Zo ziet Windows 10 versie 2004 eruit

Windows 10 versie 2004 heeft veel nieuwe functies. Wij laten enkele vernieuwingen zien.

Nieuwe functies in Windows 10 versie 2004

Windows 10 versie 2004 krijgt onder andere de volgende nieuwe functies.

 • Je kunt Windows 10 opnieuw installeren vanuit de cloud (zodat je geen iso meer hoeft te downloaden). Ga naar Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Systeemherstel en klik onder Deze pc opnieuw instellen op Aan de slag en Kies een optie. Daarna krijg je het venster met Downloaden uit de cloud te zien.

 • Meer controle over optionele updates (drivers, optionele updates en onderdelenupdates)

 • Verbeteringen in Windows zoeken. Om de prestaties van zoeken in Windows te optimaliseren kun je het indexeren van bestanden beperken tot alleen jouw bibliotheken (eigen mappen) en je bureaublad. Dit zorgt voor minder vertraging van Windows 10 (aangezien indexeren een intensief proces is). Kies bij Instellingen | Zoeken voor Klassiek. Ook kun je meerdere mappen uitsluiten.

 • Soort schijf (HDD, SSD) en temperatuur GPU worden nu vermeld in Taakbeheer (rechtsklik op Startknop en kies Taakbeheer).

 • Windows 10 heeft nu net als macOS en Linux de mogelijkheid om geopende apps automatisch te laten herstarten bij opnieuw inloggen, zodat je gelijk verder kunt met je werkzaamheden. Deze optie vind je onder Instellingen | Accounts | Aanmeldingsopties en zet schakelaar op Aan.

 • Het Instellingen-venster van de Netwerkstatus van je pc of laptop is uitgebreid met meer gedetailleerde informatie.

 • Onder Instellingen | Tijd en taal | Taal heb je nu een handig overzicht van alle taalinstellingen voor je pc.

 • De oude Schijfopruiming-app vermeldt niet je Downloads-map meer (zodat je die niet per ongeluk leegmaakt)

Update 27 mei 2020

Windows 10 onderdelenupdate naar versie 2004 (Mei 2020 Update) is te downloaden

Reacties

Deze versie van Windows geeft meer controle over optionele updates lees ik. Is het bijvoorbeeld mogelijk om patches van Office onderdelen die niet geïnstalleerd zijn, te verwijderen?

De computer laden veel na de Update 2004
En hij werd traag ik heb Windows er opnieuw op gezet en het probleem was verholpen

Behalve dat na de Update' ongewenste wijzigingen waren aangebracht in mijn Instellingen!! Was de Update redelijk verlopen.

het ISO binnen gehaald op een USB stick , computer schone PC, 2004 werkt super , helaas niet meer mogelijk om in te loggen zonder paswoord , vinkje in NETPLWIZ verdwenen.
op ander PC de 2004 UPDATE gedaan , PC is veel trager dan met ISO 2004 , maar kan nog steeds inloggen zonder paswoord , Vinkje NETPLWIZ nog aanwezig .

Update innen gehaald. Perfect verlopen.

hoe lang moet dat instaleren duren want bij mij staat hij al ruim een uur en blijft nu vrij lang staan op 97 %

Bij mij heeft de update 2004 2 uur geduurd.

Klopt dat hij vrij lang op 97% blijft staan.
Overigens ging de 1e keer fout, de 2e keer ging alles prima.
Het is aan te raden om virusscanners even te pauzeren, eventueel als het de eerste keer niet lukt vanuit de cmd prompt (admin mode) een sfc /scannow uit te voeren en/of vanuit die cmd prompt DISM.exe /Online /Cleanup-Image /ScanHealth te doen en als daar fouten gemeld worden nog eens DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth uit te voeren.

Ik denk dat het verstandig is om Windows opnieuw in te stellen
Ga daar voor naar deze pc opnieuw instellen
Dit werkt bijna altijd

Bij deze pc opnieuw instellen staat bij niet de optie zoals hierboven wordt vermeld downloaden uit de cloud.

opnieuw beginnen met een schone installatie van windows. Maar daar moet je niet zomaar gaan op klikken, je gaat daar de keuze krijgen uit cloud.

Op mijn werk draaien de computers nog allemaal op Windows 95, wij hebben wel zware beveiliging. Maar verder werkt dat perfect. Wij hebben geen bling bling nodig, email + internet dat is het. En wie een veilige browser download en wat geld neerlegt voor beveiliging kent geen problemen.

als je nieuwe fiets heb ga je toch niet op je ouwe

Als je klikt in de link van Schoonepc op video , zie je de video ook .
Ik neem aan dat mensen kunnen lezen , en ogen hebben ;-))

Ik gebruik thuis al jaren LINUX: Ubuntu-mate LTS.
Wat een verademing: een keer in de 14 dagen een update die maar 5 minuten duurt en dan meestal geen herstart nodig. Ook geen virusscanner nodig. Windows 10 op een andere computer om het microsoft gedoe te blijven volgen en voor het geval dat bv nieuwe hardware niet werkt. Ik baal van die ellenlange updates!

