van allerlei vastlopers in diverse toepassingen. Die upgrade was totaal onwerkbaar waarna ik via een backup terug ben gegaan naar 1909.
Vwb de ervaringen met 2004 tot nu toe: Zo lang de slaapstand niet te lang aanhoudt lijkt er nu goed mee te werken.
Overigens onbedoeld vanuit versie 1909 Windows 10 bijgewerkt naar versie 2004 door te klikken op 'Windows bijwerken' in de Media Creation tool. Ik had niet verwacht dat ik daarmee ook zou upgraden naar 2004.

tijdens opstarten van windows krijg ik niet meer een andere foto van microsoft in mijn vergrendelingsscherm

vergrendelscherm inschakelen windows spotlight

bedankt voor het advies, maar na verloop van tijd is het toch goed gekomen.

na de update(2004) die pas gisteren binnen kreeg, heb ik sinds vandaag alleen maar ellende. het beeld staat stil en kan niks meer aanklikken???? mijn muis werkt nog wel, toetsenbord(denk ik) niet, ctrl alt del werkt in ieder geval niet?
meerdere keren gehad, alleen de reset knop en dan doet hij het weer even en na een poosje variërend van een paar minuten tot een uur/uren en dan begin de ellende weer.
als iemand dit ook heeft hoor ik het graag en ook als iemand een oplossing heeft.

Hoi Leon,
je schrijft er niet bij of je 'bekabeld' werkt of met een draadloos usb toetsenbord. Zou t zoeken in de bluetooth driver hoek, of de usb apparaten eens opnieuw installeren op deze pc door ze eerst te 'verwijderen' en daarna opnieuw aan te sluiten..

In denk dat als je Windows 10 er opnieuw opzet Dat de problemen zijn opgelost
Heb ik ook weleens last van
P.s van uit Windows installeren

Vorige week windows 10-2004 via autoupdate gedownload en laten installeren.

Deze pc is oudere game pc met I5-3570 processor.
Probleem is dat desktop ikoontjes niet in de door mij gedaane volgorde blijven staan, maar bij ELKE herstart verandert zijn naar de linkse onderkant van het scherm.

Sort opties en andere staan in re. klik menu niet aan.

Is er een oplossing? ?.

m.v.g.

Thomas

ja nieuwen kopen

Nieuwe pc zal even moeten wachten, geld groeit niet aan de boom of op mijn rug (LOL).

Deze pc valt nog steeds binnen de game specs opgegeven door ontwikkelaar!.
Hoewel de game verbeteringen steeds zwaarder op de pc gaan rusten natuurlijk!.

m.v.g.

Thomas

Zou voor alle zekerheid even op het bureaublad rechtsklikken en controleren of de pictogrammen staan op automatisch schikken en op raster uitlijnen. Mijn iconen blijven altijd keurig in de rij en op dezelfde plek met deze instelling.

Wachtwoorden Chrome en Outlook verdwenen. Uithuilen en opnieuw een ww bestand aanmaken...

Kan KB 4567523 niet installeren ivm printer problemen .krijg steeds de opmerking de update geld niet voor u PC. wat kan ik hier aan doen .
Graag goede raad.
Al vast bedankt

Deze melding krijgt u als u de verkeerde bit versie probeert te installeren (32 op en 64bit of andersom), of u krijgt de melding, omdat het component waarvoor de update is bedoeld niet in uw pc is ingebouwd of geïnstalleerd.

Vorige maand kreeg ik de melding dat mijn pc nog niet geschikt was voor deze update. Deze maand kreeg ik de melding: "Dit account kan niet kan updaten. Probeer een ander account."
Ik weet toch wel zeker dat ik ingelogd ben als Administrator. Herkent iemand deze meldingen?

Mijn wachtwoorden van o.a. Outlook Office 2019 worden regelmatig gewist. Geen idee wat ik eraan moet doen.

afbeelding van redactie

Dat is een bekend probleem dat Microsoft zal moeten oplossen.

Alles is een groot Drama .... Het gewoon een update maken van je pc, die je echt nodig heb voor je bankzaken e.d. .... het corona probleem ... je word er gek van. Er moet een EIND aan komen ... ze maken mensen HELEMAAL GEK !

De update naar windows 10 2004 was zo geinstalleerd. Het vervelende verder is dat er vanaf dat moment zonder verklaring programma's blijven hangen.

Handmatig geupdate. Regelmatig BSOD's met foutmelding "Memory-management". Na het loskoppelen van mijn LG BH10LS30 Blu-Ray brander (9 jaar oud), het deïnstalleren van O&O Defrag 23.5 en IObit Advanced System Care Pro 13.6 geen problemen meer....

Nog altijd niet de update 2004 aangeboden gekregen

Na update windows 10 2004 valt de wifi steeds uit moet dan weer opnieuw opstarten dan werkt het weer even. wiekanme laten weten waar dat aan kan liggen?