Gelukkig heb je bij Windows 10 maar één keer per maand een update en hoe lang die duurt merk je niet omdat het op de achtergrond gebeurd. En het is een fabel dat je voor een Linux distributie géén virusscanner nodig zou hebben. Linux is net zo kwetsbaar als Android, Mac of Windows.

'en hoe lang die duurt merk je niet omdat het op de achtergrond gebeurd' ? dat is dan wel een zeer speciale versie dat jij hebt.

Ik denk dat je een nieuwe computer nodig hebt, gooi eindelijk die oude de deur eens uit en koop een nieuwe, er gaat een nieuwe wereld voor je open. BV updates die op de achtergrond werken zonder dat je het merkt.

als er een nieuwe komt ga IK in ieder geval naar IOS Mac toe. Het is toch niet meer te doen voor een normaal mens om al die nutteloze upodates ( waar er net zo vele van verkeerd zijn) en er weer updates over heen komen te uploaden. Een pc is toch om je gemak te brengen geen STRESSSSSSSSSSSSS!

Hahaha! Denk je dat je op een Mac geen updates hoeft uit te voeren?

Nee, Saroma, u heeft een speciale versie. De gewone Windows installeert de updates op de achtergrond. Ik merk er pas iets van als ik de computer UITZET, dan krijg ik de melding dat er updates worden toegepast, ik zet het scherm uit en ga slapen, tv-kijken met de kat wandelen in de tuin spelen etc. Als ik de volgende dag de computer aanzet dan zie ik heel snel een tellertje van 30% naar 100% gaan en zie het vergrendelingsscherm. Dat is hoe een normale versie werkt. De speciale versies van Windows lopen vast, updaten duurt uren, en opstarten moet je drie keer doen. Dit is de zogenaamde sensitieve Windows versie voor gebruikers die Microsoft producten irritant vinden en met deze software uitbreiding proberen ze voor die gebruikers de irritatie zo hoog mogelijk te houden, omdat er anders niets te zeuren en te vitten overblijft en dat geeft bij die gebruikers immers een ontevreden gevoel en dat wil men voorkomen, je moet je klanten tevreden houden, niet waar?

Dit is volstrekte onzin. Ik maak hier uit op, dat je maar wat propaganda napraat en geen ervaring met Linux hebt. Ik gebruik Linux naast Windows al 21 jaar en heb nog nooit een besmetting meegemaakt. Uiteraard heeft Linux ook kwetsbaarheden, echter die worden over het algemeen snel gedicht en zijn alleen gevaarlijk als je Internet diensten als een Webserver of remote shell draait. Voor de huis-tuin-en-keuken desktop Linux computer, zijn deze kwetsbaarheden over het algemeen irrelevant. Mijn ervaring is dat een virusscanner onder Linux volstrekt overbodig is.

en 10 stappen nodig eer er ook maar iets is geinstaleerd

Overdrijven is ook een vak

Dat is de reden dat ik uiteindelijk heb besloten om over te stappen naar Chromebook. Ja, het is even wennen en ja niet alle software die ik gewend was te gebruiken is aanwezig. Maar nu ik ruim twee jaar met Chromebook werk kan ik weer precies doen wat ik ook op Windows pc deed. Het is even zoeken naar de juiste vervangende software, maar het is er wel. In de Webstore en Playstore staan duizenden apps en extensions die het leven aangenaam maken. Nooit meer last van virussen en bijna alles direct in de Cloud.

Ik gebruik ook tot volle tevredenheid linux, nooit dat gezeur over foutmeldingen of een herstel Nee, geef mij maar LINUX ! Altijd goed! Probeer het zelf maar eens, dan merk je zelf hoe goed Linux is!
Sukses! groetjes Wim

Klopt ; maar u mist toch veel toepassingen .
voor surfen en mailen OK , maar mijn Windows programma's werken er NIET op .

En nog steeds kan je de bibliotheek van de store, de items enkel verbergen, ik heb een lokaal account en ben dus niet ingelogd met een outlook email en heb meer dan 100 games of apps staan die ik ooit heb gedownload, ja met een lokaal account, want ze zeggen dat het niet mogelijk is wel dus ... en bij een nieuwe installatie staan die daar dus allemaal , in die bibliotheek...

Iemand een oplossing ?

ik heb de Release Preview voor Insiders? Versie 2004, Build 19041.207 op mijn computer , loopt vlotjes en geen problemen tot nu toe

Tweede helft van april? Denk (ben er vrij zeker van) dat het opnieuw veel later zal zijn de deze update zal uitkomen. Zijn we ondertussen wel al gewoon van Microsoft.