Update duurde van 19:38 uur tot 0.30 uur. Vreselijk lang dus. Er kwam geen einde aan..... Omdat het zo lang duurdeben ik gaan zoeken op internet en vond deze site. Velen waren erg negatief over het resultaat. Ik was dus bang dat alles ook bij mij "in de soep" zou lopen. Toen alles achter de rug was, volgden nog twee kwaliteitsupdates voor deze versie. Alles werkt perfect! De computer is absoluut niet langzamer. Ik krijg geen meldingen dat bepaalde dingen niet werken en tot op heden blijft alles het goed èn snel doen

Ik kreeg een tijdje geleden 2004 aangeboden HP Pavillion van 2010) maar besloot te wachten. Ook gewone updates stel ik even uit. Mijn oud beestje mag dan niet de laatste bijwerking hebben, maar hij werkt wel ;)
Nu is de onderbrekingsperiode voorbij en 2004 wordt me niet meer aangeboden.
Ik ben niet happig om naar updates te gaan zoeken

Even mijn fout rechtzetten, mij HP is van 2012, niet van 2010.

Na twee mislukte updates krijg ik u de mededeling:
De Windows 10 update komt er aan. Wanneer update klaar is voor uw apparaat verschijnt de update op deze pagina.

Hadden ze dat niet direct goed kunnen aanpakken? Ik heb een paar uur naar een zwart scherm zitten kijken.

Het is een drama ben al 5 weken aan het proberen maar krijg steeds de melding dat ik het opnieuw moet proberen het lukt steeds niet

Als Edge is geupdated naar de nieuwe Edge blijft een niet werkbare oude Edge icoon achter in standaard apps. Dit is niet het geval bij windows 10 versie 1909, daar wordt het volledig na een update vervangen.

Ik heb ook de nieuwe versie (2004) Windows er op gezet:
Wel eerst een Image gemaakt met REFLECT ..... Dit moet je zeker doen !

* Een stok oude Toshiba Satelitte, C55-A-1N9 (nov 2013)laptop.
Het duurde zo'n 5 uur maar alles werkte, op het herkennen van de USB na.
Na het plaatsen van een andere USB stick en opnieuw opstarten was gelukkig alles oke. (dit is mijn backup laptop)

* De andere HP Pavilion, G15-CX0936ND, Gaming laptop (jul 2018)
Het duurde ongeveer 1 uur en alles werkte gelijk goed.

Geen problemen ondervonden .... maar het blijft elke keer weer gokken en hopen dat alles blijft werken ...
NOGMAALS mijn TIP: Maak een Image van je besturingssysteem voordat je iets gaat downloaden ....

Acronis gebruik ik al jaren en altijd een back-up als ik upgrade, 2004 ging goed van ISO met behoud van eigen spul

HP Pavilion Gaming - TG01-0940nd,als het bij jouw zo goed werkt, waarom start mijn spelletjes niet meer op zoals wot, zwart scherm.

De update en installatie duurde bijna 3 uur na opstarten kon hij de printer niet meer vinden, de optionele update bracht ook geen oplossing.
Maar na veel zoekwerk heb ik de printer handmatig kunnen aanmelden via het i.p.adres van de printer.
Ik verheug me nu al op de volgende grote update ( niet dus )

Ik kon me met mijn wachtwoord niet meer aanmelden. Afgesloten en opnieuw opgestart toen werkte het wel, maar was ik alle mappen van mijn bureaublad en mail weg. Terug gegaan naar mijn oude versie.

Na Windows 2004 installatie werkt (zoals bij elke upgrade) Abbyy Finereader (V11) niet meer. Oplossing: herinstalleren.
Maar nu werkt ook CoolEdit Pro niet meer. Natuurlijk, oud programma 2003, maar werkte prima. Nu doet ook alles het, behalve afspelen (tijdens editen). Een 126 FLT error wordt gemeld (wma2.flt cannot be loaded) maar die zit wel in de installatiefolder dus waarschijnlijk een registry error... Waarschijnlijk maar eer terug naar 1903.

Begrijp ik goed dat CoolEdit Pro onder 2004 bij Theo de Klerk wèl werkt? Ik kan het alleen maar starten, een file openen maar verder niets.

Ik heb net dezelfde ervaring! Daarom opende ik een item op Microsoft Community, maar tot hiertoe zonder succes...

Ik weet niet of dit misschien een gevolg is van de update naar
versie 2004, maar bij mij begon in het systeemvak het netwerkicoontje
heel onregelmatig te verschijnen en nu is het helemaal weg.
Bij de instellingen onder systeempictogrammen in- of uitschakelen is
het netwerkicoontje nu grijs.

Na de update naar 2004 werkt de printer niet meer. terug naar 1909 gegaan.
Printer werkte toen ook niet meer. Na veel zoek werk bleek de gelijk mee geïnstalleerde KB 4560960 de boosdoener te zijn. Na nog langer zoeken vond ik KB4567512 om dat weer op te lossen, printer werkte weer. Nogmaals 2004 geïnstalleerd maar toen werkte de printer weer niet, dus 2004 maar weer verwijderd en de printer deed het weer. als ik nu update run krijg ik 2004 niet meer aangeboden. is er een max. aan het aantal maal downloaden/installeren? Groet Ad.

heb op 1 computer versie 1909 staan en heb een bedraad netwerk. de andere computer net nieuw aangeschaft en hier staat versie 2004 op.
deze krijg ik niet in het netwerk gekoppeld dus ook niet naar de printer.
Kan daardoor ook geen bestanden naar deze overzetten. met versie 1909 zie ik wel de computer maar krijg geen toegang. de pc met 2004 heeft geen netwerkicoon en je ziet ook geen enkele computer.
Kan helaas deze computer niet terugzetten naar 1909 omdat 2004 er vers opgezet is.
hopelijk komt er een oplossing hiervoor en tot die tijd wacht ik even met de update naar 2004

Je kunt bij Microsoft op de Website Windows 1909 dounloden en installeren p.s maar dat kan alleen als je geen upgrade gedaan hebt van Windows 7 of 8.1 anders verlies je de lesensie

jawel dat gaat goed, de licentie is nog steeds geldig, ook als je upgrade gedaan hebt van Win7

Het kan zijn dat het geavanceerd delen van bestanden in versie 2004 nog uitgescha-keld staat (dat is de standaard instelling). Controleert u ook even of de naam van de werkgroep op beide pc's gelijk is?

Zonet teruggegaan van 2004 naar 1904. Werkte op mijn laptop voor geen mtr. Opstarten duurde een eeuwigheid en de rest was ook niet veel soeps. Moet wel zeggen dat het teruggaan naar de vorige versie razendsnel ging d.i. 12 keer zo snel als de upgrade naar 2004!! Wat dat betreft is Windows zeker wel een klantvriendelijk bedrijf.

Bedoelde natuurlijk versie 1909.

Ik moest hier om lachen, want het komt overeen met mijn ervaringen.
Grootste probleem wat ik had was dat ik bij iedere herstart van outlook al mijn wachtwoorden van al mijn mailaccounts kwijt was.

LOL, dit keer was het mijn beurt om even flink in de lach te schieten. We moeten die 2004 maar ver van ons verwijderd houden. Is voor mij overigens de 1e keer dat Windows op dit punt behoorlijk faalt/te kort schiet.

Na lange tijd te wachten op: "je update is nog niet geschikt voor youw PC", ISO gedownload(truukje met de browser(chrome-Opera)) en eindelijk geinstaleerd met behoud van apps en gegevens en instellingen, en ik kan zeggen dat alles razend sneller is dan 1909, geen problemen en als werkt naar genoegen. Sheet dit was de meest klote update die MS ooit heeft uitgespuugd, nooit eerder problemen gehad met vorige updates! Alles loopt super snel! Dik tevreden, snap niet waarom die klote Update op zat te hikken !

Na aanbod van de onderdelen update naar Win10 2004, deze uitgevoerd begin juni. Installatie zelf verliep vlot en zonder problemen. Na herstart ook geen problemen zichtbaar, alleen dat de schermbeveiliging en de energiebesparende maatregelingen(beeldscherm en harde schijf schakelen zichzelf niet meer zelfstandig uit, op ingestelde tijd) niet meer werken. Van alles nog geprobeerd om het op te lossen en Microsoft over het probleem vertelt, maar nog geen oplossing, of reactie gehad. Dus maar waar weer teruggekeerd naar Win10 1909. Van de week een SSD-schijf gekocht en geïnstalleerd en het proces opnieuw geprobeerd, maar het blijft niet werken in Win10 2004 en dus opnieuw teruggekeerd naar Win10 1909, waar het wel gewoon werk naar behoren. Voorlogig voor mij geen herkansing voor Win10 2004, misschien maar wachten op de volgende ronde, in oktober/november 2020.

heb je toevallig rgb fusion2 erop staan?? dit is de boosdoener van de energiebeheer.
maanden mee getopt, eindelijk wel een oplossing hiervoor gebonden

Via Windows Update geïnstalleerd daarna is de computer traag geworden.

Ja. je computer traag geworden, mijn laptop Windows 10 versie 2004 ook heel langzaam of traag.
U kunt uitvoeren : msconfig,exe opstarten en Windows 10 opstarten in veilige modus en ok en Windows 10 opnieuw opstarten en veilige modus en alle programma en zwart beeld en weer normaal Windows 10 opnieuw starten en wel sneller en klaar !

Vanmorgen alles zonder ook maar enig probleem en in nog geen 35 minuten geïnstalleerd. Wel uiteraard alle aanbevelingen aangaande randapparatuur en beveiliging programma's in acht genomen.

2004 kwam goed binnen en toen hij uiteindelijk klaar was deed mijn bluetooth dongel het niet meer uiteindelijk wel weer aan de praat gekregen na 2 uur zoeken.

Na de update ...dikke problemen met mijn blue-tooth....nog iemand en eventueel al een oplossing gevonden ?

Typ in het zoekveld " Apparaatbeheer " en open het.
Klik op de kleine pijl naast "Bluetooth" of "Universal Serial Bus-controllers"
Klik met de rechtermuisknop op "CSR" en selecteer Stuurprogramma bijwerken
Selecteer "Browse my computer for driver update"
Selecteer onderaan "Ik wil kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma's op mijn computer"
Selecteer "Generic bluetooth Driver"
Hiermee wordt het probleem verholpen en kunt u uw Bluetooth nu zonder andere problemen gebruiken.

stuurprogramma en dan zie hierboven

Na 6 1/2 uur inclusief download/herstarten, alle werkt, geen missende dingen e.d. Alleen is de computer erg traag geworden. 't Komt wel maar met haperingen.

Het trage update proces verliep uiteindelijk probleemloos, maar de PC was hierdoor erg traag geworden. Via herstel de update weer verwijderd.

Probleem opgelost. 2 conflicterende virusscanners. Norton en Windows eigen scanner was ingschakeld. Windows uitgeschakeld. Probleem opgerlost.