Wat hier allemaal staat heb ik geen kaas van gegeten.Ik blijf gewoon bij het oude en wacht af.Een andere optie is gewoon teruggaan naar Windows 8.1 dan ben ik van dat Windows 10 gezeik af

@Tonnie, dat is je kop in het zand steken. Onderzoek het eerst.

Als ik jou was ging in terug naar Windows 95

Allemaal goed én wel! Veel nieuwe functies!? We krijgen weeral meer controle over de optionele updates! Maar wat met de belangrijke updates én de aanslepende problemen die vele gebruikers kennen! Zullen deze nu ook eens opgelost worden met deze nieuwe versie 2004! Ik val misschien in herhaling maar daar blijven ze bij Microsoft weeral "angstvallig" stil over!

Erg leuk dat opnieuw installeren vanuit de cloud maar als je internetsnelheid niet hoger is als hier , 7 mb, ben je wel een tijdje bezig

Ongeveer even lang als downloaden van de ISO schat ik....

Goed antwoord Erwin

Het downloaden duurde wel heel erg lang. Pc gaat verschillende keren uit/aan

Apart ik had gisteren al dat ik kon kiezen.
Systeem op nieuw instellen. Etc vond het wel leuk dacht weer iets nieuws.

Toch alvast ff een opmerking;

Verbeteringen in Windows zoeken.
Om de prestaties van zoeken in Windows te optimaliseren kun je het indexeren van bestanden beperken tot alleen jouw bibliotheken (eigen mappen) en je bureaublad.

Ehh ... als ik in dat plaatje kijk gaat dus zoeken -met dat vinkje klassiek aan- alleen nog maar in je eigen mappen...
(kan je evt. uitbreiden naar meer )

beetje vage oplossing;
je gaat indexeren beperken tot je eigen mappen EN je gaat zoeken heel erg minimaliseren (tot alleen je eigen mappen)

Ik ga dan gewoon door op de oude manier: indexeren helemaal uitzetten -zeker als je een SSD hebt- en dan gewoon zoeken over de hele disk -zonder rare uitzonderingen!

De titel van deze paragraaf zegt dan ook genoeg:
Verbeteringen in Windows zoeken.

De verbeteringen in Windows moet je inderdaad zoeken.

En wat als je geen One Drive gebruikt?

Toetsenbord:Nederlands??

afbeelding van redactie

Ja, dat verbaasde ons ook.

Downloaden vanuit de cloud onedrive of andere vrij te kiezen.
Met hun heden huidige schamele 5 gb in one drive.
Of zou het de bedoeling inkomsten uit onedrive te laten ophoesten.
Een gratis 15 gb zou zeer zeker niet misstaan.

afbeelding van redactie

Dit gaat om het downloaden van de Windows-installatiebestanden uit de Microsoft Cloud. Je downloadt gewoon automatisch de laatste versie via Microsoft. Dit heeft niks met OneDrive te maken.

Wanneer ik eenmaal uit de cloud heb gedownload kan ik deze dan gebruiken om bvb op meerdere computers (PC , laptops,...) te installeren en moet ik dus maar eenmaal downloaden...?

Wat is Microsoft Cloud?

afbeelding van redactie

Gewoon de servers van Microsoft

Wanneer je over Micrsoft Cloud (met een hoofdletter) schrijft denk ik dat het een productnaam is.

MS heeft het nu zelf ook over cloud,waar komt W10 met Media Creation Tool dan vandaan? ;)

Waarom zou je iets simpel maken als het ook moeilijk kan?

afbeelding van redactie

Je kunt nu vanuit de instellingen Windows 10 opnieuw installeren en hoeft niet meer naar de website te gaan. Dat is zo'n beetje het verschil. Het wordt allemaal iets makkelijker. Maar alles komt natuurlijk uit 'de cloud'/van de servers van Microsoft. Daar heb je gelijk in.

Raar, ik heb nog nooit iets betaald en heb 40 GB tot mijn beschikking

afbeelding van WriTer

Ik heb 30 GB tot mijn beschikking dankzij een truc van een paar jaar geleden, maar hoe dat weer in zijn werk is gegaan weet ik niet meer.

Slava Ukraini! Glorie aan Oekraïne!
Stop Poetin! Stop de waanzin!
https://www.youtube.com/w...

Vandaag ben ik blij, dat de zon schijnt. Jouw advies maakt me ook blij......

In je one drive vind je je persoonlijke kluis. Wrs komt er telemetrie info van je systeem daar terecht... Niet alle windows bestanden.

ik zie helemaal geen scherm downloaden vanuit de cloud

afbeelding van redactie

Heb je de Release Preview voor Insiders? Versie 2004, Build 19041.84
Je kiest dan
Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Systeemherstel en klik onder Deze pc opnieuw instellen op Aan de slag. Daarna kies je Mijn bestanden behouden en dan komt dit venster.

Reageer

Plain text

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
 • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_ongarije