>> 2004 is geïnstalleerd via Windows Update, maar wel problemen nu
Te weten:
- Wachtwoorden van emailaccounts worden niet onthouden en moeten bij elke start van Outlook opnieuw worden ingegeven. Zeer irritant.
- Wifi verbindingsproblemen, gek genoeg alleen bij 2.4G en niet bij 5G. Wifi status wordt weergegeven als "verbonden/geen internet". Office 365 apps rapporteren dat er geen internetverbinding is, terwijl ik gewoon kan internetten via de browser. Fix gevonden op Microsoft Community: verander de waarde van EnableActiveProbing in de Registry van 0 naar 1 (zie https://answers.microsoft...).
Het is weer eens een waar genoegen om klant van Microsoft te zijn.

Inloggegevens kwijt van de mail nadat Windows 10 weer opnieuw is opgestart.

Mijn Laptop (Toshiba) Windows 10 versie 2004 na update en installeren, maar DVD-ROM driver via Microsoft werkt niet goed en net probleem oplossing !

Mijn PC Windows 10 Pro via Windows Update zelf weigeren en uw PC deze Windows 10 Pro kunt niet zomaar update en installeren. Daarom goede software en beveiliging. Afwachten

De interne CD/DVD drive en ook een externe drive werkten niet meer na installatie van 2004 op Toshiba Satelite L50-A-1EH . Microsoft-hulp op afstand (nwe installatie 2004) had geen resultaat. Wat nu?

excuus - Audacity bedoel ik. Audition is me veeeel te duur (300,- per jaar)

Inderdaad, na upgrade en daarna weer downgrade moest ik in mail opnieuw inloggen. Maar weet iemand al hoe ik CoolEdit Pro weer aan 't werk krijg met W10 2004? Ik ben nu noodgedwongen met Audition aan 't klunen maar wellicht draait dat ook niet onder W10 2004. Moet ik nog testen.

Hier hetzelfde, Cool Edit Pro speelt niet meer af :-(
Wie weet een oplossing?

Windows Mail, OneDrive en Chrome moet opnieuw ingelogd worden of moeten wachtwoorden opnieuw ingevuld worden. Telkens als ik de pc opnieuw opstart/ aanzet. Wachtwoorden inlogs worden niet meer onthouden.

Vlekkeloos verlopen net zoals alle eerdere updates. Je bent er wel 1.5 uur zoet mee.
Alle randapparatuur en software werken tot nu toe als voor de 2004 update.
Ik kan het mij verbeelden maar het lijkt erop dat mijn pc'tje sneller en soepeler werkt.

Kan na het updaten naar windows 10 2004 in mail de bijlage niet meer zien en openen.

Als ik het hier lees zo lees, wat een puinhoop weer met Windows upgrade, blijf voorlopig maar bij 1909 hangen, wordt er onderhand stront ziek van.

ik was het ook zat. had laptop met W10(voorgeinstalleerd op ssd) en Linux in dualboot.
( windows enkel nog voor één programma er op laten staan, dus verder geen extra software).
zelfs op die ( zo goed als) basis-installatie, werd W10 steeds logger en trager. Telkens duurde een grote update uren, en waren sommige van mijn persoonlijke instellingen ongedaan gemaakt (zonder waarschuwing!), en ik vondt t.o.v. oudere windows-versies(W7/W8) de inperking van de instelmogelijkheden ( o.a het uiterlijk, vensterranden etc) zeer irritant. ik snap ook niet waarom een gebruiker op dat gebied moet worden ingeperkt, lijkt me geen veiligheidsrisico toch?.
Sinds kort de knoop doorgehakt, en Windows er af gegooid!
Wat een verademing !
Mijn linuxversie(Mint) heeft een icoontje in de werkbalk dat van kleur veranderd, als er updates zijn (voor ALLE geinstalleerde software- pakketten !). De controle-interval voor updates is instelbaar, in iedere update duurt gemiddeld tussen de 30 seconden en paar minuutjes, en je kunt onderhand gewoon doorwerken.
Nu zit ik weer ontspannen achter mijn scherm, zonder de twijfel bij ieder W10 update "wat gaat er nu mogelijk mis, en werkt mijn eigen geinstalleerde software nog wel op dit alsmaar groeiende W10- gedrocht"
Wil je niet metteen de stsp wagen, probeer dan eens een live-iso vanaf een usb-stick (of cd). draaid natuurlijk wel trager als geinstalleerd op ssd natuurlijk, maar om te wennen aan zaken die wat anders zijn in linux.
Ik heb dit zelf ca 8 jaar geleden ook eerst op één pc uitgeprobeerd, en nu zijn alle computers in huis linux.

Na de update naar 2004 werkt spotnet 2.0 niet meer (opnieuw moten installeren en data ophalen van het Internet) en was Windows mijn referenties kwijt naar mijn NAS, voor mijn outlook mail, One drive en google drive die ik opnieuw moest ingeven. Alles opgelost maar niet fijn dat dit nodig is.

Ik heb de update nu aan geboden gekregen ik moest alleen de printer opnieuw installeren verder werkt alles prima

Na het lezen van mogelijke problemen etc. ga je toch deze update van 2004 versie lekker uitstellen de 1e 6 maanden! Ze zijn niet goed wijs bij Microsoft om gebruikers zo in de kou te laten staan met het krakkemikkege W10.

Aangeboden update installeert probleemloos.
Maar het opstarten van Windows is er trager door geworden.
Terwijl Windows toch op de razendsnelle SSD schijf staat.
En wat stelt de update naar 2004 verder ook nog voor, twee keer niks.

Heb de update zonder problemen binnen gehaald doen ik na het opnieuw opstarten mijn microsoft office prof 2010 opende om in mijn outlook mail te kijken was tot mijn stomme verbazing de hele mail map leeg. ik heb daar een standard mail adres en heb daar een alias mail aan toegeveogd met een makkelijker mail adres dan die ik standard van Telfort had gekregem.
Dus kort weg gezegd ik gebruik alleen de alias maar deze was dus compleet leeg.
Weet iemand hoe ik dit weer kan terug vinden/krijgen??

Ik heb de upgrad naar Windows 10 2004 nog niet aan geboden gekregen maar ik heb wel dat ik de printer software regelmatig opnieuw moet installeren dat vind ik wel gek ik heb een canon i sensys 643 cdw

Na upgrade naar Windows 10 versie 2004 werkte COOLEDIT PRO 2 niet meer. Wel starten maar niet afspelen en opnemen. Installatie verwijderen en opnieuw installeren hielp niet. Precies hetzelfde probleem! Terug naar vorige versie (ging stuk sneller dan installeren) werkte COOLEDIT PRO 2 als tevoren. Dit op twee PCs gedaan. Wat nu?

Al enige tijd versie 2004 binnengehaald op mijn PC van 3 jaar oude en PC van 10 jaar oud, beiden van HP. Geen enkel probleem ondervonden en ook geen zaken die niet werken na de update, ook mijn HP printer doet het feilloos. Tot op heden nooit problemen gehad met updates of zaken die niet meer werkten na een update. Lijkt mij heel vervelend als dingen niet meer werken.

Op mijn PC met SSD lijkt het goed ensnel te zijn gegaan.
De PC met HDD had er meer moeite en tijd voor nodig 4,5 uur voor download en installatie.
Opnieuw opstarten en bijwerken later gedaan ook 2,5 uur!
Daarna nar starten mail een windowtje dat ie WindowsLiveMail ging bijwerken..
En nu gezeik met Live Mail (Versie 2012 Build 16.4.3564.1216) met (IMAP accounts) dus, geeft aan dat "Het bericht kan niet worden weergegeven"
Balen nu, wachten op oplossing

Dat heb ik dus ook. Update terug draaien lijkt mij de enige oplossing

Bij mijzelf op een 3 jaar oude Medion geen probleem. Bij mijn vriendin op een 8 jaar oude Dell bleek de update na 11 uur mislukt. Installatie was gestopt en pc kon gewoon worden bediend. Na herstarten las ik Bij Windows update: foutcode 0xc19001e1. Bij mijn hulp vanochtend om 9:00 u begonnen met downloaden en installatie op een laptop waarop bijna niets gebeurd. Installatie gestopt bij 87%. Na veel gehannes heb ik systeemherstel kunnen uitvoeren en het ding doet het weer. Maar wat een ellende. Kan Microsoft niet een eenvoudige versie uitbrengen voor de standaardgebruiker die 5 jaar goed blijft. Dit is heel vervelend.

De 2004 versie liet op mijn pc niks nieuws zien. De meeste zaken van de introductie speelden niet op mijn pc. Heb de vorige versie weer teruggezet en nu heb ik de uitstel mogelijkheid weer terug. Bijzonder dus. In mijn geval geen zoekge(r)(m)aakte wachtwoorden. Ik heb voor de onderdelen update deze keer een pauze ingelast, doe ik anders nooit, maar omdat bepaalde functionaliteit niet wilde werken heb ik er voor gekozen om de onderdelenupdate alsnog uit te stellen.

Met windows xp en windows 7 had je in het verleden na een paar jaar een servicepack (sp1 sp2 of sp3). Nu is het voor mij een ondoorzichtige rommelpot geworden. Elke keer benauwd afwachten of die onderdelen-update wel goed verloopt. Ook die andere updates duren veel te lang. Ik ben hier helemaal niet blij mee. Gelukkig kan ik mij als computerhobbyist goed redden met het LINUX besturingssysteem. Ik kies altijd een linux-distributie met een Long Term Support (LTS). Af en toe wordt er een update aanbevolen en die is binnen een paar minuten klaar en geen herstart nodig. Het gaat zo goed dat ik het prettig vindt om een update-melding te krijgen! Ik heb echt het gevoel na al die jaren dat linux veel beter in elkaar steekt dan windows 10.

Jij blij

Geïnstalleerd via Windows update. Daarna nog aanvullingen automatisch aangeboden gekregen. Firefox start vaak niet meer op, Edge daarna ook niet. Wachtwoord outlook verdwenen. Via taakbeheer vastgelopen firefox beëindigen laat meestal de hele computer vastlopen en is een harde reset de enige oplossing. Erg vervelend en tijdrovend allemaal.

Bij mij ook de wachtwoorden weg. Van outlook accounts, SQL server aanmeldingen, maar ook aanmelding op de NAS. Na opnieuw invoeren blijft het systeem er opnieuw om vragen.

Systeem herstel werkt niet meer na update en staat uit. Je kan dus niet terug na voor de update en je moet systeem herstel weer met de hand aanzetten.

de update aangeboden gekregen, en gisteren laten uitvoeren. Op zich zonder problemen geslaagd, afgezien van een paar gewijzigde instellingen en 2 programmaatjes die opnieuw geinstalleerd moesten worden. Het updaten duurde wel vrij lang, bijna 2 uur.
Wat mij bij de update opviel was dat er 2 grote bestanden werden gedownload en vervolgens beide na elkaar geinstalleerd. Ik heb nadien geconstateerd dat mijn Office 2016 er anders uitziet (m.n. een strakker uiterlijk, en het opstartlogo vermeld even Office 365). Het lijkt er dus op dat tegelijk met de Win10 update, ook mijn Office 2016 is geupdate. Vandaar misschien de eerder genoemde 2 stappen? Kan dit kloppen?

Office 365 moet zijn Microsoft 365!.
Ander voorbeeld aanpassing in nieuwe 365: de opmerkingen in Excel heten nu 'notities'; de nieuwe 'Opmerkingen' hebben nu een communicatiefunctie.
Kortom: Office 2016 blijkt, zonder enige aankondiging of melding achteraf, gelijktijdig met Win 10 te zijn geupdate .....

ik gebruikte Win10 met een lokaal account. Bij de update naar vs 2004 bleek dat omgezet naar een Microsoft account. Nu ik dat weer terug heb gezet naar een lokaal account is ook meteen Microsoft 365 teruggezet naar Office 2016 ....
Een lokaal account wordt dus niet gewaardeerd door MS !

na de update naar win 10 versie 2004 ben ik al mijn emails kwijt van windows live mail.

Totáál geen problemen ondervonden.Vreemd dat je alle e-mail bent kwijtgeraakt.

Wilde de update starten, maar kreeg de storing 0x8024a105.
Windows zelf laten zoeken en hierna opnieuw opgestart, waarna de computer na ruim 3 uur een goed werkende systeem afleverde.

Sinds deze update lopen mijn programma's van mijn werk constant vast.
Aangezien ze op mijn werk niet willen weten van Mac zit ik dus met deze f*cking sh*t opgescheept. Feest!

Bij opnieuw opstarten bleef computer hangen (2x) Daarna oude OS herstelt en kreeg de kreet: "De installatie is mislukt op ‎10-‎6-‎2020 - 0xc1900101"

Ik heb 2 laptoppen een MSI game laptop en een ouder Acer Aspire 8920 en een zelf samengestelde desktop pc , bij alle drie de update gedaan via de update assistent.
Bij de desktop pc geen problemen alles wertkt perfect en draait ook heel snel , de MSI laptop heeft de update ook zonder problemen doorstaan alles werkt perfect en snel na een paar programma's die ik opnieuw heb moeten installeren. Bij de Acer Aspire 8920 zijn er serieuze problemen , de update installeerde zonder problemen maar na de installatie had ik veel random freezes en heropstarten van de laptop zonder reden. Heb van alles geprobeerd maar geen foutmeldingen te vinden in de betrouwbaarheid's programma . Er staat gewoon telkens dat de pc opnieuw opgestart is op een abnormale manier ( ik moet de laptop via de aan en uit knop uitzetten want geen enkele knop combinatie werkt dan ) Heb de upgrade al 3 maal geprobeerd maar telkens hetzelfde , du uiteindelijke versie 1909 maar via een Acronis backup terug gezet en alles werkt weer normaal geen enkele randum opstart's meer of zomaar het bevriezen van het beeld. o

Ik heb op twee computers en een laptop verschillende problemen gehad. Onder andere de door u gemelde problemen en op mijn laptop waren alle usb poorten niet meer herkent. Dus update 2004 vergeten, niet laten instaleren.

Het is aan te raden om de update 2004 alleen op pc's toe te staan waar windows 10 64 bits nieuw bij aankoop is geinstaleerd. Dus niet op pc's met een upgrade van windows 7, 8, naar windows 10. Ook een pc met 32 bits vraagt om problemen. Het intern geheugen mag gerust 8 Gb. zijn. Verder raad ik de gemiddelde computergebruiker, die eigenlijk niet meer doet dan wat rond surfen en geen aparte dingen doet, laat die update 2004 lekker zitten. Ook heb je kans dat sommige drivers niet meer werken of verwijderd worden. Alleen maar veel werk om alles weer goed lopend te krijgen. Veel succes?

Fantastisch. Na installatie van de update via Windows Update zijn alle wachtwoorden van Outlook, Chrome en zelfs het Microsoft account gewist.
Ik ben er weer ingetuind.

Inderdaad zijn bij mij ook al mijn Outlook 2019 wachtwoorden leeg.
En als je ze weer invult zijn ze na een paar uurtjes ineens weer leeg.
Kortom ik kan sinds 28 mei al geen fatsoenlijk gebruik meer maken van mijn Outlook.
Als test heb ik Windows 10 weer teruggezet naar de vorige versie en dan werkt Outlook weer als vanouds.
Ga er dus vanuit dat dit in de Windows 10 2004 update zit.
Helaas kom ik dit probleem (nog) nergens op internet tegen behalve dat Hendrik57 hier nu ook melding van maakt.

Exact het zelfde probleem met wachtwoord Outlook, is er een oplossing voor?

Hier ook het zelfde probleem is er al een oplossing?

Ik heb inmiddels de update naar deze versie op 6 verschillende pc's geïnstalleerd. Op slechts één een driver probleempje gehad dat bij elke grote update weer speelt en ik dus zo verholpen had. op de 5 andere geen enkel probleem ondervonden. Ze draaien prima, zodanig dat ik op elke pc de oude windows versie al verwijderd heb. Overigens maak ik weinig tot geen gebruik van de 'vernieuwingen, al valt op dat er steeds meer functies overgeheveld worden uit het oude configuratie syteen naar het huidige instellingen menu. Cortana gooi ik er steeds af aangezien nl nog altijd niet beschikbaar is als taal

Toch een probleempje :het Huawei verbindingsprogramma wil niet meer werken voor mijn telefoon...

Sorry hé, maar dit gaat er bij mij niet in. Er wordt uitdrukkelijk gevraagd om de update nog niet te installeren omdat er problemen mee zijn en de wachten tot hij automatisch komt via Windows Update. En wat doen sommige. Vlug de Update Assistant downloaden om de update toch maar te kunnen installeren. En dan verschieten ze er van dat het helemaal fout loopt en ze problemen hebben met hun pc. En dan de schuld in de schoenen van Microsoft schuiven. Dat terwijl ze zelf om problemen gevraagd hebben door te update te installeren in plaats van de wachten tot hij automatisch binnenkomt via Windows Update

Hij staat bij mij in het downloadcentrum, terwijl Microsoft de update heeft ingetrokken en er nu zou moeten staan dat de update (wéér) nog niet klaar is. Ivm de vele problemen die deze update veroorzaakt en welke ze niet op kunnen lossen.
Ik kijk wel beter uit als Microsoft weer eens zo'n upgrade aanbiedt om deze meteen te installeren, maar snap niet waarom ze dit waardeloze besturingssysteem op de markt hebben gebracht als ze nooit probleemloos een nieuwere versie kunnen bieden voor iedereen, ingetrokken... nou, dat kennen we wel van 1809!!!
Dus, Microsoft verzoekt nu dringend deze upgrade-update niet te installeren; lekker achteraf weer!

Aangeboden versie Windows10 2004 probleemloos geïnstalleerd echter een probleem gekregen met het openen van een netwerk drive op een ander systeem waarbij nu gevraagd wordt om een wachtwoord wat in versie 1909 build 18363.836 niet gevraagd werd. Laatst genoemde versie teruggezet en probleem daarmee opgelost.
Nog maar even wachten.
Wel de nieuwe versie van Edge behouden, werkt vooralsnog als een trein.

De Windows update 2004 (via Update Assistant) is probleemloos verlopen echter het hele proces duurde maar liefst 6 uur. Een absoluut record. Ik merk nu dat mijn PC er wel flink langer over doet om op te starten. Naar schatting bijna 2x zo lang, d.w.z. zo'n 3-4 minuten. Vraag me af of Microsoft hier nog iets aan kan doen. Niet noodzakelijke programma's heb ik al uitgezet.

Update aangeboden door Windows en geïnstalleerd zonder problemen,(virusscanner etc. gewoon actief gelaten) maar ik moest wel sommige apps weer toewijzen aan bepaalde programma's, want die waren uitgevinkt. Voorbeeld: VLC player startte niet meer als ik een media wilde afspelen en Irfanview liet geen media (foto's etc.) meer zien. Deze weer aangevinkt en alles doet het tot nu toe goed. Dus tot nu toe tevreden :)

Update zeer vlot verlopen, maar ik kan niet meer naar instellingen gaan, noch naar netwerk, windows update, enz...
Kan er iemand hulp bieden?

voorlopig terug gaan naar de vorige versie
En wachten tot het weer aangeboden wordt

Inderdaad, meteen terug naar vorige versie; Microsoft heeft deze upgrade ingetrokken en adviseert ZELF deze niet te installeren (ze bieden deze voorlopig ook niet aan) er gaan weer veel computers(onderdelen) letterlijk kapot vanwege de problemen met deze update, snap ook niet wat die insiders testen en waarom Microsoft niet van hun fouten leert.

Melding op updatepagina: toestel nog niet helemaal klaar. Van zodra beschikbaar krijg je melding. Efkes geduld dus.

Na een geforceerde update werkte het updaten van de data voor SpywareBlaster en CCenhancer niet meer. Melding: mogelijk iets met proxy of firewall.
Ik heb de firewall naar standaard waarden gereset en de PC opnieuw opgestart. Hierna werkte het data-updaten wel (hopelijk blijft dit). Wel even spannend.

PS: Als je met CCleaner het register kontroleert, vind je heel veel items. Na poetsen, opnieuw met CC het register kontroleren, dan vind je opnieuw items om te poetsen. Net zo lang CC register kontroleren tot er niets meer gevonden wordt. Ik weet wel dat hier heel veel mensen erg tegen zijn, echter het lijkt goed te gaan en is een eenvoudige benadering.

Denk ook aan systeembestanden opruimen in schijfopruiming van windows!!

Na de Windwows 10 2004 upgrade werkt mijn Fotoshop niet meer. Herinstallatie haalt niets uit. Wanneer ik terug ga naar Windows 10 versie 1909 werkt Fotoshop zoals voorheen. Enkele weken afwachten alvorens de 2004 upgrade opnieuw uit te voeren (ik heb reeds 2 X geprobeerd)?

Na de Windwows 10 2004 upgrade werkt mijn Fotoshop niet meer. Herinstallatie haalt niets uit. Wanneer ik terug ga naar Windows 10 versie 1909 werkt Fotoshop zoals voorheen. Enkele weken afwachten alvorens de 2004 upgrade opnieuw uit te voeren (ik heb reeds 2 X geprobeerd)?

Idgevallen op biede computers niet gelukt k heb op twee laptops met versie 1909 geprobeerd via media creation tool en update assistant te upgraden naar versie 2004. Dit is in beide laptops (ASUS en ACER) niet gelukt en krijg ik op beide laptops foutcode 0xc0000005. Hoe frusterend is dit !!!!! De probleem oplosser heeft ook geen oplossing.

afbeelding van PatjeRedfan

Check je C: schijf op fouten (rechtsklik in Verkenner op Je C: schijf kies Eigenschappen | tabblad Extra | Foutcontrole - Controleren)

Probeer ze eens schoon te installeren waarschijnlijk werkt dat wel

Via 'Windows10Upgrade9252.exe
Installatie na 2% error 0x80070003

Wanneer ik via sluimerstand terug heropstart krijg ik steeds het "blauwe foutscherm" Dan moet ik de PC herstellen via systeemherstel....

ik kreeg ook blauw scherm en stopcode. Terug naar oudere versie en doet het prima

afbeelding van PatjeRedfan

Na de 2004 update (via de update assisent) starte de computer traag op met eerst 5 minuten een zwart scherm, dan beeld en bureaublad... ook het herstarten vd computer is traag 2 a 3 minuten :(
ben vanavond terug gegaan naar 1909 en gaat alles weer sneller.
Ik denk dat ik nog paar weken ga wachten om opnieuw te proberen... tenzij de oorzaak een antivirus is die ik niet had verwijderd, maar dan zou ik deze ook niet verder kunnen gebruiken en verder doen met WD

Vlotte update maar : mijn sluimerstand werkt niet meer. Bij terug opstarten van PC start hij normaal op = duurt lang!

4 tal pc's gedaan. De Acer Switch kreeg de update niet automatisch aangeboden, dus de update assistent gebruikt, en alleen op die Switch problemen met de platform drivers. Deze heb ik paraat, opnieuw de 'oudere versie teruggezet en het geluid doet het weer. Verder geen problemen. Geen behoefte aan de cortana knop of de app met diezelfde naam, dus met ccleaner verwijderd.

Na installatie van deze update gisteren gemerkt dat als ik de pc handmatig op slaapstand zet, de pc niet in slaapstand gaat en ik een zwart scherm krijg. Als ik op de resetknop druk van mijn pc dan gaat het weer. Automatisch op slaapstand geeft blijk baar geen probleem, als ik voor scherm en pc dezelfde tijd in stel.

Schone installaties uitvoeren doe ik altijd na een halfjaar.
En heb nog nooit één probleem gehad, dat scheelt.

Soms een upgrade gehad, maar dan heb ik altijd een backup waar ik op terug kan vallen en ook dan nooit problemen gehad.

Tot noch toe loopt alles perfect.

Precies mijn manier van denken en doen. Alleen beperk ik een schone installatie liever tot 1 x per jaar. Alles weer lekker schoon en opgeruimd.

afbeelding van WriTer

Ik heb hem net aangeboden gekregen, maar ik wacht tot de zwaarste bugs eruit zijn.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Downloaden lukt niet,geeft elke keer een foutcode aan.
Probeer het opnieuw op een ander tijdstip.

Via 'Windows10Upgrade9252.exe' de computers bijgewerkt, verliep probleemloos. Alleen een aantal instellingen moest ik even nakijken en opnieuw instellen. Tot nu toe werkt alles prima.

Toch weer een grote fout gevonden! Op één computer kan ik geen verbinding meer maken met mijn iPad. De software op de iPad ziet wel de computer maar ergens blokkeert de Windows computer de verbinding naar de iPad, zodoende kan ik mijn geluidsinstallatie niet meer bedienen. Geen enkel programma op de iPad welke de computer gebruikt werkt nog. Kan mijn geluidsinstallatie dus net zo goed weggooien . Iedere keer na een Windows update of een Roon update zit ik een dag te kloten om de rotzooi weer aan de praat te krijgen.

Heb een back-up van de vorige Windows teruggezet en via een firewall alle verbindingen met internet geblokkeerd, behalve die paar die ik zelf nodig heb, nu werkt alles weer.

Ik zou de geluidsinstallatie behouden en de computer weggooien. Misschien werkt dan het bedienen van geluidsinstallatie met de Ipad weer.

Roon en J.River staan op die computer samen met de muziek. Ik kan deze twee programma's niet meer gebruiken dus geen muziek afspelen. Op de iPad zie ik gewoon de computer maar hij weigert verbinding te maken met de iPad.

Via Media creation Tool,keuze: "bijwerken deze PC" probleemloos werkt tot nu toe perfect.

Schone installatie gedaan met een DVD welke is gemaakt van een ISO bestand die is gedownload d.m.v. Media Creation Tool. Alles werkt prima tot op heden.

mooi leuk heerlijk

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
sp_nje